Terug

Deel deze pagina:

Dinsdag 7 augustus, jaarlijkse persdag

Door Redactie 16 reacties

Op dinsdag 7 augustus organiseert FC Groningen de jaarlijkse persdag voor mediavertegenwoordigers en sponsor relaties van de club. Deze bijeenkomst wordt gehouden in het stadion (Skylounge Groningen Airport Eelde). De aanvangstijd is om 16.00 uur. Algemeen directeur Hans Nijland gaat namens directie en management een toelichting geven op de stand van zaken bij de club. Hoofdtrainer Danny Buijs zal onder meer ingaan op de sportieve doelstellingen van zijn ploeg. Directie, staf en spelers zijn rondom de persdag beschikbaar voor vraaggesprekken. (bron - FC Groningen)

Reacties:
Marco30-07-2018 om 22:43

Naast de goed nieuw show van nijland over de terecht te melden successen als aantrekken Doan en Zeefuik, verlengen vd Looi en Reis hopelijk ook nog een kritische journalist in de zaal die vragen durft te stellen over:

Hoe het kan dat Heracles met een lagere begroting een structureel groter spelersbudget heeft.

Zwolle ziet kansen om externe financiers aan te trekken, waarom lukt Grongingn dit niet.

Waarom is er inmddels geen spelbepaler aangetrokken (nadat Rusnak vanwege het financiele beleid met Hateboer voor een bodemprijs onder de markt waarde is vertrokken).

Wat is de visie op het kostverslindende - 23 elftal. (In middels bestaat het eerste elftal ook al voor 80%uit - 23 jaar spelers. Als het blijft waarom worden er dan niet meer talenten van buiten aangetrokken zodat het elftal het nivo van Ermelo en Harkema gaat overstijgen?

Komt er nog intern onderzoek waarom de laatste 3 trainers zwaar gefrusteerd zijn weggegaan/ niet wilden verlengen. 

Wat is de bijdrage van Kempers geweest en krijgt hij nog een afscheidsreceptie.

 

 

kees30-07-2018 om 23:21

je hebt een smakelijke mix samengesteld...denk dat je deze vragen beter aan Nijland per mail kan stellen ( en dan nog een beetje op onderwerp rubriceren en samenvatten...  Maar op zich heb je gelijk dat het de afgelopen -zeg-3 jaar niet allemaal zo elegant is gegaan. Er is hierdoor m.i. onnodig veel weerstand bij de trouwe fans van weleer ontstaan die de clubleiding met een soort arrogantie eerst heeft genegeerd. Pas toebn de supporters meer wegbleven kwam er enige beweging in het opwaarderen van sportieve ambities .    

Omdat alles links-of rechtsom in het profvoetbal met geld en management te maken heeft ( behalve met voetbal ) is het binnenhalen van sponsors of zelfs verkopen van 49% aan een eigenaar van  buiten, misschien wel de enige oplossing om te groeien, maar zoals gezegd:  Groninger supporters zitten niet te wachten op een lulsmoes of drogreden waarmee het geld steeds weglekt en verhoudingsgewijs te weinig als investering in goede spelers op het veld terecht komt.   

kees30-07-2018 om 23:47

na-schrift:  Enigszins door Marco's kritische insteek getriggerd was ik...

Perslot moet ik er wel bijzeggen dat er tekenen zijn dat er een sportief herstel op komst is, en dat het nieuwe beleid met instroom van betere spelers deels uit eigen jeugd-gelederen, ook weer vertrouwen kan komen in een goede eindklassering, maar omdat profvoetbal eigenlijk op lucht en om geldschieters/bedrijven met eigen belangen draait ( want alle sportieve ambities moeten daarna wel even worden wáárgemaakt ) is er altijd het probleem van twee kanten van de medaille: Dat hoef je Hans Nijland niet uit te leggen...

Op de persdag komt er als vanouds een positief verhaal.  Een week later komt de eerste wedstrijd in Arnhem, waarbij het goed doorkomen van de eerste 4 wedstrijden vanwege het zware FC G programma vanaf Ajax erna,  bijna een must is !

