Terug

Deel deze pagina:

[DONE DEAL] Simon Tibbling definitief naar Brøndby

Door Boerenmacht 44 reacties

Simon Tibbling vertrekt definitief bij FC Groningen. De club heeft dit zojuist naar buiten gebracht. De 22-jarige Zweed heeft voor vijf jaar getekend bij Brøndby. De talentvolle middenvelder speelde vanaf de winterstop van het seizoen 2014/2015 bij FC Groningen. Afgelopen tweeënhalf jaar speelde Tibbling  89 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden, in 2015 won hij met FC de KNVB Beker. Op verzoek van de Deense club wordt er geen melding gedaan over de transfersom. Volgens het Deense nieuwsmedium Ekstrabladet wordt er 500.000 euro betaald. Een koopje zegt de nieuwsbron omdat FC in eerste instantie 1,5 miljoen vroeg. Andere geïnteresseerde clubs waren FC Kopenhagen en FC Mydtjylland.

Hoe dan ook, voorafgaand aan de oefenpot tegen Granada neemt Simon afscheid van het Groninger publiek bericht de clubsite. 

Wij wensen Simon veel succes bij Brøndby!

FC Groningen on Twitter

Simon Tibbling vertrekt bij FC Groningen. Bedankt voor alle mooie momenten Simon!

Reacties:
marcelfcg21-07-2017 om 17:16

Volgens Deense journalisten ligt bedrag zelfs nog een stuk onder de €1,2 mln. Dat zou toch echt een afgang zijn. Mag in dat geval hopen op een heel fors doorverkooppercentage of zelfs terugkoopregeling.

GerdaS22-07-2017 om 10:01

Bedrag is 700.000 bron voet bal primeur.  Dom dom Nijland met zijn grote bek 

Moet meer op brengen  en nu geeft die toe dat dit het maximaal  was 

rob roy22-07-2017 om 11:51

Voetbalprimeur, de meest onbetrouwbare voetbalsite van heel Nederland, en die geloof jij?????

GerdaS22-07-2017 om 12:45

Svolgens Wim Master is het bedrag zelfs nog lager 500.000 bron Wim op Twitter .belachelijk  laag bedrag .als dat zo is wordt het tijd dat onze voorzitter  Pinokkio  alias Hans Nijland op rot 

opa21-07-2017 om 17:17

Jammer een van de sympathiekste spelers van de laatste jaren, het gaat je goed Makker

Cantona21-07-2017 om 17:18

Weer voor een appel en een ei zeker?

Altijd weer hetzelfde gedonder, sezoenskaart aangeschaft, spelers weg!!!

rob roy21-07-2017 om 17:32

Dat weet je ook voordat je een seizoenkaart aanschaft. Transfertijd loopt vanaf 1 juni tot 31 augustus, dus niet zeuren. Het is zomers altijd een komen gaan van spelers en dat bij elke club dus is het bij FC-Groningen niet anders. Het kopen van een los kaartje is wel wat duurder. maar als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, ja dan koop je een seizoenkaart,toch???? Jammer,Cantona, eigen schuld dikke bult!!!! 

fc gras21-07-2017 om 18:22

Net of er iemand naar het stadion komt voor Tibbling

Rob197021-07-2017 om 22:23

Dat risico is inderdaad aanwezig, maar wat ik geen nette actie vind, is dat tijdens de voorbereiding de losse kaartprijs naar beneden wordt bijgesteld. Als je dan bang bent, om je stadion niet vol te krijgen, had dan de trouwe supporters ook beloond met een prijsverlaging van de seizoenskaart. 

GerdaS22-07-2017 om 10:02

Inderdaad 7 ton .

Jantje21-07-2017 om 17:20

Gelukkig gaat deze speler weg. nooit een fan van geweest . loopt te veel met de bal, en weinig snelheid

ronald197621-07-2017 om 17:26

Ok als hij voor 1 miljoen weg gaat dan bonus voor elke keer brondy kampioen haalt en europees voetbal haalt en zeker 50% door verkoop alles minder dan gaat groningen af in voetballand wij zijn dan een club voor de uitverkoop

brummie21-07-2017 om 17:27

Wens Tibbling veel succes in Denemarken. Heeft op het 1e jaar na het te weinig laten zien. Hij wilde perse weg, aan een ontevreden speler heb je ook niets. Bedankt en succes Simon! Ik zal hem, net als Sorloth blijven volgen.

marcelfcg21-07-2017 om 17:39

Lijkt mij in dit geval zeer interessant om te weten waarom hij perse wegwilde.

21-07-2017 om 17:56

omdat the hobbit diep van binnen de vedette voelde en niet met zijn positie in het elftal kon omgaan onder trainer faber dus wil hij weg.

M0i21-07-2017 om 19:02

Heb je met Simon gesproken Ahmed? Je zet Simon erg negatief neer .....

Martijn 21-07-2017 om 19:30

Het is toch ook zo dat hij niet met de situatie om kon gaan? Een beetje  speler past zich aan als die op een ietwat andere positie komt te spelen of om wat voor reden op de bank beland. Opmerkingen dat hij verkeerd gebruikt is slaan dan ook nergens op. Daarnaast kwam hij al nauwelijks meer in de plannen voor en zullen we hem nu ineens heel hard gaan missen. Met Doan is er een speler met heel wat meer talent binnen gehaald en die wel op verschillende posities uit de voeten kan. Met hem erbij zijn we Simon straks zo vergeten.

rob roy21-07-2017 om 20:11

Je hebt gelijk Achmed, deze knaap valt qua mentaliteit volledig door de mand, iets wat we bij FC-Groningen niet gewend zijn van een Scandinavische speler. Of hij vedette neigingen had/heeft kan ik niet beoordelen maar dat hij niet voor z'n plek wou vechten valt me erg tegen van deze jongen. Brummie blijft hem volgen dus we zullen zo af en toe nog wel van Tibbe horen, als hij maar niet zo onverstandig is als die Zeurloth, die FC-Groningen nog even een trapje na moest geven. Bah, misselijke speler,toch?

21-07-2017 om 17:59

Ik las voor 5 ton 

Jantje21-07-2017 om 19:03

Ik denk eerder 1.5 . en dat er nog 5 ton aan bonussen erin zitten . Nijland gaat zeker niet zomaar de spelers voor niks van de hand doen als er meer dan 1 partij belangstelling heeft.

