Terug

Deel deze pagina:

Dokter FC Groningen onderuit in Kerkrade, rood voor Linssen [+ fotoalbum]

Door Redactie 52 reacties

FC Groningen heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen. In Kerkrade ging het genadeloos met 3-1 onderuit. Na een half uur opende Ajagun de score. Kort na de pauze liep de thuisploeg via Kum uit naar 2-0. Sachin kopte ruim 10 minuten later de 3-0 tegen de touwen. Bryan Linssen schoot ruim een kwartier voor tijd de 3-1 achter Van Leer. Op de nederlaag viel vanmiddag weinig af te dingen. De thuisploeg toonde zich feller en scherper. FC daarentegen liep voortdurend achter de feiten aan. In de slotfase liet Bryan Linssen zich oliedom gaan en kon met diepdonker rood van het veld. 

In de wetenschap dat Roda slechts 15 keer tot scoren kwam in 25 wedstrijden waaronder 4 keer tegen Excelsior mag je op voorhand toch iets meer van Groningen verwachten. Het bleek ijdele hoop!

Eerste helft
Er viel bitter weinig te beleven in het eerste bedrijf. De thuisploeg zette hoog druk, Grunn zocht de weg meer naar achteren dan naar voren en als het al een aanval wou opzetten, werden de meeste ballen simpel ingeleverd aan de tegenpartij... 

Het eerste echte doelgevaar kwam na ruim een kwartier. Rosheuvel mocht aanleggen en schoot voorlangs. Kort daarna mocht de flankspeler ongehinderd de bal weer voortrekken, Paulissen kopte in en Padt werkte miraculeus de bal over de lat. Aan de overzijde van het veld was Mimoun Mahi na een slalom nog dichtbij een kans, zijn schot ging ruim voorlangs en achter. 

Na een half uur was het wel "raak". Een identieke voorzet vanaf de rechterkant bereikte Ajagun die helemaal vrij stond en Padt kansloos liet, 1-0. Op slag van rust kreeg Desevio Payne nog een kopkans uit een corner. Zijn inzet ging hoog over.

Tweede helft
Juninho Bacuna maakte zijn opwachting. Tom Hiariej schoof door naar de rechtsback positie, Desevio Payne was vervangen. De eerste grote kans was weer voor de geel-zwarten, Sachin stoomde af op Padt en schoot rakelings voorlangs. Op de andere speelhelft lag de bal eveneens voor het binnenschieten, Mimoun Mahi maaide over de bal heen in plaats van tegen, weg kans! Kort daarna gaf Jason Davidson een voorzet, Bryan Linssen ging onder de bal door. 

De thuisploeg kreeg een corner, Kum kon ongehinderd, (Larsen sprong niet mee) de 2-0 binnenkoppen. Ook Rosheuvel kreeg niet veel later een grote kans, de bal verdween over het doel. Wat de knie van Sachin in de rug deed van Juninho Bacuna, we weten het niet, gelukkig kon de middenvelder verder spelen.

Kort voor de 3-0 van (kopbal) Sachin werd Bryan Linssen de diepte ingestuurd, de aanvaller mikte jammerlijk voorlangs en naast. Ruim een kwartier voor tijd werd het dan toch nog 3-1. Simon Tibbling bereikte vanaf links Linssen die zijn afstandsschot in de linkerbovenhoek tegen het netje zag eindigen.

De slotfase kende een aantal onvriendelijkheden. Over en weer vielen er gele kaarten. In de extra tijd schermde een Roda verdediger in de eigen zestien de bal af, Bryan Linssen die slaande bewegingen maakte en met zijn knie betreffende speler onderuit haalde kon met direct rood van het veld waardoor een schorsing volgt.

Volgende week wacht thuis Willem 2. De Tilburgers staan op een keurige negende plaats en hebben nu 4 punten meer dan FC. Het is te hopen dat Grunn bijtijds mentaal deze tik te boven komt want het seizoen kan wel eens als een nachtkaars uitgaan...

Opstelling FC Groningen: Padt, Payne (Bacuna/46), Reijnen, Larsen (Drost/59) Davidson, Tibbling, Hiariej, Jenssen, Idrissi (Sorloth/67), Linssen, Mahi

geel: Reijnen 

rood: Linssen (90+1)

Samenvatting Roda JC - FC Groningen via FOX Sports 

 

Reacties:
degroninger12-03-2017 om 16:30

Het wordt tijd dat Faber vertrekt

Janpie12-03-2017 om 20:50

Volgende week iets doen aan de lege plekken, een heel leeg stadion!

FCG-Forever13-03-2017 om 12:44

Dat Faber vertrekt?? Wat voor materiaal bied FC Groningen hem dan?? Vd looi had materiaal, denk aan Botteghin Chery Kieftenbelt de Leeuw. Wat heeft Faber???? Drost? Mahi? Sorloth? De enige die iets kan brengen is Tibbling. Ik vind het onterecht om Faber hier de schuld van te geven. 

Johan12-03-2017 om 16:35

Wanvertoning en meer energie ga ik er niet aan besteden.

appie happie12-03-2017 om 16:35

3 wedstrijden voor Linden..Zeer ernstig gemeen spel..domme   jongetjes zijn het.

Vd Looi wint op zijn gemak volgende week.of Faber heeft zomaar een ingeving en zet hij eens andere spelers neer.want Payne kan het echt niet aan. .geldt ook voor Nog een paar anderen..Appie stopt er nu mee en gaat een rondje buiten doen.

Nachtwacht12-03-2017 om 17:45

De scheids had Linssen ook in bescherming kunnen nemen en geel kunnen geven. Hij heeft toch ook gehoord moeten hebben hoe het publiek Linssen de hele wedstrijd heeft lopen narren. Geel was moedig geweest. Rood het makkelijkst.

Fido12-03-2017 om 16:37

Dat  faber zoveel potentieel zag voordat hij tekende.heeft zich toch goed verkeken.moet zich toch rot schrikken elke week 

herman196013-03-2017 om 09:34

Omdat Faber niet echt is verteld dat hij geen nieuwe spelers krijgt, maar spelers die v Looi afgeserverd heeft.

En daar werd Faber nu mee opgezadeld. Niets toz van de Jongens,maar ze zijn niet goed genoeg voor de sub top.

Fout licht zeker bij bestuur en co.

Bolhuis1712-03-2017 om 16:37

Beste meder forum bewoners.

Ik groet u allen en wens u een hele fijne en vooral prettige zomervakantie.

Na weken van grote ergernis,ongeloof en vooral de halsstarigheid van de heer Nijland en Co heb ik doen besluiten dat ik het wel geloof voor dit seizoen.

Het is verschrikkelijk om aan te zien wat hier gepresteerd word en dat dan ook nog een keeper op Foxsports voor de camera doodleuk zegt van ach tja ff een waardeloze parij op de mat gelegd vandaag maar bij de eerste 9 komt goed hoor we hebben alle vertrouwen in elkaar.

Sorry Padje ik niet........................

Ik zal niet eerder weer actief zijn dan volgend seizoen.

Salut!!

