Terug

Deel deze pagina:

"Deense aanvaller Anders Faester (kampioen Onder-17) onderweg naar FC Groningen"

Door Redactie 9 reacties

Volgens het Deense medium Stiften is de aanvaller Anders Faester onderweg naar FC Groningen. De spits met een lengte van 1.97m is een jong talent dat eind juni op stage was bij FC waar hij veel indruk heeft gemaakt. Groningen zou hem naar verluid een 2 jarig contract hebben aangeboden met een optie op een extra jaar. Volgens de Deense bron is het plan dat Faester binnenkort de medische keuring ondergaat om daarna een contract te gaan tekenen. De aanvaller die transfervrij overkomt van Aarhus en eveneens een goed gevoel heeft overgehouden aan zijn trainingsstage in Groningen, zal (als alles volgens plan verloopt) zich vanaf 1 augustus gaan aansluiten bij FC Groningen Onder -19. 

Reacties:
Fan op afstand10-07-2018 om 17:58

Prima slag van onze FC.........voor de toekomst. Nu gaan voor verlengingen en wat extra aankopen voor het 1ste team realiseren.

Tim10-07-2018 om 20:29

1.97m noem ik ook een verlenging..

Jegelkser10-07-2018 om 18:18

Heel goed bezig! FC moet net als Ajax jonge jongens halen en die als ze goed genoeg zijn laten debuteren voor het eerste. Afgelopen seizoen zijn ze sterk bezig met dit proces. Snap alleen die korte contracten niet. Breij, hrustic, absalem... kunnen volgend seizoen gratis weg als ze het goed doen

KOudman10-07-2018 om 18:26

Als ze zo onder de indruk van hem waren, had ik hem een 4 (+1) jarig contract gegeven. Als hij voor het eind van zijn contract debuteert en een groot talent blijkt te zijn, kunnen andere clubs hem gratis ophalen.

10-07-2018 om 18:35

En zo niet kan hij altijd nog weer terug naar Ärhus. Z'n fiets staat nog tegen het hek (foto).

brummie10-07-2018 om 21:03

Ja en wat als deze jongen om wat voor reden niet doorbreekt? Zit je er nog 3 jaar aan vast. 

Het is bedrijfsmatig erg risicovol om jonge spelers lang vast te laten leggen.

kees10-07-2018 om 23:07

maar ten dele waar:  jeugdspelersconbtracten zijn peanuts vergeleken met volwasen spelwers...verder worden deze spelers makkelijk verleid door grote clubs  als ze "de toekomst hebben".  Zo'n klein contract wordt dan gemakkelijk overboden...  Is het toch een middelmatige speler ( slecht is ie niet-hij is al uitgebreid bekeken ) dan kan ie van nut zijn in het U 19 en U 23 elftal. 

Veel meer risico's kan ik niet bedenken.

kees11-07-2018 om 01:40

@ Brummie- naschrift:

Je kan deze speler vergelijken met die twee Roemenen die bij FC Groningen spelen. Die zijn waarschijnlijk ook met vergeklijkbare overwegingen binnengehaald:  om de jeugdteams t/m U23 te versterken en de jonge spelers beter te maken en ik herinner mij een opmerking van de jeugdtrainer toen deze twee werden binnengehaald:  "deze jongens zijn (fysiek) veel verder dan hun leeftijdsgenoten".  Dat zegt al genoeg.  Het gaat volgens mij niet alleen om een speler, maar om de hele jeugdselectie vroeg "rijp" te maken.  en een verrassing of niet: komt er een 19 jarige potentiële topspeler voor de EERSTE selectie, dan komt hij op niveau en snel ( na een jaar bijv)  in aanmerking voor een langer contract ... maar zover zijn we nog niet.   

  

11-07-2018 om 11:47

Als,als,als..........dit is een jonge knul, speelt bij z'n club onder 17 en is op zijn leeftijd al 1,97 meter en in de groei, wordt misschien wel over de 2 meter, dus over z'n fysiek hoeven we het niet te hebben. Het gaat erom of hij ook een beetje kan voetballen en ik begrijp uit het bovenstaande verhaaltje dat hij daarin nogal wat indruk heeft gemaakt op de technische leiding.Ik vind het niet zo'n grote gok om deze jeugdspeler een 2 jarig contract aan te bieden met een 1 jarige optie. Mijns inziens wordt het een jeugdcontract die bij het bereiken van de leeftijd van 18 jaar omgezet kan worden in een profcontract. Je hebt dan nog tenminste een jaar om te kijken hoe hij zich ontwikkeld en kan de club zich er nooit een buil aan vallen, mocht deze speler niet het gewenste niveau halen. Het halen van buitenlandse talenten zal toch een trend worden bij de FC-Groningen.

