Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen huurt Mexicaan Antuna van Manchester City

Door Redactie 20 reacties

Hans Nijland heeft zojuist op de jaarlijkse persdag bekend gemaakt dat Uriel Antuna voor twee seizoenen van Manchester City wordt gehuurd. De Engelse topclub kocht onlangs de aanvaller van het Mexicaanse Santos Laguna. Manchester City wil het talent eerst laten rijpen bij een goede club. Via onderlinge contacten is FC erin geslaagd om Carlos Uriel Antuna Romero tijdelijk aan zich te mogen binden. Nijland omschrijft de Mexicaan als een talentvolle speersnelle rechtsbuiten. Antuna zit momenteel in Mexico (benodigde papieren regelen) en zal volgende week naar Groningen afreizen om medisch te worden gekeurd. Hoewel het niet de ambitie is van de club om te huren zal FC in de toekomst bij een transfer daarvoor een geldbedrag ontvangen.

Reacties:
Bram scheet08-08-2017 om 16:35

Betekent deze nieuwe aanwinst

 

Het vertrek van MAHI!!!??

kees08-08-2017 om 16:41

Prachtig bericht !!

 

Heeft Hans Nijland ons toch zout in de ogen gestrooid, en die paar andere clubs die in hem waren geïnteresseerd.

 

Was onder de indruk  op Youtube van deze medogenloze afronder

 

Hij geldt volgende de Britse berichten als "highly talented", en in feite praat je bij een tweejarig contract met doorverkoop% over een koop zonder investering.  Bij eerder vertrek/terugkeer naar Man City, bijv.  na een jaar zal er (vast) wel een veel hogere afkoopsom  aan FCG betaald moeten worden. En tussentijds kan er altijd wel  onderhandeld worden als de knaap zeer goed bevalt..

 

creatief zijn ...zei Faber nog ... is gelukt in dit geval.

Groen hart08-08-2017 om 16:41

Ik denk dat mahi weggaat ... 10054 seizoenkaarten verkocht en een verlies van 2.5 miljoen.

wat wel lekker is ze delen in de verkoop van de Mexicaan.

Groen hart08-08-2017 om 16:45

Kees zie you tube genieten van Uriel Antuna.

BloodyGrunn05008-08-2017 om 17:24

Hoppaaa lekker bezig Nijland en co

brummie08-08-2017 om 17:35

Ben blij met constructie 2 jaar, maar blijf sceptisch m.b.t. huren. Dit is nog een jonge talentvolle speler en zal (denk ik) het eerst met invalbeurten moeten doen. Hoop niet dat het ten koste gaat van Idrissi, wat ik ook een erg taentvolle jongen vind. We zullen het zien!

opa08-08-2017 om 17:42

een mooie voetballer

08-08-2017 om 17:51

Klasse gedaan 

08-08-2017 om 17:51

Helemaal mee eens, met vriendelijke groet MOD BM

grunnfan08-08-2017 om 18:30

Daar gaan we veel plezier aan beleven Denk ik......kan wel eens de sensatie van de eredivisie worden deze gast.......goed gedaan grunn!!!!!!

Jammer dat hij er zondag nog niet bij is..

Magno08-08-2017 om 18:37

Mooi! Veelbelovende speler en zijn snelheid kunnen we goed gebruiken. Prima constructie ook. Liever koop, maar als je dan toch moet huren dan maar zo.

Jantje08-08-2017 om 18:52

Wat weer domme transfer 

Rob197008-08-2017 om 19:04

Bedankt voor de onderbouwing van je reactie, hier kan ik wat mee. 

Groen hart08-08-2017 om 19:15

Jantje wat weer negatief .. ik zag onze Japanner twee x spelen met zoveel flair, talent staat er altijd.

Groen hart08-08-2017 om 19:16

Nee Maduro deed het hier lekker 

Jantje08-08-2017 om 19:09

Net als de japaner is dit een speler die nog jong is en tijd nodig heeft om aan ons landje te wennen.

Vind dit behoorlijk risico . want als deze jongens het niet kunnen dan zien we weer matig voetbal.

TomOkker09-08-2017 om 07:10

Wat is het risico en ik lees het hier wel vaker, wat is het probleem dat je met een jong elftal met kerst op plaats 12 - 16 of misschien op plek 22 staat!!!! So What. 

Zo lang mensen zich blijven vergapen aan ranglijstjes en niet het geduld kunnen opbrengen om een team te ondersteunen die in opbouw of in een ontwikkelings fase zit dan mogen wat mij betreft al die seizoenkaarthouders en de rest van al die zeikerds definitief wegblijven. Net zoals die sponsoren die zich zogenaamd alleen met winnaars willen identificeren, opzouten en ook niet meer bellen als het wel weer gezellig is. Over verliezers gesproken, dan vergeet ik nog de gevestigde media studio lawaaipapegaai & Co.