Cantona12-03-2017 om 17:01

Ik kan ook niet langer aanzien dat mijn club naar zo'n bedenkelijk niveau is afgezakt.

Ik ga al meer dan 30 jaar naar de FC en goede en slechte perioden hebben zich altijd al afgewisseld.

De neerwaartse spiraal die de laatste jaren is ingezet zie ik ze,hoe positief ik ook wil zijn, niet weer te boven komen.

Hoe hoog de heer Nijland en consorten ook van de toren blazen, dit zie ik niet meer in iets moois veranderen.

De vele lege plekken in het stadion bevestigen mijn mening of geeft aan dat men niet meer staat te wachten op zo'n wanvertoning.

Sowieso betalen we er veel te veel voor om deze slappe hap te zien voetballen.....

Ze moeten nog 4 uur in de bus naar huis zitten maar van mij hadden ze het mogen lopen.

M0i12-03-2017 om 17:07

@Bolhuis17, een betere samenvatting van de heersende ellende had ik niet kunnen geven. Eén verschil, jij ziet nog een lichtpuntje voor volgend seizoen. Ik niet meer. Volgende week zaterdag blijf ik weg (Brummie vind me dan geen echte supporter maar dat interesseert me geen ene donder) en volgend seizoen gèèn twee maal 274 euro uitgeven voor deze ongemotiveerde zooi.

rob roy12-03-2017 om 16:48

Adieu Bolhuis17, het ga je goed, jongen. Tot volgend seizoen dan maar. Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent door dit bij elkaar geraapt zooitje. Elke week hoop je dat ze er nu alles voor doen om te winnen en het is elke week weer hetzelfde. Duurbetaalde jongetjes zijn het die het niet waard zijn om de club FC-Groningen te vertegenwoordigen. Het is rommel van het ergste soort.!!!!! 

Japie5912-03-2017 om 16:54

Er zitten 3 trainers op de bank. Je ziet toch na 20 minuten dat het tempo en instelling niet goed is. Tsjaa.. onherkenbaar ten opzichte van vorige week. En Linssen schaam je diep. Wat een oliedomme actie. En een vieze vieze overtreding! Ik zie Faber op de tv: achterhoede kwetsbaar, alles kwetsbaar.... Offday! Doe der wat aan, man!

Cantona12-03-2017 om 17:06

Dat "stoere" gefrustreerde gedrag van Reijnen en Mahi hoeft van mij ook niet.....

Als team je nog voor geen meter in zetten en dan ook nog de slechte verliezer uithangen ....Bah!

Roelofsky12-03-2017 om 17:05

Olé grrrrrrr.....vreselijk wat een instelling.

Rob197012-03-2017 om 17:07

Alle struisvogels kunnen weer met positieve teksten komen, maar wordt eens wakker, ook vandaag is het geen incident dat er verloren wordt. Het is een ziekelijke kwaal van de Fc, de club is ziek en heeft dringend de juiste injecties nodig. Mocht dit niet gebeuren, dan worden we nog zieker. Ook ik heb vaker gezegd, niet meer te posten, maar ik denk nu dat ik ook met seizoenspensioen ga. Deze frustratie kan ik niet meer aan. Ik ben geen successupporter of nepsupporter, maar een liefhebber van het voetbalspel. En dit is bij Groningen ver te zoeken. Ik zag vanmiddag op een amateurveld twee ploegen strijden voor de punten, soms wel eens iets te hard, maar wel met passie en inzet, waarbij de gebrekkige technische mankementen verbloemt werden door inzet en passie. Misschien hier maar eens vaker gaan kijken. Dan is er ook geen frustratie.

kees12-03-2017 om 17:17

Ziezo ! @Rob ... Seizoenspensioen zeg je ??  op dat punt zitten die spelers al... 

Rob197012-03-2017 om 17:29

en er zijn er zelfs, die met pensioen zijn gestuurd, zijn die dan echt zo slecht?

M0i12-03-2017 om 17:11

Geen enkel lichtpunt vandaag. Oerdomme rode kaart van Linssen, laat zich daar opklooien door die koempels. In plaats van zich op zijn eigen prestatie te richten. Mahi ver onder de maat. Tibbling op de verkeerde positie. Lucht dekken bij corners. Drama. Zelfs Brummie zal vandaag (of morgen, wanneer de traantjes zijn gedroogd) niks positiefs kunnen vinden. Of het moeten al de extra wedstrijden zijn aan het eind van het seizoen die zienderogen dichterbij komen ......... 

marcelfcg12-03-2017 om 17:12

Het niveau was om te janken. Ik begrijp alleen niet dat de trainer hier weer als de schuldige wordt aangewezen. Bij de 1-0 staat die Hiariej weer als een drol te dekken. Hij huppelt een beetje achter nummer 14 (ajagoun oid) aan. De 2-0 fout van Larsen die zich ondanks zijn lengte makkelijk in de lucht laat kloppen. 3-0 weer een fout in de verdediging. Moet een leidensweg zijn om met zulke kut spelers iedere week weer net te doen of je het nog helemaal ziet zitten. Wat kun je hier als trainer mee?? Je kunt ze de hele week voorbereiden maar als deze lamstralen zonder passie staat te verdedigen is er geen eer te behalen.

Mijn advies. Stuur ze een week lang zonder bal het bos in en alleen maar rennen, tot ze erbij neervallen en dan weer opnieuw.

Deze idioten moeten net zo leiden als de supporters. Wij worden voor lul gezet en pikken het niet langer meer.

alexvl12-03-2017 om 17:21

Jongens jongens jongens, er is ook nog een voordeel te melden.

Ik kan lekker uit eten gaan volgende week zaterdag want ik heb toch niks belangrijkers meer te doen.

M0i12-03-2017 om 17:25

Ik zou dan niet gaan wokken bij de Euroborg

 

12-03-2017 om 17:24

Maar marcel je moet toch wel toegeven dat faber ook niet echt energie uitstraald en maar blijft brullen het komt wel goed die plek 9. Ik ben ook niet zo snel om trainers af te branden , vind het erg triest hoe er met vd looi is om gegaan door de supporters die haalde uit de selectie wat eruit te halen viel met lelijk voetbalinderdaad , maar zie nu willem 11. Maar terugop faber ik vind dat hij wel wat meer mag gaan uitstralen , want fc groningen straalt momenteel niks uit dus hij weet het ook niet goed over te brengen op deze zoutzakken die denken dat ze genoeg kwaliteit hebben dat het allemaal vanzelf gaat. Ik zal altijd naar mijn club blijven gaan ook al is het allemaal niks momenteel.

marcelfcg12-03-2017 om 17:45

Een trainer is de hele week bezig zijn selectie voor te bereiden. Als die slappe zakken dan zo lopen te verdedigen als vanmiddag en vele wedstrijden daarvoor ook dan wil ik graag weten wat de trainer dan moet doen. Het veld instappen en er een tegen de vlakte slaan? Ik zou wel die neiging krijgen. Mijn suggestie heb ik al gegeven. Week lang duurloop in het bos.