Cantona21-07-2017 om 18:03

Natuurlijk weet je van te voren dat het kan gebeuren maar daarom is het nog wel zuur rob roy.

Toch vind ik dat de FC wel naar zijn fans enigszins verplicht is om aan het begin van het seizoen er een eredivisiewaardig team te hebben staan

Maar laten we eerlijk zijn ,de laatste jaren is dat steeds minder het geval , verliezen onnodige punten omdat ze nog niet klaar zijn of ingespeeld en doen ze in de winterstop weer een paar paniekaankopen, die nadien weer veel te goedkoop van de hand worden gedaan.

Veel eredivisieclubs zoals Heerenveen verkopen z'n spelers voor leuke bedragen en kunnen er dan ook wat leuks voor terug halen Maar Groningen doet ze weer voor een te laag bedrag van de hand en probeert het met eigen jeugd op te vangen ,die uiteindelijk te licht zijn en ook weer verkassen.

Dan zul je ook zien dat we op het laatst nog Padt en Mahi van de hand doen en de chaos is al weer compleet.

Je kunt spelers toch ook aan hun contract houden en alleen voor een heel goed bod van de hand doen zoals veel andere clubs?

Wil je tussentijds weg ,laat dan maar zien wat je waard bent en verdien een transfer, maar zit niet te zeuren als je geen basisplek hebt.

M0i21-07-2017 om 18:59

Jouw verhaal gecombineerd met een belabberd seizoen thuis is terug te zien in het aantal verkochte seizoenkaarten. Mensen laten zich niet meer foppen met mooie beloften. Ja, behalve dan de zelfverklaarde "echte" fans, die zelfs blijven komen als de FC zou afzakken naar de 2 divisie.

rob roy22-07-2017 om 00:22

Is allemaal waar, Cantona. in een eerdere post heb ik gezegd dat de spelers die FC-Groningen verkoopt en het geld dat daarvan binnenkomt voor 50% weer wordt geherïnvesteerd in nieuwe spelers. Daarvoor moet je natuurlijk wel genoeg geld hebben om goede spelers weer terug te halen. Als ik eens zo om mij heen allerlei bedragen hoor en zie die vertrokken spelers hebben opgebracht dan zou je zeggen dat de kas zo'n beetje leeg is. Ik geloof dat niet zo, want hier op dit forum wordt van alles geroepen over transferbedragen, maar die gene die het echt weet houdt z'n kaken stijf op elkaar en gaat zijn eigen gang. Je zal hem niet horen over het bedrag dat Tibbe heeft opgebracht en dat bedrag van 5 ton geloof ik al helemaal niet. Zelfs een Wim Masker raadt er een beetje naar op Twitter, dus allemaal onzin. Waar jij je aan ergerd is het feit dat je gelooft dat er bij het begin van de competitie er geen volwaardig elftal staat. Naar mijn mening is het nu al zo dat de spelers die erbij zijn gekomen al volwaardige vervangers zijn voor de spelers die zijn vertrokken. Ik acht een speler als Kane een stuk beter dan die Hateboer, die trouwens de laatste wedstrijden van Atalanta Bergamo op de bank moest plaatsnemen. Aan de linkerkant even zo, ene Warmerdam schat ik een stuk beter in dan die Davidson. Op het middenveld hebben we Ritsu Doan, een spelertje met zeer veel potentie. In de spits lars Veldwijk die drie keer beter is dan die Zeurloth. Nou en als Padt en Mahi nog vertrekken, en daar kun je wel zeker van zijn, reken er dan maar op dat daar wel goede vervangers voor komen. Kortom, je hoeft je niet bekocht te voelen nu je een seizoenkaart hebt gekocht. Ik heb er een goed gevoel over, dat dit seizoen beter uit zal pakken dan de vorige. Het kan alleen maar beter worden, vertrouw daar maar op. Kop op, we gaan 13 augustus van die stomme friezen winnen.

alexvl21-07-2017 om 18:28

Nijland zal wel denken; Fors salaris minder en 5 ton rijker voor een speler die in speelwijze van komend seizoen voorkomt.

Maar ik vind t afgang als t idd 5 ton zou zijn. Onder vd Looi wilden ze hem voor 3 mlj niet kwijt

 

rob roy21-07-2017 om 20:21

Het transferbedrag daar komen we terzijnertijd wel achter, maar dat hij voor 5 ton vertrekt daar geloof ik geen reet van. Die knaap is voor 1,2 miljoen gehaald en Bronby heeft zelf, in eerste instantie ,al een miljoen geboden en nu overdoen voor de helft? No way!!!, gaat er bij mij niet in. Kan wel zijn dat hij voor die 1,2 miljoen naar Denemarken gaat en dat die 5 ton is bedoeld voor eventueel te verdienen bonussen. 

campesino21-07-2017 om 18:40

Mocht hij werkelijk voor 500.000 zijn vertokken dan is dat regelrecht WANBELEID!!!! En dan rest de leiding van groningen slechts één ding: METEEN OPSTAPPEN  en je nooit meer in groningen vertonen. schandalig gewoon de prijzen die groningen voor hun spleres krijgt. ben bang dat de gelimiteerde transfersom voor padt ook wel eens vies tegen kon vallen en het zou me niets verbazen als mahi voor hooguit 2 miljoen de deur uitgaat. ik snap het gewoon niet. andere clubs (en dan heb ik het niet over de top 3) krijgen veel hogere bedragen voor soortgelijke of slechtere spelers. nogmaals WANBELEID EN OPROTTEN!!

Martijn 21-07-2017 om 19:35

Oordelen voordat je de feiten weet is ook niet echt netjes. Eerst maar eens afwachten voor hoeveel hij verkocht is, maar zoals brummie al zegt is er eerder een bod van 1kk afgewezen dus zal het raar zijn als die nu ineens voor de helft  weg gaat. Waren meerdere geïnteresseerd ook dus dan is dat bedrag helemaal onwaarschijnlijk.

rob roy21-07-2017 om 20:24

Campie, maak je niet zo druk jongen. Zie mijn post boven die van jou. En blijven lachen!!!!!!!

