Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen bezwijkt in slotfase...

Door Redactie 44 reacties

Met het aanbreken van de blessuretijd stond het 2-2, FC speelde al een paar minuten met een man minder na de terechte rode kaart voor Tom van Weert. PEC Zwolle paste zijn laatste wissel toe en bracht aanvaller Parzyszek. Een gouden greep zou blijken want koud in het veld wist hij Etiënne Reijnen in een luchtduel af te troeven en de bal met het hoofd te verlengen naar Mokhtar die de winnende achter Sergio Padt schoot. De thuishaven explodeerde van vreugde en het dompelde tegelijkertijd de groen-witte aanhang in diepe rouw... Wat een deceptie! Even later lag de bal weer in het net achter Padt, maar werd afgekeurd vanwege buitenspel. Van Boekel blies het eindsignaal.

eerste helft 
De thuisploeg opende fel en de eerste kans van de wedstrijd was voor oud FC-er Stef Nijland die het keeperswerk van Sergio Padt beproefde. In de vijfde minuut was Nijland wederom dichtbij een treffer, Ruben Jenssen wist de bal voor de doellijn weg te werken. FC liet het min of meer over zich heen komen, het was eenrichtingsverkeer. Na ruim tien minuten kreeg Mimoun Mahi de eerste mogelijkheid, zijn schot ging over en na ongeveer een kwartier viel uit het niets de 0-1. Mimoun Mahi gaf een voorzet bij de tweede paal, Ritsu Doan scoorde tussen de benen door van doelman Boer.

Maar het feest was vankrte duur want nog geen vijf minuten later lag de bal achter Sergio Padt. De doelman keerde tot twee keer toe een schot maar Stef Nijland benutte uiteindelijk de rebound, 1-1.

In het slotkwartier voor de rust leek Groningen meer en meer controle te krijgen. De blauwvingers kwamen nauwelijks meer tot kansen. Saillant detail was nog die smerige overtreding van Van Polen op Mimoun Mahi waar normaal gesproken een gele kaart voor staat. Grunn kreeg wel de vrije trap die helaas niets opleverde.

tweede helft
Van Polen kreeg al snel de eerste kaart van de wedstrijd, dit keer na iets te enthousiast schoffelwerk op Mike te Wierik. Het had zijn tweede kunnen en moeten zijn! Namli produceerde even later een kegel op het doel van Sergio Padt die redding bracht. Aan de overzijde van het veld bleek kort daarna dat er gescoord was. Van Weert's kopbal bleek over de lijn te zijn geweest, ondanks het gegeven dat doelman Boer de bal keurig had opgevangen... De korte fase die daarna aanbrak had Grunn kunnen uitlopen. Met name Juninho Bacuna kreeg een schietkans die werd gepakt door Boer.

De voorsprong was opnieuw van te korte duur. Een corner die in eerste instantie leek afgeslagen kwam voor de voeten van Thomas die daar wel raad mee wist, 2-2. Zwolle leek weer te geloven in de kansen.

In het slotkwartier trokken de peperbussen meer het initiatief naar zich toe. Er waren schietkansen voor Ondaan en Namli. Laatsgenoemde had ook een akkefietje met Oussama Idrissi waardoor beide spelers op de bon gingen. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel. In de slotfase kreeg Tom van Weert een rode kaart na een overtreding van achteren. Geheel onnodig gelet op de plaats waar het gebeurde en dat met het einde van de wedstrijd in zicht. Uiteindelijk kwamen er vier minuten bij die FC noodlottig werden... Een al met al onnodige derde uitnederlaag en dat met bijna een puntendeling in het zicht.

Aankomend weekend zijn er geen wedstrijden. Over 14 dagen wacht de thuiswedstrijd tegen AZ.

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Freire, v.Polen, Thomas, E.Bakker (Dekker/ 63),Saymak (Parzyszek/90+2), Namli, Nijland (Ondaan/70), Mokhtar 

FC Groningen: Padt, Te Wierik, Reijnen, Memisevic, Warmerdam, Bacuna, Doan, Jenssen, Mahi (Hrustic/88), v.Weert, Idrissi (Drost/90+3)   

Reacties:
Marco30-09-2017 om 22:14

Dom en onnodig. Hadden de 1 - 3 moeten maken. 

Achteruit lopen en geen druk op de bal is vragen om problemen met 10 man. 

rob roy30-09-2017 om 22:18

De elf van Faber hebben het weer eens laten zitten, voor de zoveelste keer. En zo moddert FC-Groningen maar voort. Zonder overtuiging om ook maar eens een keer een stap meer te maken als de tegenstander.

kees30-09-2017 om 22:19

"eigen schuld-dikke bult"  FC Groningen speelde ontzettend verkrampt en in de eerste helft plichtmatig op die ene counter spelend met spelers die niet erg in de wedstrijd zaten ( Bacuna, Idrissi, Van Weert, ook Mahi) toonden maar weer eens  de zwakke plekken van alle wedstrijden hiervoor in dit seizoen, : Reijnen maakte weer een dekkingsfout en ze eindigden met 10 man.   Het zal nog best wat na-mopperen worden... volgende wedstrijd tegen AZ

Groen hart30-09-2017 om 23:33

Kees vond de eerste goal Padt schuldig maak er een corner van was er niets aan de hand. Mis het ook in dit verslag.