rob roy12-03-2017 om 17:48

Ik vond v.d Looi als trainer helemaal niks. Heb dat meerdere keren laten blijken hier op dit forum. Was altijd positief over de komst van Faber, maar begin mij nu toch af te vragen waar dit gaat eindigen. Het team speelt zonder enige overtuiging en de wil om er iets van te maken. Het gedoe over die plek 9 kan nu de ijskast wel in. Nog 8 wedstrijden dan zijn we eindelijk van dit seizoen verlost en misschien ook wel van deze trainers, want laten we wel wezen Faber heeft ook nog twee assistenten en die hebben toch ook wel een mening over dit team, zou ik zo zeggen. De hoofdschuldige van dit gebeuren is echter een man die in een riante villa in Kropswolde/Meerwijck  woont en die zich van god of gebod iets aantrekt van z'n supporters, al zegt hij ook duizend maal dat FC-Groningen een volksclub is maar in werkelijkheid een flutclub is die met hangen en wurgen de touwtjes aan elkaar knoopt om de kop boven water te houden. Het geld wat er nog binnenkomt wordt aan prestigeprojecten besteedt en wat er overblijft wordt aan transfervrije spelers en geblesseerde spelers uitgegeven. Ach het is mij eigenlijk nog te min om er nog meer woorden aan vuil te maken. Het was de laatste tijd al niks, het is niks en het wordt ook nooit wat, laten we het daar maar op houden. Ik ben boos, heeeel boos.

rob roy12-03-2017 om 17:30

@alexvl,

Een tip, het wereldrestaurant aan de ringweg bij het Hoendiep/ Atoomweg. Kan je de hele avond zitten te "kaanen" voor het luttele bedrag van € 26,95 inclusief alcoholvrije drankjes. Pilsje......€ 1,=...................doeeeeeeeeeeeeeeeeeen!!!!!!  

appie happie12-03-2017 om 18:09

Locatie slecht...Wie gaat er nu eten op een industrieterrein. ..  O ging over kaarten dan ist anders.

Faber stapt op..Hij ziet het niet meer zitten, hij stapt in de trein terug naar Eindhoven. .ok is goed..

We kunnen natuurlijk  v perse en Schneider halen die zin nu ff overbodig in Erdoğan  land.wellicht kunnen we daar iets mee.kunnen we gelijk advocaat  als trainer nemen. 

kees12-03-2017 om 19:10

hapje eten voor een stuiver kan geen kwaad...  beetje bieren is helemaal een goede manier om de slechte smaak van deze pot weg te spoelen, maar Appie: neem een seresta: of twéé is nog beter...kan je even op aarde dalen.  Ja, Rob Roy heeft gelijk, het is allemaal slecht te evrteren, op het moment.   

Roelofsky12-03-2017 om 17:39

Welk koffertje zou eerder klaar staan die van Faber of Jeltema of beide. We willen af van de middelmaat scouts mag je er ook uit schoppen. Het wordt tijd voor een hele frisse wind Nijland.... even door deze hele zure appel heen bijten aktie graag. Zo kan het niet langer....

Nachtwacht12-03-2017 om 17:46

Die frisse wind komt al op gang met het aantrekken van Te Wierik. Reken maar dat ze al aan het puzzelen zijn.

Rob197012-03-2017 om 18:32

Dat denk ik niet, er zijn spelers uit de achterste lijn, die vertrekken, Deze jongen heb je hard nodig. Met een Payne die nog niet goed genoeg is, Davidson gaat weer weg, van Nieff kan het niet, van der laan weg. Dan heb je nog een maar een paar spelers voor de achterste lijn. Waarbij ik het vermoeden heb, dat Larsen daar volgend jaar ook niet meer speelt. 

ronald197612-03-2017 om 17:42

Tjonge tjonge wat was dit slecht vanaf sec 1 geen inzet geen plezier geen passie ik blijf erbij mahi idrissie zijn zwakke schakels ze kunnen goed voetballen als ze hun dag hebben maar die dagen zijn er veeeeeel te weinig dus voor volgend seizoen 2 hard werkende spitsen een goede nr 10 tibbling mahi pad gaan sowieso weg reijen weg en dan hardwerkende spelers weer kopen huren evt zodat we elke wedstrijd inzet passie zien en ook dan kun je verliezen   waarom geen spelers van 28 en 29 kopen spelers die weten wat er nodig is om wedstrijd te lezen. Nu is het slappe hap geen speler staat op moeten uitkijken onderste plekken pakken punten

appie happie12-03-2017 om 17:58

Zelfs ado speelt eel beter dan dit zooitje

appie happie12-03-2017 om 17:58

Zelfs ado speelt veel beter dan dit zooitje

blauwevogel12-03-2017 om 18:35

Volgende week D day thuis tegen willem 2 als hier geen 3 punten wordt gepakt dan blijft over ! Wegblijven van een degradatie plek en ik blijf erbij als bij als er geen rijke investeerder komt om deze club te redden dan blijft het gekloot in de marge.jupiler league komt dichtbij.

brummie12-03-2017 om 18:35

Na de prima 1 1 tegen Ajax , een tegenvallend fc vanmiddag. Fc had zeker voor de 1 nul van Roda effectiever om moeten gaan met de kansen. Na de 1 nul liep fc achter de feiten aan. Een notering 9e plaats in nog haalbaar. Mits er komende thuiswedstrijden gewonnen gaat worden. Dat klinkt makkelijker dan het is. De druk zal toenemen bij een deel van de achterban. Hoe gaan de spelers hiermee om? En krijgt Faber de boel nog op de rit? We zullen het zien. Hoop doet leven. Juist in mindere tijden staat de supporter achter zijn of haar club. Teleurstellende middag voor iedereen die fc warm hart toedraagt. 

kees12-03-2017 om 19:29

"de druk zal toenemen bij (een deel van)de achterban"? maak jij je daar nu druk om? Of zou je je niet liever druk maken om de wisselvalligheid van deze selectie: het is toch bijna niet te geloven hoe deze ploeg na 1-1 tegen Ajax (een ploeg die "prima kan voetballen" terugkerend citaat van trainer Faber) zo fantasieloos en klungelig klop krijgt van een laagvlieger.  Ik denk dat we niemand kunnen missen volgende week om wél te winnen, want de vervangers van de basis kunnen dan ook niks (extra's) brengen.

Janpie12-03-2017 om 20:39

Ajax wil geen kampioen worden, daar heeft de FC mazzel mee gehad.

appie happie12-03-2017 om 18:41

Wie wil er nu 9de worden met dit zootje..En dan?5-1 verliezen tegen heerenveen ofzo.nee Dank je

,laat maar.

brummie12-03-2017 om 19:14

Nee Heerenveen gaat lekker.... of Az. Ook brandhout op dit moment. Als ploeg altijd proberen voor het hoogst mogelijk te gaan. We speelden uit bij Heerenveen ook niet onaardig. Vandaag was deceptie. Fc kan en moet beter kunnen met deze selectie. 

GerdaS12-03-2017 om 18:45

Ik zeg we missen dom weg kwaliteit  in deze selectie. Maar dat het niet goed gaat is ook de schuld  van onze technische  staf.

