Terug

Deel deze pagina:

De spagaat van Hans Nijland...

Door Redactie 16 reacties

We staan er slecht voor zegt Hans Nijland in de wekelijkse nieuwsbrief. Hij ervaart de huidige sportieve crisis van FC als de meest moeilijke in de meer dan 20 jaar dat hij aan het groen-witte roer staat. Nijland kijkt onder meer terug op de degradatie en de stadionbrand en zegt over de huidige stand van zaken dat er veel kritiek is en dat de clubleiding een enorme druk voelt. Hans Nijland realiseert zich dat ondanks het gegeven dat de club zich subtopper voelt, de realiteit anders is. Rustig blijven (als clubleiding) en de juiste besluiten nemen luidt (voorlopig - red BM) het devies. Alles kritisch laten meewegen en tegelijkertijd vierkant achter je mensen staan. Het is een cliché, maar we komen alleen vooruit als we met z’n allen de kar dezelfde kant opduwen - aldus de wekelijkse nieuwsbrief in de notedop. 

De trainer
Wie de afgelopen weken een beetje heeft opgelet, ziet dat de clubleiding onvoorwaardelijk achter de trainer blijft staan. In principe een mooi streven, echter - hoe realistisch is dit? Het vertoonde spel is al maanden onder de maat met als automatisch gevolg minder verkoop seizoenskaarten met de vele lege stoeltjes als stille getuigen tijdens de thuiswedstrijden. Wim Masker (Gezinsbode) introduceerde onlangs het begrip "stadion-ontruimingsvoetbal."

Ook de statistieken schrijven boekdelen. Wie een kijkje neemt op FCG Stats, de site die alle statistieken van FC Groningen bijhoudt, kan o.a. filteren op trainers. Ter vergelijking, Rob Jacobs en Dwight Lodeweges die respectievelijk 50 en 52 wedstrijden op de trainersbok zaten en het veld moesten ruimen, scoorden hogere winstpercentages... Rob Jacobs kan terugkijken op 32% en Dwight Lodeweges op 34,62%. Een significant verschil ter vergelijking met de huidige trainer Ernest Faber die op een schrale 28% staat...  Wat weerhoudt de clubleiding er van, dat de positie van de trainer niet ter discussie staat?

Foutieve inkoop?
Waar ligt het dan wel aan als de trainer niet ter discussie staat is dan de volgende vraag? Zijn er wellicht enorme fouten gemaakt met het aantrekken van nieuwe spelers? Missen een aantal spelers simpelweg de basiskwaliteiten om eredivisiewaardig te zijn, wat is daarin de rol van het scoutingsapparaat? Is er sprake dat er binnen de club een chronisch gebrek aan voetbalkennis en visie is om kwaliteit tijdig te ontdekken en binnen te halen? Gaat er iets structureel mis in de scoutingsketen waardoor uiteindelijk de (eind) verantwoordelijken structureel een bok schieten? 

Oud technisch directeur Peter Jeltema vond per 1 september emplooy bij de KNVB. Diens opvolger Ron Jans heeft logischerwijze nog niet echt zijn stempel kunnen zetten op de algehele inkoop, behalve dan de aankoop Lars Veldwijk die (tot op heden) nog niet overtuigd heeft, dat hij de onbetwiste aanvalsleider is. Wat zal nog verder de rol zijn van Ron Jans? Moet de hele organisatie vanaf de scouting tot aan het contracteren van een nieuwe speler, opnieuw onder de loep?

Hans Nijland
Vraag aan Hans Nijland wie de eindverantwoording heeft over FC? Hij zal onmiddelijk zeggen "dat ben ik". Hans is niet alleen directeur maar is tegelijkertijd de grootste supporter van de club en heeft in die ruim 20 jaar als FC directeur een enorme verdienste. Hans verdient daarom zonder meer groot respect wat hij gedaan heeft en bereikt heeft met FC!

Anderzijds kent dit soort "medailles" ook een keerzijde, vaak terug te vinden in het bedrijfsleven als valkuil voor met name succesvolle Ceo's. Het nadeel namelijk als je jaren lang de scepter zwaait, dat je als eindverantwoordelijke door de jaren heen een "bepaalde kliek" als een magneet om je heen verzameld, een vriendenploeg, een old fellow networkship die als het ware uit jouw hand eet en het jou nooit te lastig zal maken bij belangrijke beslissingen.

