Terug

Deel deze pagina:

Eerste thuiszege dit seizoen, FC Groningen wint met 2-0 van SC Heerenveen

Door Redactie 25 reacties

Doar gruit doar bluit ain Wonderlaand, rondom ain Wondre Stad! Een mega spandoek met een bewegende Arriva trein "de Tonny van Leeuwen spurt" die uit het donkere Friesland kwam en langs het Hoofdstation ging. Een fantastische sfeeractie op Noord vooraf, de toon was gezet! Een prima eerste helft werd op de mat gelegd met doelpunten van Django Warmerdam en Ritsu Doan, een 2-0 ruststand die hoger had kunnen zijn. FC kan over de hele wedstrijd terugkijken op de beste kansen en mogelijkheden. Dankzij deze dikverdiende zege draagt Grunn opnieuw de rode lantaarn over aan NAC Breda en staat het op doelsaldo ook boven de Graafschap. 

eerste helft
Beide teams begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd met een op en neergaand spelbeeld. In duel met Mike te Wierik deelde Vlap een zwaai met zijn arm uit, de aanvoerder ging dizzy naar de grond maar kon gelukkig verder. Na een minuut of twaalf ontstond de eerste kans voor Django Warmerdam die goed over links doorkwam. In plaats van het Friese doel onder vuur te nemen besloot de middenvelder tot een voorzet die niet aankwam bij Mimoun Mahi.

Aan de andere kant van het veld ontsnapte Grunn aan een tegendoelpunt. Sergio Padt keerde de inzet van de inkomende Zeneli. Kongolo ontsnapte aan een gele kaart na een smerige overtreding op Mateo Cassierra die ook al eerder in de wedstrijd was "aangepakt." Rienstra ging wel op de bon na het opzichtig onderuithalen van Jeff Chabot. Tussen de bedrijven door was FC een paar keer dreigend. In de 25e minuut was het raak! Gooaallll!!! Deyovaisio Zeefuik speelde Mimoun Mahi in die de bal op het hoofd van Django Warmerdam plaatste en doel trof, 1-0! Wat een ontlading!

Sergio Padt werkte een afstandsschot van Kobayashi over de achterlijn. De hoekschop leverde geen gevaar op. En in de 37e minuut een wereldgoal. Ritsu Doan werd ingespeeld bij de zestienmeterlijn, omspeelde twee Feaners en haalde fenomenaal uit in de kruising, 2-0!!! Uit de groen-witte aanval die direct daarna erover heen kwam, schoot Mimoun Mahi op de paal... De Friezen leken volledig van slag en rijp voor de genadeklap. Doelman Hahn verrichtte op slag van rust een knappe redding op de inzet van Ritsu Doan na een geweldige voorzet.

tweede helft
Trainer Olde Riekerink had een aantal interne omzettingen toegepast. De gasten probeerden het initiatief meer naar zich toe te trekken. Ritsu Doan incasseerde meerdere overtredingen, Vlap duelleerde een aantal keren stevig met Jeff Chabot. Een doelpoging van Mimoun Mahi was een prooi voor Hahn. Van Bergen werd op de rechtsbuitenplaats ingebracht voor Kobayashi.

Mimoun Mahi kreeg uit het niets een grote kans maar schoot nipt naast de tweede paal. Niet veel later ging een doelpoging van Mateo Cassierra hoog over. Vlap maakte plaats voor een extra aanvaller Hornkamp. Doekman Hahn tikte een indraaiende vrije trap naast de tweede paal. Mimoun Mahi werd tegen zijn zin gewisseld voor Jannik Pohl. Een vrije trap voor FC werd na het terugleggen bij de zestienmeterlijn overgeschoten door Ritsu Doan.

Als laatste wissel bij de Feaners werd Kongolo vervangen door aanvallende middenvelder Bruin. Doan etaleerde een voetballend kunststukje. Thorsby ontving de tweede gele kaart van de wedstrijd. In de slotfase speelde Heerenveen achterin één op één met voorin vier aanvallers. Ajdin Hrustic maakte zijn opwachting voor Mateo Cassierra die wel heel snel een gele kaart pakte.