Spelers makkelijk laten gaan En niks er bij halen.

Fc wil weer spelers  uit eigen jeugd  oke maar dan moeten die er wel zijn kijk ik naar het huidige  elftal  missen we een aan jager  en iemand metgif.En we missen iemand  die  doelpunten  kan maken ! IK ZIE dat het minder en minder  wordt.  Het wordt op passen nu . Als dit zo Door gaat wordt het volgend  jaar Jupiler  lige.. of zijn er mensen die het anders zien. !!!!!! ZEG HET MAAR .

blauwevogel12-03-2017 om 18:57

Mooi ! 023 kan zich amper stand houden in de derde divisie en de A kern mag hopen op langer verblijf in de eredivisie nee alles gaat goed lekker spelers verkopen in de winterstop natuurlijk hebben we zelf niets nodig we hebben toch een geweldige jeugdopleiding! .dit gaat verkeerd aub grote investeerder instappen!!

Hgz12-03-2017 om 19:37

We kunen roepen wat we willen hier, maar Nijland en consorten hebben toch een plaat voor de kop. Zinloos! Mensen die nog geloven dat ze nog 9 de worden hebben geen verstand van voetbal. We zijn  nu  al twee jaar op rij met middelmatige spelers opgescheept. Scouten kunnen ze niet, dus vrees alvast voor volgend jaar rechter rijtje.

Rob197012-03-2017 om 20:01

Er zijn meer mensen met een plaat voor zijn hoofd, dat is toch wel de trainer. Hoe kun je een clonclusie de wereld inslingeren, "het zit ons ook niet mee". Hou toch in vredesnaam op met dit geleuter, kijk eens kritisch naar jezelf, de selectie en het management. Dit is geen kwestie van tegen zitten.

Janpie12-03-2017 om 20:45

Ik weet niks zeker, maar volgens mij is Faber ook maar een marionet. 

Thomas Portugal12-03-2017 om 19:58

Ja, dit was moeilijk aankijken. Eerst maar even een biertje genomen voordat ik reageer. Waar moet je beginnen? Waarom moet er altijd maar van achter uit worden opgebouwd als het alleen maar tot balverlies leidt? Af en toe een verre uittrap van Padt is ook niets mis mee. Payne speelde misschien niet geweldig maar waarom hij naar de kant en Hiariej op z'n plek? De laatste keer dat Hiariej op rechtsback speelde was uit bij Twente in een ver verleden. En dat was toen ook al geen succes. Waarom Larsen naar de kant? Om Drost in te kunnen passen? Het was inderdaad los zand zonder ook maar enige wil om vooruit te lopen. Tibbling was ronduit dramatisch. Ik vond Davidson nog een van de betere spelers vandaag. Laten we hopen dat we de degradatie plaatsen ontlopen en daarna grote schoonmaak.

12-03-2017 om 20:00

Deze ploeg is mentaal niet sterk genoeg! En blijf het roepen er missen leiders in het veld! Maar volgens ook langs de kant. Dit seizoen maar uitballen en hopen op een hete zomer. Veranderd dit seizoen toch niks meer dus kunnen nog 8 rondes hetzelfde roepen!!! Ik gun mijn held erwin vd looi de play offs nu! Ouwe resultaattrainer!

The Cottage12-03-2017 om 21:29

De meeste van jullie lijken Erdogannetje wel, zo'n felle toon!Van alles roepen zonder echt door te hebben wat er echt speelt in de club en in de/het huidige voetbalwereld/Europa/Nederland.

 

Ga naar de desbetreffende persoon(trainer, AD of TD)  en ga dan face to face de confrontatie aan. 

 

Groen-Wit blijven de kleuren , die mij zoveel plezier, stof tot nadenken en soms wat k*t momenten geeft! 

 

 

 

 

Rob197013-03-2017 om 10:04

Randverschijnselen hebben niets te maken met een totale off-day, dat een trainer dit durft uit te spreken, ze voetballen zoals ze al zo vaak hebben gevoetbald, zeer slecht. En dan kan ik weer helemaal in herhaling vallen over de kwaliteit van de spelers, de speelwijze, de trainer, de keuze voor bepaalde spelers op onnozele plaatsen, enz, enz.

Face to Face heeft boerenmacht kortgeleden gehad, maar dan wordt er toch niet de hele waarheid verteld, jij weet iets meer over de interne zaken bij de FC. Dan weet jij ook dat de kluis leeg is, maar om deze weer te vullen, moet je inventief zijn. En dat zijn ze bij Groningen even niet geweest, of niet goed genoeg. Blind varen op het nieuwe topsportcentrum, is ook een risico.

 

ronald197612-03-2017 om 21:44

Mahi tibbling reijnen padt komend zomer verkopen nieuw elan in ploeg krijgen dze jongens verlengen toch niet

Hgz12-03-2017 om 22:48

Tibling op linksbuiten onbegrijpelijk,  Hiariej rechtsachter onbegrijpelijk. Van Nief linksback waar is de trainer mee bezig? Domme rode kaart weer. Tibling die te veel loopt met de bal. Jensen die niks toevoegd. Sorloth wie heeft die gescout? Misschien is er nog iemand die iets positiefs ziet? Ik niet meer. Brummie?

Nogutsnoglory113-03-2017 om 00:37

Precies de spijker op de kop. Nijland en het management maken veel fouten maar Faber spant echt de kroon. Hoeveel blunders kun je maken in 1 seizoen? En hoe maak je jonge spelers kapot? Na deze wedstrijd weet je zeker dat Tibbling aan het eind van het seizoen vertrekt. Iedereen weet dat Tibbling 1 van onze beste spelers is normaliter. Aan het begin van het jaar presteert dhr. Faber het om Tibbling op de bank te zetten, vervolgens zet hij hem rechtsmidden , rechtsbuiten en nu weer links voorin. Iedereen weet dat deze speler centraal in de as op het middenveld moet spelen maar hij word nu de hoer van het elftal. Vind je het gek dat hij steeds minder gaat voetballen? Onder Faber is hij al een miljoen minder waard geworden. Maar dat is natuurlijk ook de schuld van Nijland. Mij valt het in ieder geval op dat bijna elke speler zijn niveau van vorig jaar niet haalt. Faber kan geen passie en vechtlust overbrengen op het team. Wat ook onbegrijpelijk is dat je in thuiswedstrijden tegen bijv. Excelcior en de Eagles met 4 verdedigers en 2 verdedigende middenvelders speelt , dat is samen met de keeper 7 verdedigend ingestelde spelers. Vind je het vreemd dat je dan nauwelijks wat afdwingt? Zeker tegen tegenstanders die hier met maximaal 1 of 2 spitsen voor het doel gaan liggen. En dan heb ik het nog nog niet over zijn onbegrijpelijke opstellingen zoals Van Lief linksback, Antonia rechtsback,Hateboer centrale verdediger, Memisevic op het middenveld en rechtsback, Tibbling rechtsvoor etc etc . Het publiek en de voorzitter geven regelmatig aan dat het voetbal onder Faber te verdedigend is en dat er te weinig spektakel word geboden. We hebben nu nog minder punten dan onder Huistra. En we weten hoe dat is afgelopen . Dus proberen dit jaar te handhaven en volgend jaar verder met een enthousiaste en passievolle Henkie de Jonge. 

rob roy13-03-2017 om 00:36

Alles wordt weer eindeloos herhaalt, het is steeds weer hetzelfde verhaal. Zinloos!!!!!!!!!! Gewoon je teleurstelling verwerken. Aanstaande zaterdag is er weer een wedstrijd. Kop op.......en morgen weer volop aan het werk, dan ben je zo deze ellende vergeten.