Gezonde tegengas wordt door een verkeerd besef van loyaliteit gesmoord, de organisatie sust zichzelf als het ware in slaap. Op zich hoeft dat per definitie nog niet eens funest te zijn, mits de resultaten goed blijven en laat dat bij FC Groningen nou net aan ontbreken...

Wat er momenteel door het hoofd van Hans Nijland heengaat, stelt hij zichzelf verantwoordelijk(?) - nu het sportief zo slecht gaat met de club door zijn positie vacant te stellen? Of zit Hans Nijland in een spagaat? Heeft hij nog steeds de visie en de drive om de club sportief terug te brengen naar waar het hoort, de subtop?

Voor de goede orde, wij pleiten niet voor een vertrek van Hans Nijland, maar om vooruit te komen kunnen nieuwe gezichten met een aantoonbare voetbalachtergrond op belangrijke posities binnen de club een uitkomst zijn, die bovenal hun invloed - ook naar boven toe - laten gelden!

En dat een kar dezelfde kant moet worden opgeduwd om vooruit te komen zal nog sneller gaan, als het ontdaan is van onnodige ballast! 

Is er eveneens nog plek voor Ernest Faber?

  

Reacties:
grunnfan31-10-2017 om 22:23

Zeer goed geschreven redactie.....vooral de stats van de trainer en het stukje van vriendenkliekje in de top vd FC...ben het eens dat Dhr. Nijland veel respect verdiend,  maar zie ook graag mensen met kennis die goed tegengas kunnen en durven geven aan onze directeur en die een goede eigen mening hebben en durven te uiten...ben toch bang dat  Ron Jans dat ook niet echt heeft/doet...

31-10-2017 om 22:57

Ron Jans is een liefhebber, en een teamplayer...hij zei nog in de zomer dat hij iets nieuws gaat doen ( technisch manager ) maar krijg je die tijd in het commerciële geweld? Verschillende keren is Jans  (bij Heerenveen en Gent tegen muren opgelopen als er geen fair play werd gespeeld. 

Bij de echte voetbalmanagers die de club vertegenwoordigen komen er nog andere vereiste kwaliteiten naar voren: heb je overtuigingskrachtr en visie genoeg om mensen achter jouw beleid te krijgen. Zo'n Gertjan Verbeek is nu trainer én manager Technische zaken geworden ( bij FC Twente ) Van Halst wil op afstanhd blijven als directeur.  daar bedoel ik mee: Verbeek lijkt mij  een ideale directe voetballeider die vanwege een dosis eigenwijsheid en ambitie op korte termijn succes kan oogsten bij de club waar hij werkt en hjeeft gewerkt ( AZ, Bochum, nu FC Twente )  Ron Jans ambieert zo'n dubbelfunctie niet maar is toch vooral ook een man van de nuance en niet een  voor de groep.

Voor wat betreft Hans Nijland: ik lees veel herkenbaars in het redactionele stukje...maar er worden ook veel vragen gesteld die onbeantwoord blijven.  Vragen bijvoorbeeld, waarom het vroeger met trainers en Nijland wél ging in/na een mindere periode, met dit beleid van Nijland en secundanten...Is het nu aantoonbaar mis voor de years to come?  Met andere woorden: gaat Nijland als "kapitein met het schip nu ten onder", in de comcurrentie van clubs om plaats 12 heen?? clubs die met hún trainer, wél de flair en ambitie tonen om zich omhoog te spelen.

Ik benijd Hans Nijland niet:  Jans zei het zopas op tv:  "in die situatie zitten we al een (lange) tijd"

Binnenkort weten we het, de uitkomst van dit clubdrama:  gaat tegen Heracles ook verloren worden, dan kan het maar zo zijn, dat niet Hans Nijland een handdoek gooit, maar Ron Jans samen met trainer Faber. en dan zijn we nog hlemaal niet uit de misère.