21-07-2017 om 21:33

jongen rustig aan weet je wat het kost om de huid van tibbling een beetje glad te krijgen. nee alle gekheid op een stokje. wees blij heren dat hij weg is , je wilt toch alleen spelers die alles geven voor de fc en gelukkig zijn. hij was ongelukkig en ongemotiveerd en niks meer waard door zijn presteren op het veld laatste seizoen. mahi en padt zijn veel waard daar moet de fc het van hebben , helaas niet van mister tibbling en daar heeft hij het zelf naar gemaakt

21-07-2017 om 21:33

jongen rustig aan weet je wat het kost om de huid van tibbling een beetje glad te krijgen. nee alle gekheid op een stokje. wees blij heren dat hij weg is , je wilt toch alleen spelers die alles geven voor de fc en gelukkig zijn. hij was ongelukkig en ongemotiveerd en niks meer waard door zijn presteren op het veld laatste seizoen. mahi en padt zijn veel waard daar moet de fc het van hebben , helaas niet van mister tibbling en daar heeft hij het zelf naar gemaakt

brummie21-07-2017 om 19:17

Volgens eerdere berichten had Brondby al 1 miljoen geboden en was dit bod afgeslagen. Lijkt me stug dat hij dan nu voor 5 ton verkast. 

Wat verkochte seizoenkaarten aangaat, las ik dat tov van peilpunt vorig jaar er ietsje meer kaarten verkocht waren rond deze tijd. Verwacht wel dat er uiteindelijk minder kaarten verkocht gaan worden. Fc heeft dit jaar veel nieuwe spelers aangetrokken, en in mijn ogen een representatieve selectie heeft voor komend seizoen. 

Hoekie21-07-2017 om 19:21

Tjonge tjonge, wat een gejank en gemekker. En dat op basis van geruchten (500.000) die  nergens op slaan. Tjibbling wordt verkocht so what! We hebben een veel betere selectie dan voorgaande jaren maar dat wordt blijkbaar niet gezien. Voor Tjibbling en evt bij verkoop van Mahi worden gewoon weer spelers gehaald. Doan is een megatalent, gewoon een keer gaan kijken.zou ik zeggen. Net als de backs die ook een verbetering zijn. Er komen nu ook jeugdige talenten door. Niet steeds gaan jammeren maar gewoon een keertje kijken en genieten.

campesino21-07-2017 om 19:36

Nee hoekie. we hebben geen betere selectie. we hebbben een beter elftal san vorig jaar. en als mahi en padt vertekken zelfs dat niet. maar wat er op de bank zit is totaal niet eredivise waardig en aanstormende jeugd? zeg het maar ik zie ze niet. en de seelctie holt ieder jaar keihard achteruit. de leeuw, rusnak, kappelhof, sorloth, tibbling, antonia, hateboer, zijn om uiteenlopende redenen allemaal gratis of bijna gratis de deur uitgelopen. padt zal de volgende zijn en ik heb het vreemde gevoel dat ook mahi voor een habbekarts verpatst zal worden. dan houd je doan ,bacuna en idriisi over om in de toekomst een financiele klapper te maken. dat is heel magertjes. dus dat ziet er niet best uit. en dan zullen de positivos wel weer met dat opleidingscentrum aan komen, maar dat moet allemaal nog en gaat de komende 3 jaar geen rendement opleveren.

tibbling had je gewoon aan zijn kontrakt moeten hoeden en kijken of je hem alsnog aan het voetballen kan krijgen in het geval er geen club met een fatsoenlijke transfersom aan zou komen. nogmaals WANBELEID. maar goed er is niemand blinder dan iemand die niet wil zien hoekie

Martijn 21-07-2017 om 19:36

Gelukkig zijn er ook nog mensen die wel eerst nadenken en kijken voordat ze zomaar wat plaatsen hier

Martijn 21-07-2017 om 19:37

En daarbij doelde ik op hoekie

Martijn 21-07-2017 om 19:52

spelers die zijn vertrokken die afgelopen seizoen regelmatig tot vaak in de basis stonden

Tibling, Linssen, Davidson, Hiariej.

spelers die minder of nooit in de basis stonden, waaronder -23 spelers

Sorloth, Payne, Bijl, Maduro, van der Vlag, van der Lei

 

aangetrokken spelers van wie je mag verwachten dat het beoogde basis spelers zijn

Warmerdam, Veldwijk, Kane, te Wierik, Doan

 

en van wie je mag verwachten dat ze een reserverol krijgen of bij de beloften komen

Boevink, Begois

 

eigenlijk zijn er dus nu 4 beoogde basis spelers vertrokken en zijn er 5 voor terug gekomen

dan kan ik niet zeggen dat de selectie er slechter op is geworden, eerder beter gezien een aantal van de nieuwe spelers meer potentie hebben dan de vertrokken spelers

 

21-07-2017 om 20:44

Hoezo beter selectie ze moeten het eerst nog even waar maken met deze selectie .

campesino21-07-2017 om 19:51

dat zijn  er al 2 die niet willen zien 

Roelofsky21-07-2017 om 20:03

Erg jammer dat Tibbling vertrekt.... wanbeleid TS. Jaren misbruikt door de TS was een geweldig talent. Hoop dat Faber nu es een keer een vaste as opsteld en niet al die wisselingen je wordt er gek van. Je weet toch wat je in huis hebt Faber ga dan opzoek naar de beste vaste opstelling...

21-07-2017 om 21:35

kontverhaal

Hoekie21-07-2017 om 20:04

Dank je Martijn. Ik neem het Campesino niet kwalijk. Vind alleen dat hij op onzin berichten zit te reageren en aannames doet die niet de mijne zijn. Het seizoen is nog niet eens begonnen of het doemdenken begint al. Ik blijf het herhalen ga eens minder lulverhalen lezen en lezen wat voetbalinsiders er van vinden. Het beste is natuurlijk om zelf te gaan kijken. je moet het natuurlijk wel willen zien. 

campesino21-07-2017 om 20:22

hartelijk dank je het me niet kwalijk neemt, maar ik reageer op berichten die boerenmacht plaats, niet op berichten die ik zelf verzin. ik schrijf dan ook duisleik: mocht het waar zijn dat... maar ik zal je geruststellen hoekie. ik neem het jouw ook niet kwalijk dat lezen moeilijk is en dat je dingen niet wilt inzien. maar de tendens is duidleijk. voor een paar jaar was het doel bij de top 5 te eindigen. dit werd later een top negen plaats. en met het blijven uitmelken van de selectie voor habbekratsprijzen is over een paar jaar de doelstelling bij de eerste 15 te eindigen. hopelijk heb ik het mis.