Met nog een paar minuten te gaan trof Zeneli de lat. Jeff Chabot onderging een blessurebehandeling maar kon door. Grunn plooide zich meer en meer terug op de eigen speelhelft. Er werd maar liefst vijf minuten bijgeteld. Ritsu Doan kreeg nog een publiekswissel voor Tom van de Looi. Ajdin Hrustic schoot nipt naast.

De competitie ligt nu een kleine 14 dagen stil. Over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Voorlopig is het met de tweede overwinning op rij eerst nagenieten!

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Reis, Memisevic, Warmerdam, Mahi, Cassierra                                        

Opstelling SC Heerenveen: Hahn, Floranus, Bulthuis, Kongolo, Pierie, Thorsby, Vlap, Rienstra, Kobayashi, Lammers, Zeneli  

Reacties:
FC LICHTBOEI11-11-2018 om 15:11

Doan speelde vandaag wederom een geweldige wedstrijd en bekroont dat met de goal van het weekend. Ron/Hans kunnen langzamerhand 15 miljoen aannemen als beginbod !

Johan11-11-2018 om 15:20

Prima overwinning. Vooral eerste helft was echt mooi. Hopen op een puntje bij Feyenoord en dat deze lijn verder doorgezet kan worden. Vond zelfs Handwerker ok. Alleen snap ik nooit dat ze die corners niet voorbij de 1e paal krijgen maar daar slagen meer ploegen niet in. 

kees11-11-2018 om 15:48

vergeet Buys niet te feliciteren: tactisch werd SC Heerenveen compleet lamgelegd

Misschien niet moeilijk omdat die ploeg niet draait, maar toch: met strijd  en een sterke achterste linie werd de overwinning veilig gesteld: het belangrijkste vandaag.   

11-11-2018 om 20:49

Waar blijven nu de waarderings berichtjes voor Nijland en Jans? 

Hoekie11-11-2018 om 22:55

cambell: je wordt op je wenken bediend. Rafaël v.d. Vaart deed dat in studio voetbal. En terecht! ik hoop dat de azijnpissers nu ook een tijdje stil zijn. Ik heb een strijdend Fc gezien met een enorme wil om te winnen. Prachtige doelpunten gezien met een zeer sterk spelende Chabot. Ik licht hem er uit maar ook Zeefuik, ter Wierik, Reis en Doan krijgen een hoog cijfer. Mahi zeer hard werkend en gaat steeds beter voetballen. Jammer dat hij steeds hoge ballen krijgt. Daar ligt niet zijn kracht. 

11-11-2018 om 23:58

Nou goed, laten de altijd negatief schrijvende "azijnpissers" nu ook eens blijken dat de leiding van onze club het wel goed "in het snotje" hadden met het aantrekken van diverse spelers. Nu blijkt wel dat je met veel geduld een team kunt bouwen die wel presteerd. Maar zoals gewoonlijk is een supporter van FC-Groningen veel te gauw ontevreden over de prestatie van z'n club, als het maar even tegenzit. Nu is het plotseling weer "hosanna" maar na verlies bij Feyenoord, zal het wel weer " helemaal niks" zijn. Ja, het is en het blijft voetbal.

marcelfcg11-11-2018 om 15:52

Respect voor de makers van de prachtige sfeeractie! Wat een werk en wat een mooi resultaat.

Wat de wedstrijd betreft, Danny en zijn TS hebben het voor elkaar. De juiste samenstelling is een feit. Reis sterk op het middenveld samen met Memisevic. Voorin staat het ook goed en achterin solide en sterk met echte kerels. 

Het is nog nooit zo donker geweest, het werd altijd wel weer licht. De zon schijnt weer!

FC LICHTBOEI11-11-2018 om 16:01

Ik ben zelf ook kritisch op het aankoopbeleid, maar Chabot laat de afgelopen weken wel zien waarom Groningen tegen de 1 miljoen heeft neergelegd voor hem.

 

Ik wil ook nog even de Ultras bedanken, want dit was een TOP sfeeractie !!!

