Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen Experience van start

Door Redactie 6 reacties

Afgelopen middag is de FC Groningen Experience officieel geopend. Het museum is te vinden bij het stadion in de voormalige Fan Corner. Oud FC icoon Mister FC Groningen Jan van Dijk en topschutter Henny Meijer openden het museum door elk een bal door de entree te schieten. Het FC Groningen is een initiatief van het Supporterscollectief, de club en een aantal sponsoren. In het museum vindt je onder meer vitrines met allerlei spullen uit de FC Groningen en GVAV tijd. 

Vanaf zaterdag 1 april is het museum open voor iedereen. De entree is gratis. In april, mei en juni zijn de vaste openingstijden op twee vaste dagen: zaterdag tussen 11.00 uur en 16.00 uur en op woensdagmiddag tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Na het verlaten van de FC Groningen Experience wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd dat geheel ten goede komt aan het museum.

Reacties:
rob roy30-03-2017 om 21:41

Op zich een leuk initiatief. Valt me op dat Jan van Dijk en Hennie Meijer op de eerste foto niet erg vrolijk kijken. Zou dat misschen komen omdat het eerste team zo "vierkant"draait? De enigste die lacht als een boer met kiespijn is Hans Nijland die weer een takje aan zijn "flauwekulboom" heeft toegevoegd met o.a zijn "begrafenis in een groen/witte kist" en al die andere rare fratsen die niets met voetbal te maken hebben. Hans moet maken dat hij wegkomt, hij kan nu nog solliciteren voor het burgemeesterschap op Ameland. Er moet nieuw "elan" in de club komen. Een voorzitter die er 20 jaar zit heeft z'n tijd gehad, dus Hans, wat let je, en neem die scoutingtroep maar mee naar Ameland, kunnen ze daar de boel verstieren, zijn wij ervan af. FC-Groningen experience.......hoe verzin je het??? 

kees31-03-2017 om 05:47

ik had al eerder eens geschreven dat ik graag de club meer naar voren zie kijken.  Wat heb je eraan als de stoeltjes leeg blijven...Maar goed...het kan allemaal niet zo erg kwaad. Het is natuurlijk een soort sociëteit voor sponsors...die eerste echte prijs ( de KNVB beker ) kan ook nog   Voor de toekomst..een Madame Toussaud pop/ wassen beeld  van Fandi kan er ook nog wel bij ... en eentje van Jans bij de ingang...maar die heeft al eens gezegd: "ze moeten wel bij m'n huis wegblijven"

Zaterdag as. om  18.30 uur, die uitwedstrijd !  Bij AZ speelt Kees Kist mee... 

 

 

rob roy31-03-2017 om 18:31

En Pier Tol speelt ook nog mee.

30-03-2017 om 21:59

Och heb je weer wat te zeiken haha. Die 2 kijken inderdaad niet blij ,  jan van dijk voelt zich ook geen mister fc groningen heeft hij ooit gezegd omdat hij nooit goed ontvangen werd door nijland misschien nu aan een inhaalslag bezig. Alhoewel ik j v dijk wel een zure pruim vind tegenwoordig.

Nachtwacht30-03-2017 om 22:05

Prima initiatief. Mooi dat zulke mannen hiervoor langs willen komen. Of ze blij kijken zegt me niks. Misschien werd er net verteld wie er allemaal zijn overleden. En Hans is een clubman, waaraan wij allemaal veel te danken hebben. Wat mij betreft zou iets meer waardering op zijn plaats zijn.

30-03-2017 om 22:14

Zo is dat , je kan ook elk onderwerp aangrijpen om iemand aan te pakken. Dit is gewoon mooi , hoef je die andere shit er niet bij te halen.

maral31-03-2017 om 07:27

Idee van museum speelt al jaren en tot een fysiek museum komen is een initiatief van een groep supporters verenigd in het supporterscollectief. Er is al jaren een Stichting FC Groningen Museum. Door supporters bestuurd en gedragen. Er was dankzij verhuizen fanshop een ruimte beschikbaar en zo is het balletje gaan rollen. 