Hoekie21-07-2017 om 22:22

Over  de top 5 heeft Nijland veel langer geleden gezegd dat hij daarvan droomde. Wordt nu door een aantal forumleden nog steeds aangehaald. Wie een beetje kan rekenen weet dat dit een droom blijft of een keer een incident. Inderdaad ben je een doemdenker met de vrees eerste 15. Gelukkig denkt de club daar anders over want als iedereen zo denkt kom je vanzelf indie spiraal terecht. 

campesino21-07-2017 om 20:13

Martijn, je vergeet rusnak, hateboer en hoesen maar even voor het gemak zie ik. bovendien zie ik dat goed lezen voor sommigen hier moeilijk is. ik schreef al dat het elftal momenteel moeglijk sterker is, maar de selectie vergeken met 1 september 2016 zeker niet. en nogmaals als ook mahi en padt vertekken dan is zelfs het elftal niet sterker. en van doan, ter wieriken warmerdam is het nog maar afwachten of het daadwerkelijk basisspelers worden. bij schorsingen en blessures moet je het doen met spelers als hrustic, van nieff, absalem , reis en donald. ik zie ze al bibberen in zwolle en breda.

kees21-07-2017 om 21:41

campesino...ik denk dat je vaak gelijk hebt, maar over de oorzaak van de (in veler opzichten) matige transfersommen die de Fc krijgt voor haar spelers de laatste jaren, het volgende :

 

Vroeger, dan  spreek ik over de periode na Jans, Huistra: toen werden er voor het grootste deel matige, hardwerkende jongens van 23-26 jaar binnengehaald, Kwekman, Van de Velden, Kieftenbeld...dagt type spelers. per seizoen waren er een, soms 2 uitschieters dwz.spelers die opvielen en gioed verkocht konden worden   Eigenlijk is dit trucje sindsdien ieder jaar weer herhaald: Tadic ging , Kostic kwam...maar sinds een jaar of drie, vier komen er vooral spelers die snel weer weg gaan/ of weg moeten.  Ook daarvan zijn voorbeelden: , Zivkovic, Bacuna, Rusnak, Sorloth enz.

 

Wat ik wil zeggen, is dta er wel degelijk een ander beleid is,  door spelers sneller te verhandelen. Dat betekent niet dat de selectie sterker is maar betekent wel dat het handelshujis belangrijker is geworden.  in plaats van 2 mooie transfers in het verleden, zijn er nu 5 of 6 transfers te verwachten. Daarmee komt er wel druk op de scouting en op de TS / trainers...maar omdat ook Jans erbij is gehaald verwacht ik dat ze meer kijken naar de balans inn de selectie, en ook dat Jans Faber mag ondersteunen in zijn beleid. 

Je moet wmb niet meer kijken naar één speler op één positie maar meer naar de tactische speelwijze en naar het rendement: meer goals is zo'n graadmeter, minderblessures ( a heeft Jans zowel b ij Groningen als Zwolle (ku**tgras) een slechte track record wat dit aspect  betreft. 

Wat jij aan zorgen uit hier op BM is geen onzin: FC Groningen heeft zeker landelijk pers  wat aan prestige ingeboet, en is nu in veler opinie een "degelijke middenmoter".  Maar... vergis je niet: het elftal kan inderdaad dit jaar verrassen, en maken we misschieneen super seizoen, dan zal Nijland toch opnieuw moeten doorselecteren, winstnemen op s[pelers die het goed doen...daarop is het handelshuis gericht, en ook de spelers laten zich niet meer voor een karretje spannen van een clubspeler te worden met 350 wedstrijden in groen-wit tenue !  De supporter is daarbij niet meer het ankerpunt in het beleid,  wat jammer is.

  

brummie21-07-2017 om 20:15

@hoekie@Martijn, de teneur op dit forum is in mijn ogen ook vaak te negatief. Gelukkig afgelopen periode ook een aantal posters die meer positief minded zijn, gelukkig!

kees21-07-2017 om 23:04

Gelukkig zijn een aantal* in het  vorige seizoen vertrokken spelers zelf ook openlijk negatief over FC Groningen, en nu meer positief minded bij hun nieuwe club...rara hoe zou dat komen?

*Linssen, Hoesen, Sorloth, Maduro, Tibbling 

Martijn 22-07-2017 om 03:11

een aantal spelers die openlijk negatief zijn, niet geheel toevallig zijn dit spelers die vooral ontevreden waren met hun rol op de reservebank en het in de wedstrijden dat ze speelden het veelal niet hebben kunnen laten zien :) altijd makkelijk om dan negatief te praten over jhe oude club.

van Linssen heb ik overigens geen negatieve geluiden gehoord al heeft ook hij op het afgelopen half jaar na lang niet altijd een basis plek gehad.

 

verder zijn er ook weer spelers die bij ons tekenen omdat ze juist positieve geluiden van oud spelers hebben gehoord, het is allemaal een beetje koffiedik kijken dit.

kees22-07-2017 om 13:11

 niet om gelijk te krijgen, maar Linssen was wel degelijk op ,of een dag later, negatief over FC Groningen:met ongeveer de woorden  " Vitesse is een stap hogerop,  FC Groningen is een middenmoter"...maar hij heeft dat ( toevallig of niet ) een dag erna weer veranderd in een heel lovende tekst:  "ben de Groninger fans dankbaar voor hun steun, altijd".

 

Wat ik bedoelde te zeggen is dat de spelers zelf mondiger zijn geworden, en huncarriere steeds meer sturen...Moeten we niet teveel van aantrekken, dat is voor de clubleiding om met te dealen.

Nachtwacht21-07-2017 om 20:19

Prima. Lekker doorselecteren. De selectie was gewoon niet goed genoeg afgelopen seizoen. Tibbling heeft niet gebracht wat we verwacht hadden en zou dat komend seizoen ook niet doen. Dan kun je verkocht worden.

