Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen herstelt zich tegen AZ na slechte eerste helft

Door Thijs Faber 26 reacties

FC Groningen heeft zondagmiddag in eigen huis tegen AZ een 1-1 gelijkspel geboekt. De equipe van Faber verdiende op basis van de tweede helft de 1-1, maar de stand had op basis van het wedstrijdbeeld voor rust al anders moeten zijn dan de uiteindelijke ruststand. FC Groningen speelde zwak en inspiratieloos, en mag dus blij zijn dat het bij de Alkmaarders aan scherpte ontbrak.

Eerste helft

Beide ploegen kwamen matig uit de startblokken, maar na een minuut of 10 begonnen de Alkmaarders via vooral de aan de rechterkant ontketende Alireza Jahanbahks veel kansen te creëren. Ernest Faber mag zijn aanvoerder Sergio Padt op de knieën bedanken dat het niet al vroeg 1 a 2-0 stond voor AZ. AZ speelde overtuigd, met hoog baltempo en gerichte passing, eigenlijk alles waar het bij FC Groningen aan ontbrak. FC Groningen creëerde letterlijk niets de eerste helft, het aanvalsplan was schrijnend: Ruben Jenssen pompte de bal diep op Mimoun Mahi, die verloor vervolgens zijn kopduel en dan was de FC de bal alweer kwijt. Het had niets met profvoetbal te maken. FC Groningen leek echter alsnog met de brilstand de rust in te gaan, maar Jahanbahks gooide roet in het eten; zijn harde volley was onhoudbaar voor Padt en ketste via de binnenkant van de paal binnen. 

Tweede helft

FC Groningen kwam meer dan aardig uit de kleedkamer en dit leverde al meteen een enorme kans voor de thuisploeg op: een uitstekende corner van Oussama Idrissi belandde bij de tweede paal op het hoofd van Juninho Bacuna, die goed inkopte maar zijn inzet via de paal en keeper Marco Bizot in een scrimmage op de doellijn zag belanden, deze leverde helaas geen goal op. In de 53e minuut was het wel raak: een van de weinige spelers die een voldoende haalde vanmiddag, Ritsu Doan, werd neergehaald in de zestien van AZ. De penalty die volgde werd via een hand van Marco Bizot raak geschoten door Mimoun Mahi, die mocht aantekenen voor alweer zijn vijfde goal (waarvan 3 penalties) van het seizoen. De fase na de 1-1 zorgde voor weinig vermeldbare momenten voor beide goals, FC Groningen had grip gekregen op AZ, maar goed was het nog steeds niet. Vlak voor tijd leek uitblinker Ritsu Doan zijn ploeg zelfs nog naar 3 punten te schieten, maar de goal werd afgekeurd omdat Mimoun Mahi hinderlijk buitenspel had gestaan. Het was ook allesbehalve terecht geweest.

Reacties:
Supporter 05015-10-2017 om 18:11

Hoe is het toch mogelijk dat je na verlies bij Zwolle niet scherp en goed aan de wedstrijd begint.. het is aan Padt te danken dat we nog 1-1 kunnen maken. Anders stond je met rust al met 0-3 achter..en brei het dan maar weer eens om.. 

HuubReuvers15-10-2017 om 18:12

Wat een zwak middenveld, Bacuna en Jenssen. Winterstop nieuwe sterke middenvelder ophalen!

Poar neemn16-10-2017 om 09:01

Maher een optie? Of Pelupessy

appie happie15-10-2017 om 18:41

Bacuna erg slecht   vriend Warmerdam ook niet best..gelukkig punt dankzij onze doelman...maar toch..eerste helft had ik het reeds gehad met onze boys...