Wen er maar mensen dit is meer dan een trend althans dat hoop ik, want we hebben wat dat betreft een mooi voorbeeld aan een model die elders in het land wordt toegepast. En als je moet huren dan huur je gewoon als dat het proces kan verbeteren  en/of versterkt 'bring it on' zou ik zeggen. Want het pappen en nat houden van de afgelopen jaren heeft niet gewerkt en gaat ook niet werken. Leven bij de waan van de dag, je zult op enig moment een keus moeten maken en de gevolgen moeten accepteren maar dat is hier voor sommigen wel heel veel gevraagd.

Ik vind het bijzonder knap dat het de FC het gelukt is om 2 hele jonge knapen die naar verluidt een aardig potje kunnen ballen weten te strikken. Daarbij vergeet de overige aankopen ook niet want in dat opzicht heeft Hansie helemaal gelijk. Er is geinvesteerd en investeringen geven nooit garanties maar er is in ieder geval wel over nagedacht.

Kein geloel Fußbal spiel'n 

Arthur08-08-2017 om 19:19

Dit jaar worden we 5de en volgend jaar halen we met Robben de champion League!!!

nulvijftig09-08-2017 om 00:28

Prima gedaan door Groningen. Een speler gehaald die normaal gezien onhaalbaar is voor ons, in de huidge markt. Ook een deal waar alle partijen wat aan hebben, Groningen heeft de speler de komende twee jaar, betaald er niks voor en krijgt ook nog geld als City hem verkoopt.

kees09-08-2017 om 02:34

Het is maar heel de vraag hoe die financiële deal met die handelspoot van Man City  ("City Football Group")is geregeld... Ze spraken bij FC Groningen van een "samenwerking"...dat is iets anders dan simpel een "loan constructie".  Wat wel bekend was, is dat die handelspoot niet een gecontracteerde speler bij Man City mag laten spelen.  En ook is duidelijk dat vóór het tekenen van deze speler er contact was met FC Groningen. 

1 + 1 = 2... dus FC Groningen deelt warschijnlijk nietalleen in een soort doorverkoop% bij verkoop, maar ook in de waardestijging van deze speler... zeg dat deze speler in 2 jaar tijd een waardestijging van 1,5 miljoen maakt bovenop het aankoopbedrag (grootte onbekend), dan is hiervan een deel voor FC Groningen.  Los daarvan zal de huurprijs ooit wel eens bekend worden gemaakt, wees niet verbaasd als die gunstig, dwz  laag,  is uitgevallen voor FC Groningen. 

Dan nog het sportieve deel van deze bijna 20 jarige  Mixicaan (geb datum 21 aug '97) van 1.74 m lang. Speelde maar heel weionig in de hoogste liga en viel op bij het WK onder 20 Hij is een echte winnaar, snel en ook zeer doelgericht.  Wordt nog moeilijk om hem naast een ander voorin te zetten. Zal tijd nodig hebben vooradt hij begrepen wordt door de andere spelers... Maar dat hij gaat verrassen, dat verwacht ik zeker ! 

Mahi blijft spannend of ie blijft.  Als ie in augustus weggaat dan toch alleen voor een mooi hoog bedrag. wég dat tekort op de begroting   

TomOkker09-08-2017 om 08:14

Is dit relevant?

09-08-2017 om 10:45

Ranglijsten zijn superbelangrijk Tom. Ook voor Nijland en co. Jouw kerstgedachte is niet zo relevant. En mensen die het niet met je eens zijn moeten maar wegblijven? Get a grip...

kees09-08-2017 om 11:08

@ Tom Okker

Natuurlijk ga ik jouw post niet helemaal doornemen...daarvoor zijn er teveel zaken bijelkaar gesleept wat mij betreft.

Profvoetbal (business) is op zich heel conservatief, maar  veranderingen in contracten, leenconstructies en zelf opleiden van spelers,  die gaan natuurlijk steeds door.  "de trend is koning".

Dat het jou niks zou kunnen schelen of we een jaar onderaan zouden staan, dat geloof ik niet.  Dan moet je naar de amateur-onderdivisies gaan. Bij sport hoort streven naar sportief resultaat.  Vooraf calculeren op een 8e plaats is ook zoiets...tot nu toe is dit  op het laatst net gelukt, maar de pijp was wel helemaal leeg op het einde in de play offs. Er zat ook geen rek meer in de selectie van toen (enkele spelers uitgesloten)

Tot slot...als je zo dwars bent van de vaderlandse voetbalprogramma's en commentatoren, dan moet je niet dat populaire "Hansie" gebruiken om de naam van Nijland te gebruiken.  Voor mij is het altijd "de heer" iof "directeur" of gewoon "Nijland"...Ik ben het niet altijd eens met zijn kort door de bocht uitspraken naar de supporters toe, maar geef zeker t.a.v. zijn persoon bij FCG wél de credits en het respect dat de man verdient!   

TomOkker10-08-2017 om 09:36

Beste meneer kees boter op je hoofd, het zou je sieren als je dergelijke betuttelingen achterwege laat. Ik lees hier wel vaker posts waarin jij meent iemand de maat te moeten nemen als jij je aangesproken voelt. Hansie en Jansie zijn enkel liefkozende namen net als Boris en Joris.  Staat volgens mij ook netter als Hoerenveen, 020, 010 of wat ik hier verder allemaal aan (im)populaire woorden voorbij zie komen. Daarbij, kom mij niet aan met populair of populisme want deze discussie ga ik graag met jou aan. 