10-07-2018 om 22:27

Zat eigenlijk op nieuws te wachten wat net iets belangrijker was. ..Maar goed ...leuke speler voor de toekomst misschien ...

Tim11-07-2018 om 06:08

Hij komt overigens over van Vejlby Skovbakken Aarhus, dat is niet het 'grote en bekende' Aarhus GF maar een bescheiden club op het derde Deense niveau.

Waarschijnlijk is deze jongen opgevallen op jeugdtoernooien met regionale selecties.

brummie11-07-2018 om 09:42

@ kees,

Als je jeugdspelers 3-4 jaar aan je bindt loop je wel degelijk financieel risico. Bij meerdere spelers loopt dit in de tonnen.

Zeker gezien het feit dat lang niet alle jeugdspelers doorstromen naar het 1e elftal (mentaal/technisch)

Contracten van 2 jaar plus eventueel optie 1 jaar lijkt me maximaal. Eventueel een contract tussentijds opwaarderen lijkt me minder risicovol dan een langdurig contract. Daarnaast vind ik je een jeugdspeler moet prikkelen om hogerop te komen en niet al 4 of 5 jaar vast gaan leggen.

En dan hebben we het nog niet eens over evt. lange blessures die jeugspelers op kunnen lopen met een langdurig contract.

kees11-07-2018 om 11:39

Anders Faesten hoef je niet te prikkelen. die is al op stage geweest en speelt b ij een kampioenselftal. Verder staat hij nog niet geregistreed op transfermarkt...maar is transfervrij...dit kan ook een afweging zijn   Ik probeerde je uit te leggen dat er individueel beleid wordt gevoerd tegenwoordig, en dat de jeugdspelers juist groeien doordat er in die jeugdselectie op hoger niveau wodt getraind om ze op tijd klaar te stomen... dat laat opnverlet dat er veel spelers afvallen voordat ze 20 zijn.  Voor sommigen is dat hun sportieve plafond, voor sommigen is dat het begin van een carriere.  Bij een totale spelerspool heb je te maken met contracten om spelers niet te laten weglopen.  Krijgen ze een contract aangeboden voor de grote selectie dan zal dit allemaal meespelen in de verwachtingen van die ene speler .  

11-07-2018 om 12:51

Blablabla. ...........

kees11-07-2018 om 13:11

tja Robin...voor Topsportbegeleiding heb je aan simpele afwegingen niet voldoende; Blabla is het naar mijn idee niet... maar voor jou is het ook hopen: de nuance komt misschien nog met de leeftijd.

 Brummie heeft het (bijna alleen) over het budget, dat is het verhaasl niet...er komt veel meer bij kijken om de Eerste selectie in de competitie op een 8e plaats te krijgen. De ambities voor de subtop hebben Jans en Hans  wel uitgesproken...dat is goed !

Jegelkser11-07-2018 om 13:18

Risico’s vallen wel mee toch. Stel je geeft iedereen speler waar je in gelooft een contract voor 2 jaar met een optie. Van die vijf zijn er twee die uitgroeien naar basisspelers en de top 3 halen van NL. Heb je die andere drie spelers ook terug verdiend. Nu kunnen ze het goed doen en in hun laatste seizoen besluiten om niet bij te tekenen. Gaan ze gratis weg. Al zou het er maar 1 zijn die voor 3 miljoen weg gaat heb je alles terug verdiend

11-07-2018 om 16:57

Ja hoor Kees, je hebt gelijk 

MisterFC11-07-2018 om 17:53

Kees. Die 2/3 jarige contracten voor jeugdspelers is alleen ingegeven door de wet. Je analyse klopt dus niet.

Kelderklasse11-07-2018 om 12:57

Ik hoop dat dit een jonge is die snel kan doorgroeien richting Jong. Daarnaast ben ik benieuwd of aanvallend talent zoals Breij en Freriks een kans zullen krijgen dit seizoen.

MisterFC11-07-2018 om 17:49

@Koudman. Spelers jonger dan 18 mag je max 3 jarig contract bieden. Vandaar. 

Nijland heeft al eens aangegeven hiervan te balen, op het moment dat ze uitblinken is hun contract afgelopen. En daar heeft hij een punt.

