Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt positief financieel resultaat over seizoen 2017/18

Door Redactie 1 reactie

De jaarcijfers zijn vandaag via de clubsite naar buiten gebracht. Over het seizoen 2017/18 is een netto winst geboekt van 640.000 euro. Dit bedrag is tot stand gekomen uit diverse transfers ter hoogte van 2,7 miljoen euro minus een ingecalculeerd verlies van 1,9 miljoen. De winst wordt overgeheveld naar het Eigen Vermogen. Dit bedrag is 5,6 miljoen euro met als boekdatum 30 juni 2018. FC Groningen ontving ongeveer 1,5 miljoen minder aan TV gelden dan het eerdere seizoen 2016/17. FC Utrecht en Vitesse gingen in de verdeelsleutel Groningen voorbij. FC Groningen ontvangt over dit seizoen een kleine 3,5 miljoen euro. 

De clubleiding heeft opnieuw laten zien dat het creëren van transferwaarde in de selectie en het realiseren van transferresultaten een wezenlijk onderdeel uitmaken van de bedrijfvoering en -strategie. Algemeen directeur Hans Nijland is tevreden met de cijfers maar geeft wel aan dat het bestuur aan de ene kant scherp moet blijven op omzetverhoging en aan de andere kant het beheersen van de bedrijfslasten. 

Reacties:
Marco14-11-2018 om 21:52

De incidentele opbrengsten van een transfer deel uit laten maken van je bedrijfsvoering is niet zonder risico. Hopelijk wordt met een nieuwe algemeen directeur dit gewijzigd dat er geen transferopbrengsten als noodzakelijke inkomsten worden begroot. 

Beter snijden in de lasten. Nieuwe algemeen directeur maximaal.  125d. Om te beginnen. 

De transfer van Idrissi was afgelopen winter het verschil tussen bodem schatkist of kunnen investeren (in Doan). Juist als het sportief tegen valt zul je ook spelers hebben die minder opbrengen dat maakt de huidige strategie riskant, zeker als je relatief weinig eigen vermogen hebt.

14-11-2018 om 22:06

ik denk dat we het dieptepunt voorbij zijn.  Met de as Doan transfer en Mahi die misschien toch gaat verlengen, was er een spelerskapitaal in de selectie van ruim 20 milj zo heb ik eerder begrepen. Misschien  moet de gemiste verkoop van Veldwijk, Drost en Van Weert en Memisevic er nog af, evenals de gehuurde Gandwerker en Cassierra  maar Chabot, Padt en nieuwelingen Breij, Reis en Zeefuik doen weer een plusje.  Bij de "versterkingen" in januari dan zal er wrschl gehuurd gaan worden.

Blijft over de zorgen om het exploitatietekort en de toeschouwersaantallen. 

ps: voor 125k komt er geen hulptrainer naar de club.  laat staan een alg directeur... maar wat zou het ook als men de ambitie heeft om de begroting te stutten en het eigen vermogen  intact te laten  

Hoekie15-11-2018 om 10:48

Ik ben het volkomen met je eens dat je transfers niet deel moet laten uitmaken van je verdienmodel. Je verdienmodel veranderen gaat niet van de ene op de andere dag. Sterker nog dat duurt jaren, als je tenminste de risico’s op degraderen zo klein mogelijk wilt houden. Hans Nijland is daar al een paar jaar mee bezig met het opzetten van een topsportcentrum door eigen jeugd op 1 te zetten. De kosten gaan voor de baat uit. Het duurt nu nog wel een paar jaar voordat het een goed rendement oplevert. Er zijn ook criticasters die deze transitie niet zien zitten. In de nabije toekomst zal moeten blijken of deze strategie de juiste is. Het is van groot belang dat de jeugdelftallen van de Fc binnen een paar jaar op een hoger nivo bereiken zodat jong Fc in de keukendivisie komt te spelen. Je voorstel om te  snijden in de lasten lijkt natuurlijk prachtig. De praktijk is dat in het aantrekken van kwaliteit op directieniveau een prijskaartje hangt. Voor maximaal 125.000 krijg je niet het gewenste nivo is mijn mening.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!