Terug

Deel deze pagina:

[Update zaterdag 26 mei] "Doelman Schaap van IJsselmeervogels in belangstelling FC"

Door Redactie 20 reacties

Jaimy Schaap die onder de lat staat bij Tweede Divisionist IJsselmeervogels geniet interesse van FC Groningen weet RTV Utrecht. De keeper (23) speelt vanaf 2016 bij de Vogels en keepte eerder in de jeugd van FC Utrecht. Daarna onder meer bij VVA'71 en DOVO om in 2015 neer te strijken bij FC Dordrecht waar de goalie na een half jaar zijn contract liet ontbinden. Diens contract loopt door tot medio 2021. Gaat FC Groningen doorschakelen?

Update zaterdag 26 mei - In gesprek met het DvhN zegt Ron Jans dat er geen sprake van is dat Groningen geïnformeerd heeft naar Schaap. 

Hoe het kon gebeuren dat aankomend FC trainer Danny Buijs een week eerder aan RTV Utrecht wist te vertellen dat Schaap zo goed als zeker naar FC Groningen komt, is ons (red-BM) geheel onduidelijk. Wat weet Danny Buijs meer dan Ron Jans of omgekeerd?

Update zaterdag 19 mei 19.35 uur - Schaap zegt tegen RTV Utrecht dat hij nog niets weet, Danny Buijs verklaart dat Schaap zo goed als zeker naar FC Groningen verkast. Jaimy Schaap kan/wil er voorlopig niets over zeggen, zolang er niets bevestigd is. "Volgende week misschien wel de laatste voor de Vogels."

Reacties:
19-05-2018 om 18:16

Als dit de vijver is waar de FC-Groningen in zit te vissen dan voorspeld dat niet veel goeds. Een keeper uit de amateur wereld en een spits uit de amateurwereld en een trainer, waar ik overigens wel vertrouwen in heb, uit de amateurwereld. Ik weet het niet, als dit maar goed gaat.Geen geld en geen belangstelling voor eerste elftalspelers. Er zal toch iets verkocht moeten worden, anders blijven we maar amateurs aantrekken. Of ben ik nu te pessiemistisch??????

19-05-2018 om 18:17

Veredeld amateur team straks .....

kees19-05-2018 om 18:33

Johann Hermann

Begrijp niet goed, misschien dat ze in het U23  nog versterking nodig hebben als Hoekstra over een jaar bij de selectie komt, maar dit bericht past wel bij  mijn vermoeden van padt's as. vertrek. Het is trouwens niet gezegd dat deze jongen meteen bedoeld zou zijn voor het Eerste. Als hij het niveau van Hoekstra niet haalt dan hebben ze we3inig aan hem.

Ik maak me er dit keer niet al te druk over.  Zolang de helft van het elftal maar (potentiële) jeugdinternationals heeft.  Ga je daaronder zitten dan moet je dat bekopen in persoonlijke fouten, niet afmkaken van geheide kansen enz.  Dat kost FC Groningen weer punten op de ranglijst.  En ...clubs als Utrecht, AZ, Vitesse, die  zitten ook niet stil.

 

Kort gezegd: FC groningen kan zich niet nog een keer een plaats 12  veroorloven, want danblijven de supporters voorgoed weg.

 

  

Cantona19-05-2018 om 18:24

Grapje zeker?

Fan op afstand19-05-2018 om 18:29

Zijn ze bij onze FC de weg kwijt of is de geldboom nu al op stervens na dood? Hoop dat onze nieuwe trainer zich realiseert dat hij trainer van een eredivisieclub is en niet meer bij de amateurs. Dit bericht doet mij lichtelijk fronzen alhoewel ik de keeper en zijn kwaliteiten niet ken. Maar toch.

blauwevogel19-05-2018 om 18:42

ik heb ergens gelezen dat men Hoekstra 1 of 2 jaar wil verhuren en dat hij de toekomstige keeper van het eerste wordt mocht dit rond zijn dan wil men waarschijlijk deze schaap volgend seizoen keeper laten worden van FCG U23 .