Rob197013-03-2017 om 10:19

Weet je wat het is rob roy, je laatste zin is helemaal de spijker op zijn kop, dan ben je het zo weer vergeten, buiten boerenmacht om, heb ik veel vaker het gevoel, vergeet het maar. Hierdoor neemt mijn betrokkenheid en enthousiasme voor de club wel sterk af. Als ik de verslagen lees, de verslaggevers hoor, reactie's van trainer en spelers zie en hoor, dan wordt je toch niet vrolijk. Het live verslag op FCupdate. het woord inspiratieloos, instelling, passief, geen energie, enz enz, een heel assortiment, waarbij je voor minuut 30 al bingo kunt hebben. Dat vind ik onverteerbaar, waardoor mijn interesse in de club toch wel snel afneemt. Ik ben geen successupporter, ik heb het zovaak gezegd, maar mijn 3 seizoenskaarten zijn volgende jaar beschikbaar, ik ben volgend jaar weer aanwezig op de regionale velden en mocht ik zin hebben koop ik wel weer eens een los kaartje. wedstrijden tegen excelsior, Nec, Sparta kunnen mij gestolen worden. Aantrekkelijke voetballers tref je niet aan bij de tegenstanders en zeker niet bij Groningen, dan is de keuze snel gemaakt.

 

Don Chaot13-03-2017 om 07:20

Wat een pijnlijke en kansloze vertoning en alweer rood!

herman196013-03-2017 om 09:29

aller eerst wil ik graag reageren op wat sommige mensen hier schrijven over Faber.

Deze man is trainer,maar wat moet hij met spelers die het niveua van de FC niet aan kunnen

voor in de sub top. Hij krijgt afdankers terug die v Looi vorige seizoen niet kon of wilde gebruiken.

Dus geen Faber de laan uitsturen.

Maar goed mijn mening,verder is dit seizoen naar de kloten met 6 overwinningen,kan wel janken.

Ach ik hoor nu alweer de stem van Nijland we gaan dit seizoen'17/'18 er alles aan doen om weer een echte

subtopper te worden pffff tis ook net politiek beloven van alles en laten ons dan barsten .(seizoenkaarten zijn toch al verkocht)

Dus maak ik me niet meer zo druk om de supporters. Echt als er nu niet snel opgetreden wordt komt de nacompetie wel heel dicht bij. Of zou dat Nijland zijn doel zijn,lekker in de jupiler lega spelen met 7 of 8 eigen opgeleide spelers. Nou maar dan zonder ons

Trouwens de spelers en bestuur mogen de trouwe fan die mee geriest zijn naar Kerkrade hun geld wel terug betalen.

Verder wou ik nog ff kwijt: FC GRONINGEN SPELERS en BESTUUR SCHAM JULLIE VOOR ZON WEDSTRIJD.

appie happie13-03-2017 om 10:17

3 euro    ? Ik zou schadevergoeding vragen..

kees13-03-2017 om 12:11

Komt mij voor - zoals elders ook geschreven, dat het land (en daarmee ook FC Groningenbloggers ) inderdaad met een bestorven vraag op de tong zitten:  hoe moet het nou allemaal?  Een Linssen die net weer beguint met scoren en dus heel belangrijk kan zijn voor het team, die permitteert zich rood en schaamteloos vertelt hij na de wedstrijd dat hij die speler toevallig z'n knie raakt...

Dit team is teveel gevuld met spelers die voor zichzelf al hebben uitgemaakt dat ze bij een club spelen waar zij zelf de dienst uitmaken.  Er ontbreekt gewoon leiderschap bij directie en TS.  We zijn geen PSV zeg ik tegen Faber, we zijn geen amateurvereniging van de derde liga zeg ik tegen Hans Nijland, en tegen Marcel Groninger zeg ik: doe je naam eer aan en zie een mentakliteit te kweken dat spelers zich bewust zijn dat het zo niet gaat:  een Tibbling die op de meest vreemde plaatsen speelt en tegenwoordig makkelijk wordt afgestopt, een Mahi die geen vaste plaats meer heeft en dus niet weet wat die moet doen, een Idrissi die maar niet kan passeren, een Drost die nog steeds geen zelfvertrouwen heeft en Linssen en Bacuna voor het gif worden beloond met kaarten...wat Faber ook verandert, de aanpassingen en wissels zijn bijna nooit een versterking: dat kan ook niet want de bank is nog m inder dan wat op het veld staat. 

Als ik een stemadvies mag geven vlak voor de verkiezingen, dan zou ik hierbij willebn pleiten voor een radicale vernieuwing in het Eerste team,  in juni, niet dat gemillimeter waardoor steeds dezelfde patronen terugkomen gaandeweg in het seizoen: 

1. niet klaar zijn met de voorbereiding als het seizoen al begonnen is ( en dan wordt er geroepen: het is de schuld van de verlengde transferperiode tot eind augustus ); 2. speler sid ekomen moeten eerst opgetraind en ingepast in het team,: duurt 3 maanden (ter verdediging wordt dan gesteld dat we geduld moeten hebben met jonge spelers); 3. geen geblesseerde of afgedankte / transfervrije spelers halen vanwege de lagere kosten ( de kans op mislukken is bij deze spelers groter, omdat ze onvoldoende gemotiveerd zijn of niet op hun oude niveau van jaren daarvoor kunnen terugkomen, of dat het toch na een of twee jaar een verkeerde aankoop te zijn geweest ); 4 goed realiseren dat als er weer een aantal van de beste spelers vertrekken dat er dan een kanibalisme optreedt: de vervangers zijn van een heel andere orde ( drogreden: we gaan meer jeugdspelers inpassen, en het geld wat we verdienen op uitgaande ttransfers kunnen we niet missen; of de speler heeft ook rechten om niet te blijven )  Tibbling, Mahi en Padt kn je niet zomaar vervangen met als gevolg kwaliteitsverlies....

Tja als ik een stemadvies zou mogen uitbrengen...op het laatst nu het nog kán      

fc gras13-03-2017 om 12:40

Faber eruit Joop Gall erin, zou mij niet verbazen als vd Looi volgende week Faber het laatste zetje geeft. 

kees13-03-2017 om 12:53

Faber moet je nu niet wegdoen...zou net zo'n drama zijn als bij ADO en vorige jaar met Henk de Jong.  Een ander kan niets meer uitrichten met dit beperkte materiaal.  Ik wil wel de eindverantwoordelijken bij FC Groningen erop wijzen dat wat er dit seizoen gebeurt, dat dit niet geheel onverwacht is gekomen.  En natuurlijk heeft Nijland achteraf verklaard dat ze het vertrek van Kostic, Botteghin en Chery niet goed hebben opgevangen, en dat is op zich al aanleiding genoeg om dat nu niet weer zo te doen.

