Terug

Deel deze pagina:

FC contracteert Deense jeugdinternational Nicklas Strunck Jakobsen

Door Redactie 16 reacties

FC Groningen heeft de beoogde back up voor Zeefuik aangetrokken bericht het op de clubsite. Met het contracteren van Strunck Jakobsen (19) is de rechtsbackpositie dubbel bezet. De Deen die tevens op het middenveld uit de voeten kan komt over van FC Nordsjaelland. Technisch manager Mark-Jan Fledderus is in zijn nopjes met de nieuwste aanwinst en omschrijft Nicklas als enorm talentvol, dynamisch, groot loopvermogen met een uitstekende fysieke gesteldheid. De Deen stond vanaf 2016 op de groen-witte scoutingslijst en tekent een vierjarig contract bij de trots van het noorden. Vanaf maandag sluit Strunck Jacobsen aan bij de eerste selectie.

Reacties:
Fan op afstand11-08-2019 om 12:02

Als hij al zo lang op de radar stond zal hij wel iets hebben. Jammer qua leeftijd maar ervaring blijkt hij toch wel wat te hebben. Dus Nicklas van harte welkom en succes.

Nachtwacht11-08-2019 om 12:13

Hij zegt zelf dat hij middenvelder is, die eventueel op rechtsback kan spelen. Als je aanvoerder bent van het nationale jeugdelftal van O20 en ze bieden een 4 jarige contract, dan zul je wel wat kunnen.

Andries11-08-2019 om 12:24

Op het internet las ik dat de FCG ongeveer 500.000 euro betaald heeft.

Deze speler is speciaal en kan doelpunten maken en asists geven.

Als er verder geen clausules van financiële aard aan de transfer zijn verbonden is dit een koopje.

Je weet het nooit: doorverkoop percentages.....

Feijenoord betaalde ruim 300.000 euro voor een Manchester UT speler: doorverkooppercentage éénderde van de transferprijs.

A Matter of Honor11-08-2019 om 12:32

Kan hij komende zaterdag de plek van Te Wierik innemen, tot na diens schorsing.

Nachtwacht11-08-2019 om 13:18

Ik hoop dat Buijs de ballen heeft om een echte CV uit de jeugd in te brengen. De Koe of Miquel. Geen middenvelder als vd Looi of van Hintum op CV. Strunck nu al op CV is niet realistisch

kees11-08-2019 om 14:41

ik ben meer bezorgd, sinds het veldspel van de FC tegen Twente, dat er binnenkort juist spelers vertrekken:  bijv.? Zeefuik,  Doan, vd Looi, Pohl, Breij ..??? wie het weet mag het zeggen.

en dat zou betekenen dat ze als de S.deM. zich moeten versterken, voorin én achterin .  Ik ben n amelijk onder de indruk geraakt van de ED selecties die,  volgens kenners, dit jaar "alleen maar" voor het rechterrijtje gaan spelen...er zijn ploegen wel degelijk versterkt, vooral fysiek en numeriek.  Wij kunnen als FC Grroningen ons niet teveel misstappen permitteren.  Ik zag na 30 minuten toch veel foute passes of balverlies bij de FC, en het afjagen/druk zetten, dat  leek tegen Twente weinig effect te hebben

mijn conclusie

Al met al,  goed dat die goede verdedigende Deen bij is gekomen, maar als de clubleiding maar geen verkeerde zuinigheid hanteert door vertrekkende spelers niet METEEN  adequaat door goede spelers  te vervangen   

Rob197011-08-2019 om 17:13

Kees, ik heb het gevoel, dat je al een tijdje bezorgd bent over vertrekkende spelers, tot nu toe is er niets weg, Pohl, Brey en Van de Looi, zijn geen basisspelers, en kunnen rustig verkocht of verhuurd worden. Met Schreck, Gudmunsson, Lundqvist, Matisuwa, heb je eigenlijk vier nieuwe spelers op het middenveld, zolang Doan er nog is, waarschijnlijk tot de winter, genoeg eredivisiewaardige spelers. Nu deze jongen er nog bij, dan heb je met wat al in de selectie zit genoeg spelers voor je middenveld. Voorin blijft het behelpen totdat er nog een spits bijkomt die beter is als deze twee jongens. Van Hintum zou een vaste basis moeten kunnen zijn als linkervleugelverdediger, te Wierik en Itakura in het midden en Zeefuik op zijn rechterkant. Dan heb je Memisevic, die de schorsingen kan opvangen. Wat er dan overblijft, zijn de wisselspelers, Hankouri, Hrustic, Warmerdam, jqeugdspelers en wat niet verkocht of verhuurd wordt. 

