Terug

Deel deze pagina:

[Update 23 juni + foto album] eerste training FC Groningen in aanloop naar seizoen 2019/20

Door Redactie 14 reacties

Onder prima weers - en veld omstandigheden heeft de trots van het noorden de eerste training afgewerkt. De publieke belangstelling viel ons zwaar tegen. Of dit te maken had dat het niet meer op de zondag was en evenmin in Haren - valt lastig te zeggen. Vanuit onze waarneming hadden nog geen 500 mensen (RTV Noord meldt 700) de moeite genomen aanwezig te zijn bij het startsein op het nieuwe seizoen. Wij hadden ons er  meer van voorgesteld. 

Een aantal jongens (Zeefuik, Memisevic en Doan) ontbraken. Dit had te maken vanwege internationale plichtplegingen direct na afloop van het afgelopen seizoen. Azor Matusiwa (nacompetitie de Graafschap) zal zich binnenkort eveneens gaan aansluiten. 

Nieuwkomers Gabriel Gudmundsson en Ramon Lundqvist waren wel van de partij. We zagen tevens de nieuwe assistent trainers Adrie Poldervaart en oud gediende Alfons Arts. 

Stadion speaker Jan Wildeman kondigde bij de opkomst de spelers aan. In de voorbereiding gaan een aantal talentvolle spelers (Leonel Miguel, Remco Balk, Romano Postema, Tomas Suslov en Milan de Koe) meedoen. Zij komen tijdelijk over van Onder 19 en Onder 17. Vaste interviewer Koen Janssen kon vandaag niet aanwezig zijn. Mathias Mulder nam de honneurs waar. 

 

Trainer Danny Buijs die 14 dagen op vakantie was in Egypte heeft de batterij weer opgeladen en gaat voor het komende seizoen een aantal zaken anders doen. 

Technisch directeur Mark Jan Fledderus vertelde dat hij zeker nieuwtjes heeft maar niet het nieuws dat wij graag willen horen... FC Groningen zoekt in elke linie nog een versterking. (wensen: reserve doelman, een linksback, een linker centrale verdediger, een middenvelder en een aanvaller).

Algemeen directeur Wouter Gudde is de afgelopen inwerk periode goed doorgekomen en zal op de korte termijn herenigd worden met zijn gezin. Dit heeft te maken dat zijn kinderen het schooljaar eerdaags hebben afgerond. 

Commercieel directeur Robbert Klaver vertelde dat er nu ruim 8500 seizoen kaarten zijn verkocht. De huidige leiding bestaat nu uit Wouter Gudde, Mark Jan Fledderus en Klaver. In augustus komt er nog een directeur bij die zich (onder meer) nog actiever gaat bezighouden met het aantrekken van business partners en de verkoop van business seats.

Voorzitter van de SV John de Jonge vertelde o.a. dat het supportershome wordt uitgebreid.

Reacties:
23-06-2019 om 01:00

DvhN schrijft van 300 fans aanwezig op "eerste"   ( was in feite een derde ) training.  RTV Noord zegt 700.  Heerlijk, die journ alistieke vrijheden...moet kunnen toch? .

 

marcelfcg23-06-2019 om 08:03

Jaarlijks een tekort van enkele miljoenen maar toch weer een extra directeur erbij. Volgens mij moet het kapitaal op het veld staan. Als het goed draait hoef je niet bij sponsors te bedelen maar melden ze zichzelf.

skjipke23-06-2019 om 09:21

Zo is het. Eerst zaaien, dan oogsten. 

23-06-2019 om 09:55

Ik geloof heus wel dat de ambities van Gudde en Fledderus en Klaver integer zijn:  de club weer op de kaart zetten, financieel en sportief.  Maar we hebben hier niet te maken met Wouter van der Weijden die (goed georganiseerd ) eventjes in een paar dagen 6 miljoen ophaalt. en het geld weer voor kankeronderzoek afstaat.  Profvoetbal heeft z'n eigen logica en een van de pijlers ervan is dat  sportief succes een aantrekking heeft op het marketing beleid van sponsoren.  Dat het sportieve resultaat van de club op zichzelf het doel moet zijn maakt de bereidheid niet een-twee-drié  groter voor sponsoren om te investeren in een regioclub als FC Groningen.  Nee, de omslag in een succesvol beleid daar geloof ik best in, maar het gaat wel lange tijd (jaren) duren.  En zolang moeten we leven met de beperkingen van budgetten en het vullen van gaten door te (af-)schuiven met geld.   het is niet anders.      