Johan11-11-2018 om 16:08

Eens betreft Chabot

Groen hart11-11-2018 om 16:06

Fantastisch de sfeeractie en wat een mooie pot , Mahi zo belangrijk en met Doan hebben we goud in handen ,  1 kanttekenig Cassiera kan mij niet overtuigen en ik denk dat ajaks ook niet blij is . 10 miljoen weg 

FC LICHTBOEI11-11-2018 om 16:09

Doan gaat in januari naar het buitenland, want ik denk dat Ajax en PSV niet mee gaan in het geweld wat straks hoogstwaarschijnlijk gaat plaatsvinden om zijn handtekening

marcelfcg11-11-2018 om 18:07

Waar haal jij 10 mln vandaan? Evert ten Napel gaf aan dat hij 3 mln heeft gekost. Als je kijkt naar zijn techniek en eerste balaanname zit het er wel in

debultjes11-11-2018 om 21:41

Cassiera kan niet overtuigen?, die heeft meer voetbal in zijn linker kleine teen als Pohl in zijn hele lichaam. Laat hem lekker de rest van het seizoen met Mahi voorin staan en Doan op 10 (zoals ik al eerder melde) dan gaan we nog veel plezier aan Cassiera beleven. Zijn doelpunt tegen Excelsior was slechts het begin!

Groen hart11-11-2018 om 16:20

Lichtboei. , dan maken ze de dezelfde fout als met Virgil .

campesino11-11-2018 om 17:12

Doan in januari verkopen moet je gewoon niet doen.

Die wordt met iedere minuut dat hij speelt meer waard.

Groen hart11-11-2018 om 17:16

Eens 

appie happie11-11-2018 om 17:34

Doan verkopen voor 20 mio..en afdingen dat hij nog hier blijft spelen.

kees11-11-2018 om 17:57

hemel Appie:  wat een superieure onderhandelingsposite bedenk jij... denk niet dat het zo makkelijk gaat: de speler kan ook een been breken of zo,  maar toch altijd <boter bij de vis>   ( denk dat het in wijnhandel niet veel anders is...tenzij je teveel aan proeverijen meedoet  ) Of Doan in januari weg gaat of in juni?  alles is denkbaar.

appie happie11-11-2018 om 19:07

ik zeg Kees vr.prijs 20 mio..beuren 15 en 20% doorverkoop.

Blijft hij nog dit seizoen voor de FC spelen..incl..

 

Die kant gaat het op..huizenprijzen en dpelersprijzen  omhoog..

Oeleoptak11-11-2018 om 17:39

Hoe het ook afloopt met Doan. In ieder geval zou ik een goede spits erbij halen in de winterstop, ook als hij niet vertrekt. Pohl en Cassiera laten het onvoldoende zien en je kunt niet alleen afhankelijk zijn van Mahi. Als Doan idd zou vertrekken met de winterstop moet er ook een AM bij. Hrustic brengt veel te weinig. Gezien de huidige stand van zaken hoeft een Bruns van mij niet meer te komen. 

kees11-11-2018 om 18:06

zie je wat twee overwinningen kan doen met de supporters.  Denk dat het elftal iig behefte heeft aan een kwaliteitsimpuls.  speler(s) met ervaring en sterk en met goede mentaliteit...  op middenveld en scorende posities  . Deel van het transfergeld van Doan zal in de ( ophoging van de )  salarissen van die nieuwe spelers gaan zitten. 

Maar dan nog...is er geen zekerheid dat het team sterker speelt en meer punten gaat pakken.  Zo'n Zeneli die werd door de hele voetbalwereld in Zweden gescout en had prachtige statistieken...nu schiet hij eenmaal op doel (la0) maar verders helemaal niks. 

M0i11-11-2018 om 20:22

Ik vind dat Zeefuik ook een heel groot aandeel heeft gehad in het afstoppen van Zenelli. Met zo af en toe prima hulp van Reis. Laatstgenoemde ook weer zeer goed spelend vandaag. 

skjipke11-11-2018 om 20:33

Ik heb erg genoten van Mahi. De manier waarop hij constant doorliep op de keeper van Heerenveen en de manier waarop hij achter iedere bal aan sprintte en deze nog probeerde te halen. Zelfs als hij wist dat het niet ging lukken. Hiermee zorgde hij er voor dat ook het middenveld druk zette en de hele ploeg vocht voor iedere bal.

 

Arthur11-11-2018 om 22:19

Nu gaan we Feyenoord ook pakken!

We gaan Europa in!

Plaats 7 aant einde van t seizoen.

LeoFCG11-11-2018 om 23:23

Waar was Antuna eigenlijk? Niet dat ik hem graag zie spelen, maar de hele selectie was toch fit en ik heb em niet zien lopen 

Hoekie12-11-2018 om 09:06

Er mogen maar 11 tegelijk spelen. 