Minuut 88 dat Padt de bal normaal uitschiet maar nee zeer slordig over de lijn waarna de goal van Zwolle valt. Totaal onnodig verloren en wat bezielde van Weert wat ongelooflijk dom je naait je hele ploeg en over twee weken zijn we spitsloos .

marcelfcg01-10-2017 om 10:25

Hoezo eigen schuld-dikke bult? Van Weert moet eens goed bij zichzelf ten rade gaan waarom hij zijn ploeg zo benadeeld. Rest van het team weinig aan te rekenen. Met 11-11 was het 2-2 geworden en dat is prima uit in Zwolle. Ik snap dat gejank over Bacuna ook niet iedere week weer. Die jongen loopt veel gaten dicht en maakt veel meters. Dat kan niet 90 minuten in de hoogste versnelling. Jensen was vandaag een stuk slechter dan Bacuna. Door slap spel van Jensen hadden we binnen 5 minuten al met 2-0 achter kunnen staan.

 

01-10-2017 om 00:17

zelfde problemen als vorig seizoen , gaat niet beter worden , kan alleen maar minder of gelijk aan vorig seizoen, hebben het ermee te dealen , dezelfde problemen naar voren halen kennen we nu wel. dit is onze ploeg , deal with it.

Tim01-10-2017 om 00:22

Het eeuwige verhaal van een FC Groningen dat ballen niet fatsoenlijk uit de 16 weet te krijgen en daardoor tegen zoveel tegen-doelpunten oploopt. Opnieuw heel matig allemaal, iedereen in het stadion wist gewoon dat die 3-2 nog ging vallen. Dan lijkt het wel leuk dat je eerst met 1-0 voor komt, maar het is allemaal weer zo testosteronloos. Een hele zure terugreis, ik kan me er niet eens toe zetten om de samenvatting te gaan bekijken.

Arthur01-10-2017 om 00:36

Zure avond in Zwolle.

Het was leuk tot de 85ste minuut.

Vanuit het uitvak leken we genaaid te worden door de scheids na rood voor van weert. Maar na herhaling gezien te hebben kun je hem wel geven.

 

Vond van weert slecht spelen. Had de 1-3 moeten maken. En de voorzet van Warmerdam had ik er nog ingekopt maar mahi liet het afweten.

Heel heel zuur. Onbegrijpelijk dat Faber maar niet wisselt. 

marcelfcg01-10-2017 om 10:31

Welke wissel had jij willen zien Arthur?

boetnlaand01-10-2017 om 00:43

Het wordt tijd dat de boer de macht grijpt... Over en uit... Genoeg is genoeg.... 

kees01-10-2017 om 00:45

Aan Groninger zijde was er eigenlijk geen één die er bovenuit stak. Dat aspect wordt wel eens vergeten, nl dat je niet alleen degelijke spelers nodig hebt, maar ook een paar die op zo'n avond de ploeg op sleeptouw nemen. 

Goed...nu eerst naar bed, en snel vergeten die wedstrijd. SLECHTS  8 punten uit zeven wedstrijden :...het is te weinig !

De Generaal01-10-2017 om 07:25

 Groningen heeft zich

M0i01-10-2017 om 08:16

Het is toch triest dat je ploegen als ADO en VVV boven je moet dulden ...

01-10-2017 om 09:30

Typisch middenmoot voetbal. 2x op voorsprong komen en binnen no time een tegent erffer incasseren. Diep in blessuretijd nog 1 tegen en verliezen.

 

Dit is een mentaliteitskwestie. De meerderheid van de spelers zijn zwakkelingen in hun hoofd. Voer voor psychologen.

Hgz01-10-2017 om 09:52

ik had Faber hoog zitten, maar ik begin steeds meer te twijfelen, hij krijgt het elftal niet aan de loop en krijgt zn spelers niet scherp, elke keer weer dezelfde fouten, geen lijn in het spel. Verdediging te slap met name Reijnen die altijd wel een cruciale fout maakt en maar achteruitlopen, middenveld elke wedstrijd overlopen; Jensen , Bacuna te licht, Aaanvallers die maar wat doen, nooit geen uitgespeelde aanval. Zit geen lijn of idee achter. Dit wordt weer een lastig seizoen zo. lol gaat eraf.

allartboer02-10-2017 om 08:17

Ben het bijna helemaal met je eens, had ook dezelfde mening over Bacuna, maar juist hij was de laatste 2 wedstrijden een stuk beter.

 

Hgz01-10-2017 om 10:04

Faber kan wel zeggen dat spelers moeten leren van hun fouten, maar hij kan beter een ander ervoor inzetten. Sommige spelers leren niet van hun fouten, die zijn gewoon niet goed genoeg.

grunn197001-10-2017 om 10:16

die bacuna kan ie niet hardlopen?  als ik hem zie, steeds sjokken sjok,sjok sjok!!

marcelfcg01-10-2017 om 10:18

Behoorlijke wedstrijd van de FC gezien. Eerste 5 minuten dramatisch, daarna de controle en laatste kwartier de bovenliggende partij in de eerste helft. Tweede helft niets aan de hand, stabiel spel en kansen op 1-3 die niet worden benut.

Knap van de grens dat hij de 1-2 toewijst want je ziet hem heel scherp de zaak inschatten, die man heeft echt gezien dat die bal over de lijn was. Maar dan Van Weert. Wat bezielt hem om op een geheel onnodige plek zo'n idiote actie in te zetten. Rijp voor een psycholoog. Want dit kost een (verdient) punt. Padt vandaag minder sterk (1-1), Bacuna prima gespeeld, Doan aan de bal creatief, verdedigend zwaar onder de maat maar die kleine Japanner heeft zeker potentie. Verdediging stond op de eerste 5 minuten na redelijk stabiel. Dit team gewoon laten staan de komende weken.

kees01-10-2017 om 10:41

een psycholoog, zoals jij noemt voor Van Weert, heeft minstens een dagtaak aan dit eftal! Wat wij óók allemaal hebben kunnen zien, maar het idee dat een voetballer alles tot in de perfectie moet beheersen, daar is deze selectie nog niet aan toe.  Ik had het in de voorbeschouwing voorspeld: als FC groningen het op het laatst laat aankomen dan gaan ze er onderdoor.  En precies dát gebeurde er.