KOudman31-07-2018 om 00:25

Heracles heeft een structureel hoger spelersbudget, aangezien zij geen jeugdopleiding hebben. Zo maakt elke club zijn eigen keuze.

ollie31-07-2018 om 09:15

Heracles heeft alleen het eerste elftal en verder helemaal niks.dus al het geld wat Heracles heeft hoeven ze maar in een team te stoppen.

Prik nam pla31-07-2018 om 23:26

Nou lijkt het bijna of Rusnak zo’n geweldige voetballer was en dat de drie trainers ten onrechte weg gingen of moesten. Ik was destijds blij dat Rusnak wegging, een totaal overschat ventje die ons weliswaar aan de beker hielp door een plotselinge opvlieging, maar verder weinig nuttigs deed. En ik ben ook blij dat de twee slechtste trainers van de eredivisie vertrokken zijn. Vd Looy tikkie breed en tikkie terug en Faber met zijn domme opstellingen en strategisch onvermogen. Man, wees blij dat ze eindelijk weg zijn ( misschien een onderzoek waarom ze zo lang vastgehouden hebben aan Faber). We hebben nu Buijs, komt er tenminste weer wat pit in. Een nieuwe spelbepaler hebben we niet nodig en al helemaal niet een zogenaamde ervaren speler. Hrustic en Reis kunnen dat prima oplossen. We hebben 4 uitstekende jonge middenvelders die nu al spelen als volwassen, ervaren voetballers. Het gaat een goed seizoen worden, als tenminste Memisivic en te Wierik ook blijven. 

Kelderklasse01-08-2018 om 14:09

@Marco, waaruit blijkt dat Heracles een structureel hoger spelersbudget heeft dan Groningen? Qua begroting zitten we bij Groningen met ongeveer €17 milj. (afgelopen seizoen) zo'n €5 milj, hoger dan de €12 milj. van Heracles.

Daarnaast kan Groningen een hoger salaris bieden aan de spelers, Linssen en te Wierik gingen er allebei zowel op sportief als op finacieel gebied op vooruit na hun overstap naar de FC.

Het grotere aantal spelers in de selectie van Heracles heeft er vooral mee te maken dat ze geen jeugd hebben en dus niet de selecties van onderuit kunnen aanvullen. Veel spelers zullen dan ook hun wedstrijden moeten spelen bij de -23. Dit zijn niet allemaal spelers met het niveau van de erevisie of de potentie dit te halen.

Ook staat Heracles er om bekent dat ze het liefst spelers gratis halen in plaats van een transfersom te betalen. Er wordt vrijwel nooit meer betaald voor een speler dan €500.000. Bij Groningen is dit wel anders. 

Gewoon uit nieuwsgierigheid een vraag van mij, omdat het wel vaker wordt genoemd maar ik het niet echt terug zie in de selectie van Heracles. 

Tot slot zie ik ons dit jaar het linkerrijtje weer halen ten koste van onder andere Heracles, die met de selectie die er nu staat een zwaar seizoen lijken te gaan krijgen. Vooral in de breedte ontzettend zwak! 

Hoekie30-07-2018 om 23:16

De laatste trainer heeft zeker niet het nivo gehaald dat Groningen nastreeft. Faber heeft ernstig teleurgesteld. Had een prima selectie tot zijn beschikking en heeft er te weinig uitgehaald. kunnen we natuurlijk heel veel geld voor onderzoek aan besteden maar dat gaat weer ten koste van het spelersbudget. Tja als Faber Tjibbling, Sorloth Rusnak niet laat renderen en Maduro een jaar lang zelfs geen enkele speelminuut meer geeft en ruzie laat ontstaan met Mahi, Idrissi en Veldwijk dan zakken we naar een plaats dat ten koste gaat van spelersbudget. 

Hoekie30-07-2018 om 23:54

Dat Hateboer onder de marktprijs is verkocht is een feit. Deze speler is al veel eerder een contractverlenging aangeboden. Als Hateboer dezelfde instelling had gehad als Padt dan had hij een jaar eerder zijn contract verlengd. sommige spelers gunnen de club ook een mooi transferbedrag. hulde aan Padt! Op dit forum zijn trouwens veel posters die Hateboer slecht vonden voetballen. 