 

Volgens Nijland is dit de grootste crisis in 20 jaar.  Gek...we hebben hem heel weinig gehoord over de prestaties dit seizoen.  Of hij heeft steeds gegokt met de slogan "sterkere selectie dan vorige jaar?"

Gaat directeur Hans Nijland na overleg met de comissarissen straks zélf weg, wie moet er dan voor in de plaats komen?  Want dan hebben we er niet een probleem minder maar één erbij ! : als de spelers het niet kunnen laten zien op het veld, dan begint zonder directie vast een stemmingmakerij.van egotjes die weg willen  ...In dat opzicht was het commentaar na de Sparta nederlaag veelzeggend: ik zag nergens meer die overtuigde branieblik van deze keeper...eerder een bang gezicht - dat voorspelt niet veel goeds.  HELAAS   

 

31-10-2017 om 22:42

superstuk over nijland! of hij de grootste supporter is dat weet ik niet? maar dat hij van de fc en groningen houd is een feit! dat hij fantastisch werk heeft geleverd ook! maar soms zijn frisse gezichten ook goed ! met een verfrissende kijk op de club fc groningen! niet dat de beste man weg hoeft , misschien wel beter voor zijn gezondheid , maar een paar mensen van buitenaf zouden misschien van goede invloed zijn .

appie happie01-11-2017 om 08:17

Jans zat bij Luik  Kees..dacht ik maar dit terzijde.

01-11-2017 om 21:10

je hebt gelijk Appie, maar ikm bedoelde meer...dat hij net dat elfatl aan het voetballen kreeg, maar dat de directie hem wilde lozen...  trouwens: van België snap ik sowiezo niks, met die tweetaligheid, Vlaamsch blok en gerommel achter de voordeur...jij wel?

herman196031-10-2017 om 22:44

Je weet dat als je in een bestuur zit elkaar moet steunen,doe je dat niet ben je de L*L. Zo gaat dat nou een maal en de voorzitter tegen spereken kost je zo wie zo de kop. Maar wat ik niet snap bij de FC we zitten qua geld in de veilige zone.

Als ik kijk naar andere eredivie clubs die spelen qau geld op de 2 viool,maar hebben wel betere spelers materiaal dan onze FC.

Waarom  de FC niet een stapje terug doet om ook in niveau 2 te gaan zitten op ook te investeren in de spelers zoals Vitesse;Utrecht;AZ,Heerenveen:enzo;enzo. Tuurlijk is het mooi dat je een gezonde club bent,maar toch niet ten koste van een degradatie plaats. Die gezondheid gaat ten koste van de club. Dan liever schulden dan gezond in in de jupiler leuge.

Misschien kan de derictie hier iets  mee. Maar geloof me Nijland wij grunnigers zijn stiefkoppen maar we staan voor wat we zeggen vooral als je ziet hoe ons clubje naar de kloten gaat.

01-11-2017 om 21:24

iedereen die onderneemt weet, dat als je (voor jezelf ) roept dat je qua geld in de veilige zone zit, dat het zomaar tegen kan zitten en je de kop kan kosten.  Het is een risicovolle en speculatieve  bedrijfstak, waar subsidies of hulp van lokale overheid niet meer vanzelf gegeven wordt. Groningen en andere wat minder kapitaalkrachtige clubs in Nederland zuchten soms onder de salaruisverplichtingen van hun spelers, en (kennelijk) heeft FC Groningen met de tradities gebroken dat het veel geld wil uitgeven voor topspelers. Vootral de laatste jaren hebben we gezien dat al die mutaties eerder niet dan wel een kassucces waren.

Ik zeg: haal je die hele "oude hap" ( zoals Joop Gall ) terug dan sta je in je hemd: nee moderniseren lijkt mij het toverwoord.  Met aan het hoofd van de club een algemeen directeur die slim de commerciële belangen paart aan een trendmatrige ontwikkeling in het vaderlandse profvoetbal...wat in Groningen Stad haalbaar moet zijn:  Nog altijd heeft Groningen in de gedachte van spelers uit het westen een betekenis van achtergebleven regio...Tel je na de relatief succesvolle jaren onder Van der Looi nu een club in grote zorgen erbij op, dan moet je flink tegengas geven, zeg maar overtuigend en creatief zijn.  En bezuinigen doet altijd pijn, maar alleen achterblijven in de rij...dat houdt je op den duur ook niet vol.

