Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen 2 speelt gelijk in Emmen tegen FC Emmen 2

Door Redactie 3 reacties

FC Groningen speelde vanmiddag de derde wedstrijd in hun competitie en deed dat op De Oude Meerdijk tegen FC Emmen 2. Bij de Drenten natuurlijk een heleboel spelers met een Groningen verleden. Zo stonden aan de aftrap onder andere: keeper Stefan van der Lei, Robbert de Vos (aanvoerder van de Emmenaren) Daniel Camara Bos en Henk Bos. Desevio Payne zat op de bank. Ook Ferhat Görgülü heeft een kort FC Groningen verleden dat nog uit de tijd komt van een samenwerkingsverband (destijds) met BV Veendam.

FC Groningen startte met de volgende 11:

                          Jan Hoekstra

Nicklas Strunck, Leonel Miguel, Tapmahoe Sopacua, Django Warmerdam

      Ahmed El Messaoudi, Michael Breij, Daniël van Kaam

         Joel Asoro, Thijs Dallinga, Romano Postema

Op de bank zaten: Marco van Duin, Jannik Pohl, Thomas Poll, Tomas Suslov

Alfons Arts deed de coaching samen met keeperstrainer Bas Roorda.

Onder tropische omstandigheden werd de wedstrijd gespeeld ondanks het gegeven dat de wedstrijd op verzoek van FC Groningen verplaatst was van 18.30 naar 14.00 uur. Toen wist men uiteraard niet dat het zo warm zou worden. Aan het spel was het niet te zien want beide ploegen gaven alles om de drie punten te halen. Het hete weer maakte het voetballen op het stroperige kunstgras niet gemakkelijk. Daarover werd door de spelers na de wedstrijd dan ok steen en been geklaagd.

De eerste helft was FC Groningen de iets betere ploeg zonder dat men grote kansen creëerde. De beste kans was evenwel voor FC Emmen want een mooi schot van Sergio Peňa werd door keeper Jan Hoekstra prima uit de kruising getikt. De beste wapenfeiten van de Groningers kwamen voort uit schoten van Django Warmerdam en Michael Breij. Opvallend aan het spel van de Groningers was dat men soms heel slordig was. Met de brilstand van 0-0 ging het de rust in.

In de tweede helft begonnen de Groningers feller aan de wedstrijd en na vier minuten was het raak. Oud Groninger Robbert de Vos werkte de bal vreemd weg en deze ging richting zijn eigen doel. Thijs Dallinga ging een fysiek duel aan met Desevio Payne, won dat gevecht en tikte de bal onder keeper van der Lei door het doel in, 0-1.

De Groningers bleven de betere ploeg maar toch kwam FC Emmen op gelijke hoogte. Een doelpunt die absoluut niet had mogen tellen. Via een corner kwam de bal voor het doel. Thijs Dallinga ging het duel aan en werd in zijn gezicht geraakt en bleef op de grond liggen. Dan moet een scheidsrechter affluiten als er iemand met hoofdletsel of zo op de grond ligt. Deze scheids deed het niet en FC Emmen ging door. De Groningers stonden allemaal te appelleren bij de scheids en zo kon Leon Sopic de 1-1 binnen werken. Een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter. Veel kansen zagen we daarna niet meer en zo bleef het bij 1-1 en daar kregen de Groningers te weinig mee.

Het gesprek van de dag aldaar was uiteraard het nieuws dat Michael Breij en Django Warmerdam de club mogen verlaten. Algemeen bekend was dat Jannik Pohl de club moet verlaten en ook Thijs Dallinga mag verhuurd worden. Wij hebben zowel Warmerdam als Dallinga om een reactie gevraagd maar Warmerdam had er geen zin in en Dallinga reageerde wel. Dat is hier te zien net als een fotoalbum van de wedstrijd.|

Nieuwkomers
Nog even de nieuwe jongens bespreken. Ten eerste Nicklas Strunck Jacobsen. Vorige week één van de zwaksten en deze keer ging het iets beter met hem. Verdedigend kwam hij geregeld in de problemen maar aanvallend ging het beter. Ahmed El Messaoudi viel op door zijn trage handelingssnelheid. Hij moet nog erg wennen aan het hoge tempo dat hier gespeeld wordt. Technisch en tactisch is hij erg sterk. Joel Asoro moet helemaal wennen want heeft lang niet gespeeld maar is echt supersnel, best wel sterk in duels maar moet zich verder doorontwikkelen.

Maandagmiddag 16 September is de volgende wedstrijd van de mannen en wel thuis op Corpus den Hoorn. Dan is het reserveteam van PEC Zwolle te gast.  

 

Reacties:
Hgz27-08-2019 om 11:31

Van die nieuwelingen moeten we nog niet veel van verwachten dus. Jammer had echt de hoop dat ze het eerste team beter zouden maken. Misschien voor de breedte. Maar moet je spelers halen voor de breedte? Zijn die echt nodig of had je die al in de jeugd lopen?

Hgz27-08-2019 om 11:38

Tijdje geleden was Flederrus toch met Nijland in het Oostblok aan het scouten of Spanje? Waarom hoor je hier niks meer over? 

A Matter of Honor27-08-2019 om 14:35

Let maar eens op, als Doan deze week nog verkocht wordt, hoe snel er wordt geschakeld, en Fledderus met een Balkan speler aan komt.

Hgz27-08-2019 om 14:58

Dat zou ik ook denken, want tot dusverre geen speler uit de Balkan gezien of over gehoord. Maar misschien komt er wel niet eens een vervanger?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!