31-07-2018 om 11:38

Even hierin op inhakend, Hoekie, Hateboer was op zichzelf wel een goeie speler, had af en toe een "off day" maar door de bank genomen was het wel redelijk wat hij liet zien. Het ging mij in het verleden hierom dat de speler, en jij noemt het zelf, niet eerder zijn contract had velengt, zodat de club nog iets aan hem kon verdienen, bij verkoop. Padt heeft die mentaliteit wel en Hateboer, nota bene een kind van de club, had dit niet, en daarom vond ik zijn vertrek zo frustrerend. De club moest hem dus wel verkopen op dat moment anders was hij een half jaar later helemaal voor niks de deur uitgelopen. FC-Groningen heeft heel veel geld in deze speler geinvesteerd en kreeg daar bitter weinig waardering van de speler weer voor terug. Hij speelt nu bi Atalanta Bergamo en staat voor een (bijna) transfer naar Spanje en ik hoop dat hij voor heel veel miljoenen wordt verkocht, dan heeft de club er tenminste nog iets aan, in de zin van doorverkooppercentage en solidariteitsbijdrage. Komt er in elk geval nog iets van de investering terug. Verder heeft Hateboer voor mij afgedaan als een jongen met een heel lage mentaliteit voor wat betreft zijn vorige werkgever. 

01-08-2018 om 00:37

Iedereen kan wel van alles suggereren over bepaalde spelers en contracten verlengen of niet.. .feit blijft dat het allemaal gissen is want je weet niet wat er is afgesproken of wat er zich afspeelt ...liegen en bedriegen komt heel veel voor en helemaal in de voetbal wereld... Gaat allemaal om geld ....

Marco31-07-2018 om 00:50

Afgelopen seizoen 12 de onder vvv en excelsior. Afgelopen 2 winterWindows uit financiele nood spelers moeten verkopen.

Faber ligt genuanceerder. liet Linssen, MahI wel renderen en haalde de play offs. Afgelopen seizoen mag Groningen hem zeer dankbaar zijn dat hij niet was vertrokken in de winterstop want hij heeft met de jeugdspelers een zeer goede basis gelegd voor toekomstig meer succes. Waarbij de transfer van Bacuna een forse bons is. Menig interim was in degradatie zone gekomen.  

De euroborg is onderhand half vol bij thuis wedstrijden Iets meer kritiek op management en scouting kan geen kwaad. Zijn dure krachten mogen we kwaliteit van vragen. 

FC Bayern01-08-2018 om 09:58

Hier wil ik toch even op reageren, Faber is 1 van de lsechtste trainers ooit geweest hier. Je zegt dat Faber met de jeugdspelers een goede basis gelegd heeft? Laat me niet lachen. Faber heeft uiteindelijk (toen hij echt geen keuze meer had door vertrekkende spelers en blessures) na bijna 2 jaar gepruts een keer een logische opstelling gemaakt. En ja dat was met veel jeugdspelers, maar dat was puur omdat Faber geen andere keuze meer had. Ik zou bijna zeggen dat we ONDANKS Faber een goede basis hebben liggen nu. Ben zo blij dat die tactische onbenul vertrokken is. 

Prik nam pla01-08-2018 om 19:23

Helemaal eens met FC Bayern. Het is echt niet de verdienste van Faber dat de jonge jongens het zo goed deden. Hij stelde ze noodgedwongen op. Het was zijn fout dat hij veel te lang doorsukkelde met Jensen en vooral van Nieff terwijl een talent als Reis binnen de selectie was.

kees31-07-2018 om 09:03

Het is al langer gaande, die bijna onmogelijke taak voor een trainer bij FC groningen om er een goede basis neer te zetten met de steeds beperktere (getalsmatig en kwalitatief ) selectie.

FC Groningen met Hans Nijland voorop heeft zich,  naar mijn mening, wat in de voet geschoten. Want naar buiten toe werd "ïn control" gecommuniceerd, maar  de personele veranderingen waren onverwacht en talrijk en vanaf Huistra/Maaskant is het met nieuwe spelers ( Texeira, Jones, Adorján, Reijnen, Kwakman, Zeefuik, Kappelhof, Hoesen, Antonia, Van der Laan, Maduro, Sorloth, Van Nieff  enz enz) toch wat behelpen geweest; en tecent,  lastige jongens bij de selectie, maakten het er ook niet makkelijker op. Tibbling is op het laatst een drama geworden, volgens de pers omdat hij heimwee had, maar supporters constateerden terecht dat hij verkeerd werd gebruikt! Vaak klopte het uitgedragen beleid (4-3-3) helemaal niet met wat er in uitwedstrijden op het veld geleverd werd. Dan wordt een trainer ongeloofwaardig, zijn uitspraken/uitleg onder de loep gelegd en als gevolg hiervan  verschuilt deze zich achter tijdelijke tegenvallers, blessures enz.  