Viking19-05-2018 om 19:34

Als Schaap voor het tweede is, dan zou dit voor het eerste wel eens wat kunnen zijn: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=329495

kees19-05-2018 om 22:26

en als Padt weggaat...wie moet er dan tussenj de palen van het Eerste eleftal: invaller Begois? of toch Hoekstra... of nog weer een andere keeper.??

tante jannie19-05-2018 om 18:50

Alles beter dan jurjus, wat is die slecht 

GerdaS19-05-2018 om 19:37

En nu nog een geit halen .

Arthur19-05-2018 om 20:19

We worden het nieuwe Leicester met Vardy destijds. ook uit het amateur voetbal.

We hebben nu al een hele dieren tuin in het goal, het assortiment bestaat uit een padt en uit een schaap.

Ik ben wel enthousiast met schaap als naam kun je niet slecht zijn.

 

Rob197019-05-2018 om 21:26

Ik heb een beetje het gevoel, dat het wel eens snel fout kan gaan met Buijs, gisteren iets te voorbarig met Zeefuik, vandaag met deze keeper. Niet echt handig, Nijland heeft zijn eigen publiciteits strategie. De broedende kip houdt er niet van om gestoord te worden. Een aanvaring voordat het gaat beginnen zit ee aan te komen, niet zo handig.

kees20-05-2018 om 04:52

je weet het nooit zeker, maar het heeft er alle schijn van dat niet Nijland alleen , maar met Jans vooral deze strategie hebben bedacht:

 

" we zeggen niks, laten Buys links en rechts wat ruiken aan het toekomstige trainerschap door zich quasi onafhankelijk in de pers  op te stellen...( zoiets) "  Verder toont de keuze voor deze doelman ( maar ook voor Cassierra en Alejandro Della Nave aan dat de beperkte budgetten nog steeds gelden, en dat het een mix wordt van eigen jeugd spelers, goede voetballers die van buiten erbij worden gehaald in A jeugd en U 23 ...en een paas spelers die bereid zijn om te komen of uit het buitenland komen voor direct het eerste....een mix dus.   

 

Daarmee is de TS absoluut de baas over de trainer... en kan de trainer als reactie laten zien wat hij in de loop van het seizoen sportief gezien voor elkaar krijgt.  met ( grappig bedoeld)  dit bijelkaar geharkt zootje"  maar daar kan je de oorlog toch ook mee winnen?

TOPGrUNN19-05-2018 om 22:37

Moie wat een paniek... Beste keeper van de 2e divisie, inde jeugd bij Fc Utrecht gezeten en een tijdje bij Dordrecht... Top 2e divisie is echt wel beter dan de amateurs van een zaterdag of zondag hoofdklasse cluppie... In het verleden heeft Grunn welvaker amateurs gehad die van een lager niveau kwamen.. (Bombarda en nog een paar ACV'ers)... Ik wacht rustig af en heb zo'n idee dat er nog veel meer gesleuteld gaat worden aan een nieuw basisteam en jong Grunn... Komt goei.. 

kees20-05-2018 om 05:01

we gaan terug naar spelers die  in een facet heel goed zijn,. en voor de rest gewoon kunnen meevoetballen (zonder brille).

 

Ik moet aan Ruud Geels denken of aan John de Wolff ...dat soort beperkte (club) voetballers heeft toch successen gehaald met die grote teen vooruit. Ik denk dat Jans en Nijland  echt hopen op een stuntteam   dit komend seizoen .. 

 

herman196020-05-2018 om 08:52

Ik hoop dat het goed komt met de FC,maar als je alléén maar amateurs aantrek konden er straks wel heel veel groene stoeltjes leeg zijn. Haal nu die middenvelder van ADO gewoon op. Hij wou wel hoger op, (normaal gesproken dan) en hij had er wel oren naar om weer samen met De trainer Buijs te werken.