KWibus15-10-2017 om 18:42

Dit Forum kan net zo goed een paar maanden op zwart. We horen, lezen en zien al maanden (jaren) hetzelfde. Blijf erbij dat deze trainer een ontzettende angsthaas is en zijn spelers op dezelfde manier laat spelen. Klopt, het elftal is niet top. We zijn echter ook FC Groningen. Merendeel van de eredivisie clubs is echter ook geen wereldklasse! Beter Moet mogelijk zijn

15-10-2017 om 19:09

klopt kwibus , maar dan moet de denkwijze bij fc groningen veranderen. en ook vers bloed binnem de club , kan de club weleens goed doen , want de heer nijland zit koppig vast geroest.

appie happie15-10-2017 om 20:20

Ik hoor echt niemand over dat doelpunt van doan!!@ vanuit mijn oogpunt vak M  was daar niks mis mee?Mahi stond wel alweer buitenspel maar nam geen deel...dus in mijn ogen een geldigdoelpunt..

appie happie15-10-2017 om 20:20

Ik hoor echt niemand over dat doelpunt van doan!!@ vanuit mijn oogpunt vak M  was daar niks mis mee?Mahi stond wel alweer buitenspel maar nam geen deel...dus in mijn ogen een geldigdoelpunt..

Magno15-10-2017 om 21:01

Ik zag het vanuit vak F en vond de afkeuring terecht. Mahi liep die verdediger van AZ in de weg en deed op die manier mee aan het spel. Was hij gewoon blijven staan, dan was er denk ik niks aan de hand geweest.

15-10-2017 om 20:27

Haal aub snel Vegard Forren op voor in de verdedeging en aub een goeie middenvelder en verkoop snel die Bacuna en anders stal hem bij Emmen 

kees15-10-2017 om 20:42

had het al voor de wedstrijd geschreven:  een eerste helft oim snel te vergeten...en waarom? om de tegenstander nog meer kansen te geven?  Het heeft niet eens zin om bepaalde spelers aan te wijzen die goed of slecht waren...  wel was er meer bewustzijn van het teamspel, al was de uitvoering meest puur opportunistisch.  Volgende week thuis Willem II .  die hebben iets strijdbaars, maar ook Van der Looi zal wel weer een tactisch meesterplan hebben. Wellicht weer met Veldwijk erbij .   

Het is nog te vroeg in het seizoen om te wanhopen:  Groningen staat duidelijk in het rechterrijtje, ongeveer even hoog als vorige jaar. Maar het is wel uitkijken want een "serie van winstpartijen" zit er met deze speelwijze en bezetting nu niet in.  Dat betekent dat ieder gelijkspel of verliespartij eigenlijk de club naar onderen duwt. Goed dat het stadion redelijk was gevuld,  

alexvl15-10-2017 om 20:43

Mahi blokkeerde verdediger van AZ

Nogutsnoglory115-10-2017 om 21:19

Padt was weer ouderwets goed. Vond Memisevic duidelijk de beste verdediger en Doan kon mij ook goed bekoren de rest zeer matig. Wat ik vreemd vind dat er zowel op dit forum als bij studio sport in de samenvatting niets word gemeld over de penal die Groningen moest hebben in het begin van de tweede helft. Na de geweldige kopbal van Bacuna die goed werd gestopt door Bizot werd ik meen Mahi duidelijk vastgehouden toen hij de rebound op doel wou schieten. Wij stonden met ons groepje achter het doel en waren eengezins: het was duidelijk een penal. Dan had Groningen na 8 minuten in de tweede helft met 2-1 voor gestaan. Wat uiteraard volledig tegen de verhouding in was geweest. Met 1-1 mogen we niet klagen. 

Magno16-10-2017 om 10:09

Klopt. Vond ik ook duidelijk een penalty. Raar dat het verder niet werd gemeld of opgemerkt.

Ronaldinho7015-10-2017 om 21:35

Wat mij vooral zorgen baart, is het feit dat veel de spelers met grote regelmaat niet eens fatsoenlijk elkaar een bal kunnen toespelen. Verder is het vaak te traag, waardoor men niets anders kan dan terugspelen. Met name Reijnen heeft daar een handje van. Verder had Warmerdam zijn handen vol aan Alireeza. Dus veel aanvallends (waar hij goed in is) zat er niet in vandaag. Doan is toch een aanwinst hoor. Je ziet gewoon dat hij kan voetballen.