Niemand kan in de toekomst kijken, ook Hans Nijland niet. Hijzelf gaf als verklaring dat een club door de bouw van een nieuw stadion ( zoals Euroborg en Heracles recent ) een "swung" krijgt, ook in sportief opzicht. "Ineens was het voetbal veranderd" ( sinds de financiële crisis ) is een andere verklaring van de directeur voor de nivellering. En het geld dat toch via jaarlijkse transfers wel binnenkwam moest worden besteed aan o.a. het afdekken van terugtrekkende sponsors, financieren van het topsportcentrum, het uitkopen van het investeringsfonds en obligatiehouders en wat al meer... De spelersbegrotingindex als % van de gehele begroting is bij FC Groningen al 10 jaar dalende.  Dit blijkt ook een werkelijkheid die stáát.  Bij elkaar genomen zijn dit oorzaken die trouwens  de lading niet helemaal dekken, waaróm er nu minder mensen de tribunes bevolken....Seizoenkaarthouders laten hun kaartje onbenut en de toeschouwers kunnen nu thuis Fox kijken en bij NAC zitten ze gewoon op de tribune...maar zoals een supporter hier op BM heeft  gesteld:  "gaat het geld van de club op de bank, dan zit ik thuis ook op de bank" 

       Ik bespeur nu wel een positieve trend dat sinds Jans als geestdriftige aanjager weer werkzaam is bij de club, er met Spijkermann en Buys en het profbeleid van de jeugdtrainers nu een consistenter beleid wordt gevoerd...dwz. geen noodverbanden meer.  Ook clubs als Heerenveen en Sparta hebben te maken gehad met beperktere sponsorinkomsten...aan de andere kant is AZ een voorbeeld van een club die zich wel met slim beleid in diezelfde periode heeft opgericht na het DSB debacle. (Boeren)slimheid is ook een aspect van het beleid dat Nijland eerder heeft genoemd

Ik hoop dat de landelijke pers en de sponsors dit seizoen de club FC Groningen vanwege goede resultaten weer ontdekken gaan, en er meer aandacht aan de FC wordt besteed, en  dat er meer "Doans" zullen volgen...mindere kwaliteit van spelers moeten we niet willen !

 

Rob197031-07-2018 om 12:10

Nijland heeft recht op zijn goed nieuws show, hij is er toch wel weer verantwoordelijk voor dat er nagenoeg op iedere positie binnen de club weer de juiste mensen staan. Als er in een organisatie teveel poppetjes op de verkeerde plaats staan, dan gaat het bij de club stroef lopen. Dit probleem is gelukkig getackeld en gaan we weer de goede kant op. Tevens is met Jans een persoon binnen de club gehaald, die wel weet hoe het werkt en in het voetbalwereldje meetelt. De juiste aanvulling die noodzakelijk was door het vertrek van diverse iconen bij de club. 

Complimenten zijn dan ook terecht, om uit een slechte periode weer redelijk op te krabbelen. Nijland heeft op dit moment de juiste werknemers bij de club, die weten hoe het werkt. Laten deze medewerkers nu ook op de juiste positie zitten. De korte lijnen zijn weer ingezet, met daarbij de juiste kwaliteit. 

Het verdwijnen van bepaalde functies, of beter geschreven, afscheid nemen van personen die een proces verstoren door niet mee te kunnen gaan in een gekozen weg, die de meerderheid, lees Nijland/Jans wel willen inslaan, zijn doorgevoerd, 

Ook de visie van Nijland/Jans kan de verkeerde kant op gaan, maar zoals het er op dit moment aan toe gaat, weten zij zich er goed door te slaan. 