Ik ga nog een stap verder: lasten ze bij de RvC eens een lange termijn nota schrijven die alle mogelijkheden van sportieve succes èn uitzicht op een zekere toekomst in het betaalde voetbal onderzoeken...niet alleen met een topspsortzorgcentrum of verbeterde jeugdopleiding, maar ook door te kijken naar samenwerkingsverbanden en desnoods een fusie met een andere club die hetzelfde wil....ja!, ik bedoel PEC Zwolle.   de kleur is daar ook al groen wit, perslot   

31-10-2017 om 22:54

Heel goed geschreven, denk niet dat Nijland de allergrootste suporter is van de FC, dan doet ie andere suporters die al jaren bij de FC komen te kort. In heb jaren geleden mail contact gehad met de heer Nijland en dat liep zeer vervelend af. Toen voorspelde ik al dat het ooit zo zou eindigen als hoe we nu ervoor staan, dat was pal na het vertrek van Chery, toen haalde de FC geen goede vervanger en iedere keer als er iemand vertrok kwam er geen goede vervanger, misschien al sinds het vertrek van Matavz, na hem is er nooit meer een goede spits gekomen, de Leeuw is een middenvelder en geen spits en ook na het vertrek van Kieftenbelt is er geen goede opvolger gekomen en zo kan je wel doorgaan, geen goede vervanger voor Hateboer, Rusnak, de Leeuw en Lindgren, bijna allemaal basisspelers. Dit mag je Nijland sterk aanrekenen en dat heb ik hem toen ook laten weten en toen werd ie zelfs boos en toen ik zelfs zei dat hij moest opstappen ontplofte hij zelfs en dreigde zelfs met een stadionverbod. Nou Nijland ik heb toch gelijk gekregen, op 29 april 2018 degraderen we en dat hebben we niet alleen aan Faber te danken, maar het meeste aan HANS NIJLAND , maar het is wel zo dat Faber de ploeg niet aan spelen krijgt en al 2 seizoenen lang, schande, kijk naar PEC Zwolle die heeft echt niet super beter spelers, maar staat wel 11 plaatsen hoger dan wij, ik weet zeker met een goede trainer, hadden wij daar ook gestaan, maar nu staat ons degradatie te wachten, want Nijland stuurt Faber echt niet weg. Conculsie is simpel stuur Faber weg, laar RvC een onderzoek instellen naar Nijland en zorg dat je in januari enkele versterkingen haalt, desnoods huur, vooral iemand voor naast Veldwijk en een kijharde VM een leider

31-10-2017 om 23:40

Als dit verhaal klopt geeft het mij wel een heel ander beeld van onze voorzitter. Hoge bomen vangen veel wind, bij een voetbalclub uit zich dat in ontevreden supporters. Waarvan de meerderheid zwijgt, maar wel spreekt door niet te verlengen. Maar niet met kritiek om kunnen gaan en dreigen met een stadionverbod ... dat riekt wel heel erg naar machtsmisbruik.

harley01-11-2017 om 09:09

Hans doet anderen niet tekort. Want hij zegt niet zelf dat hij de grootste supporter is van de FC. dat zegt de steller van dit stuk.

Als je de documentaire over Hans en co. gezien hebt..weet je dat het aan hun instelling niet ligt.

marcelfcg01-11-2017 om 12:52

Dreigen met een stadionverbod...... Nijland heeft niet in de gaten dat dat tegenwoordig bijna een zegen is

Ik wordt ook een beetje moe van dat gezeur over grootste supporter. Nijland staat voor 275.000 E op de loonlijst. Een zeer goed betaalde supporter derhalve.....

appie happie01-11-2017 om 08:38

Nou ik zou dat verhaal wel eens willen voorleggen dan aam Hans..ik geloof er nl niks van.een stadion verbod omdat je iets tegen de directeur zegt...ik uit de duim gezogen!

Ik heb vaker met Hans gesproken ook via de mail  heb ook kritische vragen gesteld ook over zijn functioneren en ook over andere personen die dicht bij hem staan.