Centraal op het middenveld moet er eentje bijkomen die fysiek wat sterker is. Misschien ten overvloede, maar dat moet niet ten koste van Jensen (die vandaag ook wat ongelukkig speelde). In de verdediging zie ik graag Larssen of Te Wierik op de plek van Reijnen (met Kane als back als ie fit is).

Met Doan en Hrustic heb je wel meer voetbal in de ploeg.

Nachtwacht16-10-2017 om 11:56

Jensen is de zwakke schakel. Jensen vervangen voor een fysiek sterkere middenvelder en de rest trekt zich er aan op. Je moet maar eens kijken hoe vaak Jensen het bij een tegengoal niet kon belopen.

Hgz16-10-2017 om 18:03

Heel goed gezien nachtwacht

Prik nam pla15-10-2017 om 21:43

AZ kwam er op links steeds langs. Ik vond Warmerdam niet zo sterk vandaag, maar ook  dat Jensen teveel centraal bleef lopen zodat idrissi ( ook al niet zo sterk in mee verdedigen) en Warmerdam vaak tegenover 3 AZ spelers stonden. Dit duurde de hele eerste helft. Faber is toch qua inzicht en strategie een vrij zwakke coach, hij greep namelijk weer niet in. Zou het een idee zijn om Absalem op links te proberen, Warmerdam op de plek van Jensen. Ik vind Jensen een overschatte  speler. Hij is traag en tegenvallend in opbouwend opzicht. Zijn dieptepasses zijn zelden goed. Met Warmerdam een linie opschuiven komt er meer snelheid en behendigheid in het team. En Warmerdam kan scoren.

Ronaldinho7015-10-2017 om 22:20

Het is zoals Groninger in de rust zei.... Twee spelers van AZ tegen twee van Groningen... Gewoon met je man mee, dat is toch het minste wat je kunt doen?

Jensen is geen overschatte voetballer. Het is geen superster, maar in het elftal van Groningen vind ik hem 1 van de betere spelers. Hij speelde net als Warmerdam niet al te gelukkig vandaag, maar het is een hele nuttige voetballer, die wel oog heeft voor zijn medespelers. HIj heeft alleen wat meer steun nodig, want van Bacuna krijgt hij dat niet echt. Dus gewoon Jensen laten staan. Je wilt Warmerdam toch ook laten staan, terwijl hij zijn dag neit had?

15-10-2017 om 22:10

lees net een bericht van onze aanvoerder en beste speler wat genoeg zegt over de rest van de ploeg trouwens. Padt vind groningers te kritisch , dit is het dan , zelf de boys kunnen er niet meer tegen. ik blijf erbij met dit materiaal speel je rond plek 8 tm 12 en valt hier niet meer uit te halen! de kritiek op de ploeg is onterecht die kunnen dus blijkbaar echt niet beter. maar de kritiek op de club is meer dan terecht aanvoeder padtje.

kees15-10-2017 om 23:10

we vallen teveel in herhaling:  Als je FC groningen iedere wedstrijd een examen laat doen ( compleet met cijgfertjes voor spelers) , dan is het huilen met de pet op !

Nee ik vind juist dat sommige spelers zich beter bewust waren van hun risico's in hun spel, alleen Bacuna is hierin veel te flegmatiek, en geeft meestal één goede dieptpass ( en nu die goede kopbal ).  Reijnen speelde een goede eerste helft. Idrissi had wel lef vanuit achteren maar verspeelde de bal soms ook weer. Ik zie ter Wierik liever als CV...verder is er natuurlijk nog Larsen, Van Nieff enz. 

