Terug

Deel deze pagina:

Doelstelling play offs voor Europees voetbal, dit seizoen geen must

Door Redactie 7 reacties

Ron Jans verklaarde vanochtend op RTV Noord dat FC Groningen dit seizoen niet langer als doelstelling heeft om de play offs voor Europees voetbal te halen. Het seizoen verloopt tot dusverre vrij teleurstellend. En met het verstrijken van de winterse transferwindow vertrokken vijf spelers, alleen Deyovaisio Zeefuik werd op huurbasis aangetrokken. FC vindt het gelet op deze ontwikkelingen niet langer realistisch om de ploeg en TS genoemde doelstelling op te leggen.

Voor de komende maanden is nu het doel dat het team en de spelers zich ontwikkelen, dat er goede wedstrijden worden gespeeld, dat FC zo snel als mogelijk zich veilig speelt en om zo hoog mogelijk te eindigen. Europees voetbal halen vindt Jans prima en het zou nog steeds mogelijk zijn, echter wil hij de druk waarbij de kans groter is dat je het niet haalt dan dat het wel wordt gehaald wegnemen.

Reacties:
kees01-02-2018 om 16:50

zal ook wel ingegeven zijn door de gestelde voorwaarden van de as. nieuwe trainer.  Die ziet zich al iedere wedstrijd uitleggen aan het publiek waarom dingen niet goed lopen... maar dat ligt ook aan de betreffende journaliost ( van FOX of FC Groningen watchers... die kunnen ook soms behoorlijk scherpe vragen stellen, terwijl de trainer daar dan niks aan kan doen ( zeg ik erbij: bij te hoog gestelde doelstellingen )

ps: er wordt geschreven: dit seizoen.  Ik hoop- dat we volgend seizoen weer naar boven kunnen kijken !!

01-02-2018 om 16:53

Of gewwon ingegeven door de rea liteit, Kees. De nwe trainer komt immers pas volgend seizoen

Fan op afstand01-02-2018 om 17:51

Denk dat Jans zich eindelijk echt gaat bemoeien met het wel en wee binnen de FC. En Jans lijkt mij wel een realist maar ook iemand die weet hoe je spelers geestelijk kunt “ bewerken”. Door een psychologische druk nu al weg te nemen zou het best kunnen dat er beter gevoetbald gaat worden vanaf nu. Tijd zal het uitwijzen maar deze uitspraak geeft mij het gevoel dat realisme is nedergedaald bij onze FC.

rob roy01-02-2018 om 18:13

Dan gaan we de laatste 14 wedstrijden dus "als de brandweer". Geleufde gij da, ikke nie!!!!!!!! 

kees01-02-2018 om 19:18

Jans heeft 3 maanden terug in studio voetbal gesteld dat hij - in zijn eigen beleving "naief" genoemd mag worden , in het onderkennen en tegengaan  van uitwassen/ de diverse grote geldbelangen bijv bij megatransfers van rijke clubs  en van grootverdieners-voetballers.

Dat siert de man. Maar als het erom spannen gaat, dan zal toch behoudend spel weer ingevoerd worden, zelfs tot aan het opeens binnenhalen van een type als Andfrâz Kirm ( die een in Groningen geboren kind heeft ), Maduro of een soortgelijke speler.

maar, nogmaals...ik ben blij dat hij nu  tenminste iets heeft gezegd!

 

Marco01-02-2018 om 19:38

Beter dat Jans in de directiekamer had geregeld dat er een volwaardige verdediger en middenvelder bij was gekomen.

Jans capituleert. De topsportmentaliteit vraagt een andere TD. Ook met deze selectie is linkerijtje mogelijk. 

Ronnie 01-02-2018 om 19:41

Nou niet om het een of ander, maar er is toch buiten Brummie niemand meer die nog serieus de gedachte heeft dat Groningen nacompetitie speelt om Europees voetbal?

mochten die er wel zijn, moeten ze even naar de tweede helft kijken tegen Heracles. Kansloos

Dus dat Jans nu dit in de publiciteit brengt, boeien. Wat schieten we er als supporter mee op? Krijg ik een deel van mijn seizoenkaart terug of is dat helaas, volgende keer beter.

kees01-02-2018 om 20:05

 het leven zit vól met helaas, volgende keer beter

02-02-2018 om 07:16

Nouja ik vind het wel goed! Ben er blij mee. Eindelijk eens realistisch ipv van die grootspraak praatjes van meneer Nijland. Het is wat het is helaas.

02-02-2018 om 15:37

Laat Nijland nu maar oprotten 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!