Niet "professioneel genoeg" noemde Faber het achteraf,  en "dire goals zomaar weggegeven.  Dat is wmb niet het hele verhaal: als je verdedigend staat opgesteld dan is iedere fout van de spelers een kans voor de tegenstander oftewel (bijna -) doelpunt. Terugvallen op oude patronen is ook niet genoeg, want er zit n og veel te weinig finesse in het benutten van een man meer situatie -  alleen op momenten !  Ik ben niet heel bezorgd over de afloop van het seizoen voor de FC , maar we zittwen NU qua niveau nog teveel naast rechterrijtje clubs, en dat moet eruit. 

Twee weken hebben ze om weer klaar te zijn,  eigenlijk een veel te lange periode van voorbereiding voor AZ-thuis. 

Snel die wedstrijd vergeten, we de ploeg blijven steunen...iets anders is er niet.

campesino01-10-2017 om 10:38

Ik ben het niet eens met de negatieve stemming hier. Ik heb de laatste 2 wedstrijden toch een ander groningen gezien. een groningen dat naar voren durft te voetballen, een groningen dat niet meer met de kont in het strafschogebied ligt, een groningen waar beetje bij beetje weer een idee achter zit. gisteren had je normaal gesproken een punt meegenomen en als er iemnad de overwinning verdiende dan was dat groningen wel. natuurlijk moet het allemaal beter, sneller en minder slordig, maar het is in ieder geval weer leuk om naar te kijken en zo doorgaand komen de punten vanzelf. 

toch nog een paar kanttekeingen. 

- er zaten er op een gegeven moment een paar volledig doorheen (doan, vd weert, idrissi) waarom niet eerdr wisselen?

- die rechtsback stoomde (zoals al voorspeld) steeds levensgevaarlijk op en idrissi had er weinig grip op. bij 2-2 was van nieff voor idrissi miscchien een idee geweest. 

- de centrale verdediging blijft een dilemma. je hebt rijenen opbouwend nodig, maar verdedigend laat hij bijna wekelijks steken vallen. bij de derde goal verloor hij toch wel heel simpel het kopduel. groningen ontvangt de tegengoals wel heel makkelijk.

marcelfcg01-10-2017 om 10:53

Ik deel je mening. Wij hebben dezelfde wedstrijd gekeken 

Nachtwacht01-10-2017 om 11:22

Eens... negativiteit is beetje overdreven. Het valt bij ons tegen bijvoorbeeld VVV en Zwolle net even verkeerd, waar een club als NAC en gisteren ADO wel even wind mee hebben. Ik vind Jensen wel een zwakke schakel. Geeft nogal wat ruimte weg, waardoor een Labyad en gisteren Namli een heerlijke wedstrijd beleven.

marcelfcg01-10-2017 om 10:52

@Kees. Jij maakt er je eigen verhaal van. Een voetballer hoeft niet alles tot in de perfectie te beheersen. Zeker niet als je bij de FC speelt. Er is ook niemand die dat verwacht. En een psycholoog voor het hele team? Had je dat ook geroepen bij 2-2?

Indien Van Weert geen kortsluiting krijgt is er niets aan de hand hoor. Het stond zeer behoorlijk vandaag. Zwolle was niet beter en in delen van de wedstrijd was de FC de bovenliggende partij.

Iedereen zijn mening. Ik zie weldegelijk een stijgende lijn.

kees02-10-2017 om 04:33

je leest mijn bijdrage verkeerd:  als je ziet hoe de eerste helft verliep zonder enige voetbalintentie alleen op een toevallige counter, en dat ze het in de tweede helft niet konden afmaken, dan ga je ook kijken naar hoe duels worden gewonnen/verloren en wat daarna gebeurt...het zal ! dat Van Weert of Padt of Reijnen "schuldig zijn aan de nederlaag" is iets te kort door de bocht, wel dat er geen andere spelers opstaan om de voorsprong zowel in de eerste als tweed helft te verdedigen... daar is de trainer voor...die wist van ter voren dat Bacuna en Drost en Reijnen het achterin het zwaar zouden krijgen. 

Verder ben ik niet negatief...ik schrijf juist dat het niveau van de spelers in de wedstrijd omhoog moet, NIET vanwege dat  ze alles perfect beheeersen...FCG is geen FC Barca, en trouwens ook geen PSV,  dát moet Faber zich aantrekken.  En de aanpassingen met wissels en posities bij 10 man,  had beter gekund  

01-10-2017 om 10:58

Tis toch niet zo lastig te trainen om NIET achteruit te lopen na een gemaakte goal, maar er nog een schepje bovenop doen? Dit zie je elke week gebeuren op de velden en geen enkele trainer lijkt hierop in te spelen. Ben verbijsterd wat voor een simpele wereld de voetbalwereld kan zijn.

marcelfcg01-10-2017 om 11:10

Dat deden ze ook niet. Het spel van vandaag juist wat meer vooruit. Mahi moet geheel vrijstaand op een paar meter voor de goal 1-3 inkoppen en dan is het gespeeld.

01-10-2017 om 10:59

 Memisevic Larsen is DE combi centraal achterin

appie happie01-10-2017 om 13:07

Of in schieten  stond vrij voor doel..

01-10-2017 om 11:20

Ik heb het niet over het spel an sich. Ik heb het over het spel na de goals van de FC. Dan moet je juist volle bak vooruit.