Ik steun dit elftal onvoorwaardelijk: als ze maar door hebben dat ze niet collectief over de supporters gaan klagen.  De eerste helft hebben ze veekl te afwachtend gespeeld. Dat is hierboven in de tekst van Thijs ( kop van artikel : "na slechte eerste helft" ) prima samengevat.  Jammer en onnodig.  

Ronaldinho7015-10-2017 om 22:35

Ik vind voor beide "kampen" wat te zeggen. Als publiek mag je kritisch zijn, maar je kunt ook het ook overdrijven. Ik volg het hier al jaren en idd op elke trainer was kritiek, zelfs op v.d Looi die de beker won. Het is ook soms niet om aan te zien, maar je bent supporter in hart en nieren en dus steun je je cluppie. Ook als het wat minder gaat. Ik heb nog nooit een ploeg beter zien gaan voetballen als ze steeds uitgefloten worden.

Magno15-10-2017 om 23:24

Helemaal mee eens.

Nachtwacht16-10-2017 om 11:58

Eens

harley16-10-2017 om 08:14

Ik vind dat padt gewoon gelijk heeft. bij ons deugt geen enkele coach. Jammer dat Mahi toch deelnam aan het spel door die verdediger te hinderen..of zocht de verdediger hem juist op? Dan is het een heel handige actie van die verdediger.

 

Ik heb een goede 2de helft gezien ..niet voor niets kreeg AZ toen geen kansen meer. Laten we ons daaraan vasthouden (veel meer hebben we niet).

brummie16-10-2017 om 08:50

Wedstrijd met 2 gezichten, 1e helft weinig durf (vertrouwen?) en weinig lijn in het spel. Dat is sowieso een zorg. In de 2e helft een FC zien spelen met meer durf en lef. Je zag dat middenvelders bij FC ook dieper naar voren stonden. Warmerdam had het moeilijk, maar had een een sterke tegenstander tegenover zich, en daarnaast ook nog regelmatig in de 1e helft een 2 tegen 1 situatie waar hij zich uit moest redden. Bacuna wisselvallig,  maar draaide paar keer goed open en heeft meerdere goede crosspasses gegeven. Jenssen had een mindere (lastige) dag. Padt uitblinker, samen met Doan.

Wat mij betreft mag Mahi op spits positie blijven staan, komt hij naar mijn mening beter uit de verf in een vrijere rol. 

Het team heeft gewoon ook resultaat nodig, om meer vertrouwen te krijgen. Op naar Willem II thuis.

Hgz16-10-2017 om 18:04

Jensen was slecht

Poar neemn16-10-2017 om 09:03

We kunnen beter in het gevolg naar FC Emmen gaan die leveren goede strijdkracht, prima sfeer in het stadion en doen het goed

GerdaS16-10-2017 om 09:20

Ga dan maar  naar heen. Oprotten . Jij bent zeker een glorie Hunter . Ik zeg veel succes  dan maar daar bij Emmen. 

Poar neemn16-10-2017 om 09:36

Zeg nou eerlijk FC Groningen kan wel iets leren van FC Emmen, misschien is Dick Lukkien ook wel een goede vervanger voor Faber

appie happie16-10-2017 om 12:01

Niet op reageren Gerdas..laat je niet op de kast jagen...

rob roy16-10-2017 om 12:32

FC-Emmen, ontstaan door een bijeengeraapt zooitje uit het plaatselijke woonwagenkamp. Ben je mooi klaar mee, met zulks volk.

Poar neemn16-10-2017 om 12:57

Wel of niet bijeengeraapt zooitje ze doen het goed. Daarom lijkt Dick Lukkien mij een goede vervanger voor Ernest Faber.

rob roy16-10-2017 om 16:18

En dan weer vervallen in het achteruit spelen, net zoals onder v.d. Looi. Nee dank je, dan toch maar Faber. 

