Terug

Deel deze pagina:

Column: Rots in de branding

Door Sigrid Elsinga 2 reacties

Deze column is gewijd aan onze keeper. Rots in de branding in deze woelige tijden.  

In de zomer van 2014 kwam je bij mijn cluppie. Ik kende je niet, wist alleen dat je van AA Gent kwam en je opleiding bij Ajax had gehad. Je had de moeilijke taak om Bizot op te volgen, die mateloos populair was. Je eerste wedstrijd was tegen RWE Eemsmond, en je had de twijfelachtige “eer” om het eerste, en tot dusver het laatste, doelpunt van hun om je oren te krijgen. De competitie begon en je had af en toe wat onzekerheidjes. Hier en daar was wat gemor; “wat monne’n we hier mit” of “ken toch ook nait aans ans je van 020 kom’n”. Maar ik verdedigde je te vuur en te zwaard. Ik zag je iedere week een stukje beter worden. Je werkte hard aan je zwakke puntjes en de ommekeer kwam uitgerekend tegen... Ajax. Voor het eerst hield je de nul en was je beslissend voor het team. Dat seizoen werd bekroond met de KNVB-beker.  

Inmiddels werd je steeds populairder. Geruchten kwamen op gang, we zouden je vast snel kwijt raken. Maar je bleef, en je bent er nog steeds. Vorig seizoen werd je aanvoerder, een bijzonder besluit, zo vaak worden keepers geen aanvoerder. Je volgde Kieftenbeld op als ambassadeur van Kids United, en doet dat met verve. Binnen en buiten het veld ben je een voorbeeld. Je schroomt niet om je mening te vertellen, ook als dat niet altijd goed valt. 

Maar vandaag, tegen Vitesse, klom je na afloop de tribune op. Samen met Juninho Bacuna vierde je het feestje met onze supporters van de Rolly Side. Voor mij behoor je nu al tot de legendarische spelers van mijn cluppie, op je eigen manier heb je de harten veroverd van de supporters, ook al kom je uit 020. Inmiddels ben je een aantal keren opgeroepen voor Oranje. Dickkie had je allang kunnen laten debuteren maar liet dat na. Mijn handtasje, inclusief stoeptegel, stonden klaar om hem een roei te geven, want je hebt het verdiend om in het “grote” Oranje te staan. 

Hoelang we nog van je kunnen genieten; geen idee. Ik hoop in ieder geval nog dit hele seizoen. De afgelopen jaren heb ik je zien uitgroeien tot een persoonlijkheid, binnen én buiten het team. En dan kan ik het toch niet laten om te zeggen: “Zie je wel? Ik had gelijk! Het is wél een topkeeper!”

Wil jij ook je zegje kwijt over een onderwerp gerelateerd aan FC Groningen? Voel je vrij om in de pen te klimmen en het in te zenden naar info@boerenmacht.nl 

Eindredactie: Thijs Faber

 
 
Reacties:
24-11-2017 om 18:33

ik denk we moeten gaan nadenken over een opvolger van Sergio,mijn eerste keus is die duitser van VVV (Lars Unnerstall) ff wachten met verlengen Lars .

24-11-2017 om 20:15

Unnerstalll lijkt me inderdaad een goed vervanger, met als die cajtoft waar de FC belangstelling voor had vorige zomer. Hopelijk vertrekt Padt naar een lagere club in Engeland, is goed voor de prijs en zijn speeltijd.

Jantje24-11-2017 om 20:21

Er komt geen nieuwe doelman erbij denk ik .

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!