Mocht er nog een topper weggaan, dan kun je met dit geld nog goede vervangers halen, wat dan ook zeker nodig is. Er lopen redelijke spelers rond en die zouden het moeten kunnen doen. Dat er na een half uur veel fouten zijn gemaakt, heeft toch echt met de wedstrijd te maken. Tot aan het penalty moment speelde iedereen op zijn kunnen en volgens het systeem, met daarin leuke momenten waaruit gescoord had kunnen worden. Dat dit niet gebeurd heeft deze teleurstelling als gevolg. 

Waarom haalt Groningen niet wat Twente wel haalt, wordt er wel gezegd, maar het was toch brandhout wat die armoedzaaierige Tukkers lieten zien. Lundqvist en Matusiwa, zijn gelukkig bij machte om een fatsoenlijke pass te geven, tevens kunnen ze het spel verleggen. Alleen het moet allemaal een beetje kloppen, en dat zat gisteren niet mee. Twente werd hoog  ingeschaald in de pers, dan vind ik het krachtsverschil wel groot. Groningen had 62% balbezit. Je hebt er niets aan, maar het zegt wel iets over de eerste 25 minuten.

kees11-08-2019 om 22:01

@ Rob1970

 

Je hebt helemaal gelijk...dat ik mijzelf herhaal of dat ik teveel "Sombermans" ga spelen over de FC.

Onderliggend heb ik daar wel argumenten voor, maar die zijn niet voor deze reactiepagin op BM. De nieuwe directie moet met de verantwoordelijkheid die ze draagt, WEL de club naar behoren leiding geven. Eigenlijk is die bestuurswissel na Hr Nijand gelijk een proeve van kunnen op dat gebied   Op het moment dat de club op een of andere manier achterblijft bij de rest dan komt bij mij de angst boven dat we "het" de laatste jaren niet helemaal hebben kunnenn waarmaken: de beker, de competitie, het stadionbnezoek, de scouting en contracteren van  topspelers...enz.  er is gewoon minder kwalitieit aan spelers.  Daarom hoop ik dat er niet teveel gedoe zoals supportersonvrede of zelfs verkeerd beleid ons te wachten staat en dat we een soort revival van de club mogen meemaken uit de 80er jaren... vanaf nu alejeblieft   .

 

Rob197011-08-2019 om 22:13

Ik heb het gevoel dat dat ook wel gaat gebeuren. De oude directie zat een beetje op dood spoor, en werd teveel “old school”. Nu een frisse wind, met andere ideeen. Die toch al aardig opgeschoond hebben achter de schermen, er is doorgeschoven in functie’s en efficiënter ingedeeld. Nu nog op bet veld, en dat gaat met de nieuwe spelers toch wel goed komen. Jonge talentvolle spelers, die alleen maar in waarde zullen en kunnen stijgen. Nu een beetje geluk dat je ook een lekker seizoen draait en dan komen ze op den duur ook met AZ verkoop bedragen. AZ heeft ook wel uitzonderlijke talenten uit eigen jeugd, die gewoon goed zijn opgeleid. Verder speelt AZ natuurlijk beter voetbal en staat het veel hoger op de ranglijst.

Gewoon moed houden, maakt Sierhuis gisteren de penalty of zijn kans, dan hadden wij vandaar gewoon bovenaan gestaan, en ziet de wereld er veel mooier uit.  

 

kees12-08-2019 om 08:43

@ Rob1970

 

Bedankt voor mooie discussies, steeds.  Het blijft voetbal, maar ik hoop dat jij gelijk krijgt dit seizoen, dwz  "nu een beetje geluk, zie jouw post 11-08  22:13".

nawoord van mij  Ik vind dat met het opstellen van Buys  van: voorin Sierhuis en achterin Absalem  een hele verantwoordelijkheid legt bij die twee spelers.  Als dat beetje geluk ontbreekt  en Memisevic blijft nog lang geblesseerd, dan nemen ze wel een risico.

Keuzes maken , trainer !!

 

tante jannie11-08-2019 om 12:32

Prima werk van de td.

Nu nog een spits en sierhuis verhuren.

Helaas weer een miskoop in de spits.

A Matter of Honor11-08-2019 om 20:37

Sierhuis is al verhuurd...........aan FC-Groningen, volgend seizoen weer naar 020.