Ronnie 23-06-2019 om 12:24

Laat Klaver naar Emmen gaan en voeg de twee functies gewoon samen en het is opgelost. Cees, zei jij niet dat Klaver als alg dir was bij Emmen?

23-06-2019 om 12:27

Nog interesse voor Doan? Geen club die doorpakt met hem.

23-06-2019 om 14:15

Ja @ Ronnie:  dat meende ik, maar ik las later dat er (nog) alleen sprake was van een sollicitatie... Ze zijn daar bij Emmen wel goed bezig zeg, 6 spelers aangetrokken en nu ook Burnet ( ex FCG, van Excelsior ) nu ook op de payrol bij Emmen.  Bijl en Dekker komenn echt wel...onwillige spelers heb je immers niks aan alleen moet FC Groningen wel bereid zijn om aan hun persoonlijke contracteisen/salaris  te willen voldoen.     Met recht kan je die club  old-FC Groningen noemen.  ...en dat bewtekent ook dat ( met die zelfbenoemde eretitel  topclub ) dat  lFC Groningen niet teveel kan gokken dat het wel voor elkaar kan komen van die plaats 8 komend seizoen.  ps: ik zag bij het verslag van de training, de namen van de "youngsters"  Miguel en Suslov "tijdelijk?" toegevoegd aan de selectie - vorige seizoen van elders gehaald als grote  talenten.  Robben zie ik nu niet komen, behalve op die afscheidsreceptie van dhr Nijland...maar zijn aanweziheid  zou veel uit kunnen maken voor de kansen op een hogere klassering van onze club: de ED is er o.a. door  de gepromoveerde clubs sterker op geworden, dus de concurrentie voor de FC  is in de breedte wordt wat steviger    

23-06-2019 om 17:47

Dekker? Anouk dekker?? 

23-06-2019 om 21:21

ja Bikkel,  Bakker is net zo'n doorsneenaam als Dekker...de warmte doet de rest

24-06-2019 om 12:38

Rustig blijven Kees... Haha 

23-06-2019 om 14:57

Miguel komt gewoon van Zuidhorn en speelt al jaren bij FCG en Suslov is een groot talent wat FCG heeft gehaald. Wat is je punt?

23-06-2019 om 21:29

verhaal is oud:  alfons Arts zal zeker kijk hebben op die jongens, maar ik wordt niet (weer, zoals in het verleden ) vroijk van als de supporters in de voorbereiding blij gemaakt worden met jonge jongens, die ze dan weer keihard laten vallen. 

brummie23-06-2019 om 15:02

Een extra directeur die zich specifiek bezig houdt met verkoop business seats en partners lijkt me geen overbodige luxe. Juist hier valt geld te genereren voor de club. Opbrengsten sponsoren ligt vele malen hoger dan inkomsten seizoenkaarthouders. 

Uiteraard gaan prestaties en aantrekkingskracht hand in hand. Maar een voetbalclub heeft altijd pieken en dalen. Belangrijk om sponsoren in deze cyclus vast te houden en nieuwe aan te trekken.

FC Emmen is druk doende op de transfermarkt, maar er liepen dan ook 12 contracten bij hun af. Leuk dat met Burnet er bij er weer een ex Groninger bij komt.

Rob197023-06-2019 om 15:46

Inderdaad Emmen zou ook wel moeten, maar op de spits na, zou ik er niet een van willen hebben. Wat de commerciële tak betreft, daar hebben voor enige jaren velen gelopen, en die zijn er niet in geslaagd grotere sommen geld voor de Fc te genereren, iedereen weg doen lijkt mij niet verstandig, maar ik mag hopen det Gudde, wat nieuw mogelijkheden en technieken weet om geld te genereren. Nijland zat daarmee aan zijn plafond. 

23-06-2019 om 22:14

Brummie: nieuwe "directeur" erbij moet ook betaald: Had begrepen dat Gudde juist die exploitatie wil verbeteren!  in het recente verleden was de exploitatie/structurele tekort op de begroting  3 miljoen/jaar.( bron: Wim Masker ) Het (terugwinnen van) extra Sponsoren is geen kattenpis.  Snel Aantrtekkingskracht winnen kán soms wel ( denk aan zwemproject van Maarten van der Weijde ) maar een commercieel succes bij het clubvoetbal...daar moet altijd wat tegenover staan: vooral naamsbekendheid bij landelijke belangstelling...en dat voor jaren achtereen.   

