Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen in slotfase pijnlijk onderuit tegen FC Emmen

Door Redactie 20 reacties

Het veld was ruim op tijd sneeuwvrij gemaakt. Het stadion nagenoeg uitverkocht. Ter nagedachtenis aan de FC supporters die dit jaar zijn overleden, klonk één minuut lang een indrukwekkend applaus. De aanhang zat er klaar voor. De wedstrijd leek lange tijd op 0-0 af te stevenen. Maar in de 87e minuut was het Mahi die de FC op voorsprong kopte. Het feestje was van zeer korte duur. Direct na de aftrap werd het 1-1 door een doelpunt van Pedersen. In de extra tijd was het weer Pedersen die met de 1-2 extra zout in de groen-witte wonden strooide.  Door deze overwinning klimt FC Emmen naar plek 11. FC Groningen dat vanmiddag eveneens de elfde plaats had kunnen veroveren, zakt terug naar plek zestien...

eerste helft
De eerste doelpoging kwam op naam van Warmerdam. Doelman Scherpen had weinig moeite met diens rollertje. Groningen toonde wat meer het initiatief naar voren, zonder dat dit tot kansen leidde. Daarvoor lag het tempo te laag. Doan en Mahi kregen nauwelijks ruimte om te voetballen. Een vrije trap van Handwerker werd tot corner verwerkt die niets opleverde.

Het eerste doelgevaar van de gasten werd naast geschoten door Chacon. Er was ruimte ontstaan nadat Chabot zichzelf ongelukkig blesseerde. Aan de andere kant van het veld verkeek doelman Scherpen zich bij een hoge bal. Het liep met een sisser af. Mimoun Mahi had kort daarna de 1-0 op de schoen op aangeven van Warmerdam. Scherpen lag in de weg. Emmen werd wat brutaler. Glenn Bijl schoot ruim over en de korte fase daarna was er kortstondig Drentse druk. Uit de tegenstoot werd Doan hinderlijk vastgehouden net buiten de zestien. Dat kwam Chacon op geel te staan. De vrije trap van Handwerker werd stijlvol uit de kruising getikt door Scherpen. 

Het spelbeeld werd wat rommeliger. Er was een mogeljkheid voor Bannink die ruim over schoot. Op slag van rust werd Padt onder vuur genomen die de de bal tot corner verwerkte. De hoekschop die dreigend voor het doel kwam, verdween via het hoofd van Bakker naast. Aan de overzijde vloog een hoekschop voor FC rakelings langs een paar aanvallers. 

tweede helft
Na de hervatting waren er diverse blessurebehandelingen waardoor het spel noodgedwongen moest worden stilgelegd. Het spelbeeld verplaatste zich op en neer. Padt greep attent in op het doorkomen van Jansen bij de korte hoek.

Ook Bannink was dichtbij de openingstreffer. Een knappe Emmense aanval die daaraan vooraf ging werd via Te Wierik geblokt. Breij maakte zijn opwachting voor Cassierra. Een korte fase brak aan dat Grunn hoog druk zette rondom de rood-witte zestien, echter de kansen bleven uit. Pedersen verving Arias.

Mendes Moreira kwam in het veld voor Warmerdam. Bannink (hamstring) kon niet verder en werd gewisseld voor Marinus. Mendes Moreira leek in scoringspositie te komen op aangeven van Zeefuik maar een Emmen speler voorkwam dat. En even later was het wel raak. Mendes Moreria werd prima ingespeeld en gaf een panklare voorzet op het hoofd van Mahi die de bal inknikte.

Direct daarna viel de 1-1. Vanaf de aftrap werd de bal verlengd en Pedersen haalde uit. Padt zat er nog aan maar de bal ging over de lijn. Direct daarna kreeg Doan een dot van kans maar de Japanner schoot ruim over. Zeefuik ontsnapte aan direct rood na een charge op Bijl, het bleef bij geel. Jansen maakte plaats voor Klok.

En wat een deceptie. Een Emmense diagonaal genomen vrije trap werd bij de tweede paal voorgekopt en Pedersen was er als de kippen bij voor de 1-2....

De extra tijd zat er nagenoeg op, het zou niet meer baten. Grunn was gezien...