 

Hij heeft mij op een fatoenlijke  en vriendelijke manier te woord gestaan,ik had echt geen fijne mail gestuurd hoor.Dit is 2x gebeurt.

Nijland behoort zeker tot de grootste fans bij de fc..maar heeft wel de eindverandwoording,gaat om veel centjes en je krijgt nooit allemaal tevreden.

 

Als het gaat  om trainers  dan heeft hij de laatste 20 jr alleen maar een goede gehad in Ron Jans  de anderen waren voor onze club ongeschikt,jammer maar je kunt niet alles vooruit weten.

 

Wel de aankoop van spelers ik ben het  eens dat er geen goede vervanging voor sommmige spelers is geweest.

.Daar schieten Nijland en co te kort.

Verder denk ik dat Faber nu echt tijd genoeg heeft gehad.wellicht komt er na de winterstop wel weer een opleving maar dat duurt mij te lang.Ik ben er zat van om me elk weekend te zitten ergeren,ja ik sla wedstijden over  deed ik vroeger nooit...kijk nu meer op fox...

 

Over de patat heb ik het de volgende keer wel weer..

 

Fijne dag iedereen.

 

01-11-2017 om 14:16

Blij te horen dat er wel ruimte is voor kritiek richting Hans. En dat hij dan netjes blijft reageren. Dat is zoals een leider zich hoort te gedragen :)

01-11-2017 om 14:17

O, en die patat ..... de zoutmijnen op onze aardkloot zullen toch wel een keer moeten zijn uitgeput?

03-11-2017 om 21:05

Yo Appie, hoe was de patat?

Hoekie01-11-2017 om 08:53

Prima geschreven verhaal. Iedereen kan constateren dat we een zeer slechte periode zitten en fcfanassen denkt hier even zijn gelijk te halen. Als iemand tegen mij zou zeggen dat ik er niets van bak en moet opstappen zou ik van deze wijze van discussieren ook niet vrolijk worden. Als het waar is dat Nijland met een stadionverbod heeft gedreigd dan zal er waarschijnlijk heel veel onfrisse zaken door deze fan geventileerd zijn. Je hoort maar 1 kant van het verhaal.

harley01-11-2017 om 09:10

En dan haal je een nieuwe directeur..en die zegt:

 

'ik heb de algemene leiding..met voetbaltechnische zaken bemoei ik me niet..dat doet de scouting / TS en daar maak ik geen deel van uit. Pas als de onderhandelingen van start gaan bemoei ik me ermee"..

 

Wat voor impact heeft dat op het technische beleid?

01-11-2017 om 10:23

Het draait allemaal om de scouting en die is al jaren onder de maat. De situatie waar de club nu in zit is een gevolg daarvan. Beste spelers verkopen en je elftal niet versterken.

01-11-2017 om 10:42

Goede en openhartige brief van Nijland en mooi stukje ook dit op Boerenmacht. Er staan veel vragen in zonder antwoorden en dat is prima, want er is nog veel onduidelijk en misschien moet iedere fan voor zich de antwoorden maar bedenken. Voor mij is Hans Nijland nog altijd de juiste man voor FC Groningen. Hij heeft een fantastische staat van dienst. Hij heeft ons na de degradatie er weer bovenop geholpen en toen is het jarenlang boven verwachting gegaan. Nu gaat het jarenlang minder. Daar baal ik verschrikkelijk van, maar het hoort ook bij onze club. Wij zullen niet onafgebroken top vijf spelen, we zullen zelfs niet altijd maar een subtopper zijn. We hebben uitschieters naar boven en naar onderen. De degradatie wil ik nooit meer mee maken en volgens mij is het beste wat we nu kunnen doen de rust bewaren. Ik twijfel er niet aan dat Hans de boel het beste kan leiden nu. Als hij nu zou opstappen laat hij de club in de steek, dan wordt het chaos zonder een goede opvolger. Ik zou niet weten wie het nu over zou moeten nemen en voordat diegene een visie heeft uitgerold en iedereen daarvan intern heeft overtuigd zijn we weer veel verder. Bovendien zitten we nu in een proces, waarbij de FC inzet op de jeugd. Dat lijkt mij een verstandige keuze en nu we dat pad hebben gekozen, kunnen we het wat mij betreft nu het beste blijven volgen.

