Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen kleurt dieprood, Twente profiteert optimaal van VAR en overtal situatie

Door Redactie 23 reacties

Een waardeloze avond voor alles wat FC Groningen een warm hart toedraagt. Vooraf al dat hele gedoe met een leeg vak F. Een scheidsrechter Bax die zeer wazig floot en diverse keren naar de kant werd geroepen door de VAR. Beide ploegen misten voor de rust een strafschop. Vrijwel alle VAR beslissingen pakten in het nadeel van FC Groningen uit.

Op slag van rust kwam Groningen in ondertal door de rode kaarten voor Lundqvist en te Wierik. Een keerpunt in de wedstrijd want FC Groningen was tot aan dat moment de bovenliggende partij. Na de pauze werd het 0-1 door een vrije trap van Nakamura en 0-2 door (wederom) een heel gemakkelijk gegeven strafschop (Aitor). Doan bracht in de slotfase de stand op 1-2. Grunn drong nog aan. In de extra tijd schoot Vuckic de eindstand op 1-3. De opluchting was dan ook groot bij de tukkers...

eerste helft
Een op en neergaand spelbeeld, waarin Groningen in de openingsfase wat meer het balbezit had. Het eerste schot op het doel van Drommel kwam van de voet van Lundqvist na een prima aanval over meerdere schijven. Niet veel later ging het schot van Sierhuis via een Twente speler over de lat, de hoekschop leverde niets op. En wat een kans voor diezelfde Sierhuis die diagonaal van zeer dichtbij over het doel schoot. In de veertiende minuut de eerste aanval van Twente. 

Itakura maakte een sliding in de eigen zestien, scheidsrechter Bax zag er een strafschop in... Een dwaling, de Japanner ging duidelijk voor de bal, raakte deze als eerste en kwam daarna in aanraking met zijn tegenstander die zeer gretig naar de grond ging. 

Aitor mocht het "presentje" uitpakken en haalde snoeihard uit. De bal vloog miraculeus via de onderkant van de lat het veld in. Doelman Padt had daarbij alle geluk van de wereld dat de bal niet via zijn rug alsnog het doel was ingegaan. De VAR leek daarna nog even iets te gaan doen maar het spel kon verder.

Halverwege nam Doan doelman Drommel onder vuur. De hoekschop leverde een rebound situatie op die ruim werd overgeschoten door Absalem. Gudmundsson werd neergelegd in de Twente zestien, Bax liet doorspelen maar werd kort daarna door de VAR naar de kant geroepen. Was dit geen penalty voor Groningen? De bal ging alsnog op de stip... Sierhuis schoot deze heel matig in en had moeten scoren! Drommel had er niet teveel moeite mee.

Na ruim een half uur was er weer een moment in het groen-witte zestien metergebied die rijp leek voor de VAR. Te Wierik leek het standbeen van zijn tegenstander weg te tikken, het spel mocht doorgaan... Kort daarna een kans voor Aitor, Padt verrichtte een prima redding. 

In de 40e minuut trok Bax- de rode kaart voor Lundqvist na een dom tikkie van achteren op Espinosa. Een merkwaardige beslissing (Chacon vs Gudmunndson / Emmen- Groningen) waarbij geel (met zeker 3 groen-witten in de buurt) ruim had volstaan. Te Wierik ging op de bon wegens protest. De VAR liet het zoals het was. De gasten vielen ineens bij bosjes neer. Er kwamen 7 minuten bij... Dat zouden er 9 worden.

Ook te Wierik kon (na tussenkomst VAR) met direct rood vertrekken. Deze beslissing was overigens wel terecht. De verdediger ging met gestrekt been een duel aan. Een supporter kwam het veld op en werd meegenomen door de stewards. Meerderen wilden het veld in, Padt praatte op het groepje in en kalmeerde de gemoederen.

tweede helft 
Met negen tegen elf was er natuurlijk allang geen sprake meer van een wedstrijd. De vraag die velen bezighield, wat kan Groningen nog? Pleguezolo verving Vehaegh. Absalem pakte snel een diep gele kaart na een stevige tackle op Selahi. Espinosa schoot op de paal. Een aantal minuten daarna beging Doan een overtreding buiten het eigen strafschopgebied. Nakamura mocht aanleggen en schoot de bal in de korte hoek, 0-1. De gasten hadden hun voorsprong op zak en maakten wat meer het spel. Groningen kon alleen maar tegenhouden.

Benschop werd ingebracht voor Sierhuis. Espinosa kreeg geel na een blok op Benschop. En jawel, weer een VAR moment en een strafschop voor Twente. Een bonus! Matusiwa zou Aitor hebben gehaakt. Haakte Matusiwa Aitor of liet de aanvaller zich over de voet struikelen? Aitor schoot dankbaar de 0-2 achter Padt.