 

Hoe verklaar je dan de 2 snelle tegengoals, Marcel?

marcelfcg01-10-2017 om 11:40

Wat is er zo vreemd aan dat als Zwolle achter komt ze verder naar voren gaan spelen? als de ene ploeg gaat drukken moet de ander vaak achteruit maar onstatt er wel ruimte. Hierdoor hebben we de ruimte gehad op 1-3 en was het gespeeld.

De 1-1 is een fout van Padt die de bal gewoon naar de zijkant moet stompen, dan was er geen rebound geweest. Een persoonlijke fout dus Mike.

01-10-2017 om 12:09

Het is niet vreemd dat Zwolle dan verder naar voren gaat spelen. Dat zeg ik ook niet. Ik zeg dat het niet goed is dat Groningen na een doelpunt naar achteren gaat. Kijk de statistieken er maar eens op na, hoe snel de andere ploeg een tegendoelpunt maakt. Dat kan je voorkomen door direct na de aftrap er vol op te klappen, doen alsof de tegenstander juist gescoord heeft.

 

Net als dat na balverlies de meeste doelpunten vallen, vaak binnen 10 seconden na balverlies.

 

Zulke belangrijke zaken, daar moet je iets mee doen.

Roelofsky01-10-2017 om 11:43

Vraag mij af is er een technisch beleidsplan? In het plan moet staan hoe gaan we spelen en welke spelers halen we erbij en welke mogen vertrekken.... Heb sterk de indruk dat er maar wat aan gekloot wordt beleidplan of niet. Zo van leuke voetballer gespot.... O ja. Past die binnnen het beleisplan? Nou eigenlijk niet maar is niet duur.... kopen dus. Hier begint de ellende... Je moet altijd uitgaan van een sterk middenveld en die hebben we niet. Zodat de druk op de verdediging gelijk te  hoog wordt en dat was zaterdag avond weer het geval. Er wordt een belangrijke schakel op middenveld gemist....

rob roy01-10-2017 om 11:48

Diegene die hier op dit forum nu nog eens beweert dat we een betere selectie hebben dan vorig jaar zou eens bij een psychiater langs moeten gaan. Een groter bijeengeraapt zooitje heb ik nog nooit gezien. Allemaal idividuen die voor zichzelf proberen te voetballen. Geen enkele lijn in het spel te bekennen en een trainer die staat te stamelen dat hij het ook niet meer weet. Opzouten dit hele regiment rommel inclusief de voorzitter die elk jaar weer belooft en z'n beloftes niet na komt. Echt gereformeerde streken, dit.

Ik ben er klaar mee. De groeten.

W.K. 

appie happie01-10-2017 om 12:47

Warmerdam is een lichtpunt..en wanneer Mahi Of Bacuna de 1-3 er in schiet speel je een gewonnen wedstrijd..

Maar idd veel echte kansen zijn er voor de FC niet geweest   is  angst hazen voetbal  en dan win je soms per ongeluk..

En wissellen Hrustic   dat is toch ook echt noppes  en Drost   ook   ik  geef maar weg teab...nu moeten we over 2 weken tegen az   met wie in de spits?Veldwijk? Nou graag 442 gasn spelen zonder die vuurtoren   en met Onze 2 marokanen..

kees01-10-2017 om 13:15

@ Rob Roy

Het is dat ik je goed ken, anders zou ik de gordijnen dicht doen. Deze spelers krijgen taken opgelegd die boven hun competenties liggen.  En groeien als speler is nobel, maar punten halen is beter.  We staatn op een positie op de ranglijst waar we staan... Faber krijgt het niet gemakkelijk, maar ook dat was te voorzien.  Ik vraag mij alleen af of deze trainer een plank voor z'n kop heeft.  Laat die dan met deze sleectie een wereldpartij voorschotelen tegen AZ, dan heb ik er vrede mee. En idd Rob Roy, die bla bla voor het seizoen als de seizoenkaarten gesleten moeten worden, dat past niet bij de Groninger mentaliteit:  "eerst maar zien" (...wat ze er van bakken ! )  

 

Bacuna moet van die hangende rechtermiddenvelderpositie af...als hij de Enige (!)  is die een snelle omschakeling kan bewerkstelligen, dan is het voor de TS om daar een personlele oplossing voor te vinden.. Zet Ter Wierik CV en laat Reijnen een stap naar voren blijven staan, en gebruik Jenssen niet als stofzuiger maar in zijn kracht, nl  met de drang naar voren . Het moet naar mijn idee mogeklijk zijn om spelers in hun zone beter op elkaar af te stemmen.  Pas dan kan je druk op het doel van de tegenstander geven.  Nu wordt Mahi op rechts nooit een team speler.  Idrissi heeft veel potentie in huis, maar kan die linkerkant niet helemaal belopen...dus is het afwachten ( en balbezit ) voor de tegenstander.  IUk zie veel overeenkomsten met de Ajax speelstijl, maar daar staan toevallig wel een paar jonge kanjers op het middenveld en voorin.  Zover zijn we niet...ik mag hopen  

01-10-2017 om 12:10

Jammer dat Rob Roy weer persoonlijk meent te moeten worden.

FCG-Forever01-10-2017 om 12:10

EXIT FABER!  Als Groningen nou veel uitgespeelde kansen creëerde had ik gezegd het is er wel maar het komt er nog niet uit. Maar Groningen doet maar wat. Geen lijn geen lef geen 100% wil om te winnen mentaliteit. Faber mag nu wel zijn conclusies gaan trekken en lekker de eer aan zichzelf houden. Bah bah bah 

herman196001-10-2017 om 13:04

Ja Faber had ik ook hoge verwachtingen van, maar kom hier nu ook sterk op terug.