We zijn er verdedigend stukken beter op geworden. Als Padt vertrekt gewoon Lamprou halen. Luciano was niks langer en deed het ook prima. Ik verwacht een fris FC Groningen komend seizoen, met een klapper op de eerste speeldag!!!!

appie happie21-07-2017 om 20:27

Ik help het je hopen  maar Die kleine Griek van 172  nee die maar niet.

rob roy21-07-2017 om 20:34

Ik kijk er naar uit Nachtwacht en hoop dat je gelijk krijgt. Vorig seizoen was FC-Utrecht de verrassing van de competitie en, zullen we het erop houden dat het dit seizoen FC-Groningen wordt? Een sensatie hangt in de lucht, ik voel het!!!!!!!!

Ronnie 21-07-2017 om 23:28

Die naam zocht ik Nachtwacht, Luciano.

bij hoge ballen altijd spektakel, want daar kon hij nooit bij. Had nog het geluk dat er grote verdedigers voor hem stonden. Was ook gewoon, zonder hoge hakken, 20 cm te kort. En dat is ook het punt met lamprou. 

Een keeper moet rust geven aan zijn verdedigers en dat doet Lamproutje niet. Niet doen, rustig verder zoeken.

rob roy22-07-2017 om 12:00

Azing Griever was toch ook echt geen reus maar een prima keeper in zijn tijd. Dus lengte zegt eigenlijk niet zoveel, lenigheid en reactievermogen daar gaat het om bij een doelman.

blauwevogel21-07-2017 om 20:24

Belangrijkste vraag is nu ,komt er een speler voor terug !

Ik denk als er een Rienstra of een Fransson ervoor terugkomt dat het wel degelijk een verbetering is ,omdat deze spelers als echte nbr 6 kunnen opereren en meer waardevol voor het team kunnen zijn,dus afwachten maar 

kees21-07-2017 om 21:50

Nijland is een goed zakenman:  2 weg ...komt er één vervanger,  dat was bij Sorloth en Linssen ( met hiervoor Veldwijk ) en dat gaat ook met Padt en Mahi straks gebeuren : alleen voor Padt daar komt een jonge keeper voor terug.

 

Stiekem denk ik:  die 50% regel van de club die voert Nijland al uit met het aantal selectiespelers.  18 was streefniveau, dat werden er 19, maar na nog wat salaris-geschaaf , kan de begroting weer (met een klein verlies) worden gedicht.

Ik begrijp weerkelijk niet dat er niet meer spelers zoals Van de Laan en Drost en Reijnen worden verhuurd of nu  "weg gedaan", zeker als je verder jonge spelers wilt inpassen.

21-07-2017 om 21:36

het seizoen is nog niet eens begonnen en de doemdenkers zijn er alweer , tis wat.

KWibus21-07-2017 om 22:00

Wat een geleuter allemaal. Volgens mijn bron is dhr. Tibbie verkocht voor 1.9 miljoen EU en is er een aanzienlijk doorverkooppercentage bedongen. Dat gezeik over het verkopen van spelers voor 'een appel en een ei'.... Laat Nijland maar schuifelen. En wees eerlijk, dat is prima geld voor een speler die vorig seizoen amper heeft gespeeld en er echt niet beter op geworden is!

kees21-07-2017 om 22:48

Tja.  dhr Nijland strooit vaak zand in de ogen van de critici...meerdere malen, maar ook nog eens vorige jaar, sprak hij de opmerking uit bij persconferentie: "U weet, wij doen nooit moeilijk over het bekend maken van transfersommen, maar op verzoek van de andere club doen we daar geen mededelingen over".

 

Ik denk dat er meerdere waarheden zijn ocver de precieze transfersom van Tibbling!  500.000 is miswschien  een aanbetaling, want "Brondby had geen geld" ( volgens die club ).... Als jouw bron ( "verkocht voor 1,9 miljoen" )...welke mag dat wel wezen ??... gelijk heeft dan zijn hier misschien alle andere verrekeningen bij betrokken, Van Tibbling zelf bijv. die voor zijn contractontbinding heeft moeten meebetalen, of van de club die met die 5 jarig (!)  contract een een aantal aanvullende financiele waarborgen/eisen van FC Groningen heeft moeten voldoen.

Nu is alleen belangrijk: komt er novg een sterke verdedigende mdiddenvelder ( nr 6 )..ik mag het hopen...en vw.b Padt en Mahi: wie is de volgende ? 

Rob197021-07-2017 om 22:40

Is er misschien iemand, die mij kan vertellen, wat Tibbling ons het laatste jaar heeft gegeven. Ik kan mij niets voor de geest halen en dat kan ik ook niet over het jaar ervoor. Dan kun je wel zeggen, dat hij niet op de juiste plaats speelde, ook dat vond ik, maar hij heeft toch geen bovengemiddelde klasse, om op een voor hem vreemde plaats iets extra's te presteren. Mocht hij zo goed zijn dat wat hij zelf denkt, dan had hij op zijn linker middenveld positie, toch wel eens een keer een mannetje uit kunnen spelen en daarna een perfecte voorzet kunnen afgeven. Mahi, speelde aan de zijkant, moest bij gebrek aan een spits in de spits spelen en laat daar ook zijn klasse zien. Die kwaliteit mist Tibbling helaas. 

kees21-07-2017 om 22:57

ONjuist:N Tibbling had de beste middenveld statistieken van de ED, kanp zeker gezien zijn leeftijd.  Maar behalve zijn passing en zijnspelinzicht, was hij vooral goed in hyet verplaatsen van het spel...niet met een pass over de hele, maar met het dekken en combineren waardoor het spel naar andere spelers kon en een extra man werd gecreëerd.  Inderdaad is hij door Van de Looi op het laatst, maar ook door Faber niet meer opgesteld op zijn beste positie, aanvallende middenvelder in  de as..maar meer defensief en meer aan de zijlijn. Daarmee moest hij zelf het vuile werk opknappen en kon minder zelf een stempel drukken op het spel.  Vaak is ook genoemd dat deze speler teveel met voetbal bezig was...en sociaal zat deze jongen misschien in Groningen in een islolement.