Dan kunnen wij wel kijken naar Heracles of AZ, maar dat is geen vergelijk, zoals hierboven reeds geschreven, Heracles heeft een heel andere huishouding en structuur. En AZ heeft het goed gedaan met hun aankopen. Spelers die ook bij Groningen hadden kunnen spelen. Wij hebben nu Doan, Chabot, Reis enz, potentiële spelers die toch ook een waarde kunnen vertegenwoordigen. Daarbij zal je toch een beetje geluk moeten hebben. Over Janssen en Weghorst waren toentertijd andere meningen binnen de club, om deze jongens te halen, dat kan. Tom Boere is van een vergelijkbare situatie, heeft in een zwalkend Twente niets gepresteerd, had hij in een zwalkend elftal bij Groningen wel gepresteerd, wij zullen het niet weten. Echter had hij afgelopen seizoen wel gespeeld en niets gepresteerd, dan was hij hier ook tot aan zijn enkels afgezaagd.

Nijland heeft op dit moment de juiste mensen gevonden waarmee hij samenwerkt, die financieel allerlei dingen mogelijk maken, maar ook mensen buiten de organisatie om die zorgen voor meer mogelijkheden en dat heeft hij toch wel weer voor elkaar gekregen. 

 

kees31-07-2018 om 14:23

Hoekie31-07-2018 om 19:23

marcelfcg01-08-2018 om 13:10

Lang, maar prima verhaal Rob. Hulde.

FC LICHTBOEI31-07-2018 om 19:19

Waarom gaan Jenssen en Groningen niet met elkaar in gesprek over contractontbinding, want er gaat zich waarschijnlijk toch géén enkele club melden deze zomer, maar mocht er zich een club melden dat moet Groningen een vraagprijs van 2,5 á 3 ton hanteren anders raken we hem nog niet kwijt. Als Jenssen weggaat moet de FC proberen om Duarte los te weken bij Sparta.

Hoekie31-07-2018 om 19:21

kees31-07-2018 om 20:31

@ Lichtboei:  waarom denk jij dat de FC niet met Jenssen bezig is?  en verder: De ervaringen met Sparta na Veldwijk en Chabot vwb onderhandelen waren niet zó geweldig...Duarte is trouwens nog jong (19), wel talentvol en ambitieus...en speelt op een plaats rond de "10" waarvoor we Hrustic/Drost nog hebben...kan ook op het rechtermiddenveld bijv i pl v Reis/Jenssen... Nee die Duarte zal veel geld moeten kosten met nog contract tot 2020...schat vraagprijs zo'n 2 milj

Cantona31-07-2018 om 20:33

Hij kan mooi praten en op dit niveau waar FC Groningen acteert is het lastig om te presteren en ook nog de supporters tevreden te houden.

Geld speelt hierbij een grote rol en overal om je heen worden astronomische bedragen betaald voor goede en minder goede spelers.

De echte grote bedragen zullen denk ik nooit naar de FC stromen en zo blijft het "behelpen" met een selectie waar je het over tonnen hebt.

En je gaat je steeds meer afvragen waar het heen gaat met het voetbal, vooral nu ook al Barcelona de naam van het stadion te grabbel gooit aan de commercie voor een luttele 300 miljoen.......

De commercie is het voetbal voorbij gestreden en het gaat al lang niet meer over voetbal.

Nu Ajax ook al met grote bedragen gooit zullen de verschillen ook in de eredivisie steeds groter worden en voor clubs als FC Groningen is het moeilijk om met dit budget een gedegen selectie neer te zetten en moet je hopen op "gelukkige "aankopen zoals Suarez.

Met beperkte budget wat  nu voor handen is kunnen we alleen nog maar dromen van de Nationale en Europese successen van weleer en zal het niet meevallen.

kees31-07-2018 om 21:27

ik kan het niet helemaal met je eens zijn...het is AZ en Utrecht ook gelukt om spelers voor erg grote bedragen te verkopen.  Met een iets hogere gemiddelde kwaliteit van spelers kan Groningen naar mijn idee best een jaar stunten.  Natuurlijk hadden er nog betere spelers kunnen komen als er meer geld beschikbaar was..de salarissen zijn ook een struikelblok als je met grote clubs vergelijkt... Toch geloof ik niet dat per definitie een bij elkaar gekocht team meteen alles gaat winnen.  Nu staat er bij Groningen een uitgeballanceerde maar jonge spelersgroep en een trainer die zeer gemotiveerd is.  Jammer dat Mahi en Reis geblesseerd zijn (geweest) en ook Memisevic nog niet meerdere jaren vastligt.  Kijken of ze tegen Caen ook goed kunnen spelen... en scoren.  Vitesse met Linssen als aanvoerder en Matavz nog erbij is een lastige eerste tegenstander, maar ik verwacht een goed resultaat.  zeker als er nog een middenveldspeler in plaats van Jenssen (of toch van Weert?) komt.