16-10-2017 om 12:40

watvoor volk rob roy? verschil moet er zijn he , anders was de wereld wel een heel saaie plek. laten we het hier gewoon over de fc houden.

kees16-10-2017 om 13:12

he Achmed: jij houdt van "de puntjes op de <i">...zoals jij reageert.  Rob Roy is hier op BM  wat langer bekend dan jij, en iedereen weet wat ie aan hem heeft ! Dat wil zeggen dat je hem niks over de wereld hoeft wijs te maken ! 

Dus doe mij een lol en hang hier niet de politieagent uit.

Poar neemn16-10-2017 om 14:11

Kees ervaring betekent niet altijd dat je gelijk hebt he

marcelfcg16-10-2017 om 18:42

Dat zie je dan verkeerd Robroy. Kijk eens naar de opstelling van Emmen en je ziet vrijwel wekelijks 4-5 oud FC spelers in de basis. Die jongens brengen het op dat niveau wel.

brummie16-10-2017 om 14:36

de vraag is, wie hier nu eigenlijk de politieagent uithangt....Volgens mij maakt het niet uit hoelang je al deelneemt op dit forum en lijkt me zeker ook geen vrijbrief.  Als je wat post, kan en mag je altijd een (hopelijk nette) reactie terugkrijgen. Achmed reageerde gewoon netjes toch? En Rob Roy lijkt me prima in staat om voor zichzelf op te komen. Laten we het inderdaad bij de FC houden.

16-10-2017 om 16:38

Kees in het leger werken we met rangen en standen , na 10 jaar diensttijd , werkt het dus ook zo op boerenmacht , jammer Kees!

Arthur16-10-2017 om 15:09

Was niet heel denderend maar ik de 2de helft 10 minuten lang een Groningen gezien zoals het hoort.

Mannelijk de duels winnen snel naar voren volle passie. Bloed zweet en tranen. Na deze overtuigende 10 minuten kakte t weer in. 

Doan heeft zeer aantrekkelijk gespeeld speelt soms een onverwacht hakballetje wat niemand verwachtt helaas de Groningen spelers ook niet dat meer afstemmen en hij gaat van grote waarde zíjn

Jensen was de slechste man van het veld .

rob roy16-10-2017 om 16:14

Ik had al voor de wedstrijd voor een gelijkspel getekend want laten we eerlijk zijn wat de FC-Groningen de laatste tijd op de mat legt is niet om over naar huis te schrijven. Ben af en toe eens bij een training en als je dan ziet hoe scherp iedereen is en hoe er wordt getraind dan denk je dat bij de volgende thuiswedstrijd de vonken eraf vliegen. Maar nee, het is net of er een bepaalde angst over het team ligt als ze de grasmat van de Euroborg oplopen. Het zit dan tussen de oortjes zou je dan denken, en moet Ted Troost maar eens langskomen. Ik hou toch nog wel hoop dat in de zeer nabije toekomst het spel van het team beter wordt, ook omdat onze Japanse vriend langzamerhand "acclimatiseerd" en het Nederlandse voetbal beter begint te begrijpen. Nu is het de beurt aan onze Mexicaanse vriend dat die in het eerste z'n kunsten gaat vertonen en gaan dan een goede toekomst tegemoet. Nog even afwachten tot vrijdagavond 20.00 uur en dan wordt Willem 2 besmeurt met pek en veren de Euroborg uitgejaagd en trekken we een lange neus naar v.d Looi.(hahaha).

brummie16-10-2017 om 16:32

Inderdaad Rob Roy, het is inderdaad een enorm verschil in training en wedstrijden. Team oogt angstig in wedstrijden. Ted Troost maar invliegen of een andere goeroe. Team heeft overwinningen nodig om over het dooie punt te komen blijkbaar. Lastig en moeilijk dit om te buigen, ook voor Faber blijkt. Er zit ook simpelweg te weinig lijn in het spel. Overwinning op Willem II zal een zet in de goede richting zijn! Sol aan de ketting leggen, dan is daar de angel er wel uit!