 

 

marcelfcg13-03-2017 om 14:09

Tuurlijk jongen, want het vertrek van Huistra, Maaskant, Vd Looi is het weer tijd voor een nieuwe trainer die wel iets kan maken van deze geweldige selectie. Hou toch op man. Kijk eens verder dan je neus lang is. Al die trainers zijn niet het probleem, dat zijn de personen die deze selectie samenstellen.

Thomas Portugal13-03-2017 om 14:18

Ik had het in mijn vorige post over schoonmaak. Ik bedoelde daarmee vooral spelers van het niveau Hiariej en Drost. Faber moet je de kans geven aan een team te bouwen en te leren van zijn fouten. Het succes van een goed team is stabiliteit en dat krijg je niet door de trainer er naar een jaar alweer uit te gooien. Ik ben fan van de FC sinds 1975 en heb al menig slechte wedstrijd van de FC mogen aanschouwen. Ik denk als je om je heen kijkt dat er maar weinig fans tevreden zijn met de resultaten van hun team. Dat hoort toch een beetje bij het fanzijn. Des te leuker is het als het dan ook weer wat beter gaat. Zoals ze hier in Portugal zeggen: Paciência

13-03-2017 om 15:04

Hahaha ja faber out dat veranderd de boel, je ziet ook aan hem dat hij machteloos is en geen energie uitstraalt. Maar geef een trainer de tijd om iets op te bouwen als hij die kans krijgt deze zomer van heer nijland. Joopie zou er wel wat meer temprament ingooien denk ik trouwens , die zet ze wel aan het werk. Faber is meer een opbouwtrainer maar geen motivator wat dit team nu juist meer nodig heeft , ze hebben vertrouwen nodig dat krijg je alleen maar door winnen , winnen en nog eens winnen en dat eens een keer vast te houden , want nogmaals mentaal zijn zo zwak als wat en niemand in het veld die de boel opzweept en de boel op sleeptouw neemt.

marcelfcg13-03-2017 om 17:18

Helemaal eens met je laatste (lange) zin. Maar dat er geen leider is heeft te maken aan de verkeerd samengestelde selectie. En dan kom ik toch weer uit bij Nijland en stromannetje Jeltema.

13-03-2017 om 17:19

Maakt miks uit welke trainer je er bij zet .

Zolang deze spelers te lui zijn om voor hun geld en supporters te voetballen helpt geen enkele trainer.

Jullie moeten bij Nijland zijn hij heeft de laatste jaren heel slecht ingekocht .

We kunnen Ronald koeman wel aantrekken of welke toptrainer maar het helpt niks.

brummie13-03-2017 om 20:20

Faber had op een linksback na (ijslander ging helaas niet door, waarna Davidson gehuurd werd) selectie compleet, aan het begin van seizoen. De Leeuw, Burnet en Lindgren (basisspelers) gingen weg, en daarvoor kwamen terug: van Weert, Memesevic, Jensen en Davidson. De voorbereiding verliep vlekkeloos met overwinningen en aardig spel tegen o.a. QPR.

In maart 2016 werd bekend dat Faber de nieuwe trainer zou worden bij FC. Genoeg tijd om selectie door te lichten lijkt me.

Ben geen voorstander van om Faber de laan uit te sturen, maar qua resultaten heeft het team ook simpelweg te vaak gelijk gespeeld (10 x). We missen inderdaad een leiderstype. Dacht aan het begin van het seizoen dat Jensen wellicht deze rol op zich zou kunnen nemen. Blijf erbij dat kwalitatief de selectie gewoon behoorlijk is. Zeker als je deze afzet tegen andere clubs. Natuurlijk zie ik graag een leiderstype erbij. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Mischien dat ter Wierik die rol op zich kan nemen volgend seizoen.

Faber is eindverantwoordelijk voor het 1e elftal, en krijgt het tot op heden niet echt aan de praat. De taak van trainer is om met het beschikbare materiaal het maximale eruit te halen. En dat gebeurt niet. Spelers zullen ook in de spiegel moeten kijken, net als Jeltema en Nijland. Weet zeker dat iedereen binnen de FC baalt van de huidige klassering. Voor nacompetitie/degradatie is FC simpelweg te goed. Daar geloof ik niet in. Maar wellicht een jaar zonder playoffs is een reeele mogelijkheid. Mocht dit zo zijn, een troost, dan kan het in mijn ogen volgend seizoen alleen maar beter gaan. 

 

Nogutsnoglory113-03-2017 om 21:48

Helemaal mee eens Brummie. Dat eindeloze gelul over de slechte selectie en dat het de schuld is van Nijland en dat Faber er niets aan kan doen. Of dat zelfs Koeman met deze selectie niet meer punten pakt wat een bull shit. Wij hebben een veel betere selectie dan teams als Roda en NEC met hun 16 buitenlanders. Deze ploegen zijn nu al beter ingespeeld dan Groningen dat slechts een 4 tal spelers hoefde in te passen. Kom op zeg het is toch een schande dat wij evenveel punten hebben dan NEC ? Wie staat er voor de groep dan? Ik denk dat als Nijland er zelf voor gaat staan dat hij net zoveel punten haalt als Faber. Laat hem eens naar Hyballa de trainer van NEC kijken hoe die met een enorme drive het maximale uit de selectie van NEC haalt. Alle spelers worden onder Faber minder dit jaar en we pakken ook nog eens 7 rode kaarten. 

rob roy13-03-2017 om 21:21

Zoals je weet, Brummie, ben ik het niet vaak met je eens maar dit keer kan ik met jouw betoog een heel end meegaan, proficiat, zou ik zeggen. Toch een keer gelukt.

brummie13-03-2017 om 21:43

Dankjewel Rob Roy, sportief van je dat ondanks je het niet vaak met me eens bent en dit ook uit, ook meld als het andersom is. 

degroninger13-03-2017 om 22:39

Ik weet het nog niet hoor, als je zaterdag verliest sta je er heel slecht voor. Ploegen onder ons gaan weer veel punten pakken komend weekend gezien het programma. Ik wil echt niet in mei naar Maastricht of Volendam moeten om voor lijfsbehoud te spelen. Zo een ploeg zal maar net in vorm zijn, of je mist Mahi met een blessure, dan vlieg je er zomaar uit.

