Dik pak slaag voor FC Groningen reserves + fotoalbum en interviews nieuwe spelers

Door Redactie 3 reacties

FC Groningen 2 speelde vanmiddag om 13.00 uur de tweede wedstrijd in deze competitie tegen het tweede team van Vitesse. Alfons Arts en Adrie Poldervaart waren de coaches van het team dat in de volgende samenstelling aantrad:

Jan Hoekstra,

Nicklas Strunck, Leonel Miguel, Mike te Wierik, Django Warmerdam

Ahmed El Messaoudi, Michael Breij, Daniël van Kaam

Thijs Dallinga, Romano Postema, Mo El Hankouri

Thomas Poll en Joel Asoro kwamen na rust in de ploeg voor Ahmed El Messaoudi en Mo El Hankouri. Later kwam Tapmahoe Sopacua nog in de ploeg voor Thijs Dallinga

Rest bank: Thom van Rotterdam

Vitesse deed het met de volgende namen:

Bilal Bayazit, Julian Lelieveld, Oskur Aktas, Tomas Hajek, Patrick Vroegh, Mukhtar Ali, Richie Musaba, Yassin Oukili, Thomas Buitink, Oussama Darfalou, Lars ten Teije.

Onder de aanwezigen o.a. Wouter Gudde, Mark Jan Fledderus, Sergio Padt en Mark van Hintum.

Bij FC Groningen maakten de nieuwe aanwinsten Nicklas Strunck en Ahmed El Messaoudi hun basis debuut. Na de pauze kwam derde aanwinst Joel Asoro nog in het team.

FC Groningen begon voortvarend aan de wedstrijd en was de betere ploeg in de beginfase. In de 12e minuut kwam de Groningers op een 1-0 voorsprong. El Messaoudi gaf een splijtende pass op Romano Postema. De goaltjesdief wist wel raad met deze kans en maakte de 1-0.

Daarna kreeg Vitesse meer grip op de wedstrijd en wisten daarbij de Groningers meer en meer onder druk te zetten hetgeen tot fouten leidde in de Groninger verdediging. In de 18e minuut benutte Thomas Buitink een man meer situatie goed uit en scoorde de 1-1. Twee minuten later maakte dezelfde Buitink de 1-2 na een inschattingsfout van Mike te Wierik. Vijf minuten voor rust wist een speler van Vitsee het strafschopgebied van de Groningers binnen te dringen en ging daar een beetje pingelen. Nicklas Strunck maakte een duidelijke overtreding op de speler en zo kreeg Vitesse via een strafschop de kans om de stand naar 1-3 te tillen. Oussama Darfalou faalde niet en zo gingen beide teams met een 1-3 ruststand naar de kleedkamer.

Na de rust kwamen Thomas Poll en Joel Asoro in de ploeg voor Ahmed El Messaoudi en Mo El Hankouri. El Messaoudi speelde een goede eerste helft, hij was nog wat onwennig maar liet leuke dingen zien.

In de 57ste minuut werd Nicklas Sctrunck uitgespeeld door een Vitesse speler die op doel schoot. Doelman Jan Hoekstra stopte de bal maar kon deze niet klemmen waardoor Ritchie Musamba de 1-4 kon binnenschieten. Na die goal kwam Tapmahoe Sopacua binnen de lijnen en ging rechtsback spelen waardoor Nicklas Strunck een linie naar voren schoof. Dat ging hem beter af want als back was het niet allemaal even goed wat hij liet zien. Een penalty veroorzaken en je te gemakkelijk uit laten spelen bij de 1-4 was niet echt goed. Door een omschakelmoment werd het in de 67ste minuut zelfs nog 1-5 door Lars ten Teije. Dat was tevens de eindstand.

Na een prima begin (een week eerder tegen FC Twente waar met 3-0 werd gewonnen) nu een best pak slaag voor het tweede team van FC Groningen. Vitesse was duidelijk slagvaardiger deze wedstrijd.

In de tweede helft kwam Joel Asoro binnen de lijnen en hij liet zien dat hij over veel snelheid beschikt. Ook brengt hij veel diepte in zijn spel en dat is iets wat FC Groningen goed kan gebruiken. John van Zweden, mede eigenaar Swansea City twitterde vorige week al dat FC Groningen goed bezig was om Asoro binnen te halen dus we zullen het gaan zien.
Volgende week maandagavond gaan de mannen naar FC Emmen en die wedstrijd zal om 18.30 uur worden gespeeld.

Hierbij hebben we een fotoalbum geplaatst en interviews met de nieuwe aanwinsten van de FC.