Terug

Deel deze pagina:

[Update vrijdag 1 juni] Groningen huurt Cassiera voor één seizoen van Ajax

Door Redactie 32 reacties

Volgens Voetbal International hoopt FC Groningen deze week het contract van Dayovaisio Zeefuik en de huurovereenkomst van Mateo Cassierra af te ronden. Zeefuik kwam het afgelopen half jaar op huurbasis dertien officiële duels in actie en heeft een goede indruk achtergelaten. FC wil de rechtsback voor 3 jaar vastleggen. Aangaande Cassierra is de verwachting dat Groningen de laatste details gaat gladstrijken. Het gaat om een huurconstructie van één jaar. 

[Update vrijdag 1 juni] Groningen huurt Cassiera voor één seizoen van Ajax. De Colombiaanse spits die vorig jaar excelleerde in de Jupilair League stelt daarmee 6 andere Eredivisie clubs teleur. Ron Jans haalt de "goede relatie" met Ajax aan. “Net als veel andere clubs zien wij veel wedstrijden van Jong Ajax, waar heel veel talent rondloopt. De naam van Cassierra is het afgelopen seizoen meerdere malen bij ons gevallen, maar wij hadden het gevoel dat hij niet haalbaar zou zijn voor ons. Toen wij van Marc Overmars te horen kregen dat FC Groningen een goede optie zou kunnen zijn, zijn we met de speler in gesprek gegaan.”

“Hij bevestigde de informatie die we al over hem hadden vergaard. Mateo is een jongen die ambitieus is, zich wil ontwikkelen en daarvoor bereid is hard te werken. Hij is een vrij complete spits, die bewezen heeft doelpunten te kunnen maken. Hij wil zich laten zien in de Eredivisie. Wij bieden hem dat podium. Doorgaans zijn wij geen voorstander van huren, maar voetbal is soms ook van de korte termijn. Wij denken met Mateo in ieder geval een jaar lang een prima spits in huis te hebben.”

[Update maandag 30 mei] FC Groningen heeft zojuist bevestigd dat Zeefuik ook volgend seizoen voor de FC zal spelen. Ron Jans is blij met de komst van de twintigjarige verdediger. Zeefuik tekent een contract van drie jaar.

Reacties:
Fan op afstand28-05-2018 om 23:49

Pffffff. Eindelijk. En nu Padt nog een niet te negeren contract aanbieden en de wereld begint er rooskleurig uit te zien. Wat betreft de andere vacatures ben ik dan veel minder bezorgd. Komen dan ook wel passende oplossingen als die gevraagd worden. 

nulvijftig29-05-2018 om 00:45

Helaas kan Groningen niet opboksen tegen grotere clubs als die Padt een contract aanbieden... Grunn heeft helaas niet het geld om niet te weigeren contracten aan te bieden, tenzij er een goede transferclausule inzit...

blauwevogel29-05-2018 om 03:34

Mooi ,geeft een hoop rust als dit rond is.

Alleen nog een CV (chabot?)en we zijm klaar , zolang drost en jenssen hier nog rondlopen kunnen we die ervaren middenvelder vergeten.

Laat die veldwijk aub voor niets naar sofia gaan we hebben echt niets aan die klaploper.

FCG-Forever29-05-2018 om 11:29

Daar kan ik me idd wel in vinden! Die Chabot van Sparta zou zeker niet misstaan!

29-05-2018 om 11:51

Weggeven kan altijd nog, maar er moet ook wat verkocht worden anders is de schatkist straks leeg. Er zit nog geen club op het vinkentouw voor Mahi, Bacuna en van Weert. dus moet er wel wat gebeuren met inkomende euro's. Maar goed, de transfertijd loopt nog t/m augustus, nog tijd genoeg. Maar dat de club nu al spelers haalt voor crusiale posities, is prima. Lopen we tenminste niet steeds achter de feiten aan zoals vorige jaren. Er zijn veel supporters die commentaar hebben op het beleid van Ron Jans, maar dit doet hij toch maar uitstekend. Hans Nijland blijft hier een beetje op de achtergrond, moet ook wel want de man heeft wat problemen met de "rikketik". Hans, vanaf deze plek een wens dat het je goed gaat en hopelijk ben je weer gauw "de ouwe".