M0i11-08-2019 om 13:04

De Variabele Arbitrage Regels (VAR) bestelen nu ook Heracles van een goal die zonder VAR wel had geteld. Probleem is de willekeur. Vorige week Chacon geel voor pootje haken, Lundquist gisteren rood. Sparta mag scoren na een forse duw in de rug van de verdediger, Dessers z'n lichte aanraking van de verdediger zorgt voor afkeuren. Ik heb er op zo 'n manier weinig lol meer in om in het stadion te zitten. Ben gisteren ook eerder weg gegaan, wilde me niet langer ergeren aan de willekeur en de game boy spelers in Zeist. 

Johan11-08-2019 om 13:22

Wat dacht je van die mooie tackles van Fortuna. Echt niet te geloven dit

appie happie11-08-2019 om 13:40

Ik wilde ook eerder weg..maar mijn dochter heeft me tegen gehouden..

Ik was er ook ff klaar mee.

kees11-08-2019 om 22:09

goed van jou dat je naar je dochter luistert... benieuwd wie er achter het stuur van de S80 zat...die bepaalt toch tijdstip van vertrek?

Blijft toch dat ik voorin nog steeds een makke boeltje vind bij de FC.  Jammer dat ze niet zo'n Idrissi of Linssen meer hebben of Tadic, zo je wil 

FC LICHTBOEI11-08-2019 om 13:20

FC Groningen gaat na Doan/Itakura mogelijk nog een Japanner halen ,want de 24 jarige Kyogo Furuhashi staat in de belangstelling van zowel FC Groningen als AZ meldt een betrouwbare Japanse Journalist. Furuhashi speelt bij Viesel Kobe en kan hij de voeten als links én rechtsbuiten.

LeoFCG11-08-2019 om 14:11

Als dat lukt hebben ze echt een parel in huis. Lijkt me haast onmogelijk om hem hierheen te halen

Groen hart11-08-2019 om 21:43

Ik eis een spits 

LeoFCG11-08-2019 om 13:59

Misschien Zeefuik centraal zetten tegen AZ en deze nieuwe jongen als rechtsback voor de leeuwen gooien. Is wel risicootje...

Nachtwacht11-08-2019 om 16:45

Zeefuik is geen CV en kan ook niet opbouwen. Moet gewoon back blijven. Net als dat je geen middenvelder CV moet zetten.

Pietjepal11-08-2019 om 14:39

AZ is toch een maat te groot, van mij mag het risicootje  genomen. Dit lijkt me  prima transfernieuws. Benieuwd wat er tot de deadline nog komen mag.

A Matter of Honor11-08-2019 om 18:48

Off Topic:

Vanmorgen is de oud speler van Vitesse en FC-Groningen, Dejan Curovic op 51 jarige leeftijd aan leukemie, overleden.

R.I.P.................. Dejan, je was een voorbeeldige spits bij de FCG. (42 wedstrijden, 7 goals).

Marco11-08-2019 om 20:22

Misschien vertrekt Zeefuik nog. Werd tegen Twente ook man of the match. Lijkt me dat deze speler niet een jaar wil wachten op een basisplek. Positief is dat hij al Europese wedstrijden heeft gespeeld. Verder masr afwachten, Pohl was ook deens jeugd international.

appie happie11-08-2019 om 20:50

Zon dag  Az-Fcg  in Den Haag  op kutgras..

Fan op afstand11-08-2019 om 21:14

Luckassen mag weg bij de gloeilampen. Iets voor de FC?

hermank196911-08-2019 om 23:21

Nee die kan nog geen k... dekken. Wat wel een optie is, van Hintum lcv en transvervrije Büttner op lb voor een jaar.

hermank196911-08-2019 om 23:26

Of navraag over Sainsbury?

Thomas Portugal12-08-2019 om 11:16

Ik zou graag Tom van de Looi willen zien spelen op de plek van Ter Wierik. Hij is misschien van nature geen centrale verdediger maar moet dit toch kunnen. Heeft Buijs hem in de voorbereiding ook niet op die positie laten spelen?

hermank196912-08-2019 om 12:25

Uitgesloten geen optie. 

Stenman12-08-2019 om 17:17

Zouden ze een Kieftenbeld traject voor ogen hebben? Deze jongen heeft twee keer rechtback gestaan, maar is blijkbaar niet te beroerd om als rechtback te starten. Dan volgend jaar verdedigende middenvelder, als Matusiwa naar Engeland gaat..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!