Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen bekaaid met 4-1 onderuit in Almelo

Door Redactie 18 reacties

Tot aan de pauze was er weinig aan de hand. Grunn dat via Mimoun Mahi op een 0-1 voorsprong kwam en Dalmau die namens Heracles de gelijkmaker op zijn naam schreef. Beide teams leken in eerste instantie een penalty te krijgen maar de VAR besliste in beide situaties terecht anders. Na de hervatting ging het vreselijk mis. Sergio Padt die bij de eerste tegentreffer al niet geheel vrijuit ging blunderde bij de 2-1 als een pupil. Dalmau tikte zijn tweede treffer binnen. Een kwartier voor tijd scoorde Kuwas de 3-1 en in de slotfase verschalkte de aanvaller met een vrije trap de geplaagde Groninger doelman met een vierde tegentreffer die sowieso kan terugkijken op een niet al te beste wedstrijd... Ritsu Doan die wat meer lijkt opgeleefd (met de aanwezigheid van Mimoun Mahi) trof lat en paal.

eerste helft
De eerste grote kans werd na twee minuten door Dalmau in een één op één situatie op Sergio Padt naast geschoten. De Almeloërs hielden de druk er flink op. Het schot van Van Hintum zeilde nipt over de lat. Na ruim tien minuten werd Ritsu Doan in stelling gebracht die twee verdedigers uitspeelde en zijn schot op de lat zag eindigen. In de dertiende minuut was het wel raak. Mimoun Mahi die op rechts vrijstond werd aangespeeld en schoot Grunn laag in de korte hoek op voorsprong, 0-1!!! Kort daarna ontsnapte Peterson aan geel na het smerig onderuithalen van Ritsu Doan.

FC liet het spel wat meer aan de thuisploeg zonder dat hieruit kansen ontstonden. Maar in de 25e minuut viel toch de 1-1. Padt keerde het harde schot van Jesper Drost, in de rebound was het een koud kunstje voor Dalmau die koppend de stand in evenwicht bracht. Ritsu Doan liet nog een mooi staaltje voetbal zien in de Almelose zestien maar diens uiteindelijke voorzet bereikte niemand.

Na ruim een half uur wou scheids van den Kerkhof de bal op de stip leggen. Mike te Wierik zou in de eigen zestien aan het shirt hebben getrokken van zijn directe tegenstander. De VAR bood uitkomst, geen strafschop! Heracles behield een optisch overwicht, voor de rest gebeurde er vrij weinig tot het moment van Ritsu Doan. 

De Japanner werd in de loop aangespeeld door Mimoun Mahi en gehaakt in de zestien, strafschop! Samir Memisevic zou gaan aanleggen echter weer was er overleg met de VAR. Mahi zou de bal via de borst met de bovenkant van zijn arm hebben meegenomen, geen penalty. Jeff Chabot ontnapte op slag van rust na een pittige overtreding aan een gele kaart.

tweede helft  
Heracles paste zijn eerste wissel toe. Czyborra verving van den Buijs. En direct daarna was het 2-1. Sergio Padt wou een mislukte voorzet van Kuwas oprapen maar liet de bal kinderlijk eenvoudig tussen zijn handen doorglippen, waardoor Dalmau het doorrollende cadeautje dankbaar kon uitpakken... Een afschuwelijke blunder! En dat voor Padt die in normale doen een rots in de branding is. FC ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde meer op de helft van de Almeloers te komen zonder echt gevaarlijk te worden. 

Deyovaisio Zeefuik kwam na een luchtduel ongelukkig terecht maar kon verder spelen. Mateo Cassierra verving Uriel Antuna. Ajdin Hrustic werd op de bon geslingerd na hard inkomen op zijn tegenstander. Yoëll van Nieff probeerde van grote afstand zijn oud doelman Padt te verschalken maar de bal ging naast.

Django Warmerdam kreeg na een tackle de tweede gele kaart van de wedstrijd. Tim Freriks werd ingebracht voor Ajdin Hrustic. Padt keerde een afstandsschot.

Mimoun Mahi deed een hoogstandje in de Almelose zestien en bereikte Ritsu Doan die de paal trof. De rebound voor Mateo Cassierra werd hard tegen een inglijdende verdediger aangeschoten.