Jegelkser29-05-2018 om 07:32

Ik hoop dat het snel rond komt. Zou echt top zijn. 

FCG-Forever29-05-2018 om 11:28

Cassierra ben k echt blij mee! Prima! Nu nog een stabiele doelman en een beresterke CV (vermoed dat Memisević gaat en Larsen gaat transfervrij) en we kunnen gaan!!

Nostradamus7329-05-2018 om 12:25

Ik hoorde iets over een verdediger van Le havre... Fernand Mayembo ? Le havre bracht naar buiten dat de fc interesse had

TOPGrUNN30-05-2018 om 17:12

Top... Aan deze speler gaan we nog plezier hebben. En heb zo'n vermoeden dat ie ons later nog wat kan opleveren... Nu Cassierra nog ff en dan zal het aantal seizoenkaarten ook wel weer oplopen...

Jegelkser30-05-2018 om 21:56

Top aankoop. Erg blij mee. Gaat een leuk seizoen worden

kees30-05-2018 om 22:03

Over Cassierra bericht Voetbalzone op 29 mei 7.40 het volgende (update)

 

Cassierra zegt toe en verlaat Ajax op huurbasis

 

"Nadat beide clubs al een akkoord bereikten over de overgang naar FC Groningen heeft nu ook de Colombiaanse aanvaller zijn ja-woord gegeven. In de huurovereenkomst is geen optie tot koop"

01-06-2018 om 13:37

Wel grappig het bericht in een ander bericht dat AJAX geen optie tot koop in de verhuurconstructie wenstte. Alsof FCG een spits van 5,5 miljoen kan overnemen.

 

Goede spits, top mentaliteit. Ook mooi voor Antuna, kan ie in z'n moerstaal babbelen.

kees01-06-2018 om 13:50

 alsof de aankoopsom en contract van Ajax mbt  Cassiera bepalend is voor welk bedrag de speler later verkocht gaat worden.  Als Cassierra bij FC Groningen geblesseerd raakt of een bagger-seizoen zou spelen of uit de pas zou lopen  ( minder waarschuijnlijk trouiwens ) dan kan zijn transferwaarde ineens gehalveerd zijn. 

Maar van begin af aan is er vanuit de FC op een huurperiode van een jaar als aanvulling op de bestaande selectie.  Denk dat hij bij  Groningen veel gaat betekenen !   

01-06-2018 om 13:52

AJAX is tevreden over Cassiera z'n ontwikkeling Kees. Hij heeft de pech dat Dolberg en KJH nog een jaar blijven. Kansloos dus, een optie tot koop.

 

Ik denk ook dat hij erg veel gaat betekenen

kees01-06-2018 om 14:08

optie tot koop is voor zover ik weet nooit de bedoeling geweest...er zijn gewoon te weinig investeerders bij Groningen.  Bij Doan is dat op eigen kracht nog gelukt.   mijn opmerking was om te zeggen dat niks bij voorbaat vaststaat ( al maak je natuurlijk een definitieve afspraak over de evt koopsom bij een verzilveren van optie tot koop...maar dan nog worden er steeds nieyuwe afspraken gemaakt:

 

voorbeeld: Berg ging bij Groningen naar HSV, die meen ik een 8,5 milj gulden neerlegde.  Twee seizoenen later presteerde Berg daar niks meer en zakte zijn transferwaarde dramatisch.  Met FC groningen/Nijland is toen afgesproken dat er een mindering/afbvoeking  op de openstaande laatste termijn zou komen / precies bedrag hiervan onbekend, maar waarschijnlijk in de miljoen(en).   Nu HSV is gedegradeerd en ze niet meer mega sponsorbedragen ontvangen, zal er een heel andere begroting komen...