Maar mijn grootste bezwaar tegen Faber is het 4-4-2. Ik snap dat niet, omdat je volgens mij niet het maximale uit het team haalt. De beste spelers uit de selectie zijn naar mijn idee de buitenspelers en de centrale middenvelders. Dan moet je je team daar op afstemmen lijkt mij. Linssen, Idrissi en vooral Mahi moeten lekker als buitenspelers hun acties kunnen maken. Met Tibbling, Jensen en Bacuna is een uitstekend middenveld. Nu spelen onze beste spelers niet op de positie waar ze horen, Tibbling op links en Mahi in de spits. Ga nu gewoon 4-3-3 spelen, kun je ook veel beter druk zetten op je tegenstander. Vooral in eigen huis tegen ploegen als Excelsior, GAE ed moet dat gewoon. Nu lijken die wedstrijden absoluut nergens naar.

campesino13-03-2017 om 22:41

Brummie, je betoog is de halve waarheid vertellen. want voor het gemak vergeet je te vertellen dat ook antonia vertrok en dat nijland in de winterstop het net op gang gebrachte elftal volkomen uitholde met het vertrek van hateboer en rusnak. tel daarbij op dat maduro niet mag spelen en dat v weert langdurig geblesseerd is en dan kan je alleen maar tot de konklusie komen dat we een zeer, maar dan ook zeer matige selextie hebben met o,o aanvallende wisselspelers op de bank en ook aanstormende jeugd kan ik niet ontdekken. en als er niet snel een 3 punter komt kan je zo maar als 18 eindigen. want deze kwalitatief en mentaal zeer matige selextie samen met het rare gegoochel van faber doet weinig goeds voor de toekomst vermoeden.

wat ik niet begrijp is dat gedoe met de rechtback. het lijkt erop dat faber totaal geen vertrouwen in payne heeft (komt hij de afspraken in het veld niet na of zo? want zo slecht vind ik hem nou ook weer niet spelen). maar waarom heeft hij dan toegestemd in het vetrek van hateboer, denkende dat het intern opgelost kan worden. want hiarieh als rechtsback..... man man man

brummie14-03-2017 om 09:03

Campensino, alleen Hateboer als basispeler is een aderlating gebleken. Rusnak en Antonia hebben relatief weinig onder Faber gespeeld en waren vaak geen vaste waardes. En Hoesen al helemaal niet. Mijn persoonlijke mening is dat Faber te weinig uit de selectie haalt. Hij heeft genoeg tijd gehad om er een enigzins ingespeeld team van te maken. Natuurlijk heeft hij de pech dat van Weert lang geblesseerd is, maar Mahii heeft dat aardig opgevangen. 

Johan13-03-2017 om 23:34

Ik snap ook helemaal niks van dat gedoe op rb. Wil gewoon een trainer die de poppetjes op de juiste plaats zet. Zo moeilijk is dat toch niet? Trainers in NL vinden zichzelf veel te belangrijk. Buitenspelers als back. Backs centraal. Middenvelders als buitenspeler. Misschien moeten we de keepers in de spits gaan zetten. Die gebruiken we toch erg graag. Heb altijd geleerd dat je je beste spelers zo vaak mogelijk aan de bal wil hebben. Dat zijn bij ons dus de keepers. In de spits die handel. 

14-03-2017 om 09:10

Die bosnier is faber zijn rechtsback maar die is geschorst haha.

14-03-2017 om 09:13

Zo van dit hebben we intern opgelost en tegerlijkertijd kunnen we Payne toepassen een halfjaar. Super idee van de technische staf achteraf , denk weer een stukje zelfoverschatting.

campesino14-03-2017 om 10:56

Bs verfrissend om te zien dat ook jij kritisch kan zijn. maar het leek er toch op dat faber de boel op de rails had en dan moet je ineens zonder hateboer en rusnak verder. ipv rusnak speelt nu idrissi, die nog niet klaar is voor een basisplaats. dus je mist rusnak wel degelijk. bovendien had je dan een bank met idrissi en hoesen in ieder geval wat wisselmogelijkheden.

ik zeg niet dat faber het fantastisch doet. want het begin was rampzalig en ook nu is het niet best, maar met deze selectie valt dat ook niet mee.

marcelfcg14-03-2017 om 12:39

 

 

@Nogutsnoglory1 Als het volgens jou allemaal bullshit is dat het niet aan Faber maar aan de Nijland en consorten ligt dan ben ik heel benieuwd waarom het na het vertrek van Huistra, Maaskant en Vd Looi nog steeds niet veel beter is geworden met deze geweldige selectie. Ik wacht gespannen je reactie af.

harley14-03-2017 om 13:09

Ik zie het huidige voetbal liever dan het oeverloze rondspelen van de bal ten tijde van Maaskant en Looi, los van de resultaten.

harley14-03-2017 om 13:13

Ik zie het huidige voetbal liever dan het oeverloze rondspelen van de bal ten tijde van Maaskant en Looi, los van de resultaten. De Ts heeft zelf aangegegven dat ze er onvoldoende in geslaagd zijn de selectie op voldoende niveau te hebben. Dus ja..het valt de TS aan te rekenen..en niet Faber (al ben ik het niet altijd met zijn wissels eens..maar dat zou ik bij een andere trainer ook hebben)..

Ben wel benieuwd met welke trainer je zou willen spelen..maar vooral..welke spelers zou je willen opstellen? Want zo onlogich vind ik de opstelling niet.

kees14-03-2017 om 13:15

@Marcel    de vraag stellen is 'm beantwoorden:  Huistra, Maaskant en Van de Looi hebben moeten dervaren ( de een sneller dan de ander ) dat zij weinig kunnen inbrengen om de selectie op onderdelen te versterken.  Faber heeft een tweejarig contract, en blijft daasrom, alleen al vanwege de dure afkoopsom bij ontslag, Het is in de periode dat die 3 trainers er waren ook wel veranderd, want zolang de hand op de knip blijft, is er een onbalans in de selectie en komt iedere blessure of schorsing  als probleem bovenop het positioneel wisselen van spelers bij iedere nieuwe tegenstander. 

Ik ben toch nog enigszins optimistisch dat er in het spelersbeleid  het seizoen 2017/2018 wordt gebroken met deze traditie: in iedere linie een nieuwe speler erbij, zei Faber vorige week nog,  en die Rback van Heracles is al in huis- ik verwacht Ulrik Jensen trouwens ook in de zomer.  gaan Mahi, Reynen, Linssen, Maduro, Tibbling,  Hiariej  en Padt dan komen er hopelijk dit keer voor voor elk van hen weer betere spelers voor terug. Dus een 5 of 6 andere spelers (deels uit eigen U23, verder minstens 3 echte inkomende transfers en dan wel  "aansprekende namen"!) zou zo maar kunnen.  En dan moet Faber er weer chocola van zien te maken, vanaf het begin van het seizoen, want op uithoudingsvermogen alleen te gokken op de eindspurt van het lopende seizoen is een  club als FC Groningen onwaardig...eigen kracht is altijd het beste i.t.t reageren op anderen

 

ps:  ik reageerde omdat ik   

kees14-03-2017 om 13:19

ik reageerde omdat ik    de discussie de verkeerde kant op vind gaan..Begrijpelijke  teleurstelling over dit seizoen mag niet uitmonden in een afbranden van trainer Faber alleen ... de directie , scouting én TS zijn mét elkaar verantwoordelijk.   