Een kwartier voor tijd maakte Duarte zijn opwachting voor Dalmau. Kort daarna was de wedstrijd definitief beslist. Balverlies op het middenveld, gevolgd door een aanval over de linkerkant eindigde bij Kuwas die de 3-1 binnentikte. Ahmad Mendes Moreira verving Tim Handwerker, een schot van Mimoun Mahi werd gekeerd door Blaswich. 

Erkiling werd als laatste wissel ingebracht voor Peterson. Er kwam 3 minuten extra tijd bij. Het slotakkoord was voor Kuwas. Vanaf ongeveer 25 meter mocht de aanvaller aanleggen voor een vrije trap. Sergio Padt stond als versteend en zag de bal als een granaat de korte hoek inslaan, 4-1. Wat een deceptie!

Doordat NAC dit weekend een punt pakte heeft Groningen de rode lantaren op doelsaldo opnieuw overgenomen van de Brabanders. Volgende week wacht thuis PSV...

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann, v.d.Buijs, v.Hintum, v.Nieff, Drost, Merkel, Kuwas, Dalmau, Peterson                                             

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Warmerdam, Memisevic, Hrustic, Antuna, Doan, Mahi

Reacties:
21-10-2018 om 17:48

Uiteraard is positief blijven een optie...

Maar waar haal je de moed nog vandaan om dat te zijn?

Geen enkel aanknopingspunt of een systeem kunnen zien vandaag.

Loopt het niet en we staan achter dan gaan we maar met openhuis spelen want Buijs weet het dan kennelijk ook niet meer.

Het moet toch verdomme mogelijk zijn om je systeem te handhaven en vanuit daar onder de druk proberen uit te voetballen en enige kansen te krijgen.

En dit probleem wat er nu speelt moet met een goede middenvelder opgelost zijn?

Vraag het me af....

Ik heb in elk geval respect voor de meegereisde supporters,al zal ook dat steeds zwaarder worden als dit zo door gaat.Men zal  zich achter de oren krabben of ze nog zullen gaan.

Waar in elk geval goed aangewerkt word is kapitaal vernietiging,Abselam en Reis wederom er naast,nee Buijs speelt liever met waardeloze huurlingen die niets maar dan ook niets laten zien.

Dit is onverkoopbaar inmiddels Nijland.Je kan nog zulke mooie praatjes gaan houden dat het allemaal beter moet en dat Buijs mag blijven zitten.

Maar Hans het is,om maar in jou termen te spreken KNIP EN KLAAR dat je het niet gaat redden dit seizoen op deze manier!!

FC Bayern21-10-2018 om 17:48

Laat Danny eens beginnen met een normale opstelling dan volgt de rest vanzelf. Reis er weer naast? Memisevic op het middenveld? Warmerdam links voor? Doe even normaal man. Ik dacht toen Danny kwam: ik gun hem het voordeel van de twijfel. Weer een jonge onervaren trainer, maar misschien als hij zijn drive die hij als speler had over kan brengen dan wordt het nog wat. Wat zat ik er naast! Totaal debiele opstellingen de laatste 4 wedstrijden. Waar is hij in godsnaam mee bezig joh. Degradatiekandidaat nummer 1 op deze manier. 

Tommy_Hagen21-10-2018 om 17:58

Met de spelers die je hebt moet je gewoon boven de Graafschap, NAC en Emmen eindigen. Dus wat mij betreft niet degradatiekandidaat nr. 1. Maar als er van deze domme opstellingen gemaakt blijven worden dan kan je er weleens uit vliegen.

FCG-Forever21-10-2018 om 17:53

Hoe veel moet Absalem nog doen om een kans te krijgen??? Óf Warmerdam terug naar de linksback positie óf Absalem een kans geven! Ik ben absoluut geen fan van Handwerker. Warmerdam op het middenveld is een ware aanfluiting. Centraal verdedigend staat het redelijk en het grootste probleem bij onze middenvelders en aanvallers is body kracht! Hrustić, Warmerdam, Handwerker en voorál Antuna kunnen het fysiek absoluut niet doen, daar mag wel wat meer spiermassa bij komen. Topsportcentrum? Laat ze maar beginnen met fysieke arbeid. Te Wierik, Memisević, Chabot, Zeefuik en Doan zijn een voorbeeld van hoe het fysiek goed is. Al met al weer een inspiratieloze wedstrijd met als lichtpuntje Mahi, want aan hem lag het absoluut niet vanmiddag. Volgende week een enorme zware dobber tegen PSV.. Waar gaat dit naar toe???? 