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Reis, Memisevic, Warmerdam, Cassierra, Mahi                                      

Opstelling FC Emmen: Scherpen, Gronsveld, Veendorp, Bakker, Siekman, Bannink, Bijl, Chacon, Cavlan, A.Jansen, Arias    

Reacties:
16-12-2018 om 17:01

Dit slappe gedoe is niet iets van dit seizoen. Het gaat al jaren zo, als FC-Groningen met één wedstrijd een flinke stap kan maken gooien de spelers er met de pet naar. Er zijn mensen die FC-Emmen feliciteren, iets wat ik niet begrijp. Een elftal dat zo laf speelt moet in mijn ogen al met de winterstop degraderen. Kijk, dat de FC-Groningen deze pot verliest was misschien op voorhand een zekerheidje want reken maar dat Lukkien die ploeg scherp heeft weten te maken maar dat die ellendige dissident Pedersen de doelpunten moest maken was helemaal van de gekke. En Hans Nijland heeft natuurlijk helemaal de pest want was hij het niet die de Deen terugriep na een verloren wedstrijd en vond dat hij het publiek moest bedanken? Gelukkig nog één westrijd en dan hoeven we ons een maand lang niet te ergeren aan dit stelletje ongeregeld.

Groen hart16-12-2018 om 18:08

Emmen had gelijk ... wij moeten het spel maken emmen niet . Van harte Emmen met dit budget grunn de baas .

kees16-12-2018 om 20:45

ach...het verleden van o.a. die Pedersen, dat ligt wel achter ons, al moest nou net  HIJ als invaller  die twee in de goal werken.  Maar jij hebt gelijk dat FC groningen iets op karakter miste vandaag:  het leek soms wel een campingwedstrijd, alsof het niet uitmaakt wie de bal heeft...net als vorige week, weinig overtuiging, weer veel kopballen op het middenveld die verloren werden, en ook te flets in de afronding.  Dat Emmen voor een gestolen punt kwam en het spel niet maakte, dat is vanuit hun positie begrijpelijk.  Van de Looi en Lukkien hebben jaren geoogst met calculerend afbraakvoetbal. Het verschil met de spelopvatting  onder Buys is bij FC G in de uitvoering nog niet snel en geslepen genoeg...en ja: Cassierra heeft nu wel z'n kansen gehad.  Zonde,  die 3 punten hadden we goed kunnen  gebruiken, ik meende toch pas bij in de laatste 20 minuten voor het eerst echte strijd te zien. zoiets van: even nog gas geven...geen resuoltaat dus   Fortuna volgende wordt ook geen makkie.  weet niet of Buys de jongens nog scherper en beter voetballend  kan krijgen voor die pot.  Dan maar een recept voor het Kerstdiner uitzoeken. 

16-12-2018 om 22:48

En jij blij zeker, Groen Hart??????

16-12-2018 om 17:02

Speel je verdomme een keer voor een uitverkocht stadion, leg je zoiets op de mat... Kan er geen woorden voor vinden!!! Schandalig  wanvertoning  amateurisme ten top . . Bah!!!!!!! 

Nachtwacht16-12-2018 om 17:03

Hoe kun je in 5 minuten een wedstrijd zo weggeven. Beide teams niet goed. Maar als er dan 1 team moet winnen, dan toch Groningen. De ballen van Emmen vielen vandaag net even op de goede plaats de laatste minuten... Zuur.

Zelf verloren en directe concurrent gewonnen.

Ik heb me wel weer geergerd aan het terugspelen. Vooral Reis speelde 80 pct van zijn ballen naar achteren. Vond ook de passing van Reis ook onvoldoende vandaag. Passes waren steeds te zacht. Maar goed, zal bij het leerproces horen.

Nu Sittard maar van de mat spelen.

 

 

M0i16-12-2018 om 19:05

Precies. Bij 1-0 in minuut 87 moet de wedstrijd op slot. Zeer pijnlijke nederlaag.

FC LICHTBOEI16-12-2018 om 17:14

De FC had bij rust 2-0 moeten voor staan, want Mahi had 2 grote kansen die hij normaliter benut kijk maar naar zijn goal. Bij de 1-1 vind ik dat Sergio hem had moeten hebben of in elk geval beter had moeten verwerken en de 1-2 is echt schandalig. 

 

Daarnaast vraag ik mij af of de FC samen met Ajax een clausule in het huurcontract van Cassierra hebben opgenomen dat als hij tegenvalt in januari kostte loos mag worden terug gestuurd, want wat speelde hij weer belabberd vanmiddag.

Cantona16-12-2018 om 17:17

Het is gewoon een schande dat zo'n prutser er geld voor krijgt.

Cantona16-12-2018 om 17:14

Wederom werd er weer niet aan klantenbinding gedaan.

We komen  gewoon kwaliteit , mentaliteit en slimheid te kort.