Als je de 3 goals ziet hoe makkelijk deze weg gegeven worden, en dan vooral de laatste 2 spelers (Bacuna en Drost) springen elkaar in de weg waardoor memisevic kansloos was. Gewoon 2 stomme pubbers die niet weten wat ze moeten.

En waarom Faber dan bij een 2-2  Drost inbrengt ipv een verdediger (v Nieff) snap ik dan niet.

En wat betreeft de rode kaart van v d Weerdt is stom, maar het is niet zijn schult van diet verlies.

mss kan Faber nog iets leren van wisselen zoals v Schip

Nogutsnoglory101-10-2017 om 13:31

Er is in ieder geval 1 positief feit nog te melden . Zeer goede sfeer in het uitvak. 2 maal 45 minuten constante zang. Met een enorme passie. Als de spelers dezelfde inzet hadden getoond als de supporters dan hadden ze deze pot niet verloren. 

brummie01-10-2017 om 17:42

Zure nederlaag in blessuretijd. Gelijkspel was een terechte uitslag geweest denk ik. Foutje Padt en onnodige rode kaart van Weert. Laatste breekpunt in de wedstrijd. Vond Fc bij fases aardig voetballen.  Na de 1-2, de 1-3 moeten maken. De kansen waren er. Vond Bacuna, ter Wierik, Doan en Idrissi uitblinkers aan fc kant. Doan is heerlijk rustig aan de bal. En bacuna kan het spel snel naar voren verplaatsen. Zwolle speelde ook matig, maar pakt wederom 3 punten thuis. Nu op naar Az thuis. Alles is mogelijk in tombola eredivisie. 

alexvl01-10-2017 om 18:47

AHUM, ik weet niet hoe jij naar de wedstrijd hebt gekeken Brummie.
Idrissi uitblinker? Man o man, laat paar keer zijn man compleet lopen waardoor 1 en 2e goal vallen.
Daarnaast speelt ie een bal terug op de keeper wat leek op een schot op t verkeerde doel.
Hij maakt af en toe een leuke goal, maar we krijgen er door hem meer tegen.
Iedereen zegt dat t middenveld overlopen wordt, maar dat komt omdat er constant een extra speler van de tegenstander mag komen omdat Idrissi zijn speler laat lopen. Waarom veel mensen hem zo ophemelenj, Feijenoord heeft t goed gezien tis K.. voetballer.

Groen hart01-10-2017 om 22:00

Idrissi uitblinker ? Kek jij wel , werd door fox tot slechtste man benoemd en terecht . Vededigend zo zwak .

appie happie01-10-2017 om 18:06

 ik bestel ff een Pizza    gaaaaaap....Waar is Jantje ?

alexvl01-10-2017 om 18:40

Wat is die Idrissi een K.. voetballer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

appie happie01-10-2017 om 18:46

2 kaarten voor AZ te koop  vak M rij 15   de mooiste plek in t stadion

M0i01-10-2017 om 19:07

Hoeveel betaal je toe AH?

appie happie01-10-2017 om 19:52

Haha   ik ga wel anders krijg ik ruzie met mijn dochter  en AZ is te doen...

brummie01-10-2017 om 19:27

Heb inderdaad een zwak voor idrissi. Is nog erg jong, maar heeft mooi schot, is aardig snel en creatief. Dit is nu een speler die met een goal wedstrijden kan beslissen. Werkte gister in mijn ogen erg hard. We mogen dan nu 8 punten hebben, utrecht heeft er niet veel meer en bij een goed resultaat tegen az naderen we deze ploeg op 1 punt. Hoop doet leven,  nietwaar?

 

kees02-10-2017 om 02:27

had mij voorgenomen om Brummie in z'n waarde te laten, maar dat kost (weer) veel moeite: Spelers beoordelen op een wedtsrijd is idd tricky, een enkele fout kan altijd, maar de beleving (vanaf de voorbereiding) is door de leiding en posters als Brummie,  kunstmatig op ëen "sterkere selectie" gevoerd, waardoor er geheel TEGEN IN de bezorgde visie van kenners van FC Groningen over de situatie waarin de FC zich bevindt, wordt vergeleken met andere ED clubs, buitenlandse clubs en reële kijk op de mogelijkheden van de club en de selectie.  Er is gewoon minder geinvesteerd de laatste jaren, o.a. door het topsportcentrum. 

 

Hoe nu verder?  De trainer zal door Nijland niet snel ontslagen worden; ik voorzie in tegenstelling tot wat Brummie beweert, een paar zeer moeilijke wedstrijden.  Van Weert komt voorlopig niet aan scoren toe, Mahi tobt met zichzelf, Veldwijk is een gok en de nieuwelingen Doan, Antuna, Reis en Hrustic moeten nog ingespeeld raken...daar zitten risico's aan vast. 

Valt de midwinter positie op de ranglijst tegen dan zal Nijland zeker nog een speler erbij halen, en er een of twee lozen.  Hij is ook niet dom, maar ik besluit met de volgende constatering 

Op zichzelf vind ik het allemaal niet zo vreemd, maar het zou Nijland sieren als ze ( zoas Rob Roy hierboven stelde ) niet zo achterbaks ( hij schrijft "gereformeerd" maar bedoeld hetzelfde ) de werkelijkheid  geweld aandoen.

        En om Idrissi ( over de hele linker flank)  en Bacuna ( vanuit de verdediging) hier nou te bejubelen over hun "sterke spel ???"  tegen PECZwolle, dat is gewoon bull shit !      

Hgz02-10-2017 om 10:27

Brummie en nog een enkeling zien het altijd anders daar kunnen zij ook niks aan doen.

