Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE zondag 31 december] Danny Hoesen alsnog naar San Jose Earthquakes, transfer beklonken

Door Redactie 1 reactie

Volgens het DvhN verwacht FC Groningen dat het alsnog tot overeenstemming gaat komen met San Jose Eartquakes aangaande een overdracht van Danny Hoesen. De aanvaller werd bijna een jaar geleden verhuurd aan de Amerikanen, zij hadden een koopoptie van 2 ton maar maakten daar geen gebruik van. De MLS club is ondertussen het gesprek toch weer aangegaan met FC om Hoesen definitief over te nemen.

Waarom zij recentelijk de koopoptie niet hebben gelicht en nu toch weer willen praten is ons volstrekt onduidelijk. Het contract van Danny Hoesen loopt door tot 1 juli. Zou de uitkomst van de onderhandelingen zijn dat de Amerikanen de 2 ton niet (meer) hoeven te betalen en FC allang is opgelucht dat ze van het salaris af zijn? Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Update zondag 31 december - In gesprek met Hans Nijland twittert Elwin Baas (RTV Noord) dat Nijland de transfervergoeding niet wil noemen. Baas zelf hoorde dat het om enkele tienduizenden euro's zou gaan. FC wilde erg graag van hem af m.b.t. diens hoge salaris.  

Update (2) 19.22 uur - Ook de clubsite bevestigt de overeenkomst. "De Amerikanen hadden een optie tot koop, maar lichtten die niet voor het verstrijken van de deadline. Beide clubs hebben nu alsnog een transferovereenkomst bereikt." 

Over de hoogte van een eventuele afkoopsom, is verder niets bekend gemaakt.

Update (1) vrijdag 29 december - San Jose Earthquakes neemt Danny Hoesen definitief over van FC Groningen. Via het officiële twitteraccount heeft de club dit bekend gemaakt. De Amerikanen zijn blij dat er een overeenkomst is bereikt met FC. Hoesen die tijdens zijn verhuurperiode acht keer tot scoren kwam en vijf assist op zijn naam bracht had eveneens een positieve invloed in de kleedkamer en een gestage bijdrage gedurende het seizoen. De club kijkt er naar uit dat hij volgend jaar opnieuw zijn talent zal etaleren in de competitie. 

 

 

Reacties:
Marco01-01-2018 om 22:30

Voor alle partijen goed nieuws. Met Veldwijk, Van Weert en nog Mahi zou hij niks aan de selectie toevoegen. 

Op basis van zijn prestaties in de VS heeft hij een contract verdiend. Positief.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!