Hertog21-10-2018 om 18:24

Inspiratieloos, zeg je. Laat dat nou net 1 van de dingen zijn die ik juist nog wel zie bij de fc. Inspiratie, vechtlust en de wil om te winnen. Het is er allemaal. Maar ook een trainer die denkt, handelt en opstelt als een kind en tot nu toe geen één speler beter heeft gemaakt. En dat is toch het minste wat je van een trainer mag verwachten. Dat hij spelers beter maakt.

GJD22-10-2018 om 10:40

Absalem moet iig geen rood krijgen bij onder 23, dat helpt zijn kansen iig. Speelt bij O23 redelijk anoniem / inspiratieloos. Dus echt moeilijk wordt het Buijs niet gemaakt om niet voor hem te kiezen.

Buddy21-10-2018 om 18:07

Ik kan er helaas geen speld tussen krijgen Bolhuis17. Als niets veranderd, wordt het hopen op nacompetitie

21-10-2018 om 18:10

Tja Buddy,de feiten liggen op tafel.

Een kwart van het seizoen zit er op en we staan laatste...

Hertog21-10-2018 om 18:15

Even over de kop van dit artikel. Ergens bekaaid van afkomen betekent dat je minder hebt gekregen dan dat je had verdiend. en dat kun je onmogelijk volhouden als je naar de keuzes van Buijs kijkt op het moment dat we met 2-1 achter stonden. Met een 2-1 achterstand opeens vol op de aanval gaan spelen en zodoende je complete verdedigingslinie opofferen? Als je een trainer aanneemt die vorig seizoen nog hoofdklasse deed, kun je voetbal verwachten van hoofdklasse niveau. En dat is precies wat we zien.  

 

GJD22-10-2018 om 10:43

Buijs en hoofdklasse? Aparte onderbouwing van je punt. Verder is het prima te verdedigen dat de FC er bekaaid (geflatteerd) vanaf komt. Overal gezien had Heracles wel de overhand, maar Groningen heeft in de afronding ook pech gehad (is ook een kwaliteits dingetje). Als Padtje in normale doen had gekeept en wij die penal wel hadden gekregen (via de borst, de bovenarm raken? daar haalt Mahi geen voordeel uit en had ook niet afgefloten hoeven worden), hadden we de drie punten meegenomen naar huis.

Jegelkser21-10-2018 om 18:19

Opstelling is echt heel apart. Reis en van der looi er naast.... Hrustic die zo slecht speelt mag altijd blijven staan. Met mimesevic ga je nooit aan voetballen toe komen. Die kan alleen ballen afpakken. Selectie is kwalitatief echt wel goed genoeg maar snap niet waarom al die huurlingen mogen spelen terwijl ze het veel minder doen. Laat dan reis, looi en Absalem spelen. Speelde vorig seizoen ook en toen werd er goed gespeeld en de resultaten waren ook goed. Overigens heeft Buijs echt geluk dat Jans en nijland hun lot aan hem hebben verbonden. 

Andries21-10-2018 om 19:01

Er zit vooruitgang in de FC.

Het is het miniscuul.

Nog veel foute passes.

Verdedigingsfouten.

Fysieke tekortkomingen.

Aanvallend bij vlagen goed.

Nog geen elftal, wel 11 spelers.

 

 

GroningenZuid21-10-2018 om 19:54

Ik roep al langer om Absalem. Geen geweldenaar maar absoluut niet minder dan zo'n Duitser die ook nog eens een huurling is.

 

Je weet van Duitse verdedigers dat ze meestal niet kunnen voetballen. Westermann bakte er bij Ajax niets van, Frank Verlaat die lang in de Bundesliga had gespeeld ook niet. Daarom snap ik een miljoen voor Chabot niet, en zo'n huur van Handwerker niet.

Thijs_Faber21-10-2018 om 21:12

Haha ja alle Duitse verdedigers kunnen slecht voetballen, kom eens even zeg wat een domme en generaliserende opmerking

GJD22-10-2018 om 10:48

Dus omdat Verlaat er 15 jaar geleden niets van kon en Westermann niet van toegevoegde waarde was, kunnen Duitse verdedigers niet voetballen? Rare suggestieve onderbouwing. Het zou te makkelijk zijn om een veelvoud van Duitse verdedigers aan te halen die het tegenovergestelde bewijzen, maar een Schwaab doet het toch niet onverdienstelijk.

Enne, Chabot koste geen miljoen, maar 'slechts' 7 ton, feit.