Gezien het aan- en verkoopbeleid van de afgelopen jaren zou ik graag zien dat FCG zich meer en meer gaat richten op jeugdige spelers.  Het liefst zelf opleiden maar spelers als Doan en Antuna wel of niet onder contract zijn ook zeer welkom. Met een nieuwe koers/beleid is de kans groot dat dit weleens ten koste kan gaan van de stand op de ranglijst. Ik kijk liever naar goed voetbal dan naar de positie op een lijstje want daarvoor ben je van meerdere factoren afhankelijk en heeft soms niks meer met voetbal te maken. Dit is een plastische opmerking maar denk er maar eens goed over na.

M.a.w. eén stapje terug om vervolgens 2 - 3 stappen voorwaarts te maken. Dat het gross hier helemaal in de stress schiet als FCG in het linkerrijtje staat wil niet zeggen dat het mij niks kan schelen. Ik kan het geduld wel opbrengen als de stand op de ranglijst iets anders aangeeft dan wat er op het veld gebeurd.  Wat dat betreft waren de eindstanden van de afgelopen 3 - 4 seizoenen een verrassing voor mij maar dat is mijn mening.

Kein geloel Fußall spiel'n

kees11-08-2017 om 03:23

Ik denk dat de leiding bij FC Groningen zelf in de stress schiet als ze in het rechterrijtje staan.  Dat heeft hjet vorige seizoen wel bewezen.  Ik denk dat Hr Nijland met zijn uitspraak "sprong in het diepe" bedoelt dat ze meer risico's willen nemen met de op te stellen (jeugdige) spelers en een risico van een tijdelijk dip in de resultaten gewoon moeten slikken.

Dus ik voorspel ( met de bookmakers die meer dan 50% geven voor a.s. Zondag: een Groninger overwinning op SCHeerenven )

Dat tegen Heerenveen, oan z'n debuut maakt, en tegen  Ajax, Antuna in de eerste helft speelt, enz.  Dát geeft een goed signaal aan de supporters.  maar eind oktober, na 10 wedstrijden, kan het alweer anders zijn:  gewoon het ouderwetse: gemiddeld tussen de 1 en 2 punten  halen per wedstrijd en je eindigt einde seizoen vanzelf in de safety zone, dwz. tussen plaats 8 en 12. Die wetmatigheden  blijven bestaan, omdat de profcompetitie natuurlijk vooral met geld en prestige te maken heeft.

Daar hoef ik niet goed over na te denken.  het is gewoon het verschil tussen voetbal-wedden en voetbal-wetten  

campesino09-08-2017 om 12:36

Laat ik vooropstellen dat ik niet ontevreden ben en zoals ieder jaar hoop dat dit een topseizoen voor de fc gaat worden.

ook de huurconstructies die zijn bedacht lijken me allemaal prima, maar gerust ben ik er zeker niet op en of we er sterker op zijn geworden moet worden afgewacht. ik denk dat dit afhangt van het feit of mahi en padt vertrekken of niet.

warmerdam lijkt mij een prima aankoop en lijkt me zeker geen achteruitgang. Bij kane heb ik het voorgevoel dat die wel eens vaak geblesserd kan zijn, maar goed dan hebben we te wierik nog achter de hand. En met de komst van veldwijk (helaas geen kodro) ben ik bijzonder blij. zie hem liever dan matavz of castaignos. Tot zo ver wat mij betreft geen wanklank. Voor de rest kan ik er geen zinnig woord over zeggen, net als 99% v.d. supporters. want iedereen kan wel lyrisch doen over doan en antuna, maar ik had ze nog nooit zien voetballen en het is dus maar afwachten wat het is. een exotische naam staat niet garant voor succes. sterker nog ik verwacht niet dat ze op korte termijn  veel zullen toevoegen. 

En het echte zorgenkindje, het middenveld is niet versterkt. sterker nog dat is verzwakt, of drost en bacuna moeten ineens de geest krijgen.

dus ja als mahi en padt bliven, als bacuna,drost en idrissi een stap kunnen zetten en doan en antuna blijken werkelijk pareltjes dan zal het een mooi jaar worden.

maar wat als mahi en padt 30 augustus vertrekken, drost als een dooie over het veld blijft sjokken, jenssen geblesseerd raakt, bacuna weer een doodschop uitdeelt en onze pareltjes toch geen pareltjes blijken???

kees09-08-2017 om 13:04

prima post Campesino, ....met die onzekerheden en vragen leven we allemaal !

Het is wat mij betreft de "andere kant van de medaille" als je- zoals FC Groningen nu doet- de selectie vernieuwt en verjongt. 

09-08-2017 om 13:07

As is verbrande turf, Campe...

rob roy09-08-2017 om 13:24

Als m'n tante ballen had gehad dan was het m'n oom geweest. Als bestaat dus niet net zo min "als" de zekerheden in het voetbal. We wachten gewoon het verloop van de competitie af en zien waar het schip strandt, de bal is rond en nog een paar van die "one liners". 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!