Kijk, als je wat zuurs wilt zeggen, das ieder goed recht. Als je het museum niets vindt, mag ook. Maar een initiatief vanuit supporters wegzetten als een paradepaardje van Nijland is bezijden de waarheid. Er zitten financiele bijdragen in van supporters, supportersvereniging, het supporterstoernooi in Assen, Aszen tournament enz, uiteraard ook van sponsoren en de club faciliteert. Groot deel van de collectie wordt beheerd en museum gaat beheerd worden door de Stichting FC Groningen museum (zijn dus supporters) en deel van collectie is de laatse maanden ingebracht door supporters. Shirts die er hangen, de stoeltjes die je ziet, andere items. En die mensen zijn ongelofelijk trots dat een deel van hun shirtverzameling of hun Oosterpark stoeltje een plek heeft gekregen in het museum.

En op basis van een foto concluderen dat de heren ex-spelers niet vrolijk waren. Dat vond ik juist mooiste van alles. Niet de positieve reacties, niet de schouderklopjes die uitgedeeld werden aan de supporters die wezenlijk hebben bijgedragen aan dit geheel, maar de emotie in de ogen van juist Henny Meijer en Jan van Dijk. Voor gasten uit die tijd was de binding met een club nog groot en misschien wel een net zo'n belangrijk onderdeel van hun leven als dat de club voor supporers is. Het idee dat supporters bedacht hadden dat zij het museum mochten openen betekende wat voor ze, ze hebben er van genoten en dat was zichtbaar. Ze waren trots. En dat was ook gevoel wat overheerste bij de genodigden gisteren, er is wat moois neergezet. Iets wat het historie, hart en de ziel van de club een plek geeft. Vond gisteren erg mooie dag, het gevoel wat momenteel ontbreekt rondom de club heb ik gisteren weer gevoeld. Het was geen middag van Nijland, maar van ons allemaal. En dat is ook het idee achter het supporterscollectief. Groningen zichtbaar en voelbaar maken, binding met de club creëren. Met projecten als de spelerstunnel, het trots van het noorden spandoek en nu het museum. 

31-03-2017 om 07:58

Kortom prachtig verwoord!!!!!

kees31-03-2017 om 21:41

Heeft een supporter misschien de paraplu van Louis Suarez bewaard ?? en afgestaan aan het museum ( voor diegenen die dit nog niet weten: ) bij de openingswedstrijd in Euroborg van Louis Suarez  werd deze door trainer Jans gewisseld in de tweede helft en uit frustratie gooide hij met een paraplu in de dug out van Groningen, waarna Jans hem corrigeerde: "zo doen we dat hier niet"  Het was natuurlijk niks vergeleken  bij die bijtincidenten van latertijd, maar toch een leuk aandenken. 

GerdaS31-03-2017 om 10:55

Ach sommige  mensen blijven maar zeiken  is nooit goed  ik kan mij er in vinden .prima zo .Eindelijk . 

rob roy31-03-2017 om 12:24

De eerste vijf woordjes niet goed gelezen zeker,Gerda!!!!!.Ik zeg: "Op zichzelf een leuk initiatief", de rest van mijn verhaaltje is een uiting van de ergernis van hoe de club op dit moment geleid wordt. Al die randzaken hebben niets met voetbal te maken. FC-Groningen is in eerste instantie een voetbalclub die in een eredivisiecompetitie speelt en daarin zo goed mogelijk moet presteren, dus alles moet gericht zijn op het voetbal en niet, zoals de laatste tijd, met allerlei randzaken bezig moet zijn. Ach, en als de meeste forumleden dit niet in willen zien...........zal mij verder een worst zijn. Dit is mijn mening en zo denk ik erover.

rob roy02-04-2017 om 14:37

Waar blijf je nou Gerda. Had wel een tegenreactie van jou verwacht. Of is het misschien zoals bij de meeste vrouwen "Veel geschreeuw en weinig wol"

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!