Toen hij kwam was zijn vader en moeder mee bij de persconferentie..het was in feite nog een kind, die voor het eerst op kamers ging wonen. En met die loodzware aantal wedstrijden in de benen was hij ook telkens op zoek naar erkenning...ondanks hetr scanderen van <Siiiimon Tiiibling> heeft het niet (genoeg) geholpen

Rob197021-07-2017 om 23:38

Statistieken tellen voor mij niet als er geen resultaat aan vast zit. Hij kan geen beslissende statistieken overleggen. Ik  vind daarom de keuze voor onjuist niet terecht. Er zijn wel meer spelers met goede statistieken, ik kan mij nog de rumoer op de tribune goed herinneren dat hij tig meters naar voren loopt met de bal na een afgeslagen aanval en dat hij daarna zich omdraait en de bal weer keurig bij Lindgren in de voeten schuift. Misschien had hij een counter wat vaker tot een succes kunnen maken. Statistisch gezien kwam dit kets te vaak voor.

TomOkker22-07-2017 om 06:33

Kan wel zijn maar statistieken bepalen wel het prijskaartje. Laten we a.u.b. ophouden over transferbedragen. Als Hansie een speler koopt van een club die 10e is geïndigd ontploft hier de boel ook. Tenzij er een mooi filmpje met 'fantastische' acties meegezonden wordt natuurlijk 

Misschien een tip, resultaat behaal je met het hele team en het ligt dus niet aan eén speler of je wint of verliest. Tenzij Padt op de tribune gaat zitten en FCG met 10 man gaat spelen.

Jij mag het allemaal onterecht vinden en je mening laten beinvloeden door stuurlui en door fans van lawaaipapegaai TV ook prima maar als ik de diverse posts lees zijn er genoeg die er genuanceerder over denken. Waarvoor mijn dank.

Kein geloel Fussbal spiel'n

 

Rob197022-07-2017 om 09:08

#Tom, ik snap je reactie niet, statistieken bepalen je prijskaartje. Maar de rest snap ik ook niet.

grunnboovnalles21-07-2017 om 22:54

ik weet niet wat mensen willen met een speler aan zijn contract te houden als deze niet meer wil wat ik eigenlijk al een schande vindt.

als ik de kans had gekregen om van mijn hobby mijn beroep te maken had ik de snot voor mijn ogen gelopen voor een club als groningen.

tibbeling had wat dat betreft beter een voorbeeld aan mahi kunnen nemen, zoals deze omgegaan is met de situatie in de winterstop, en het vizier gelijk weer omzetten en verder gaan.

we hebben volgens mij geen snotterende jochies nodig die niet om kunnen gaan met hun positie in het veld, heb liever een mindere speler die de tegenstander met gras en al wil opvreten op welke positie dan ook.

KWibus21-07-2017 om 23:11

@ Kees : je snapt natuurlijk dat ik hier niet bekend ga maken wie of wat mijn bron is. Weet wel dat deze dicht bij het spreekwoordelijke vuur zit. 

Over de mooie statistieken van Simon. Wat koop je daar voor? Kan me zijn 2e wedstrijd uit tegen Excelsior nog voor de geest halen. 98% van zijn passes kwam aan bij een medespeler... er stond niet bij dat dit grotendeels balletjes over 4 meter waren gegeven vanuit de middencirkel. Kijk, als hij dit percentage had behaald 30 meter verder richting het vijandelijke doel... dan was ie pas echt goed. Daarnaast, als middenvelder wel 2 goals gemaakt! Dat zegt genoeg. Tibbling heeft zich niet ontwikkeld zoals gehoopt. Dat zien ze bij de technische staf donders goed. Strik er om en door!

Ronnie 22-07-2017 om 14:52

Bel hem nog eens, want er zit een groot gat tussen 5 ton en de door jou genoemde 1,9 miljoen. Het verschil mag jou bron wel overmaken op mijn rekening

harley21-07-2017 om 23:23

Grappig om te lezen hoe mensen oordelen zonder dat ze weten hoe het zit. Tibbling is een zeurkont die voor 5 ton weg mocht (terwijl er een eerder bod van circa 1 miljoen werd geweigerd). Tibbling heeft zelf nooit de pers gezocht of gezeurd. Er werd over hem geschreven (of bewust gelekt door de TS).

Ik vind het bijzonder jammer want ik vond het een erg goede voetballer. Goed..hij bracht de bal te vaak binnen de 16 terwijl hij beter eerder had kunnen passen. Maar ik vond het een rasvoetballer waarvan ik meestal wel genoot. Jammer dat hij geen bijzonder goed schot had want dan zou ik hem graag op de 10 zien.

ik hoop dat er nog een kerel komt voor op het middenveld want met Drost en Bacuna gaat het um niet worden.

harley21-07-2017 om 23:23

Grappig om te lezen hoe mensen oordelen zonder dat ze weten hoe het zit. Tibbling is een zeurkont die voor 5 ton weg mocht (terwijl er een eerder bod van circa 1 miljoen werd geweigerd). Tibbling heeft zelf nooit de pers gezocht of gezeurd. Er werd over hem geschreven (of bewust gelekt door de TS).

Ik vind het bijzonder jammer want ik vond het een erg goede voetballer. Goed..hij bracht de bal te vaak binnen de 16 terwijl hij beter eerder had kunnen passen. Maar ik vond het een rasvoetballer waarvan ik meestal wel genoot. Jammer dat hij geen bijzonder goed schot had want dan zou ik hem graag op de 10 zien.

ik hoop dat er nog een kerel komt voor op het middenveld want met Drost en Bacuna gaat het um niet worden.

Nogutsnoglory121-07-2017 om 23:53

Tja ik ben waarschijnlijk 1 van de weinigen die de beslissing van Tibbling wel kan respecteren. Ik vind Tibbling juist geen verwende snotneus, het is een heel sociale jongen die keihard werkt voor het team. Maar het is toch iedereen duidelijk dat Faber het ABSOLUUT niet ziet zitten in hem. Hij krijgt geen enkele kans op zijn favourite positie, en als hij al eens mag invallen is dat als links of rechtsbuiten . Hij is gewoon geen type Mahi of Idrissi die op snelheid zijn man uitspeelt. Ik zou er ook moedeloos van worden. Hij is jong en wil gewoon niet weer een seizoen op de bank zitten , hij kan dit gevecht gewoon niet winnen want Faber kiest toch voor Bacuna en Jensen. 