Zit je eindelijk met een goed gevuld stadion en dan ontbreekt het je nog aan kloten.

Als je thuis met zo'n waardeloze instelling tegen een direkte concurrent dan verdien je het gewoon niet.

Ik snap ook niet dat ze Cassierra nog niet naar Amsterdam teruggestuurd hebben, die mag zichzelf niet eens een voetballer noemen.

En dat Buijs dat nog niet door heeft zegt ook genoeg over zijn vakbekwaamheid.

Stelletje lamzakken zijn het.

tante jannie16-12-2018 om 17:31

Ik verwacht dat ze die luie nutteloze Columbiaan terug sturen, zal me niet verbazen als dat deze week nog gebeurt en anders direct na komend weekend. 

 

brummie16-12-2018 om 17:38

Vond FC met name 1e helft behoorlijk spelen, met pressing naar voren. Emmen erg verdedigend. Van de  kansen die je dan krijgt moet je die gewoon maken. 

De 1 nul was een bevrijding, en de laatste minuten een bizarre ontknoping. Vanaf de aftrap scoren is uiteraard ongelooflijk. Denk toch een vorm van scherpteverlies na de goal. 

Dat Emmen ook nog de 1 2 maakt is zuur, en een puntendeling was dan ook meer op zijn plaats geweest. 

Teleurstellend resultaat, maar vond de ploeg niet dramatisch spelen. 

metworst16-12-2018 om 18:02

Knap dat je het nog redelijk positief kan zien Brummie, ik ga met een vervelender gevoel de werkweek in.

Ik weet niet of dit nog wel gaat goedkomen, de mannen met aflopende contracten of waar interesse voor is zullen nu niet aarzelen om te vertrekken als er een kans is. En geef ze es geen gelijk.

Cassiera is echt dramatisck. Maar de rest was niet veel beter, alleen Zeefuik was ok.

Groen hart16-12-2018 om 18:06

He niet dramatisch ? Keek jij wel ?

debultjes16-12-2018 om 18:05

Wederom een brevet van onvermogen van de trainer, lekker makkelijk om Chabot aan te vallen dat hij degene die de fout maakte. Volgens mij is het ook de taak van de trainer (daar is hij tenslotte toch trainer voor) om de ploeg voor zulke fouten te behoeden. Na de goal had hij dus gelijk verdedigend moeten wisselen en Memesivic naar achteren moeten halen... Dus Buijs je eigen stomme fout!!!!

marcelfcg18-12-2018 om 18:49

Onzin. Na die 1-0 stond Buijs als een bezetene te uiten en roepen dat het spul er de kop bij moest houden en snel terug in positie. Chabot gaat zwaar de fout in. Normaal betrouwbaar maar nu kost hij punten. Dat mag je als trainer best zeggen.

grunn197016-12-2018 om 18:06

Ze hebben caissera gehaald om zijn exotische naam maarja het komt helemaal niks uit wat een passieve speler is dat. totaal geen bezieling. gauw terug sturen naarde hoofdstad. die gaat voor de fc geen punten halen de figurant 

Cantona16-12-2018 om 18:08

Ik ga al tientallen jaren naar de fc maar de laatste jaren kan ik het steeds minder opbrengen om een elftal te steunen die je niets teruggeeft.

Ik heb soms het idee dat de passie ,de inzet  en de betrokkenheid  van mij groter is dan van die lamzakken op het veld.

Ik zie te weinig inzet, passie , kwaliteit en het voetbal is al jaren niet meer om aan te gluren.

Als je dan in een vol stadion het nog niet op kan brengen om eens iets terug te doen voor je supporters dan mogen ze mij eens een goede reden geven waarom ik nog steeds dit zooitje ongeregeld moet komen aanmoedigen.

Ze hoeven echt niet elke wedstrijd te winnen  ,al zou dat wel leuk zijn, en ik weet ook wel dat we niet de beste selectie hebben maar aan inzet mag het gewoon NOOIT ontbreken!

En Cassiera gewoon naar Amsterdam laten lopen........de lamzak

16-12-2018 om 19:24

Zo is het precies !!! 

Zweed17-12-2018 om 15:48

Helemaal mee eens

M0i16-12-2018 om 19:03

En dan volgende week naar Sittard, die vandaag in de Kuip Feijenoord voetballend (!) over de knie legde. Dat wordt met 14 punten de winterstop in. Doan in de winterstop weg of 2 tot 4 wedstrijden niet beschikbaar wegens de Azië cup. Drama.