01-06-2018 om 14:44

Lijkt mij ook niet, geen idee waarom dat in een persbericht vermeld moest worden.

De selectie begint er wel steeds beter uit te zien. Verdedigend gewoon erg sterk...maar er moet nog wel een cv bij. Talenten als Absalem, Kramer en ik denk ook dat Manoleche snel het vereiste niveau gaat halen. Haal hem alleen van die lb positie af.

Middenveld, erg talentvol maar ook erg jong, en dus wisselvallig. Een type Holla mag er wel transfervrij bij. Wat ik trouwens niet snap is dat Nijland begin dit jaar klaagt over de max 3 jarige contracten die spelers < 18 aangeboden mogen worden en dat vervolgens Vd Looi en Reis...3 jarige contracten krijgen aangeboden. Idem voor Zeefuik. Waar blijven de 4 jarige contracten?

Aanvallend ook prima met vd Weert (2de seizoenshelft tovh wel bewezen een prima spits te zijn), Cassiera en hopelijk ook Mahi.

 

Buddy01-06-2018 om 15:27

tja, de vijfde spits van ajax die na twee jaar ploeteren in de eerste divisie het mag proberen bij de FC. Positief is dat hij in ieder geval bijna niet slechter kan presteren dan zijn voorganger.

 

Rob197001-06-2018 om 16:16

Er zijn zeven eredivisie clubs geweest die naar deze stumper hebben geinformeerd. Ik begrijp je volkomen Buddy, hoe kunnen ze dit nu doen. Nijland had voor Lewandowski moeten gaan, dit wordt helemaal niets. Gemiste kans. 

kees01-06-2018 om 16:36

idd Rob...op deze manier worden de fans van FC Groningen niet blijf...maar hioe dan wel ? ...Cassierra binnenhalen als een tweede-rangs spits...pff.  ZEVEN clubs informeerden, maar Ajax heeft gekozen voor FC Groningen...natuurlijk niet om de huursom, maar om het vertrouwen dat deze jongen alles speelt in een ( bij benadering ) Ajax-systeem, en hij daar dus ED ervaring opdoet...WIN-WIN situatie dus.

manus02-06-2018 om 08:52

Als ik naar de video's kijk over Cassierra, denk ik dat we een topspits in dop hier voor een jaartje in huis hebben. Iemand die zijn eigen kansen creëert, sterk is in de bal afschermen en op alle mogelijk manieren de bal tegen het net krijgt. Heeft een sterke versnelling vanuit stilstand. Daar kunnen we veel plezier aan gaan beleven.

kees02-06-2018 om 15:20

en dat straalt ook af op andere U 23 talenten: Romeiro van Kozakkenboys heeft het ook in zich om deze kwaliteiten te ontwikkelen: snel, echte spits die passeren kan en kan scoren .  Zo blijkt er ( gleukkig ) een veel betere aftemming te ontstaan dan we de laatste jaren hadden, toen spelers- meest jeugdinternationals - werden aangekocht en die na een jaar helemaal verpieterden ( Tibbling, Hoessen, Idrissi enz ) .  Jans kan dat goed zien omdat hij jarenlang trainer is geweest.

02-06-2018 om 11:34

T joch scoort niet alleen...tis ook een uitstekende voetballer. Kan me een overstapje herinneren waarna Klaassen verwoestend uithaalde, en scoorde.

Golden state warriors03-06-2018 om 09:32

Kees zijn er al geruchten dat er ook nog spelers weg gaan (ik vraag het aan jou want jij weet dat vast wel)

kees03-06-2018 om 11:37

heb belofte gedaan dat ik niet alles wat ik hoor kan vertellen hier, wel is er heel slagvaardig al voor de transferperiode gehandeld.

Het is zeker geen vanzelfsprekendheid dat Cassierra hier volgend seizoen speelt. Doan werd eerder al .  Met ook Van de Looi en Reis en Zeefuik erbij staat er - naast Te Wierik en Warmerdam een al  ingespeelde achterhoede bij de selectie.