Roelofsky22-07-2017 om 09:29

Je hebt helemaal gelijk.... Simon veel succes in Denemarken.

maral22-07-2017 om 05:29

Er is eerder helemaal geen bod van een miljoen geweigerd.

In artikle in Denemarken waar Nijland gequote wordt heeft ie het over een bod van minder dan een miljoen.

Op één of andere manier is dat hier in Nederland door vooral copy en paste sites brak vertaald naar een geweigerd bod van een miljoen.

Deense journalisten roepen al dagen niets anders overigens. Dat het om minder geld ging dan in Nederlandse media stond.

 

ronald197622-07-2017 om 07:52

Als tibling nu voor 3 miljoen was verkocht was het wel uitgekomen maar valt mij op als het een tegenvallende transfersom is dan moet het stil gehouden worden beetje jammer

herman196022-07-2017 om 08:37

Wat ik me nou afvraag!... Wat komt er voor terug,of komt er wel een weer bij.

Jammer dat je ons gaat verlaten kerel. Maar Simon  veel geluk in Denemarken kerel.

campesino22-07-2017 om 09:32

Daar zou ik me maar niet teveel illusies over maken. waarschijnlijk niemand. en als er al iemand komt dan hebben we de helft van de tranfersom van 500 of 700 duizend (want hoekie en martijn , ik denk dat we het er nu wel over een zijn dat het bedrag niet boven de miljoen ligt) te besteden. dwz pak hem beet 300.000 euro.

en dan komen we bij het punt waar ik een beetje naar toe wilde voordat ik bijna gekielhaald en op de brandstapel werd verbrand door een paar personene die hier werkelijk altijd alles goed praten: groningen had dus 1.3 miljoen om een speler te kopen (tibbling) twee jaar later hebben we dus nog maar 3 ton om een speler op dezelfde positie te kopen. omdat de speler ongelukkig is , maar nog wel een 2 jarig kontrakt heeft. dat geloof je toch niet. iedere speler die niet speelt is ongelukkig, maar dan hoef je hem toch niet kado te doen? maar goed 3 ton ipv 1,3 miljoen om een speler te kopen. dat is achteruitgang of zie ik dat verkeert. en als je dan een andere speler voor de hoofdprijs verkoopt dan heft dat elkaar op. maar ook ook hoesen, hateboer en rusnak zijn bijna gratis weggelopen in de winter, net als linssen en sorloth en straks padt. dat is dus gewoon een tendens. een spiraal naar beneden. 

en dan kan je wel zeggen dat we een sterker elftal hebben en hopelijk is dat zo en valt alles precies samen, worden we vierde en worden doan en bacuna voor 8 miljoen verkocht. ja en hopelijk win ik dit jaar de postgiroloteij, de staatsloterij en de lotto.......

Hgz22-07-2017 om 10:27

Ben het ook met je eens campesino. De spelers worden veel te goedkoop en te makkelijk van de hand gedaan. Kijk naar utrecht en heerenveen die krijgen veel meer voor hun spelers. Dit is gewoon kapitaalvernietiging en dat gebeurt te veel de laatste jaren.  Hoeveel spelers zijn al via de achterdeur verdwenen?  Dat is een mooi lijstje ondertussen. En sommigen maar alles goedpraten hier ongelofelijk. Wat mij ook tegenvalt is dat groningen ongeveer de helft weer investeerd in vervangers.  Vraag mij af waar die andere helft blijft steeds. Gaten vullen begroting? Als ik mij niet vergis hebben ze nog geld over van de verkopen die ze de laatste tijd hebben gedaan. Volgens mij hebben ze een aardige spaarrekening staan.  Maar wat heb je eraan als je steeds zakt op de lijst voor de verdeling van tv gelden en als supporters wegblijven,  dan verdampt dat geld gewoon op die spaarrekening ondat je tekorten moet bijvullen. Dat is de spiraal naar beneden.  Ik zeg volledig bedrag van transfers herinvesteren nu.  Genoeg geld op de bank lijkt mij

Johan22-07-2017 om 09:01

700000 euro???????? Sorry hoor maar als het 1,9 miljoen met doorverkoop was geweest dan waren ze echt wel naar buiten gekomen. Ben hier heel teleurgesteld over. Dramabeleid. Nu Veerman Volendam halen aub maar dat zal ook wel niet gebeuren. Ben het ook helemaal met Campesino eens en snap ook niet waar dat positieve gelul allemaal op gebaseerd is. 

TomOkker22-07-2017 om 10:14

Je bedoeldt waarschijnlijk positieve posts.

rob roy22-07-2017 om 11:49

Je hebt positieve papegaaien en je negatieve papegaaien. Allebei hier op dit forum vertegenwoordigd.!!!!!!

Johan22-07-2017 om 10:31

Waarschijnlijk....

Cantona22-07-2017 om 10:51

Dus nu is de beste man voor zo'n €700.000 vertrokken omdat de man niet gelukkig was hier.?

Neymar is ook niet gelukkig bij Barcelona, maar die vragen gewoon €222.000.000 en zeggen gewoon dat als hij weg wil er de volle pond moet worden betaald.

Wat geef je nu voor signaal af naar de spelers die ook een transfer ambiëren?

Wat als nu Mahi en Padt ineens ongelukkig worden dan kunnen ze ook voor een appel en een ei weg?

Ongelofelijk ,  je zet  jezelf als club volledig voor schut, geen wonder dat ze de transfersom niet bekend wilden maken.

Ik dacht dat Nijland wel een beetje kon handelen , maar ben er nu niet zo zeker meer van.

Als je het geld op deze manier verkontjet...........man, man, man!