Neemt niet weg dat er kapitale fouten zijn gemaakt de afgelopen jaren in de scouting. Het niet aantrekken van een harde vm is een grote blunder, Kieftenbeld is nooit goed vervangen. Er is een hele trits aan spelers die er niks van heeft gebakken en ook nog een deel die het nu beter doet nu ze elders spelen. Ook dat is zorgwekkend en dit valt de technische staf en ook Nijland aan te rekenen. Ook de keuze van de defensief denkende trainers van de afgelopen jaren is debet aan de malaise. Wij willen in Groningen strijd en passie zien en een naar voren voetballend team, met de aanstelling van de trainers hebben Nijland en de teschnische staf daar een flinke invloed in. Laat ze daar van leren, nu eindelijk, en hopelijk haalt Jans de juiste spelers in de winterstop. 

01-11-2017 om 11:00

'Gezonde tegengas wordt door een verkeerd besef van loyaliteit gesmoord, de organisatie sust zichzelf als het ware in slaap. Op zich hoeft dat per definitie nog niet eens funest te zijn, mits de resultaten goed blijven en laat dat bij FC Groningen nou net aan ontbreken...

 

Wat een gelul van auteur. Enig bewijs voor bovenstaande riedel? Nee he

Roelofsky01-11-2017 om 11:08

Helemaal mee eens Magno, maar het blijft ook de erfenis van onze vriend Jeltema waar we nu midden in zitten. Iets om over na te denken is ook dat ex spelers bij andere clubs veel beter presteren.... dan zou je zeggen er is geen klik met Faber. Wat ik ook zeer zorgelijk vindt is dat de oefen stof op de training maar wat op zijn beloop wordt gelaten.... gaat het niet goed dan gaan we naar de volgende oefening dit vindt ik zeer kwalijk. Zo komen er nooit vaste patronen en goed positie spel.

01-11-2017 om 11:26

Vind ik ook Roelofsky. Ik denk niet dat Faber de juiste man is voor onze club en deze selectie. Ik zie geen lijn in het spel of een positieve ontwikkeling. Het aantal spelers dat beter is geworden onder hem is beperkt. Hij wisselt ook nog te vaak van formatie en stelt voortdurend andere spelers op. Op de trainingen heb ik geen zicht, maar ook dat klinkt niet hoopvol. Ik hoop dat ik overigens ongelijk heb en dat Faber de boel weer op de rit krijgt, maar ik vrees van niet.

01-11-2017 om 17:00

Hans Nijland is een enorme held voor de FC. Dat staat wat mij betreft buiten kijf. De ontwikkeling die Groningen de laatste 20 jaar heeft doorgemaakt is bizar, en dat is vooral te danken aan deze man. 

Wat ik dan wel weer zonde vind, is de keuze voor de afgelopen trainers (eigenlijk al sinds Jans). Bijna allemaal trainers die totaal niet staan voor wat we graag willen zien: strijdlust en aanvallend spel in thuiswedstrijden. Bij de meesten (waaronder de huidige trainer) zag je dit voor hun start al wel aankomen. 

Hetzelfde probleem zie je terug in de scouting: een paar jaar waren er veel Ajax-afdankertjes, en andere 'leuke voetballers' die niet zo thuis waren in het leveren van veel strijd: Rusnak, Hoesen, en een oneindig aantal spelers kleiner dan 1 meter 80. 

Daarnaast wordt er elk jaar de belofte gedaan: we gaan aanvallend voetbal spelen! En het vervolgens weer totaal niet waarmaken. NIet eens de intentie laten zien. Terwijl juist Groningers niet houden van praatjes, maar van dingen voor elkaar boksen.

Langetermijnplannen zijn opzich positief (veel jeugd, wat gezien de stijging in transferbedragen de juiste keuze lijkt), maar toch lijken er wel wat scheurtjes te zitten in het concept dat groningen nastreeft: er zijn ineens wat meer huurlingen dan gebruikelijk, het stadion is vernoemd naar een leasebedrijf, geen spelersnamen meer achterop. Heeft natuurlijk met de financiele problemen te maken, maar is toch wel weer een verlies aan Groningse identiteit.

