Terug

Deel deze pagina:

'FC Groningen geïnteresseerd in Sadiq Umar'

Door Thijs Faber 16 reacties

FC Groningen zou samen met Vitesse en nog een aantal buitenlandse clubs interesse hebben in Sadiq Umar. De 21-jarige spits was vorig jaar door AS Roma verhuurd aan NAC Breda en maakte hier een goede indruk met 5 goals en 3 assists in 12 wedstrijden. Naast Groningen en Vitesse zouden ook Oostende, Genk en het Glasgow Rangers van Steven Gerrard geïnteresseerd zijn. Dit alles meldt het Italiaanse Tuttomercatoweb. Met het huren van Mateo Cassierra van Ajax heeft FC Groningen in principe haar eerste spits al binnen, Umar zou een aankoop zijn voor de breedte op korte termijn.

Sadiq Umar in actie voor NAC Breda

Reacties:
12-06-2018 om 18:02

Lijkt me stug 

kees12-06-2018 om 18:09

denk dat het oud nieuws of maar een gerucht  is...??  Of we moeten snel uitsluitsel krijgen over een eventueel vertrek van Mahi, Bacuna en Padt...  Tom van Weert is er ook nog en Hrustic en Moreira ook .  Een spitsen probleem is er nu "op korte termijn" dus niet, denk ik maar.  Maar alles kan snel anders zijn over een week of wat....

@Thijs Faber: hoe kom je aan de informatie dat "Groningen een spits in de breedte erbij wil ?"

 

12-06-2018 om 19:24

Wel een snelle speler maar staat niet al te vast op z'n benen. Bij het minste zuchtje wind ligt hij al op de grond en speelt dan net of hij dit niet overleeft. Zulke "clowns" hoeven bij FC-Groningen niet te komen. Wij moeten kerels hebben die tegen een stootje kunnen, aan tuimelaars hebben we niets. Next please!!!!

blauwevogel12-06-2018 om 19:31

Gaat hem niet worden!!Volgens heer jans komt er alleen nog een back up LCV of de verkoop afdeling moet wakker worden met verkoop diverse spelers.

kees12-06-2018 om 22:12

ja!, dat duurt wel erg lang: eind van deze maand begint de training en door het WK voetbal zal er voor onze clubspelers  wel weinig belangstelling concreet worden, maar je moet er niet aan denken dat we nog eens ver in juli moeten schooieren om vervanging van goede spelers?  Dus voor de draad ermee, Bacuna, Padt en Mahi... de periode van nadenken lijkt lang genoeg !

KOudman12-06-2018 om 20:00

Naar mijn weten hebben we net Cassiera binnengehaald en zitten we dus qua spitsen wel goed. Hoef hem niet bij Groningen te zien, blijkt vooral uit in schwalbes. Wat me nog bijstaat van de wedstrijd tegen NAC is het feit dat hij over de bal struikelde toen hij wilde counteren. Lijkt me een matige aankoop en huren heeft al helemaal geen zin.

brummie12-06-2018 om 22:50

Het eventueel vertrek van Padt, Mahi en Bacuna is mede afhankelijk  van het wk. Verwacht dat pas na het wk transferperiode echt los gaat komen. 

We hebben op dit moment 2 spitsen in de selectie, tel Veldwijk niet mee. Alleen van Weert heeft eredivisie ervaring, cassiera is afwachten, maar heeft zeker potentie. Feit blijft dat na dit seizoen cassiera terug gaat naar Ajax en van Weert uit zijn contract loopt.

Er zullen zeker nog mutaties komen in de selectie. Lijkt me een normaal proces.

12-06-2018 om 23:04

Alleen kopen voor de breedte  zou dan interessant zijn, Brummie. Het lijkt erop dat Roma hem wil verhuren, en dan heb je weinig aan zo'n speler. Cassiera is de eerste spits en met van Weert erbij hebben we spitsen genoeg, ook om het feit dat Buijs met 1 spits wil gaan spelen. Maar goed, het is nog geen September, dus kan er nog veel gebeuren.

Buddy13-06-2018 om 08:38

rob roy, cassiere met slechts 69 minuten eredivisie ervaring is ook gehuurd, sadiq umar heeft tenminste nog (9 x zoveel) enige ervaring op het hoogste niveau in Nederland en heeft ook wedstrijden in de serie A gespeeld. Lijkt me toch een betere stand in voor van Weert.

 

LeoFCG13-06-2018 om 09:17

Was 69 minuten sarcastisch of serieus? Cassiera heeft 2565 minuten eredivisie-ervaring en is vorig jaar volgens mij ook in een aantal Europese wedstrijden ingevallen. Die Umar Sadiq is een voetballer die je als stormram prima kunt gebruiken maar zo'n jongen gaat echt niet naar Groningen om op de bank te zitten en elke week het laatste kwartiertje in te vallen...