20-05-2018 om 11:49

Alle spelers willen hogerop. Ik zou ze een advies willen meegeven "Koop bij een bouwmarkt een trapje of een ladder dan kan je zelf bepalen hoe hoog je wilt komen". Meestal is het zo,als je als profvoetballer wilt slagen ,zal je van de grond af moeten beginnen. Ik heb begrepen dat deze keeper, dhr.Schaap een jonge vent van 23 is die bij IJsselmeervogels onder de lat staat. Als je als keeper in de hoofdklasse keept en met de club bovenaan staat dan doe je in mijn ogen best goed en waarom zou je het in de Eredivisie dan niet goed doen. Bovendien wordt er op de FC-Groningen site nergens vermeld dat de speler voor het eerste elftal wordt gehaald. Ik denk dat uit voorzorg deze speler wordt gehaald omdat Padt mogelijkerwijze gaat vertrekken. Ergens in Januari/Februari werd er toch ook gesuggereerd dat er belangstelling was voor een keeper uit Noorwegen, was  dat geen Anton Cajtoft? Waarom horen we daar niks meer over. Wat mij de laatste tijd wel opvalt dat de scouting druk doende is om spelers op te sporen die voor de club interessant zijn. Laat ze maar gerust hun gang gaan, dan komt het allemaal best goed!!!!

kees20-05-2018 om 13:03

is een waarheid als een koe ( of Schaap zoi je wilt )

Er is ook een spreekwoord: LIEVER ÉÉN IN DE HAND DAN 10 IN DE LUCHT...TOCH  :)

 

Ik denk dat je wel 3 of 4 mogelijkheden op het lijstje moet hebben voordat de positie zeker/akkoord is ingevuld.  veel losse eindjes dus...maar ik moest wel lachen toen die "dierentuin onder de lat" werd genoemd:

voetbalhumor:   Padt, Schaap,  straks eentje met de naam Citroen (in plaats van Zoet)  misschien   

20-05-2018 om 14:20

Of zoals Pr.Bernhard het ooit zei in het onvervalst Nederlands "Bete één proim in hand als lucht van tien"

20-05-2018 om 15:45

Rob Roy. ......

Nachtwacht20-05-2018 om 13:19

Ik snap de paniek niet zo.... in de succes-seizoenen speelden we ook met een mix van voormalig amateurs met 2 a 3 toppers.

Speler als Virgil van Dijk (okay, deels eigen jeugd), Gibril Sankoh en Bombarda hadden nog geen enkele eredivisiewedstrijd in de benen. Terwijl spelers als Roossien, Theo ten Caat en Michael de Leeuw gewoon een niveau lager speelden bij de buurman.

Dit terwijl relatief dure spelers als Femi, Johan Neeskens en Curovic minder (op)brachten.

Gewoon afwachten en Buijs/ Spijkerman het vertrouwen geven

Johan20-05-2018 om 13:45

Helemaal eens. Snap het gezeur ook niet. Bovendien is het niveauverschil nog veel kleiner geworden

Arthur20-05-2018 om 15:16

Is Jay Roy grot (die oud speler van Nec) geen optie voor de FC? Was altijd een groot talent en komt amper aan de bak bij Leeds United.

KOudman21-05-2018 om 07:45

Waarschijnlijk te duur, was gevlucht voor 1,6 miljoen en heeft nog een contract tot 2021. Die ga je dus niet voor dezelfde prijs als een Veldwijk krijgen.

kees20-05-2018 om 16:33

de wonderen zijn de wereld nog niet uit: Emmen wint met 1-3 op het ksteel en promoveert met Lukkien naar de ED !!

Volhend jaar derby Groningen-Emmen...welke natuurlijk door Groningen wordt gewonnen...zo is het wel.  want bluf (Buys ) tegen behoudende tactioek ( Lukkien )...scheelt Groningen een plaats hoger in de eindklassering... maar proficiat Emmen...  snel die transfer van Van Nieff rondmaken...en het moeilijkste komt nog... om volgend jaar niet onderaan te komen staan

appie happie20-05-2018 om 17:38

Emmen speelde goed..Sparta wel strafschop onthouden  maar dat is gewoon het lot..ze moesten gewoon degraderen..