GroningenZuid11-11-2018 om 23:25

Terechte zege, Heerenveen had geen schijn van kans. Het ziet er wat beter uit nu, toch al een wedstrijd of 3 op rij goed gespeeld. Programma tot aan de winterstop is relatief makkelijk, Feyenoord uitgezonderd. Opeens is 19 punten een mogelijkheid. Emmen en NAC, die moet je thuis echt kapot spelen. Fortuna is een vervelende uitwedstrijd in Limburg maar kwalitatief niet beter.

Scoren blijft wel moeilijk, al mag je niet klagen met 6 goals in 2 duels tegen middenmoters. Maar vandaag hadden we met 3 of 4-0 moeten rusten en de 2e helft een formaliteit maken.

Pietjepal11-11-2018 om 23:46

Grappig dat de technische  staf  nu weer grandioos lijkt te hebben gehandeld door doan vast te hebben gelegd. Overigens zagen de acties van hem er niet zo spectaculair  uit als vorige week in de samenvatting. Prima goal maar niks uitzonderlijks. Hrujstic had toch aardig mahi momentje? Alleen ging die dr niet in. Veel spelers zijn nog te kort bij Groningen  voor sterrenvoetbal. Maar ja dat is de nadruk op jong talent. Al was zo'n zekerheidje  als Veldwijk ook geen succes. Mooi dat de verdediging er nu zo mooi opstaat, zo was het de bedoeling voor de seizoensstart  denk ik me zo in. Waar ging het toen zo mis? Die cassiera  mag dan misschien  geen pepernoot geraakt hebben, hij was wel betrokken bij een mooie actie en vorige week scoorde hij toch? Het zal wel weer aan mij liggen maar het afbrandgehalte vind ik wel weer hoog.

debultjes11-11-2018 om 23:53

Doan niks uitzonderlijks?, en je vindt zelf dat het afbrandgehalte hoog is?

marcelfcg12-11-2018 om 08:17

Dat het nu loopt komt doordat poppetjes nu op de juiste plaats staan. Reis en Memisevic op middenveld is prima. Mahi is er weet bij voorin en Doan speelt meer in zijn kracht. 

Pietjepal12-11-2018 om 00:13

Hoezo? Ik brand hem toch niet af? Hij vond zijn goal zelf trouwens ook niets bijzonders. Ik vind dat er wel meer mooie goals worden gemaakt ieder weekend. Wel  werd ie enorm gehypet bij de NOS.

FC Bayern12-11-2018 om 09:30

Ik heb een goede wedstrijd gezien, hopelijk blijven ze zo doorgaan.

Ik heb hier nog nooit kritiek geuit op de Jans en Nijland (dat kan iedereen terugzoeken), sommigen wel en dat vond ik deels wel begrijpelijk. Maar dat sommigen nu gelijk weer aankomen met "waar zijn die mensen nu die zo'n kritiek hadden!!!" vind ik echt kinderachtig. Want laten we eerlijk wezen tot 3 wedstrijden terug leek het ook compleet nergens naar. En ook ik begon soms te twijfelen of we nou wel zo'n goede selectie hadden. Maar als ik dan naar de selectie keek dacht ik "zo slecht is het allemaal niet, ik vind onze selectie beter dan het gros van de andere eredivisieteams, ook dan bijvoorbeeld Heerenveen, wat ik op zeneli na echt maar een heel matig elftal vind" 

Wat ik WEL vaker gezegd heb was dat Buijs belachelijk bezig was. Toch weer beginnen met lulletje rozewater Drost, Hrustic oneindig vertrouwen geven, blijven volharden in 4-3-3. Dat nu vanuit de spelersgroep zelf de wens komt om op deze manier te spelen zegt al genoeg. Dus ik vind dat Buijs het tot nu toe maar matig gedaan heeft. Hopelijk ziet hij nu wel in hoe het moet en kan hij de vechtlust die je nu ziet blijven aanwakkeren.