 

Voor wat betreft eventueel vertrekkende Memisevic, Larsen, Jenssen zal er nog wel een defensieve vervanger  bijkomen.

Drost gaat zo goed als zeker weg, over een vertrek van Mahi en Padt en Bacuna  zijn we nog ongewis.  Antuna zal wel blijven verwacht ik. Met Romeiro van Kozakkenboys is al ingespeeld op een verkoop van Mahi

 

...maar ik sluit geen verrassingen uit...als er plots een gat valt. Wel is het natuurlijk afhankelijk van het spelersbudget/opbrengsten uit transfers... Ik denk dat er tijd genoeg is tot de competitie weer begint.    

Golden state warriors03-06-2018 om 12:33

oke ziet er dus mooi uit

weet je misschien ook al wat meer wat er uit komt bij de spelersbudget/opbrengsten uit transfers? of mag/wil je dat niet zeggen (begrijp ik wel)

M0i03-06-2018 om 13:17

Kees, als je zo goed bent ingevaren bij de FC, klopt het dat de teller voor verkochte seizoenkaarten op 8800 staat, en dat dit slechts 1400 af is van het aantal van vorig seizoen (waarvan ik dacht dat het veel hoger was, rond de 12.000) ?

kees03-06-2018 om 17:46

daar weet ik niks van en ga ik ook niet over.  Ik ben maar gewone supporter en niet in dienst van de FC en vwb seizoenkaarten, investeringen, enandere geldzaken  enz wordt trouwens sowiezo verwezen naar officiele mededelingen en cijfers van de club. 

Marco03-06-2018 om 19:10

Mag toch hopen dat als MahI wordt verkocht er kwaliteit bij komt en niet dat Romeiro zijn vervanger is voorin. Cassiera is afwachten, Van Weert vote ballen beperkt en Atuna moet je afvragen of je nog een jaar wilt huren. Romeiro vind ik ook gevaarlijker als hij vanuit het middenveld komt of een schot rand 16. Lijkt mij vooralsnog een speler om de laatste 20 minuten in te brengen in een thuis wedstrijd zoals Idrissi geregeld is ingezet, als hij al eredivisie waardig is. 

kees03-06-2018 om 22:46

Marco:

Cassierra is naar mijn idee meteen inzetbaar en tamelijk zeker van basisplaats. Met hem kan Van Weert gevaarlijker worden.  

Romeiro zal enige tijd moeten wennen aan hoge tempo ED, en daarom soms wel (als invaller) spelen of eerste tijd in U23. De trainer kent zijn mogelijkheden goed, da's een voordeel.  Vwb Mahi ..die isn na4 jaar FC Grioningen toe aan een verandering, maar als er nugeen betalende clubs komen dan moet er weer een konijn uit de hoed worden getoverd..een jaar bijtekenen en hij werken aan zijn jonge gezin en aan zijn conditie/blessures. Niemand is onvervangbaar, ook Mahi niet. Met Csssiera staat er een echte spuits en met Doan een schaduwspits, Antuna kan naar mijn idee komend jaar nog flink groeioen als hij een beetje samen optrekt met landgenoot Cass. Bacuna blijft een lastige: als hij niet wil dan heeft Groningen gewoon én geen transfersom én niet zoveel aan hem. Ik denk daarom dat hij niet bijtekent maar vertrekt.  Bij padt zie ik het de andere kangt opgaan...na veel afwegingen zijnerzijds zal hij misschien toch een verbeterde aanbieding bij Groningen voor 1 jaar accepteren.  Memisevic gaat wel denk ik....Drost en Larsen en Jenssen worden weggedaan/verhuurd.       

 

Arthur03-06-2018 om 22:53

Hij het Moreira niet Romero trouwens.

kees04-06-2018 om 03:12

Moreira idd, je hebt gelijk, maar hij zal er niet van wakkerliggen.

04-06-2018 om 12:03

Kees doet net alsof hij insiede info heeft. Mensen met inside info praten daar niet over, trust me.