14-03-2017 om 13:00

Kom op marcel , vd looi kende grote succes, met de bekerwinst historisch , en 1 maal de play offs winst spectaculair. Dit in 3 seizoenen tijd , 1 maal haalde hij de play offs en was niet goed genoeg. En dat wel met een selectie met meer leiders ala botteghin , chery , kieftenbelt. Je zag in zijn laatste jaar dat deze sterkhouders weg waren al een stuk minder waren , maar met zijn speelstijl en tactiek haalde hij toch de play offs. Ik vind de selectie iets beter als vorig seizoen,  maar er word lang niet alles uit gehaald door faber en consorten. En ja ik vind hoerenveen, vitesse , utrecht , az wel een betere selectie hebben en meer in balans. Maar een plek 8 of 9 moet zeker haalbaar zijn met deze selectie. Nec , willem 11 , zwolle , heracles hebben echt geen betere selectie dan grunn.

marcelfcg14-03-2017 om 13:19

Achmed mijn punt is dat het te gemakkelijk is om de trainer die een passant is en niet het lange termijn beleid bepaald te makkelijk als oorzaak wordt aangewezen. Als ik kijk naar de wedstrijd tegen Roda dan staat bij de 1-0 Hiariej te verdedigen als een drol. Sterker nog hij huppelt achter nummer 14 aan maar daar blijft het bij, en ook de 2-0 en 3-0 zijn flinke verdedigingsfouten. Wat in hemelsnaam moet Faber daar dan aan doen. Ik kijk daarnaast naar de prestaties van Faber bij Eindhoven en Nec en dat was boven verwachting wat mij betreft.

harley14-03-2017 om 13:40

In zijn algemeenheid vind ik sommige reacties zwaar overdreven. Beleid deugt niet..liefst Jeltema / Nijland weg. Trainer weg. Halve of 2/3 selectie weg. Financiele risico's nemen. Bij andere clubs zoveel beter..enz..enz..

De TS geeft zelf aan dat ze de selectie onvoldoende hebben samengesteld. Jeltema heeft de uitstraling van een boekhouder en weinig krediet. Davidson, Memisevic en ter Wierik vind ik geen rare aankopen.

"Beleid deugt van geen kanten lees ik"..maar beleid maak je niet per seizoen..dat is iets van jaaaren.En als je die jaren dan bekijkt dan zijn wij gewoon een regelmatig goede club. ik heb het volgende staatje gekopieerd van iemand anders:

seizoen- eindrankschikking - bijzonderheid

4 /5     -  12

5/6      -  5    (CL play off)

6/7      -  6    (Winnaar EL Play off)

7/8      -  8    (EL play off)

8/9      -  7    (EL play off)

9/10     -  9   (EL play off)

11/12   - 14

12/13   - 7    (EL play off)

13/14   - 7    (winnaar EL Play off)

14/15   - 8   (beker)

15/16  -  7  (EL play off)

Menig club zou jaloers zijn op zo'n reeks. Verdienste van vele mensen..Nijland / TS / Trainers enz..En nu gaat het even minder en velen roepen moord en brand. Degradatie..alles is mis. Sommigen proberen hun gelijk te halen.."Ik zei al"...Rot toch op man! Een club als Groningen heeft een minder seizoen..is dat nou zo raar?

Wij hebben geen topspelers..en als wij die wel hebben gaan ze weg. Bacuna, Payne, Idrissie moeten er direct staan en meerwaarde hebben..terwijl ze jong zijn en nog veel moeten leren. Tibbling op 10 lijkt logisch maar hij zou eerst eens aan zijn afwerking moeten werken...Daarnaast mogen Tibbling, Mahi en idrissie leren de bal eerder te spelen..ze willen de bal brengen ipv geven. Zouden ze dat allemaal perfect doen zouden ze al weggekocht zijn...

Enniewee..Misschien moeten wij gewoon onze club steunen? Kritiek prima..maar sommigen schieten zo door..Scorebordsupporters die hun sc-kaart willen opzeggen..terwijl het spel beter is om aan te zien dan onder looi of Huistra/maaskant..resultaat valt tegen...klopt..

Ik ben zelf normaal gesproken superkritisch op ons cluppie..maar al degraderen we 3 x..ik blijf mijn cluppie steunen..zit in mijn bloed.

brummie14-03-2017 om 19:02

Helemaal mee eens Harley!

14-03-2017 om 14:08

Faber kan daar niks aan doen , en nogmaals van mij hoeft hij zeker niet weg , geef de beste man de tijd , en wacht komende zomer af. Al vind ik hem wel momenteel niks uitstralen nogmaals. En ben het volkomen met Harley eens , ik denk dat veel supporters de stap naar de top 5 structueel al in hun hoofd hadden. De overgang naar de euroborg bracht succes spelers en (succes) supporters , daarna per jaar een iets mindere selectie dat klopt maar dat heeft ook met finaceel aspect te maken en andere investeringen zie interview nijland. Wel ben ik ervan overtuigd dat de scouting beter kan momenteel , maar niet iedereen wil meer naar de eredivisie dus de vissen in de vijver worden steeds minder. En daar kan fc groningen niks aan doen. Ook vind ik het publiek tegenwoordig wel heel erg kritisch in groningen helaas dus ben het wel met harley eens.

campesino15-03-2017 om 15:35

HARLEY, dat kan JIJ allemaal wel vinden en in sommige punten heb je ook wel deglijk gelijk, maar als we naar de lege stoeltjes kijken is de meerderheid het niet met je eens. En dan kan je gelijk hebben ,met mooie lijstjes komen en je ogen er voor sluiten, maar dan wordt het iedere keer minder. Groningen begint gewoon een grijze club te worden, dat was al zo qua voetbal (niet om aan te gluren) en als we niet uitkijken ook qua resultaten. Ik denk niet dat de meerderheid wil dat nijland of faber vertrekt, maar dit forum leeft van de kritiek die we kunnen uiten en dan is het natuurlijk heerlijk om te polariseren.

maar als je de algehle tendens bekijt, dan wordt die er niet positiever op. en als jij stelt de TS heeft zelf aangegeven dat de selectie onvoldoende is en daarmee is voor jou de kous af, dan is dat prima als ervan wordt geleerd. maar dat is niet bepaald het geval, want dat hoor ik al 3 jaar. maar goed misschienn is met het aantrekken van te wierikeen begin en is het dit jaar anders

harley18-03-2017 om 00:26

Ik stel niet dat de TS dat heeft aangegeven..het is een feit. Nijland heeft aangegeven dat ze er niet in waren geslaagd een waardige vervanging te vinden voor de vertrokken as. "Mooie lijstjes klinkt wat denigrerend"..maar ook dat zijn feiten.

ik zeg nergens dat ik tevreden ben..juist niet. De selectie is kwalitatief onvoldoende. De lege stoeltjes wijt ik aan 2 dingen. Seizoenenlang slecht voetbal..zonder idee de bal af en toe naar voren...gek genoeg met nog een redelijke eindrangschikking. Andere reden is dat er veel scorebordsupporters zijn.

helaas is het nu zo dat er beter voetbal wordt gespeeld maar dat het resultaat tegenvalt.

davidson...Memisevic..Ter zwierik...vind ik geen verkeerde aanwinsten...nu de rest nog

Hgz15-03-2017 om 17:34

Helemaal mee eens Campesino!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!