 

22-07-2017 om 11:05

Lachwekkend vele reacties hier

Martijn 22-07-2017 om 11:39

7 ton is niet veel, maar er is ook een doorverkoop percentage afgedwongen. Die was er waarschijnlijk niet gekomen als je hem voor 1.500.000 had verkocht. Nu is de vraag hoe hoog is die doorverkoop percentage. Stel hij komt weer tot bloei in Denemarken en hij wordt daar alsnog voor een goed bedrag verkocht kan je maar zo meer overhouden dan nu het geval is. Hij tekent daar voor 5 jaar dus de kans is aanwezig. Voetbal is soms ook net gokken 

rob roy22-07-2017 om 12:09

Dat is dan "lange termijn" geld, Martijn. Daar heb je nu niks aan. Ik kan ook geen brood kopen en over een half jaar betalen. Boter bij de vis, is altijd de beste oplossing. 

brummie22-07-2017 om 13:07

Maar aan een (reserve) speler die niet meer gemotiveerd is, heb je helemaal niets. 700.000 plus doorverkooppercentage was blijkbaar hoogst haalbare. Niets ten nadele van Tibbling, maar hij is er simpelweg niet beter op geworden. Weinig interesse blijkbaar ook van andere clubs. Mocht Tibbling bij Brondby wel weer tot bloei komen en verkocht worden, krijgen we in iedergeval nog een leuk percentage. EN als dit 30% zou zijn kan dat aardig oplopen.  

Johan22-07-2017 om 13:13

Jij moet voor de marketingafdeling van Groningen gaan werken. Wil ook graag positief zijn maar hier heb ik niks mee.  Tis gewoon een baggerbedrijf en anders niks. 8 ton weg in 2 jaar. 

campesino22-07-2017 om 13:18

maar die 30% die zuig je uit je duim, daar weten we niets van. maar stel dat dat zo is en hij wordt verkocht voor 3 miljoen. dan krijg je 30% over de meerwaarde, dat is een kleine 7 ton. Houdt nog niet over en dan moet alles meezitten. Je kan ook kijken of tibbling zich het komende halfjaar alsnog motiveerd en dan kan je hem zelf verkopen voor 3 miljoen met doorverkooppercentage. zo niet dan kan je hem in de winter of volgende zomer alsnog kado doen voor 7 ton.

maar ik denk dat er meer speelt. faber wil hem gewoon niet meer in de selectie hebben. anders laat je een speler van 1,3 miljoen niet zo makkelijk gaan.

Johan22-07-2017 om 13:15

bedrag

skjipke22-07-2017 om 13:24

Tibbling kan (!) een hele nuttige speler zijn en ik was echt een fan van hem. Hij zal ook straks weer onopvallend en nuttig zijn, en dus nooit vele miljoenen waard zijn. Die vele miljoenen zijn eerder bestemd voor een topspits of een keiharde verdediger. Die vallen namelijk wel op!

Dus bedragen die loskomen als iemand als bijvoorbeeld Van Dijk wordt verkocht zullen er bij Tibbling niet inzitten. Ik had dus liever boter bij de vis gezien.

Als je ziet waar bijvoorbeeld St. Juste of Haps voor verkocht worden, dan heb ik hier wel mijn vraagtekens bij. De tijd zal het leren. 

Ben benieuwd wat het niveau vanavond zal zijn.

blauwevogel22-07-2017 om 13:30

Vervanger voor tibbling?

Mijn wishlist

1)Fransson

2) trondsen

3) rienstra

4) bel hasani

 

Ronnie 22-07-2017 om 14:51

Jij roept ook maar wat.

al die spelers zijn zo verschillend qua positie en kwaliteit. Onderbouw het eens als je wilt? Ben wel benieuwd hoe je het ziet.

Johan22-07-2017 om 13:40

Ben benieuwd waar Mahi strx voor verkocht wordt. Gezien zijn statistieken en karakter zeg ik een miljoen meer dan Larsson, maar hou nu m'n hart vast. Heb namelijk gewoon de indruk dat Groningen geld nodig heeft om z'n eigen wanbeleid te financieren. Vindt de gedane aankopen niet slecht dus voor Faber gaat het wat mij betreft nu ook gebeuren. Vorig seizoen geen verbetering geweest tov van der Looi en daar bovenop Tibbling verpest. Wacht met spanning af wat voor vervanger er gaat komen

Hgz22-07-2017 om 14:34

Ik vind dat Nijland wel eens tekst en uitleg mag geven over deze transfer Ik lees allerlei bedragen en % doorverkoop, maar feit blijft dat de meesten vinden of denken dat hij voor een schijntje vertrokken is.

22-07-2017 om 14:53

Geef jij ook even tekst en uitleg over je finacele uitgaven ben ik ook wel benieuwd naar

 

22-07-2017 om 14:53

Geef jij ook even tekst en uitleg over je finacele uitgaven ben ik ook wel benieuwd naar

 

rob roy22-07-2017 om 16:10

O ja hoor. Ik heb vanmiddag € 1,50 uitgegeven voor twee tompouchen bij de Hema. Eten voor morgen en maandag € 16.05 en een boek van Harlan Cobain ä raison van € 16,95. Nog meer weten????????????///

kees22-07-2017 om 16:29

Rob Roy Heb je die kratten bier niet vergeten om mee te rekenen?

Hgz22-07-2017 om 16:33

rob roy22-07-2017 om 16:58

Nee Kees, ik moet straks nog even bij de Plus langs om wat drinken te halen. Goed dat je mij daar even aan herinnert. Thanks!!!!

Hgz22-07-2017 om 15:33

Gaat niet om mij, in mij is niemand geinteresseerd, niet persoonlijk worden. Ik hoef ook niet exact te weten wat Groningen krijgt. alleen een reactie van Nijland op deze transfer zou heel wat gespeculeer of onvrede kunnen wegnemen. Het is geen aanval ofzo, gewoon even een reactie geven naar de achterban van de club

rob roy22-07-2017 om 16:12

Geef ik jou gelijk in Hgz, ik heb wel eens vaker geopperd dat de communicatie van de club naar de supporters toe allerbelabberst is.

22-07-2017 om 18:04

Harlen Coban schrijft superspannende boeken. Net als Lee Child. Spannender dan een potje zomeravondvoetbal.

Ik heb geen idee wat een goede verdedigende mv voor de FC zal zijn. Verras ons maar met een bikkelharde Bosnier, Hans.

rob roy22-07-2017 om 23:51

t'Wot aal gekker, nou schrift Voetbalzone al dat Tibbling noar zien voaderlaand gait, Denemarken, terwiel hai al 23 joar uit Zweed'n komt en ien Stockholm is opgruit. Roare boudel dei kraantje okkers. Binn'n in mien oog'n lang nait wies!!!!!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!