Rob197031-07-2018 om 21:32

Je kunt je ook bij het feit neerleggen, en genieten wat er wel geboden wordt. Kampioen zullen we nooit worden, maar we moeten genieten van kleine successen als het winnen van een beker, of het halen van play offs. Dan maar met bloed zweet en tranen van het veld en een gelijk spel tegen Ajax vieren als een overwinning.

Marco31-07-2018 om 22:40

Ik vind juist dat er merkwaardige dingen gebeuren. Een Sparta is vragende partij inzake een transfer voor Veldwijk. Groningen doet Veldwijk voor een vriendenprijsje van de hand. Weinig later meldt Groningen zich bij Sparta voor Chabot en betaald de hoofdprijs. Onderhandelingstechnisch had bij de transfer van Veldwijk, Chabot moeten worden betrokken dan had Groningen in het totaal een betere deal kunnen sluiten. Zeer vreemd hoe dit nu is gegaan, zullen we toch door deze handelswijze een paar ton teveel hebben betaald. 

De scouting is al langer zorgekind. Jans heeft zelf met Veldwijk gewerkt. De speler is amper vertrokken of Casseira wordt gehuurd en wordt als aanwinst gepresenteerd. Blijkt inmiddels niet over het gewenste niveau te beschikken voor de basis. Inmiddels heb je rond de miljoen uitgegeven aan transfer, huur en salaris in een jaar tijd voor 2 spitsen, en staat Van Weert nog gewoon in de basis als beperkt meevoetballende spits. Er zijn veel clubs in het rechterrijtje die met 1 miljoen te besteden in 1x of 2x een goede spits halen. Nu wordt het nog met de mantel der liefde bedekt omdat Van Weert en eventueel Mahi in de spits kunnen spelen, blijft zorgwekkend dat een speler uit de eerste divisie die je veelvuldig hebt kunnen bekijken na enkele weken voorbereiding te licht is voor de basis, terwijl hij daarvoor is gehaald. Omdat je voor 1 jaar huurt, is het doorgroeien van de speler door wat meer tijd te gunnen, niet waarvoor je nu huurt. Zo komen we nooit in de buurt van AZ, Utrecht en Vitesse en geeft het investeerders ook minder vertrouwen om er geld in te stoppen. De huidige scouting is mij iets te veel hopen op gelukkige aankopen die voldoen. 

 

 

kees01-08-2018 om 00:14

stel dat Van Weert alsnog vertrekt ( ondanks dat Buys hem zopas openlijk eerste spits heeft genoemd  ) Nu is Cassierra na Werder B. opeens OPENLIJK  bankzitter wanwege lichte fysieke & trainingsachterstand...  Zit ik er dan heel erg naast met een "veronderstelling" dat Van Weert hiermee in de etalage staat? , net zoals met Chabot werd gedaan door Fraser ten tijde van onderhandelingen tussen Sparta en de FC?  

Verder is de gedachte dat je voor 1 milj, wel 2 spitsen kan halen niet reëel, al lijkt Moreriera zo'n geval te zijn.

Nee...Veldwijk is weggegaan Nadát Buys met hem had gesproken. Jans was not amused met zijn vertrek... en ik kan mij voorstellen dat Cassierra met opluchting als scorende spits van Ajax 2 is gehuurd....niet gekocht. Chabot heeft met zijn lange pass op Warmerdam in de wedstrijd tegen Emmen in een keer zijn kwaliteit laten zien. 

Zo komen er dus wel  meer,  zoals jij schrijft "merkwaardige dingen" naar buiten waar achteraf pas de logica  verklaard kan worden.

Straks krijgen we nog wel meer verhalen van o.a. Buys voor de wedstrijd tegen Vitesse, om ze in slaap te sussen: FC Groningen als underdog !