01-10-2017 om 22:15

brummie blijven hopen.ik blijf liever realistisch , volgende x az een hele kluif hebben wat recht te zetten. dit word gewoon een grauw seizoen waarin waarschijnlijk net niet de play offs gehaald worden. nogmaals het is niet anders , hopen op een paar mooie spannende potjes , dit team is gewoon kwalitatief te matig om hoge ogen te gooien , en ik gooi dat vooral op het leiderschap in het veld! je keeper als aanvoerder maken , zegt al genoeg over de leiderschapkwaliteiten en voetbalkwaliteiten van de rest!

kees02-10-2017 om 03:29

Over dit seizoen, ben ik het met je eens... leiderschap is niet te koop.  het hangt er maar helemaal vanaf wat de ambities van FC groningen zijn voor de komende jaren. Ze hebben veel spelers weggedaan afgelopen jaar, maar een ingespeeld team krijgen duurt 2 a 3 jaar ( citaat Streppel ) Omgekeerd kan je ook stellen dat ze het bij SCHeerenveen beter voor elkaar hebben omdat ze Schaars erbij hebben.  Ik zeg: na die moeilijke wedstrijd tegen AZ, moet er gewoon op het veld een mix komen van routine en talent, en zijn er inpopulairer maatregelen nodig als Drost, Idrissi  en Bacuna uit die (verdedigende) middenveldpositie halen en Reijnenn een stap naar voren. Dan maar een basisspeler ( Van Weert of Veldwijk) op de bank zetten. Liever Van Nieff en een echte 10 (Mahi)    moet de trainer toch zien... OF Misschien dat een tussentijdse ervaren trasfervrije speler alsnog gehuurd kan worden voor het middenveld !  Zonder fysieke spelers erbij die (kop)duels winnen -op het middenveld,  redden we het voorin niet !  

allartboer02-10-2017 om 08:24

Toen van Dijk werd verkocht, waren er meerdere kandidaten om hem op te volgen. Wat deed de leiding van fc Groningen vervolgens, ze kozen de goedkoopste en tegelijk slechtste oplossing. En daar zie je bijna wekelijks de vruchten van. En hij Reijnen is zeker niet het enige voorbeeld van de laatste jaren. Waarom de fc 4 jaar Jensen heeft gevolgd om hem vervolgens te contracteren, is me een raadsel, van dit soort spelers gaan er 13 in een dozijn. Maar er is nog steeds geen spelverdeler en een koele afmaker.

Hgz02-10-2017 om 10:39

Botteghin kwam na van Dijk, Reijnen na Bottheghin. Met alle respect voor die spelers maar elke keer kwam er een mindere voor terug dan er verkocht is. Als je dat elke keer doet blijft middelmaat over, zak je op de ranglijst en komen er minder supporters en sponsoren. Dat schijnen ze daar niet te snappen. Ik vind Jensen ook niet bijzonder, snap ook niet waarom ze die zo graag wilden, voegt niks toe. 

brummie02-10-2017 om 09:04

Beste Kees, als het je zoveel moeite kost, reageer dan niet. Ik heb  Idrissi en Bacuna niet bejubeld tegen Pec. Over bull shit gesproken. In een ietwat zwalkend elftal vond ik hun uitblinken t.o.v. de rest. Net als ter Wierik trouwens. Lichtpuntjes dus. Idrissi zorgt in iedergeval voor dreiging en durft acties te maken. Zulke jonge jongens moet je niet afzeiken, maar koesteren. 

Pec uit was een onnodige nederlaag, en als je toch wil wijzen, dan is het de oliedomme kaart van van Weert en matige redding Padt bij de 1-1. Het slecht dekken in blessuretijd en kansen op 1-3 niet afmaken im wedstrijd in het slot te gooien. Want zeg nu eerlijk, Pec als thuis spelende ploeg was ook maar erg matig. Maar zoals vaker geschreven, win je wedstrijden, win je vertrouwen. Zo simpel is het.

 

 

kees02-10-2017 om 11:44

sorry hoor...maar herhalen van teksten maakt geen verschil..woorden als "uitblinken en lichtpuntjes" doen mij denken aan Huistra (lang geleden) en vergelijken met PEC daar pas ik voor  .ik heb mij het meest geërgerd aan het spel in de  eerste helft, dat wachten van achteruit.  Dat was ondanks die voorsprong gewoon niet goed Dat in de laatste minuten er nog een nederlaag volgt, dat kon je verwachten enuis NIET toe te schrijven aan fouten van bijvoorbeeld Padt of aan Reijnen alleen.

Normaal gesproken zou ik het met jou eens zijn dat de factor vertrouwen na een overwinning een team erg kan helpen, maar je mag AZ toch als favoriet bestempelen ondanks dat de wedstrijd in Groningen is..  en als de voorhoede (net als vorige jaar) niet gaat scoren, dan komt er gemor...ook IN de selectie trouwens. 

   

Kevin02-10-2017 om 09:16

Probeerde vorige week nog positief te zijn. Wat wordt je doodziek van de instelling, geen CM verder willen lopen dan Zwolle. Compleet overlopen door het enorm dynamische middenveld van de Zwolse tegenstander. Onterechte nederlagen bestaan niet, zelf vergeten de 1-3 te maken en keihard de deksel op de neus gekregen. Zwolle was ook niet efficiënt te noemen, anders hadden we na 20 minuten met 3-0 achter gestaan. Dit was 10x niks.