Conclusie: soms komt het op mij over alsof er vanuit de directie net iets te weinig gevoel is voor waar de gemiddelde Groningen fan zich graag mee identificeert. Zijn er meer die dit denken, of juist niet? En mocht dit inderdaad een gevoel onder meerdere fans zijn, dan moeten hier toch oplossingen voor te verzinnen zijn? 

01-11-2017 om 18:31

@Baksteen Zo zie ik het ook.

Oeleoptak01-11-2017 om 22:17

De keuze van verdedigend denkende trainers de laatste jaren zou ook niet mijn keuze zijn. Daarbij waren/zijn de laatste twee op het oog nogal emotieloze wezens, terwijl voetbal toch ook emotie is. Een trainer heeft invloed op de mindset waarmee spelers een wedstrijd ingaan. Faber heeft mijns inziens het niet in zich een over mijn lijk mentaliteit over te brengen. Dat Jans achter hem staat siert hem wel maar vind ik niet realistisch. faber krijgt dit echt niet meer aan de praat. Het is ook een teken aan de wand als spelers rebelleren, ze zijn dan blijkbaar niet onder de indruk van het gezag (lees trainer).

De aanstelling van Jeltema vond ik al teveel ons kent ons beleid. Is een hoofd jeugdopleiding automatisch een goede technisch directeur? Daar komt toch wel wat meer voor kijken. Ook de aanstelling van Jans kun je in dit licht zien. De verhoudingen waren vooraf al bekend. Ik zeg niet dat het perse slecht is, Jans is kundig genoeg, maar je had ook voor een fris iemand met bewezen kennis en kunde kunnen kiezen. Maar misschien gaat hij deze rol pakken, de organisatie kritisch bekijken en verbeteren daar waar dat nodig is. We zullen zien.

Woltjer02-11-2017 om 18:44

Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat Nijland met de jaren softer wordt.

Hoeveel miskopen hebben er wel niet jaren lang door mogen sukkelen bij de FC. En nu met Faber, statistisch gezien misschien wel de slechtste trainer ooit.

Als de bovenste man in een organisatie niet hard en zakelijk jan zijn dan werkt dat door tot aan de ballenjongens.

 

RKR02-11-2017 om 18:53

De aangestelde trainers sinds Jans hebben allemaal iets gemeen en dat is dat het brave jongetjes zijn. Maaskant was de uitzondering en mocht direct weer weg. Maar onder Maaskant stond het verdedigend goed en pakten we in uitwedstrijden veel punten, dat team was verre van geweldig met missers als Schet, Johansson en Zeefuik (gekocht voordat hij tekende).

De profielen van Huistra, vd Looi en Faber zijn vrijwel hetzelfde. Types die ongetwijfeld niet teveel tegen de directie ingaan.

Oeleoptak02-11-2017 om 22:05

Mee eens. Elftal werd na zeer dolend onder Huistra een elftal van kerels. Zijn wissels waren niet altijd subliem, maar er werd gestreden. Hij sloeg een keer van woede een dug out kapot. Dat soort dingen hou ik wel van. Faber zou dat nooit doen wat ook geen noodzaak is. Maar qua uitstraling oogt hij niet, om het nog maar niet te hebben over zijn  nababbels.

03-11-2017 om 20:39

Hans nijland is zeker een man van de club en heeft groningen veel goeds gebracht, maar is dat een reden om hem op handen te dragen? Er is aangetoond dat directeuren met een langere zittingstijd zich behoudender gaan gedragen. Wat groningen nodig heeft is een nieuwe wind, het kan toch niet zo zijn dat groningen de laatste jaren niet meer het voetbal van ploegen met een lagere/soortgelijke begroting kan halen? Dan gaat er bestuurtechnisch iets fout, tijd voor een nieuwe wind!

03-11-2017 om 21:02

RT, zeker mee eens, kijk nou naar amir absalem die ze een 2jarig contact geven!!?? Die jonge is talentvol en heeft zeker potentie, nu kan hij zo transfervrij decdeur uitlopen, als hij kiest niet te verlengen en dat allemaal te danken aan onze oude, aftakelende, conservatieve hans

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!