 

 

01-08-2018 om 10:58

Ik vind juist dat er GEEN merwaardige dingen gebeuren. Waar komt de wetenschap vandaan zoals hierboven omschreven? Ik heb al vaker het woord "speculatie" gebruikt, maar mag dat van een aantal andere forumleden niet meer gebruiken, maar vind het toch vreemd dat er het één en ander naar voren wordt gebracht waar de gewone supporter helemaal geen weet van heeft. Er wordt op dit forum teveel over "van horen zeggen" gepraat zonder het naadje van de kous te weten. veldwijk voor een "vriendenprijsje" weggedaan? Mij niets van bekend!!!!!De hoofdprijs voor Chabot betaald? Mij niets van bekend!!!!!Cassiera niet het gewenste niveau? Mij ook niets van bekend!!!! Cassiera is geblesseerd (geweest) en heeft trainingsachterstand, dan is het toch logisch dat een trainer de betere speler opsteld, op dat moment.En over de scouting zijn we gauw uitgepraat, als ik zie hoe die, onder aanvoering van Ron Jans, de laatste tijd bezig zijn, dan zeg ik "chapeau" voor deze mensen, eindelijk een groep waar je iets mee kunt. Nee, krietiek hebben op een beleid is prima maar het moet wel gefundeert zijn en dat is met het schrijven van hierboven niet het geval.

Kelderklasse01-08-2018 om 15:40

De voorbereiding is vooral bedoeld om een systeem in te slijpen en conditie/wedstrijdritme op te bouwen. Het is dan ook altijd lastig om iets te zeggen over de spelers in de voorbereiding. Cassiera dan ook nu al afschrijven zonder dat hij ook maar 1 officiele wedstrijd in het eerste heeft gespeelt vind ik dan ook wat te ver gaan! 

Ik kan me nog herinneren dat Groningen jaren geleden van alle eredivisie teams "de topscorer van de voorbereiding" had, Serdar Öztürk. Na die voorbereiding heb ik nooit meer wat van hem gehoord!

01-08-2018 om 19:55

Kijk eens bij SV Spakenburg, daar speelt Serdar op dit moment. Elf jaar geleden bij FC-Groningen een talent die in één competitie wedstrijd één doelpunt scoorde. Nadien vertrokken naar Sc-Veendam en nu dus voetbalt aan de boorden van het voormalig IJsselmeer. 

kees01-08-2018 om 20:21

Tja Rob Roy...hadde we die Zuiderzee nog maar:  je weet wel, die ballade: eens ging de zee hier te kéér... maar ..die tijd.... komt niet meer

Hoekie31-07-2018 om 23:31

Ik had persoonlijk Henk Veerman hier graag zien voetballen. ik denk een onderschatte spits die voor heel weinig geld gehaald kon worden. Van Cassierra kan je niet verwachten dat hij gelijk een heel ander spelsysteem onder de knie heeft.Niet gelijk in paniek raken en hem wat tijd gunnen. 

01-08-2018 om 11:08

Wat betreft Veerman, heb ik zo mijn bedenkingen, is op z'n Gronings gezegd, meer een "schoeffie loerder" die z'n kans moet afwachten, maar voetballend weinig is z'n mars heeft. Wat betreft Cassiera, geeft die speler de tijd en je zult zien dat hij z'n goaltjes wel gaat meepikken.

Rob197001-08-2018 om 09:54

Nagenoeg alle spitsen die bij Groningen voor aanvang van het seizoen de eerste spits zijn, staan er aan het eind van het seizoen niet meer in. Het is een moeilijke positie, omdat men afgerekend wordt op de doelpunten, Berg, later Matavz, konden uit het niets scoren, maar de overige spitsen is altijd behelpen geweest. Dit heeft deels te maken met het spel dat gespeeld wordt, maar ook deels door de spitsen die er gelopen hebben.

Cassierra, is door en door bekend bij Spijkerman, waardoor men echt wel,kan beoordelen of hij geschikt is. Om nu te denken dat Veerman het wel is, is moeilijk te beoordelen, maar wat wel duidelijk is, dat hij nog minder kwaliteit heeft in handelingssnelheid, techniek, dan onze huidige spitsen.