Hoekie02-10-2017 om 10:37

Dan bestaan onterechte overwinningen dus ook niet! Groningen heeft achterin te weinig verdedigende kwaliteit. Niet alleen in de lucht worden ze vaak afgetroefd (Reijnen), maar ook wordt de ruimten niet goed afgedekt. De derde goal is daar een voorbeeld van. Daar staan 3 Groningse spelers naast elkaar en de Pec speler wordt vrijgelaten en kan simpel inschieten. Dat gebeurt niet 1 keer maar meerdere keren. Heel zorgelijk is dat op het moment dat er een voorsprong is verkregen, er bijna steevast binnen een paar minuten een tegengoal wordt geïncasseerd. Er is geen speler die voorop gaat een tandje bij te zetten om dat te voorkomen. Je ziet dat de tegenpartij  extra energie gebruikt en Groningen te weinig gif heeft om daar wat tegenover te stellen. 

Jantje02-10-2017 om 10:29

Van bijde kanten erg matig voetbal. en ik denk dat dit ook de max is van deze ploeg. 

ik verwacht dat het nog veel erger gaat worden dit jaar ,zelf degradatie sluit ik niet uit. 

faber heeft hier geen schuld aan, maar het aankoop en huur beleid klopt van geen kant.

we hebben spelers nodig die willen vechten en gaan tot ze niet meer kunnen. 

Mischien is het wel tijd dat nyland zelf opstapt.

Hoekie02-10-2017 om 10:45

Je bent erg mild Jantje! Vond de wissels van Faber ook niet echt geweldig. Drost staat nu niet bekend om zijn verdedigende kwaliteiten. Die kwaliteiten hadden we met 10 man wel nodig. Bij een eindstand van 2-2 waren de verhalen hier toch anders geweest. 

02-10-2017 om 11:14

de heer nijland ging liever voor commerciele huurdoelwitten ala doan en antuna , zullen vast goed kunnen voetballen. maar deze jongens slepen de ploeg niet op sleeptouw! maar de fc staat wel aan op tv in japan en mexico , daar krijgt nijland een stijve van.

Hoekie02-10-2017 om 11:22

Doan was zo heb ik begrepen een van de betere spelers zo niet de beste. Een speler zoals Mahi zou moeten opstaan maar die speelt al een tijdje onder zijn nivo. Heb de beelden nog weer eens teruggezien maar als je 3 spelers van Groningen naast elkaar ziet staan in de buurt van de penaltystip en een Pec speler 2 meter ziet vrijstaan doet dat pijn in je ogen.Dat heeft dus niets met Nijland te maken maar met simpel verdedigen. 

02-10-2017 om 16:46

Nee hoekie elke x spelers afkraken die niet beter kunnen dat helpt! deze mensen worden toch binnengehaald ! en de trainer moet hier mee werken.

Hoekie02-10-2017 om 18:06

Jij noemt het afkraken maar jij kunt toch ook constateren dat elke keer dezelfde fouten worden gemaakt. Je kunt mij niet wijsmaken dat dit niet trainbaar is. ik zie geen systeem, geen duidelijke spelopvatting en weinig gif. Spelers worden niet beter en dat vind ik zorgelijk. De spelers die gehaald zijn  stuk voor stuk redelijk technisch onderlegd maar het "samenvoetballen" is al een hele tijd onder de maat. Het zegt meer over Faber dan de spelers. Natuurlijk missen we achterin een echte klasbak, maar zo gemakkelijk de goals weggeven is ook met deze spelers onnodig. 

campesino02-10-2017 om 13:58

Kees ik vind je dit keer erg negatief en niet erg realistisch. Van mij mocht Faber een week of 3 geleden al oprotten, maar we weten dat dit niet gebeurd moet je uiteindelijk toegeven dat hij heeft gedaan wat hij moest doen. na het dieptepunt NAC uit is er een ommezwaai. er wordt aanvallender gevoetbalt, drost is er uit , doan erin. Precies de dingen die ook hier gevraagd werden. ook werd er hier gevraagd het elftal een tijdje in dezelfde samenstelling te laten spelen. ook dat doet faber. als jij nu dan vraagt om de boel weer overhoop te gooien begrijp ik dat niet zo goed. laat diet nou een wedstijdje of 5 zo staan en daarna de boel evalueren. normaal gesproken hadden we nu met deze "nieuwe speelwijze" 4 uit 2 gehaald. niet slecht voor groningen. laten we het nu een maand de geven en dan kunnen we altijd nog de hakbijl tevoorschijn toveren. animo amigo  

kees02-10-2017 om 20:01

tja wat moet ik hierop zeggen: Faber was boos op de spelers na de wedastrijd tegn PECZwolle... Straks moeten weer anderen het doen vanwege blessures, of omdat er schrosingen zijn. Ik ben i.i.g nog niet zo zeker van een overwinning tegen AZ.

brummie02-10-2017 om 14:35

Kees, hoe kom je erbij dat voorhoede net als vorig jaar niet scoorde? Alleen Ajax, Psv, Feyenoord en Az ( 1 doelpunt meer) scoorden meer dan onze FC vorig seizoen. Fc heeft nu 8 punten met 11 voor en 13 tegen. Vorig jaar na deze speelronde 6 punten 9 voor en 13 tegen. Alhoewel het marginaal is, in iedergeval geen verslechtering. 

De eredivisie heeft het laagst gemiddelde leeftijd qua spelers van alle competities. Een aantal jaren terug was de gemiddelde leeftijd hoger. De eredivisie in kwalitatief minder geworden, en grilliger. Jonge spelers betekend ook wisselvalligheid. Fc is daarop geen uitzondering. 