Nu even over de wedstrijd. Ik ben erg blij met de overwinning en ik vind dat we nog lief geweest zijn voor Heerenveen, met een iets betere eindpass en een minder ongelukkige sliding van Doan, hadden we gewoon met minstens 5 a 6-0 (of 5 a 6-1 door kans Zeneli) voor kunnen staan bij rust. Gelukkig bakte Heerenveen er ook na rust niks van, want als de 2-1 nog wel weer valt wordt het toch weer billenknijpen, en zeneli was daar nog dichtbij.

Beste mannen van het veld, Mahi, Doan, Reis, Chabot & Zeefuik. Maar eigenlijk was iedereen gewoon goed. Over Mahi nog wel een kanttekening, bij mijn weten heeft hij (nog steeds) niet bijgetekend. En nu zul je zien dat hij eindelijk weer begint te draaien en dan loopt hij straks gratis de deur uit. Ik krijg een beetje de Andersson vibe hier, jaren bij Groningen op de loonlijst aan het revalideren en vervolgens gratis de deur uitlopen. Ik mag toch hopen dat Mahi een beetje fatsoen in zijn donder heeft en gewoon voor 2 jaar bijtekent. Zo niet, dan moeten ze hem zien te lozen in de winterstop, maar dilemma is dan wel, wie gaat er dan (naast Doan) scoren? Lastig verhaal dit. Hopelijk kunnen Jans en Nijland dit goed oplossen.

Prik nam pla12-11-2018 om 10:22

Klopt helemaal. Buijs heeft ons in het begin punten gekost door zijn gerommel met Drost, Reis, Hrustic, Hij had Reis er nooit uit moeten halen, die jongen is van veel waarde op het middenveld: knokken voor elke bal, verstoort de opbouw van de tegenstander. Een verbeterde versie van Kieftenbeld aangezien hij na balverovering er nog vaker wat goeds mee doet. ik vind Chabot wel beter worden maar ben nog niet overtuigd, hij is uitstekend in de lucht maar qua positionering en ook in de opbouw nog niet zo sterk. De grote dissonant is Cassierra, het is net of hij het niet snapt, alsof hij er niet bijhoort. Ook wat mij betreft graag een spits erbij, desnoods een jonge, talentvolle maar wel iemand  die wil jagen en duels wil winnen. 

Rooie12-11-2018 om 11:11

Ik vind het nog te vroeg voor veel optimisme. Ben blij dat er nu teamgeest is en dat de ploeg als geheel wil winnen. En ja er zit zeker potentie in dit team en gelukkig komt dat er nu meer en meer uit. Ik hoop op een mooie positieve ralley tot de kerst 2018, waarbij FCG mogelijk zelfs koploper wordt van het rechterrijtje. Als dat zou lukken, is de 1e seizoenshelft toch nog mooi geeindigd. Dat lukt alleen als kaarten, blessures en scheidsrechtelijke dwalingen ons een beetje bespaard mogen blijven.  

brummie12-11-2018 om 11:19

Heb me met name 1e helft erg goed vermaakt, en zoals iedereen ook genoten van de prachtige sfeeractie. Zo zie je maar wat vertrouwen kan doen met een ploeg na overwinning vorige week. 

Waanzinning mooie goal Doan en kopbal van Warmerdam zat er ook goed in. 

Dit smaakt naar meer, toch?

FC LICHTBOEI12-11-2018 om 12:21

BREAKING NEWS : Hans Nijland stopt na dit seizoen als Algemeen Directeur van FC Groningen !!!

 

Bron :Hans Nijland stopt aan einde seizoen bij FC Groningen - FC Groningen

Pietjepal12-11-2018 om 23:59

Thnx Marcel, Bayern en Prik. Beetje analyse vind ik wel leuk.

 

De sfeeractie vond ik echt sfeervol. Origineel.

Jegelkser13-11-2018 om 20:58

Doan gaat echt een wereld speler worden. Benieuwd waar zijn plafond ligt. Zie hem wel bij een topclub terecht komen. Zeker in een team met veel balbezit kan hij enorm goed dribbelen

14-11-2018 om 11:59

Barca?????

Jegelkser14-11-2018 om 12:16

Haha barca is wel heel hoog niveau. Inter Milan zou wel een mooie club zijn denk ik

farmerpride14-11-2018 om 17:37

We've got Doan,

Ritsu Doan

I just  don't think you understand

superstar from japan

he is better then Dusan.

we've Got Ritsu Doan

https://www.youtube.com/watch?v=mvvIDKIshnc

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!