FC Groningen combinatieteam wint magertjes van Jong Vitesse, 1-0

Vanmiddag speelde een combinatieteam van FC Groningen op een zonovergoten Corpus den Hoorn tegen de beloften van Vitesse, aangevuld met enkele eerste selectiespelers.

Matthijs Hardijk, Paul Gladon, Mo El Hankouri

Wissels: Pelle Boevink, Daniel Bouman, Mees Gootjes, Marijn Ploem en Jhurrey Margaritha

Jong Vitesse speelde met de volgende namen: Jeroen Houwen, Boyd Lucassen, Zakir Youness, Brian Vogelzang, Mats Grotenberg, Mukyhar Ali, Richonell Margaret, Richie Musamba, Thomas Buitink , Thomas Beekman, Martijn Berden.

Wissels: Bilal Byazit, Jesse Schuurman, Joeri Potjes, Yassin Oukilli, Mark Bencze, Anness Sergini, Lars ten Tije en Jur Driessen.

Het was een leuke wedstrijd met in de eerste helft een heel sterk FC Groningen. Kansen werden er genoeg gecreëerd alleen de score viel helaas tegen. Alleen Paul Gladon wist in de 28e minuut het net één keer te vinden na een prima vrije trap van de beste man op het veld (tijdens de eerste helft) Ajdin Hrustic.

Er waren kansen voor Ko Itakura (kruising), Paul Gladon (lat) en Mo El Hankouri (net naast) maar helaas gingen deze er niet in. FC Groningen speelde met veel passie en drang naar voren en zette de tegenstander voortdurend onder druk. Van Jong Vitesse was in de eerste helft helemaal niets te zien. Keeper Jan Hoekstra heeft geen schot op zijn doel gehad.

In de tweede helft een ander Vitesse. Ze zetten meer druk op de Groningse verdediging en kregen ook een paar mogelijkheden. Ook FC Groningen kreeg grote mogelijkheden via schoten van Ajdin Hrustic en Paul Gladon. Na een voorzet van Amir Absalem nam Gladon de bal schitterend op de borst mee maar keeper Houwen bracht redding. Dit was trouwens de keeper die in het toenmalige Noordleasestadion de terugspeelbal van Fankaty Dabo verkeerd beoordeelde en zo werd het destijds 1-1.

Verdere schoten van o.a. Mo El Hankouri, een mooie omhaal van Paul Gladon en een mooi afstandsschot van Tom van de Looi troffen geen doel. Vlak voor het einde van de wedstrijd dacht iedereen dan FC Groningen op 2-0 zou komen na een splijtende pass van Mo El Hankouri die Paul Gladon vrij voor de keeper zette. Gladon kreeg de bal helaas net niet onder controle. Een paar minuten later kopte Kellian van der Kaap de bal net over de kruising en schoot een verdediger van Vitesse de bal bijna in eigen doel. Ze bleef het 1-0 in deze nuttige oefenwedstrijd.

De beloften van FC Groningen zijn dit weekend vrij. Daardoor zullen er enkele spelers bij de eerste selectie aansluiten. Volgende week maandag zal er weer een combinatieteam van FC Groningen een oefenwedstrijd spelen op Corpus den Hoorn. De tegenstander is dan SC Cambuur 2, aanvang 14.00 uur en de toegang is gratis.

Hierbij een fotoreporage van de wedstrijd en gesprekken met Paul Gladon en Ajdin Hrustic.