Az mag dan licht favoriet zijn, maar mag dan ook met een begroting van pakweg 5 miljoen meer? Toch speelt AZ ook niet de sterren van de hemel, en de veel bewierookte ten Hag, en op dit forum opgehemelde Utrecht ook niet. Het is allemaal redelijk betrekkelijk. Zoals Hoekie al aangaf, als er gelijk gespeeld was, waren de verhalen hier anders geweest. Zoals van t Schip aangaf , Pec was de gelukkigste. Wissels Faber discutabel, maar had hij Larsen erin gegooid dan was er waarschijnlijk weer gezeurd dat het een verdedigende wissel was en zo het onheil op je afroept. Het verschil tussen net wel en net niet is flinterdun. 

 

 

 

Hgz02-10-2017 om 16:17

Krijgen we dat weer eredivisie heeft laagst  gemiddelde leeftijd qua spelers, eredivisie kwalitatief minder,jonge spelers , wisselvallig bla bla . Praat nou niet elke keer recht wat krom is. Pec , Ado en zelfs VVV staan boven Groningen. er gaat gewoon structureel wat fout daar zijn ze allemaal verantwoordelijk voor, de een meer dan de ander. Ga nou niet steeds excuses verzinnen!

brummie02-10-2017 om 16:35

Zijn geen excuses, bij Pec, Ado en VVV is er geen verwachtingspatroon. Deze clubs staan toch ook boven bijv. Utrecht, en Pec zelfs boven Ajax en Heerenveen. Zegt ook veel over de competitie. En weet niet of je wedstrijd NAC - Ado hebt gezien, maar het is een wonder dat NAC niet scoorde. Feit blijft gewoon dat de eredivisie, Fc inclusief, achteruit holt. Dit zijn gewoon feiten en ook oorzaak van wisselvalligheid en kwaliteit van veel ploegen in de eredivisie. Blijkbaar is er met alle clubs structureel wat fout dan, want ik zie maar bitter weinig lijn in wedstrijden van ploegen in het algemeen. Maar ieder zijn of haar visie. Een en ander heeft in mijn ogen wel wat met elkaar te maken. FC draait nog niet goed, maar dramatisch slecht was het tegen PEC ook niet. Dat het beter kan weten we wel, en dat het beter moet ook. Team heeft vertrouwen nodig, en overwinningen. Ziet de wereld er heel anders uit. Heeft niets met excuses te maken. 

02-10-2017 om 16:52

Het is zoals het is , dit materiaal speelt gewoon voor plek 8 tm 12 niet meer niet minder. Je hoopt dan op wat leuke wedstrijden! die gaan denk ik nog genoeg komen. Faber geen toptrainer , maar haalt er nog wat aardig wat uit dit materiaal. De problemen liggen veel dieper bij de club vind ik persoonlijk , en die leg ik neer bij Nijland , die ons jarenlang geholpen heeft en ons hier gebracht , maar ik ben blij als hij een keer vervangen word. Want de laatste jaren maakt hij er een potje van.

Hoekie02-10-2017 om 18:31

ik ben nog steeds van mening dat deze spelersgroep behoort te eindigen op plek 8 of 9. Zoals ze nu voetballen zijn het 3 aparte linies die niet in staat zijn om  als een harmonica de linies op elkaar te laten aansluiten. Bij balverlies worden wel pogingen gedaan weer in balbezit te komen maar wordt er niet gezamenlijk druk gezet. Bij diverse clubs zie je een idee van voetballen terug. Kijk naar PEC VVV of Heerenveen en je herkent de manier van voetballen. Aan Faber de taak het GPV Groninger Pressie Voetbal weer nieuw leven in te blazen. 

brummie03-10-2017 om 19:02

Beste Kees, had graag nog een reactie gehad m.b.t tot je onderbouwing dat voorhoede vorig jaar ontbrak aan scorend vermogen. Zit er niet in begrijp ik. Persoonlijk denk ik niet dat het scorend vermogen het probleem is, maar er progressie te boeken is, in minder goals tegen te krijgen. 

kees05-10-2017 om 01:14

Ach Brummie: ik post en argumenteer uitgebreid... dus jouw teleurstelling in deze begrijp ik niet. Wat jou betreft, pik je altijd net één zin of een onderdeel van mijn argumentaten eruit te halen om daarmee (met veel vergelijking met andere clubs of spelers) jouw zgn. gelijk te halen..Typerend vond ik ik je tekst: "reageer dan niet". Het kan een kwestie van taal zijn, maar ik bespeur toch bij jouw posts ook steeds iets van een "ultiem gelijk van jouw kant "...Je zal best eens wat kunnen nuanceren, maar alleen op statistieken afgaan, dat helpt in het leven meestal niet, en daar mee bedoel ik: ook niet bij het calculerende profvoetbal.

Mijn gelijk: Daar is het mij op BM helemaal niet om te doen! .  FC Groningen heeft ook vorige jaar, bahalve Mahi in de eindspurt,   geen voorhoede spelers gehad die veel scoorden.. Linssen had ook een opvallende eindspurt, en dat leek verdacht veel op een (geslaagde) poging van hem om weg te komen. De trainer maakt toch ook niet een heel happy indruk. 

Ik blijf hoopvol en positief over het vervolg dit seizoen, maar de realiteit gebied mij te zeggen dat het mij tot nu toe niet is meegevallen , vwb het spel en wat de spelers hebben laten zien.   Er moet zeker nog één ervaren speler bij in de winter , daar zal ik Nijland op aanspreken...voor de rest hoop ik dat je niet teveel achter de muziek aanloopt: dat helpt ons hier ook niet verder, is mijn mening.  

Laat ik het anders formuleren: de gebrekkige aansluiting met de voorhoede heeft ons allen , Groningen supporters,  niet    

kees05-10-2017 om 01:57

(vervolg uitgevallen zin:)

....niet geruster erop gemaakt dat de FC zich weer een heel seizoen op eigen kracht sterker kan spelen dan de tegenstander;   

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!