Hgz16-10-2017 om 18:08

Op de training win je geen wedstrijd

rob roy16-10-2017 om 20:07

Wijze opmerking, maar je legt er wel de basis voor een goede voortzetting op de wedstrijd dag.

Hgz16-10-2017 om 21:55

Ik bezoek geen training hoor maar zie jij daar iets van terug in de wedstrijd robroy? In mijn ogen doen ze maar wat op gevoel. Ik zie er geen patroon of lijn in

rob roy16-10-2017 om 23:55

Ik zal je dan aanraden mijn vorige post nog eens goed te lezen, dan begrijp je misschien wat ik met die post probeer uit te leggen. Alvast veel leesplezier.

Hgz17-10-2017 om 10:23

ik heb je post goed gelezen en begrijp wat je bedoeld. ik denk er ook zo over. ik zeg het misschien met minder woorden maar bedoel hetzelfde

rob roy17-10-2017 om 13:41

Goed Hgz, we zitten uiteindelijk allemaal op dezelfde lijn wat betreft het inzicht op ons team.

Hgz17-10-2017 om 22:05

Nou sommigen hier zien het echt niet , die blijven sommige spelers maar de hand boven het hoofd houden terwijl iedereen ziet dat die wekelijks echt onder de maat spelen en het niveau niet aankunnen. Die willen het gewoon niet zien.

16-10-2017 om 16:49

Normaal gesproken winnen we thuis gewoon van onze vriend looitje , ook in deze vorm , en angstig het elftal. Denk gewoon dat het hele seizoen op en af blijft gaan , omdat bij ons de dirigent op het doel staat , en niet in het veld rond banjert en de lijnen uitzet. Training is leuk maar dan geef je onderlinge tegenstand, en heb je niet met factoren tijdens een wedstrijd te maken.Dus mooi dat ze goed trainen , maar in de wei moet het los, en moet het opgepakt worden! Ik vind het sneu voor Faber , dat hij geen persoonlijkheden heeft gekregen van onze heer Nijland. Leuk Doan , Antuna , zullen vast goeie talenten zijn maar die dragen dit team niet, leuk ter wierik , Warmerdam maar zijn ook geen leiders. Veldwijk is het ook nog niet in dit slecht draaiend elftal.

Jantje17-10-2017 om 11:30

Wat elke week weer het zelfde is,is dat middenveld heel erg matig is. elke week maar weer geven daar het weg.

Zowel Bacuna als Jensen  zijn daar heel erg zwak als het gaat om vooruit voetballen,en ook zie ik van hun twee elke week maar idee loos in het rond lopen op veld. in de winterstop zal daar versterkt moeten worden . dan wel iemand met inzicht en een idee. verder zal er een nieuwe linksbuiten verdediger moeten komen want Warmerdam vind ik tekort komen als gaat om verdedigen.

 

rob roy17-10-2017 om 12:05

Jij hebt er wel kijk op Jantje. Maar een linksbuitenverdediger bestaat in het voetbal niet. In een team aan de linkerzijde staat van achter naar voren een linksback een linkshalf en een linksbuiten. Warmerdam is dus bij FC-Groningen de linksback en als er iemand altijd redelijk goed speelt is hij het wel, dus die vlieger van jou gaat niet op. !!!!

17-10-2017 om 20:05

Begrijp wat je bedoeld jantje , aan de bal en aanvallend is Warmerdam prima, maar verdedigend een stuk minder omdat hij vaak als links buiten verdediger speelt haha. Maar van mij hoeft hij niet vernieuwd te worden.

appie happie17-10-2017 om 14:50

Buiten zondag jl om vond ik Warmerdam ook prima spelen,tegen AZ was hij niet de beste van het veld...maar wie wel

kees17-10-2017 om 20:20

Padt misschien ? 

appie happie18-10-2017 om 13:26

Padt uiteraard wel..die red ons steeds maar daar wordt hij ook vorstelijk voor beloond niet waar.

Arthur17-10-2017 om 21:43

Groningen had die sol moeten halen eigenlijk.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!