Oeleoptak16-12-2018 om 19:14

Ik was er live bij deze keer. Van het weer werd je niet warm en van het spel ook niet. Pressing naar voren heb ik niet echt gezien Brummie. Het ging allemaal in een veel te traag tempo. Bal aannemen, even goed leggen en dan weer verder transporteren. Zo kom je er niet. Het elftal mist een gifkikker die het venijn over kan brengen op het elftal. Die spelers wakker houdt, het vuur opstookt. Nu was het veel te gezapig en dan krijg je niet veel kansen.

Het elftal mist verder een afmaker die kan koppen ook. Combinerend kom je er soms niet doorheen. Mahi trof tot mijn verrassing wel doel met het hoofd.  87e minuut zag ik. Kan niet meer fout gaan. Dacht ik. Maar helaas. Drama, ik kon het amper geloven.

Vooruitkijkend kan Cassierra idd terug naar 020. Mist mentaliteit, gaat ook niet vooruit in ontwikkeling. Daar moet je iets beters voor kunnen halen.

Mijn vriendin komt uit Drenthe, die heeft dus een goede dag. Zij wel.

 

brummie16-12-2018 om 19:36

Het is grappig om sommige reacties te lezen. FC had voor deze wedstrijd een goede serie van 6 wedstrijden  neergezet. Nu in extremis wordt verloren is het weer doffe ellende blijkbaar.

Zo'n tegengoal direct na de aftrap mag natuurlijk nooit gebeuren. Maar vond FC niet heel slecht spelen, en kreeg zeker 1e helft prima kansen. Emmen werd zeker het 1e half uur telkens opgejaagd.

Ik begrijp de frustratie onder sommigen echt wel, maar het is vaak wel erg zwart wit. Hadden we wel 3 punten gepakt, hadden we weer aansluiting met linkerrijtje gehad. Zo dicht zit het allemaal bij elkaar..

 Huidige stand op de ranglijst is verre van prettig, maar kop dr veur!

 

 

 

Cantona16-12-2018 om 20:03

Ik ben blij dat er nog één iemand positief is maar wanneer werd Emmen opgejaagd dan?

Zelfs in de eerste helft waren de betere kansen voor Emmen, toen ze  er zeker 4 keer gevaarlijk uit kwamen.

Tegen NAC was het ,ondanks dat de uitslag anders deed vermoeden ,ook al een slechte wedstrijd.

Maar dan kan je nog zeggen dat je slecht gespeeld hebt maar toch 3 punten hebt en het snel vergeten.

Maar je ziet de laatste jaren structureel slecht voetbal, te weinig inzet, een triest in en verkoopbeleid en  dus ook een gebrek aan kwaliteit.

Dan kun je toch niet positief blijven?

 

16-12-2018 om 20:05

Ja Brummie,je praten wat je wilt, maar iedere clubsupporter wil zijn club zien winnen en als je dan op zo'n slemielige manier de boot in gaat ben ik als supporter erg teleurgesteld. De laatste 6 wedstrijden heeft de FC met kunst en vliegwerk gewonnen of gelijk gespeeld. Bij een aantal van deze wedstrijden was het ook al niet om aan te gluren en ik verzeker je ,als er aanstaande zaterdag wordt afgetrapt in Sittard, we na een half uur al met 4-0 achterstaan want zoals Fortuna vandaag speelde komt de FC-Groningen er niet aan te pas. Doffe ellende schrijf je, logisch toch. De eingste die nog een beetje uit de verf kwam was.........inderdaad Ritsu Doan, maar de rest, eerste divisie waardig. Bah!!!!!!

Jantje16-12-2018 om 19:55

Beste geld boete voor de verdediger is wel op zijn plaats. waar zijn ze wel mee bezig achterin met de tegen goals . zelf amateurs verdedigen nog beter als dit. sta je met 1-0 voor en geef je het zo kindelijk weg. op dexe manier verdien je ook degradatie.

en weer tegen een club waar je thuis gewoon dik van moet kunne winnen

Eduard2116-12-2018 om 20:06

Ten 1e wil ik zeggen zo slecht was het de 1e helft  niet waar het dan aan short is voor elkaar door het vuur gaan je mist de passie zeker in zo’n wedstrijd. en zeer kinderlijk worden de 2 goals weggeven, met wat  geluk kom je op 1-0 voor ,dan moet je als Groningen zijnde toch denken we bouwen het achterin helemaal dicht gooi er een verdediger bij om resultaat te behouden. en wat ik me nu echt afvraag is absalem dan echt minder dan handwerker als je dan toch alles probeerd geef hem ook zijn kans ik zag hem erg graag voetballen vorig jaar hoe denken jullie hier over verklaren jullie mij nu voor gek of zeg ik iets zinnigs? 