 

'Het is zeker geen vanzelfsprekendheid dat Cassierra hier volgend seizoen speel' Topinfo Kees. Ondanks de berichten, Mateo komt niet.

kees04-06-2018 om 14:34

Ik weet niet beter dat het rond is gekomen met Cassierra zèlf.

 ..en weer eens zo'n vervelende post van Mike naar een ander ..je doet je best maar.  

appie happie04-06-2018 om 14:47

Lekker laten lullen Kees...stond toch overal op officiele site's dat het rond was.dus gaan we daar vanuit.

Reactie verwijderd door redactie

kees04-06-2018 om 16:11

jij hebt een heel merkwaardige opinie over anderen, waar jij steeds het laatste woord wil hebben..  heeft a,llemaal  met Jans of Nijland of met mijn intenties hier te maken zoals jij beweert...zie je zelf niet hoe belachelijk en kinderachtig  jouw tekst van hierboven is  ...

05-06-2018 om 14:41

@Kees,

Nog een paar poets van deze onbenul en de redactie ziet zich genoodzaakt dit figuur te bannen van deze site. Zal niet zolang meer duren, denk ik. Zin we ook weer af van die zielige sprookjes. 

Reactie verwijderd door redactie

campesino04-06-2018 om 18:05

MIKE, zou je de mensen in hun waarde kunnen laten. Leest voor de rest ook wat aangenamer.

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Thijs_Faber05-06-2018 om 20:24

Dames, houden we het een beetje gezellig? Groeten van jullie favoriete moderator 

05-06-2018 om 21:47

Hey Thijs, ouwe reus! Heb je m'n zelfgeschreven couplet voor beide heren verwijderd? Wat jammer, het was een soort liefdesverklaring na al het gesteggel van de laatste dagen. Ik zie dat Robbie m'n bijdrage iig als een poet opvatte. Thanks RR, I'll take it as a compliment. 

 

We hebben allemaal minimaal 1 overeenkomst, de liefde voor FC Groningen. We denken allemaal dat de FC ons meisje is. Mjah, I'm a lover, not a fighter.

https://www.youtube.com/watch?v=ySHT0StxKKc

kees06-06-2018 om 07:50

benieuwd of belangstelling van de FC ( en Vitesse en Duitse club )  in die Deense doelman Grytebust (Odense)  - een gerucht BM van 28 mei - nog bevestigd gaat worden? . Padt staat na de twee oefenwedstrijden bankzitten bij Oranje een soort kruispunt in z'n carrière: de door hem genoemde voorwaarde van verbetering kan er misschien komen..de overstap naar een grotere club zou hem voor de toekomst weer in de belangstelling van Oranje kunnen zetten.  Noch Cillissen noch Zoet maken de indruk dat zij een plaats in Oranje niet (meer) hoeven, en die ambities van Padt zijn er natuurlijk ook. er komt weer een EK(voorronde). en Padt blijft een publiekslieveling.  we merken het vanzelf. 

  

marcelfcg06-06-2018 om 12:02

Is de BM redactie op vakantie? Al bijna een week geen enkel nieuwbericht meer.

Thijs_Faber06-06-2018 om 13:46

Niet op vakantie hoor, er is gewoon weinig nieuws. Heb jij nog nieuws?

TOPGrUNN06-06-2018 om 15:42

Die keeper van Ijsselmeervogels die de Fc op het oog had als 2e keeper zou daar liever willen blijven...dus daar kan een streep door. Lijkt me ook nog niet nodig als jezelf al een talent hebt in Hoekstra en zolang Begois er nog is...

MisterFC06-06-2018 om 17:18

Ja, de FC heeft 3 jonge talenten contracten gegeven, en de optie met die jonge Fin gelicht.

kees06-06-2018 om 17:49

Kongolees Fernand Mayembo ( CV ) tekent bij Le havre (2e ligue)  transfer van 800.000. FC Groningen was geïnteresseerd sinds feb.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!