KOudman11-07-2018 om 17:55

Ah dat verklaart wat. Die regel moet nodig veranderd worden om Nederlandse clubs te beschermen

11-07-2018 om 18:08

Spelers onder de 18 krijgen een jeugdcontract. Is al een hele tijd zo. Als ze 18 jaar worden, wordt het contract omgezet in een profcontract en die kan je net zo lang maken als je wilt. Zoals ik nu begrijp is het contract van deze speler een contract voor 2 jaar plus en optie, dus het kan zijn dat deze speler nog maar 16 jaar is dus als zijn 2 jarig contract afloopt is hij 18 en kan dan een progcontract tekenen en om dan te voorkomen dat hij dan de deur uitloopt heeft FC-Groningen, als stok achter de deur, nog een optie van een jaar en kan dan in geval van een weigering van de speler om te verlengen, bij vertrek nog een transfersom eisen.

Zo ongeveer!!!!! 

kees11-07-2018 om 23:07

 

@ Mister FC, @ Rob Roy:  ik was daarvan op de hoogte... heb nergens geschreven ( zoals Brummie steeds doet )  dat er geen 3 of vierjarig contract vanwege het geld aangeboden zou moeten  worden...

Ik redeneerde vanuit de situatie dat, als een goede jeugdspeler wordt weggekocht naar een grote club, zeg: meteen al na een jaar... OF:   dat een beloftevolle jeugdspeler juist teleurstelt in zijn persoonlijke voetbalontwikkeling in de A jeugd op hetzelfde  moment dat hij idealiter zou moeten doorbreken/dóórselecteren/  naar de U23 of A selectie...

Want defacto  moet in het eerste geval de club een investering en de hoop op een grote toekomstige speler bij FC Groningen afschrijven, in het andere geval ( als de speler lijkt af te haken ) komt de investering er ook niet uit.  In beide gevakllen loopt de club dus een risico... niet (alleen) om geld maar om sportief rendement van de jeugdopleiding voor het U23 en Eerste elftal. 

Wat ik wel als positief zie, is dat FC groningen zo min mogelijk  tijdelijke noodverbanden meer wil, maar beter voorbereid wil zijn op wat eráán komt als jonge spelers en hoe het evenwicht ligt bij het Eerste elfatl...een trainer die zich niet vanaf het begin van het seizoen genoodzaakt ziet vanwege te kleine of kwalitatief magere selectie, dwm  gecalculeer op gelijke spelen wedstrijd na wedstrijd  volkomen gefrustreerd in de grijze middenmoot zich veilig gaat spelen.

Buys wil met Spijkerman meedoen om iedere wedstrijd het maximale te halen!   De spelers moeten voofr hem door het vuur gaan alsof hun (voetbal)leven ervan afhangt!  Hij zal, zo verwacht ik, de verantwoordelijken bij de club erop aanspreken als ze (weer net als voorheen ) gaan beknibbelen op de spelersbegroting   

Geen lapmiddelen meer zoals we zo vaak hebben gezien: zoals een Mike Zonneveld;  geen ex- of zwaar geblesseerden meer die voor een prikkie mogen overkomen of nog onverkoopbaar zijn  (Henk Bos, Henk de Haan) geen spelers die aan hun sportieve plafiond of op leeftijd zijn gekomen  (Reijnen,  Kwakman, Van de Velde)... nu staat er een fitte en jong getalenteerde groep met een ervaren keeper erbij die prima voldoet en verwacht ik zeker nog een of twee goede ED niveau spelers erbij, als er spelers zoals Jenssen en Van Weert en Drost nog  weggaan.  Voor wat betreft de jeugd kunnen we de tweede helft van het komende seizoen ( naast de B selectie van nu tijdens de oefenwedstrijden ) weer een of zelfs 2 nieuwe rasvoetballers van buitenaf  mogen verwachten op het veld....ik verwacht dit i.i.g. wel en ...kijk ernaar uit  hoe de club over een of twee jaar er op staat:of Doan voor 9 miljoen wordt verkocht? , en of FC Groningen tijdelijk of lange tijd boven Heerenveen, boven Utrecht en boven Vitesse staat in de competitie ...dat zou nog eens wat zijn! 

  

MisterFC12-07-2018 om 17:51

Sorry Kees. De post waar ik indirect naar refereerde kwam idd niet bij jou vandaan. Masker nog in de Gezinsbode gelezen? Goed verhaal!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!