Verheug me op Emmen nu de Graafschap er nog bij..mooi man..een groot feest...

kees20-05-2018 om 20:20

 @ Appie: en op papier zijn Emmen en de Graafschap toch zwakker dan Twente ( RODA ) en Sparta... als Groningen een ingespeelde ploeg krijgt... Heerlijk dat je dan aanhet eind van het seizoen geheid 2 plaatsen hoger eiondigt dan met die  gedegradeerde clubs .  Ik zie het zonnig in met een felle Buys en Jonas/Nijland erachter...  toch een plaats weer voor de POFFs Europees.

grunnfan20-05-2018 om 21:07

Als Assenaar ben ik uiteraard superblij voor Emmen..tis best een mooi cluppie dat emmen met een toptrainer en leuke voetballers....maar uieraatd gaat er niets boven mijn FC!!!!  Wel weer 2 mooie derbys erbij!!   Nu ff op rtvdrenthe de huldiging kijken

appie happie20-05-2018 om 21:16

Kees je moet wel ff je "dikke" vingers onder controle weten te krijgen,- de laatste tijd zitten er veel fouten in je berichten..leest ff wat lastiger.....Emmen en de Graafschap   leuke clubs..en verlost van Twente en Roda....ook niet slecht..scheelt toch  bijna 600 km Emmen of Roda..

kees20-05-2018 om 21:36

mijn vingers zijn net zo dun als die van jou...maar ik zal mijn best blijven doen ondanks ...  Zag ook teruglezend dat ik Jonas schreef in plaats van Jans.. maar goed dat is nog bijbels... die andere troep moet je maar overheenlezen. 

Iets anders: we gaan straks een lange zomer tegemoet.. denk niet dat ik die hele tijd met zin en onzin kan vullen...jij ook niet, dus wat mij betreft ( over FC Groningen ) geldt: geen bericht - goed bericht..  Ik ga trouwens naar Italië.. even naar Rome.  beetje rond de Trevi fontein hangen en kijken of ze die restauratie van de schade door Feyenoord Hooligans destijds,  netjes hebben gerepareerd. 

Ajú zover. 

 

 

 

appie happie21-05-2018 om 00:14

Nou geen trevi of iets anders in Italia,zal Kreta worden daar liggen roots...gaan we sws 1 x per jaar naar toe .goed toeven  ,alles erg goed betaalbaar enz...

T zal bij de fc nog lang onrustig blijven denk ik...zal nog het nodige gebeuren daar ga ik vanuit..

 

Ariverderci...

 

Buddy21-05-2018 om 18:10

Een amateur spits, een amateur keeper, Fortuna, Emmen en De Graafschap ipv Twente, Sparta en Roda. Alle aanleiding om de prijs van de seizoenkaarten fiks te verlagen heer Njland ! 

22-05-2018 om 14:08

Gaat toch niet gebeuren. Bovendien spelen de juist gepromoveerde clubs veel aantrekkelijker voetbal dan die fraudeclub uit Enschede om van Roda maar te zwijgen. Sparta was de enige club die nog tot aanvaardbaar voetbal in staat was, eigenlijk beter dan onze eigen club, maar dit terzijde.

TOPGrUNN23-05-2018 om 15:02

Hoop nog steeds dat Padt blijft. Die keeper van Ijsselmeervogels is vast niet in beeld als 1e keeper. 

Zeker niet als de Fc ook Unnerstall van VVV op het lijstje had staan net als Ajax, AZ, Utrecht en Vitesse, maar uiteindelijk koos voor PSV...

Dus mocht Padt vertrekken verwacht ik wel een keeper met ervaring en dan niet een amateur als eerste keeper. (Wat niet wegneemt dat een amateur ook best eens verrassend goed kan zijn natuurlijk...)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!