Arthur13-06-2018 om 08:53

Buddy cassiera is echt niet aangetrokken om te dienen als derde spits geloof mij maar. Umar kopen is een (overbodige) optie. Umar huren zou echt waanzin zijn.

brummie13-06-2018 om 10:15

@leo, cassiera heeft afgelopen seizoen maar 69 minuten in de eredivisie meegedaan. De overige minuten zijn gemaakt in de jupiler league.

kees13-06-2018 om 10:57

Dat hij geen basisplaats in Ajax 1 heeft gehad kwam door de twee superspitsen die vóór hem zaten.. dit zgt dus niks over zijn capaciteiten, wel over het feit dat hij meest dat als vooruitgeschoven spits heeft gespeeld. Ik maak mij helemaal geen zorgen over het niveau van Cassiera, en zijn rendement straks bij Groningen. Verder heeft hij blijk gegegvn dat hij WIL slagen. Ik gok:  in de eerste uitwedstrijd tegen Vitesse gaat de man al scoren !

brummie13-06-2018 om 15:46

Cassiera mag dan goede spisten voor zich hebben gehad, maar kwam ook niet in aanmerking voor invalbeurten. Hij heeft boven gemiddelde kwaliteiten maar simpelweg geen ervaring in de eredivisie en is nog jong. Zou prachtig zijn als hij direct gaat renderen, en dat hoop ik ook uiteraard. Maar vraag me wel af in hoever dat reeel is qua verwachtingspatroon.

Het zou mij niet verbazen als er uiteindelijk nog een 3e spits bijkomt. Ondanks dat Buys zijn voorkeur heeft geuit met 1 diepe spits te spelen. Hij gaf ook aan dat het team moet kunnen schakelen naar andere systemen o.a. met 2 spitsen. Breij of Mahi indien hij bliijft, kunnen uiteraard ook in de spits spelen. Maar zijn beide geen echte nr. 9.

kees13-06-2018 om 19:14

"bovengemiddelde kwaliteiten", vorige seizoen "alle ballen op Cassiera"" waarmee Ajax 2 kampioen JL werd, en een transferwaarde van boven de 3 miljoen, en nog jong ook...denk dat voor Groningse begrippen er een maximaal haalbare spits van Ajax  werd gehuurd ! 

FC LICHTBOEI13-06-2018 om 19:23

Umar Sadiq laat in een interview met de website owngoalnigeria.com weten liever voor zijn kans te willen vechten voor een basisplaats bij AS Roma dan uitgeleend worden.

 

"Ik weet dat veel spelers van mijn leeftijd het aanbod om onder Steven Gerrard te werken niet zouden afwijzen. Rangers is een club met een mooie traditie, maar op dit moment ben ik gelukkig in Rome", vertelt de Nigeriaan tegenover Owngoalnigeria.com.

"Ik hoop dat ik volgend seizoen deel kan uitmaken van het eerste elftal en voor nu is dat mijn beslissing. Wie weet werk ik ooit op een dag nog wel met Gerrard", eindigt Sadiq.

 

 

FC LICHTBOEI13-06-2018 om 20:04

Off-Topic

VI meldt dat er concrete interesse is vanuit de middenmoot/subttop van de Eredivisie voor VVV speler Clint Leemans. Lijkt mij best een interresante optie mocht één van onze middenvelders vertrekken, want heeft een goed afstandschot en is goed in de passing

brummie13-06-2018 om 20:10

@kees, ik denk dat cassiera in potentie een uitstekende spits kan zijn. Een prima huurdeal. Maar het voetbal in de jupiler league, is met alle respect wel een ander niveau dan eredivisie. Ik zie het ook wel in deze jongen zitten, maar of hij er ook direct staat? We zullen het zien.

Zijn marktwaarde was in 2016 bij Ajax 5 miljoen en is in 2 jaar gedaald naar 3. Wat dat betreft zegt me dat niet zoveel. Marktwaarde van Mahi op dit moment 4 miljoen, maar dat zie ik Fc er niet voor krijgen op dit moment, ook gezien zijn spel laatste seizoen.

kees14-06-2018 om 20:40

marktwaarde op o.a. www.transfermarkt.nl, die wordt (ook mede-) bepaald door de verkoopprijs tussentijds,  mede door de voetbal statistieken als de speler lange tijd bij een club blijft   Ajkax haalde hem (volgens de berichten*) voor 5 miljoen, en de transferwaarde daalde volgens bovenstaande bron naar 3m, o.a. omdat hij weinig speelde bij het eerste... 

Het blijft dus vaak gissen naar de werkelijke transferwaarde:  die komt op mij nooit helemaal betrouwbaar over... Doan kwam naar de FC G voor 2 miljoen"...heeft de ene na de andere bron verteld ... ik heb mensen bij de leiding zien lachen toen ik dit bedrag noemde, dus allicht was het wat lager. (?) maar zeker weten ?? je weet het nooit.     

Jegelkser13-06-2018 om 21:08

Ik moet het nog maar zien bij Cassiera. Om Veldwijk was ook iedereen blij en nu is hij weg terwijl hij veel betere statistieken had dan Cassiera. Ik verwacht dat veldwijk nog wel naar een Excelsior zal gaan en er daar 15 in gaat schieten. Boere had vorig seizoen 33 goals gemaakt en bij Twente bijna niks. Benieuwd of Cassiera het wel kan laten zien. 

GroningenZuid13-06-2018 om 21:10

Je moet geen voorhoede met huurlingen willen. Met Cassiera huur al je al meer dan genoeg.

Sadiq is daarnaast niets, hij was nuttig in het degradatievoetbal van NAC, hoewel ook alleen de eerste 3 of 4 duels nadat hij kwam. Succes met vechten voor zijn plaats bij AS Roma, maar die jongen is nauwelijks goed genoeg voor de staart van de Eredivisie.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!