GroningenZuid22-10-2018 om 18:09

Schwaab vind ik anders de zwakke schakel bij PSV. Met Viergever. Al helemaal in Europa. De meeste Duitse verdedigers doen het niet goed over de landsgrenzen. Is een andere school. Die Handwerker vind ik weer zo'n voorbeeld qua basistechniek. De Eredivisie is niet van best niveau, maar je moet wel kunnen voetballen hier. Zelfs van keepers wordt dat in ons land verwacht.

Groen hart21-10-2018 om 19:54

Bekaaid ? Bm keken jullie wel ?

appie happie21-10-2018 om 20:29

Ik had ook net iets geplaatst   met"bekaaid"er in...

Maar zeker iets mis gegaan met plaatsen?!!

Roelofsky21-10-2018 om 20:42

Het is duidelijk er moet nu wat gebeuren anders gaan we werkelijk degraderen....Haal Marcel Groninger terug die was vorig jaar de enige die de spelers kon uitleggen hoe er gespeeld moest worden en wat de taktiek was. Met Bijus als trainer blijf je aanmodderen en dat wordt echt nooit wat.... Het is voor mij zo duidelijk als wat... Buijs zet spelers op de verkeerde plek en dat is het probleem bij de FC. Buijs vertrek aub.

Groen hart21-10-2018 om 21:12

Wie stelde hem aan ?

Groen hart21-10-2018 om 21:17

Ik mis hier wel de ras optimisten ... een Kees RR maar die zien het denk ik ook niet meer zitten .

22-10-2018 om 00:22

Kees... RR.  . Hou toch op man... Zijn die gasten heilig ofzo 

Thomas Portugal21-10-2018 om 21:42

Ik ben meestal positief ook als we verliezen maar vandaag was ik na de wedstrijd toch behoorlijk chagrijnig. Wat een fouten festival heb ik gezien. Word er na lang jagen eindelijk de bal veroverd, geven ze 'm vervolgens zo kinderlijk weg. En maar wegrossen die bal zonder eerst even op te kijken. Er zit werkelijk waar geen lijn in het spel. Doan die bij een uitbraak moet wachten tot er zich iemand op de linkerflank meldt. Ja, daar word ik wel een beetje verdrietig van

campesino21-10-2018 om 22:19

Begin nu toch wel aan buijs te twijvelen.

Een opstelling met 6 verdedigers, 1 middenvelder( hrustic) en 3 aanvallers is vragen om problemen.

Dan is zefs een Heracles middenveld met drost en can nieff ons de baas..

Uiteindelijk eindig je de wedsrijd met 5 verdedigers wn 5 aanvallers. Geen 1 middenvelder. Je kan wel 10 aavallers opstellen, maar als er alleen maar lange ballen komen, wat moet je er dan mee 

Het leek wel pupillenvoetbal, kluitjesvoetbal....

Nogutsnoglory121-10-2018 om 23:37

Helemaal mee eens. Als we vlak voor tijd achter staan gaat Buijs de meest vreemde wissels toepassen. Kamikaze voetbal. Ik zei toen al na de wissels dat het 4-1 zou worden. Ren je rot voetbal. Er zit zo weinig visie achter. Wij verliezen bijna elke wedstrijd omdat we de slag op het middenveld verliezen. Crijffiaanse wijsheid: degene die de baas is op het middenveld wint meestal de wedstrijd. Onze middenvelders missen deels kwaliteit, zijn jong en dus grillig. Ik zou 4-4-2 gaan spelen waardoor je toch wat meer power op het middenveld krijgt. In ieder geval met Reis en Doan want echte ras voetballers voelen elkaar altijd goed aan . Van der Looi voor het evenwicht en eventueel Warmerdam voor de diepgang. Hrustic op de bank. En 2 bewegelijke spitsen : Mahi en Cassiera ( of eventueel Morreira ) . Centraal gewoon Te Wierik met Memisevic. Zeefuik op rechtsachter en Absalem ( of eventueel Chabot ) als linksachter. En dat ook gewoon tot de winterstop laten staan ipv dat constante wisselen. 

Wat ik ook vreemd vind dat Buijs in de slotfase bij een achterstand er nooit voor kiest om Chabot naar voren te sturen met zijn 1.97 meter. Die heeft toch bewezen dat hij heel behoorlijk aanvallend kan koppen. 