23-06-2019 om 23:00

Idd heel goed dat er iemand op acquisitie wordt gezet, maar niet ieder functie hoeft directielid te zijn. Dat zijn altijd dure titels.

marcelfcg24-06-2019 om 17:33

Gudde wilde een kleiner begrotingstekort. Heel verstandig. Maar zijn eerste wapenfeit is het aanstellen van een nieuwe directeur. Indien die man meer binnenhaalt dan hij kost is dat meegenomen maar dat moet nog blijken. Vooralsnog loopt het begrotingstekort door deze actie niet terug.

23-06-2019 om 16:05

Ik heb ook een groot vertrouwen in de jeugdlichting die er nu aankomt. Zitten echt een paar lekkere spelers bij. Dus inderdaad er moet nog wat bijkomen linksback etc , maar zo slecht als het door velen omschreven wordt, is het nou ook weer niet.

24-06-2019 om 01:46

Afgelopen week heeft PSV een talent van 9 jaar(!!!) Weggeplukt bij de FC. Moet niet gekker worden

23-06-2019 om 17:51

Waarom kan de fc chery niet terughalen? Was een geweldige speler en is transfervrij vanaf volgende week volgens ELF voetbal! Zou mij een zeer goeie creatieve aanvallende versterking lijken die we nodig hebben

24-06-2019 om 08:25

Misschien vd Looi als ruil (huur)inzetten om Bakker naar Groningen te krijgen. Bijl zal wel volgens vastgestelde transfersom contract deze week aansluiten.

24-06-2019 om 10:31

Adrie Poldervaart was laatst naar Italië vs Spanje u21. Misschien wel voor een speler...

24-06-2019 om 11:12

Zou mooi zijn ! Loopt ongelooflijk veel talent rond!

Rob197025-06-2019 om 09:37

Talent genoeg tijdens deze wedstrijd, maar geen enkele speler met een marktwaarde beneden de 2 miljoen.

Rob197025-06-2019 om 09:36

Ik krijg een beetje rode vlekken van Buijs, nu heeft hij het weer over opstartproblemen met de nieuwe staf. Dat had niet gehoeven als hij het bij het oude had gelaten, en misschien iets meer naar deze mensen had geluisterd. Spijkerman, veel clubs gehad, komt van Ajax, Hoekstra, bij Ajax, PSV en het Nederlands elftal gevoetbalt, toch trainers met ervaring zijn ingeruild voor Arts en Poldervaart, toch wel een hoop verschil.

Buijs heeft nu zijn eigen situatie, en zal daar mee moeten werken, en zal nu moeten laten zien, of hij een voorbereiding kan draaien. nog veel belangrijker een vol seizoen, met de juiste opbouw. Mocht het wat stroef beginnen, dan hou je dat zeker binnenskamers. En Poldervaart mag ook uit zijn roze wolk stappen, dat het allemaal zo mooi en groot is bij Groningen, aan de bak, en met snot voor de ogen aan het werk. 

 

25-06-2019 om 09:50

Inderdaad. Ben benieuwd wat er was gebeurd als Nijland er nog was geweest. Aan de ene kant is de eerlijkheid van Buijs wel goed, aan de andere kant is dit wel weer een teken dat het lastig is om met hem samen te werken

25-06-2019 om 13:00

Beter insmeren en niet aanstellen!! Geef die man toch een kans, is gewoon eerlijk en draait er niet omheen... 

25-06-2019 om 10:36

Lees ergens dat de keeper van NEC, transfervrij, op proef komt. Als vervanger van Begois. Nog niet echt spectaculair maar je moet tenslotte ergens verder gaan met je samenstelling van je team. 

25-06-2019 om 12:40

Naar nu blijkt moet vak F bij de eerste thuisduel leeg blijven. Dit naar aanleiding van het door blijven gaan met het afsteken van vuurwerk. Ook na verschillende waarschuwingen. Hoop dat de verantwoordelijke, zogenaamde “fans” eens tot bezinning komen. En anders deze gasten een stadionverbod geven. Zijn druk bezig “ hun cluppie” te benadelen en dan heb ik het nog niet eens over de goedwillende fans. Zo jammer.

25-06-2019 om 13:27

Bij verkoop van Idrissi van AZ naar Krasnodar ontvangt FC een % doorverkoop (10%?)

25-06-2019 om 14:16

Ik hoop dat die transfer doorgaat,want zorgt bij FC voor extra te investeren geld en voor Idrissi mooie stap die Russen spelen namelijk in de CL komend seizoen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!