Cassierra wordt nu lekker uit de wind gehouden en kan zo geleidelijk in het elftal komen, en mocht hij die kwaliteiten toch niet hebben, dan weten ze hoe ze moeten scouten om een goede spits te krijgen.

Terugkomend op Jans en Veldwijk, het ligt ook aan het feit dat Veldwijk in een heel andere hoedanigheid terugkeert uit zijn periode als dat hij bij Zwolle met hem gewerkt heeft. Door zijn randzaken is de focus op voetbal bij hem ver weg, en dat kun je niet inschatten als ex trainer denk ik.

kees01-08-2018 om 13:01

verstandige en afgewogen taal !  Vwb. de laatste alinea: Veldwijk heeft met Buys gepraat, en een dag later werd al rondgeroepen dat hij de club (transfervrij?) mocht verlaten... Zover was Jans nog niet... Maar zolang Groningen 225 km van Amstrerdam blijft liggen, zo lang zal Veldwijk niet de topsportmentaliteit kunnen opbrengen die door Buys verwacht wordt...denk ik maar>  Goed dat ze hierin geen concessies meer willen doen. en dat nu gezegd wordt waar het op staat .

 

ps:  mooie foto van Hans Nijland... denk van een tijdje geleden , maar hij oogt jong en vitaal !  

Rob197001-08-2018 om 13:24

Ja Kees, wat een vakantie al niet kan doen, helemaal fit om lang over de tekst na te denken, geen verloren thuiswedstrijd in je hoofd, dus het kan allemaal positief, Haha.  Het is allemaal afwachten wat er gaat gebeuren, maar als ik alles moet geloven wat de clubs schrijven en denken, dan wordt het tijd dat de ranglijst van de eredivisie weer in 1 schema wordt weergegeven, met Emmen alleen op een lijstje, want echt iedere club denkt met zijn materiaal in het linkerrijtje te komen.

En dan kunnen ze nog wel eens bedrogen uitkomen, want menigeen gaat het tegen Emmen afleggen.

kees01-08-2018 om 18:16

"iedereen kijkt naar AZ"  heeft  Nijland eens gezegd..en enkele formidabele uitgaande transfersommen worden gerealiseerd.  Verder geldt ook in de voetbal sport: geluk dwing je af.

Over een heel seizoen zijn we weer nuchtere Groningers... geen kosmische denkbeelden...alleen Emmen is zo'n planeet die gevaarlijk dicht om FC Groningen heen gaat cirkelen... maar Matavz (ex-Emmen) moet daar ook tegen .

Volgende week zal er wel in de voetbalbijlage van de landelijke bladen weer een voorspelling eindklassering ED 2018/2019 van de "kenners" uitrollen. 

Goed nieuws bij die perspresentatie straks. ? kan FC  Groningen  vast beginnen -vooruitlopend op het behalen van Europees voetbal- om  alsnog die derde ring in het stadion te gaan bouwen  ....bouwen ja,  want Het Topsportcentrum is nu bijna klaar en je moet als modale ED club toch wat    

Kelderklasse01-08-2018 om 19:02

Laten we hopen dat Buijs die 2e ring eerst maar weer vol krijgt! Onder Faber had de Euroberg aan 1 ring ook wel genoeg

kees02-08-2018 om 00:47

Afschuwelijk wat de financiële crisis van 10 jaar met het voetbal in Nederland en bij FC Groningen heeft gedaan: de begroting in 2006/2007 is hetzelfde ( ruim 16 miljoen ) de seizoenjkaartenverkoop  en verwachtingen van toeschouwers zijn  lager dan 10 jaar geleden, en kleine clubs met veel lagere begroting dan bij de FC of zelfs clubs uit de amateurs doen op het veld niet veel onder...

Komt er het komende seizoen een trendbreuk vanwege de nieuwe aanpask en verjongde selectie ?

FC LICHTBOEI02-08-2018 om 13:53

Heeft iemand nog een gerucht gehoord over transfers ?

Pietjepal02-08-2018 om 19:02

Mooi interviewtje op rtvnoord met cassiera. Lijkt me goeie gozer, doan positivo. Je zou er zin in hebben naar t stadion voor te komen. Als alle spelers zo'n team mentaliteit hebben wordt t weer feest in de borg.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!