De Generaal21-10-2018 om 23:31

Het is zeer triest zoals het er met mijn cluppie voor staat. Niet alleen vallen de resultaten tegen maar ook het spel, de spelopvatting en de beleving.

Voetbal is een belangrijke bijzaak in het leven. De wedstrijden een mooie manier om de emoties te delen met vrienden in het weekend. Maandags nog lekker napraten met de collega's.

De laatste weken is het steeds stiller geworden op de maandagen, niemand weet nog een zinnig woord te zeggen over de fc.

Het aantal vrienden in het stadion is afgenomen. De helft geeft de voorkeur aan andere zaken. Het is niet meer logisch dat je niet kunt komen op de verjaardag van je schoonmoeder. "De fc speelt" is geen geldig excuus meer.

Komt het nog goed met de fc? De angst van trainer en spelers is ook bij mij binnengedrongen.

Ik wil graag positief blijven en hoop dat het goed komt. Maar waarop moet ik die hoop baseren?

Wie helpt me. Wie noemt me de lichtpuntjes?

 

RKremer21-10-2018 om 23:37

Mooi gezegd Generaal. Dit duurt nu al zo'n 4 seizoenen. We nemen het gelaten aan. We zijn niet meer boos als we verliezen, we accepteren het. Stadion leger en leger, betrapt mezelf er ook op.

Nogutsnoglory121-10-2018 om 23:40

Enigste lichtpuntje was Mahi dit weekend. ( maar die is over 2 wedstrijden waarschijnlijk weer geblesseerd

Janpie22-10-2018 om 06:58

Alle spelers zijn al bekritiseert hier op BM maar alleen Padt blijft buiten schot. We hadden een heel andere uitslag gehad als er een fatsoenlijke keeper in het doel had gestaan. Padt heeft geen visitekaartje afgegeven voor het Nederlands elftal.

FC Bayern23-10-2018 om 10:55

Ik vind dit echt zo lafjes he. Padt blijft buiten schot omdat hij al ongelooflijk veel punten voor Groningen gepakt heeft. Dat hij gister een slechte dag had is een feit. Maar dat heeft iedereen wel eens. Als hij nou wedstrijden lang elke keer blundert dan zal er (terechte) kritiek komen. Maar laten we nu vooral blij zijn dat we een voor eredivisiebegrippen uitstekende keeper hebben.

skjipke22-10-2018 om 08:26

Volgens mij was bijna iedereen gelukkig met de selectie aan het begin van dit seizoen. De spelers die weg gegaan zijn, zijn de “verguisde” spelers. De basis van de 2e seizoenshelft is nog steeds aanwezig, op Bacuna na. Die sleutelspeler is niet vervangen en daar ligt het voetballende probleem.

Daarnaast wordt de opstelling wekelijks door elkaar gehaald, dus ook de automatismen ontbreken. Die komen er ook niet als je de opstelling volgende week weer wijzigt. 

Ik blijf van mening dat Groningen best een redelijke en talentvolle selectie heeft, maar zo lang er geen vastigheden in de opstelling en speelwijze worden ingeslepen, is het niks en wordt het ook niks. Dan blijft de druk en blijft het paniekvoetbal. 

Ik was best blij met de komst van Buijs, maar ben bang dat hij dit niet kan omkeren. Jammer, maar volgens mij moet er of een andere trainer voor de groep, of een andere assistent die Buijs bij de hand kan nemen.

skjipke22-10-2018 om 11:35

Ik hoor net het interview met van Nief. Hij maakt wel een rake opmerking hoor. Herhalen, herhalen, herhalen tot vervelends toe tot het een automatisme is. Hij gaf aan dat dit bij Heracles meer gebeurd dan bij Groningen. Als dat zo is (van Nief heeft natuurlijk niet onder Buijs gespeeld) dan geeft dat toch te denken!

JPS24-10-2018 om 16:00

Volgens mij ligt het heel veel aan waar en wie je ergens neer zet. Hrustic strooit met de ene na de andere foute pass. (hele seizoen al) Mag blijven staan, anderen die moeten corrigeren krijgen een gele kaart en hij blijft volharden in onmogelijke acties. De TS laat hem staan terwijl je een vd Looi en Reis hebt. Ook te jong om een elftal te dragen maar door de te korte speeltijd geen enkel vertrouwen. Middenveld met Memisevic die niet kan voetballen alleen een bal kan afpakken. Voor mij was de keus heel makkelijk Memisevic op het middenveld of Reis dan koos ik voor Reis.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!