Cantona16-12-2018 om 21:46

Als je de eerste helft niet zo slecht vond dan kun  je nagaan hoe lang onze FC al slecht speelt ,dat het een gewoonte wordt en het je al niet meer opvalt.

Er zit geen structuur in ,geen vaste patronen, en alles hangt van toevalligheden in elkaar.

Het ontbreekt ze aan een centrale middenvelder die heerst en verdeelt  zoals Hugo toentertijd en aanvallend en creatief vermogen. 

Verder moeten de overbetaalde mannetjes eens een keer laten zien dat ze kloten hebben, als je zo presteert in het bedrijfsleven dan hadden ze je er al lang uitgeflikkert.

En heb je Absalem een bal aan zien nemen?

Zijn inzet is prima maar voetballend komt hij toch echt te kort.

Eduard2117-12-2018 om 08:07

Cantona uiteraard bedankt voor je antwoord Maar een beetje kort door de bocht om iemand af  te straffen op 1 foute aanname want je doelt hier op tegen NAC? Komt wel meer bij kijken wedstrijdritme, zenuwen, lang geleden voor die jongen dat ie weer eens speeltijd kreeg maar iedereen mag hier natuurlijk zijn mening geven! 

skjipke16-12-2018 om 23:06

Ik vond het ook niet zo slecht als sommigen zeggen. Tegen Emmen moet je geduldig voetballen en niet met volle pressie, zoals hier gezegd wordt. Dan loop je tegen de counter aan. Toen de 1-0 viel was iedereen euforisch. De spelers zijn daar een halve minuut te lang in blijven hangen. Dit is “gewoon” slordige onoplettendheid. Totaal onnodig ook! Duur puntenverlies!

Pietjepal16-12-2018 om 23:16

Cantona, werk jij in het bedrijfsleven?

Ik vind de sportwereld op zich redelijk hard. Je krijgt geen contract voor onbetaalde tijd en in welke andere branche kun je worden uitgefloten door duizenden mensen tegelijk?

Cantona16-12-2018 om 23:45

Bij de politie misschien?

Maar contracten voor onbepaalde tijd zijn ook niet meer wat ze waren, de cao's en de wetgeving zijn tegenwoordig dusdanig dat het voor een werkgever steeds gemakkelijker wordt om een werknemer te ontslaan.

Maar verder heb je wel een punt, je staat natuurlijk wel meer in de belangstelling en als je niet presteert dan wordt je ook al snel publiekelijk neergesabeld.

Daar had ik even geen rekening mee gehouden.

Maar toch een beetje meer passie mogen ze wel laten zien.

 

Een speler bij de FC ben je maar "even", een supporter ben je voor het leven.

brummie17-12-2018 om 00:06

Uiteraard ben ik ook teleurgesteld, maar vond de ploeg niet slap spelen. Ook zat FC met name 1e helft kort op tegenstander.

Vraag me alleen af of we bovenstaande negativiteit ook hadden gehad als we 3 punten hadden gepakt en nu 12e stonden en aansluiting hadden met subtop.

Dat we afgelopen wedstrijden met kunst en vliegwerk punten hebben gehaald is naar mijn mening niet waar. Er werd bij vlagen best goed gevoetbald en er zat veel meer vertrouwen in de ploeg.

Emmen was in de 1e helft duidelijk de onderliggende partij en FC had minimaal 2x moeten scoren. Het zit dan ook net niet mee. Je kan het kwaliteit tekort noemen, maar ik vind pech een betere verklaring. 

In de afgelopen weken dat FC wel resultaat haalde, waren er relatief weinig reacties hier op het forum,  en nu na een verlies moet blijkbaar de beerput weer open en deugt er weer helemaal niets. 

 

 

Jantje17-12-2018 om 09:19

Groningen druk bezig om Bel Hassani. tehuren van AZ met optie tot koop.

grunnfan17-12-2018 om 10:35

Lekker creatief gescout...

avl17-12-2018 om 09:58

Waarom Bel Hassani? Dat is geen speler die een team op sleeptouw kan nemen.
Bruns daarentegen is wel een speler die een team beter kan maken.

 

FC LICHTBOEI17-12-2018 om 10:36

Bel Hassani is de 1e keuze ook met in het achterhoofd dat Doan in januari op de Azië cup zit en Bruns is ook nog een optie.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!