Trainer Buijs paste een dubbele wissel toe. El Hankouri werd ingebracht voor Hrustic en Warmerdam maakte zijn opwachting voor Gudmundsson. Zekhnini verving Nakamura. Matusiwa liep tegen een gele kaart aan. Aburjania werd gebracht voor Selahi. En uit het niets sooorde Doan de 1-2!!! Een uittrap van Padt ging hieraan vooraf die via-via, bij de Japanner terechtkwam en verwoestend uithaalde. Een beauty!

Er kwamen 7 minuten bij. Groningen probeerde nog van alles om er een puntje uit slepen maar de finesse ontbrak. Zoals zovaak deze avond kreeg Groningen het deksel op de neus. Pusic die kon profiteren van de ruimtes die ontstonden, scoorde voor de statistieken de 1-3.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen AZ. FC zal het moeten stellen zonder de geschorste Lundqvist en te Wierik.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Absalem; Matusiwa, Lundqvist; Gudmundsson, Doan, Hrustic, Sierhuis

Opstelling FC Twente: Drommel; Verhaegh, Bijen, Schenk, Matos; Selahi, Roemeratoe, Espinosa; Aitor, Vuckic, Nakamura

Reacties:
Nachtwacht10-08-2019 om 21:26

Blijf toch het gevoel houden dat we verschrikkelijk genaaid zijn. Tuurlijk het zijn domme overtredingen, die van Itakura in het strafschopgebied, die van Lundqvist op de middenlijn en die van Te Wierik, maar voor alle gevallen geldt dat er in andere wedstrijden geen rood wordt getrokken. En zonder de eerste rode kaart, was de tweede niet gevallen. Lundqvist kan volgende keer beter vasthouden... dat is geel.

Maar goed, niet de beste heeft vandaag gewonnen (en het voetbal ook niet)

 

Johan10-08-2019 om 21:29

We kunnen beter gaan korfballen in NL. Slidings mag niet meer en alles is rood. Heb me kapot lopen ergeren aan de scheidsrechter. In het buitenland lachen ze zich slap...

Rob197010-08-2019 om 21:32

Fox sports laat de microfoon openstaan en vraagt aan Bax, wat de reden zijn van zijn beslissingen, dat kan hij niet direct, hij wil eerst de beelden zien. Dan ben je wel erg zeker van je zaak.

Andries10-08-2019 om 21:40

Een slecht begin met een onsympatieke scheidsrechter.

Het moet beter dan nu.

Trainen en trainen tot het elftal vastberadenheid en durf uitstraalt.

Geen slap en onzeker gedoe.

Bij topclubs zie je stabiliteit en vastberadenheid.

Er is nog veel werk aan de winkel, maar dat duurt wel lang.

We hebben 2 rode kaarten in de zak en dat is ook een prestatie.

Beter dan met niks naar huis.

Onderaan beginnen en naar boven krabbelen.

De manier van spelen is goed om daarmee door te gaan.

 

appie happie10-08-2019 om 21:41

Man of the match   de scheids   hiezo we worden verneukt!!!ik vloek nooit  maar het d ie klootzak werkelijk verrot gescholden...en ik niet a lleen..iedereen om mij heen   niemand snapte er iets van..

Heb veel meegemaakt...maar dit nog nooit...wat een...nou ik er ff 1.

Oja Absalem....jonge   prima wedstrijd gespeeld..echt..!!

Groen hart10-08-2019 om 21:44

Vond jij Absalem zo slecht ? 

appie happie10-08-2019 om 21:57

Nee echt goed..serieus..

Groen hart10-08-2019 om 21:41

De pijn zit hem toch echt in de spits Sierhuis.

die had ons gewoon op 2-0 kunnen zetten. Helaas Buijs laat hem maar staan..Az en psv uit. 3 punten na 4 wedstrijden. We gaan weer naar 2018 toe.

Prik nam pla10-08-2019 om 23:17

Ik vind dit ook al tijden lang. Hij is een harde werker, heeft oog voor zijn medespelers etc. maar heeft te weinig kwaliteit voor de spitspositie bij FC. Hij kan de bal niet goed vasthouden, kan niet goed koppen, heeft geen individuele actie, te weinig snelheid. Zelfs een penalty knalt hij er gewoon niet in. Fout van Buijs om hem steeds maar weer ( ook vorig jaar speelde dit al) op te stellen. Hartstikke jammer want hij lijkt me een goede goser. Dan liever Benschop erin hoewel we daar ook niet zoveel van moeten verwachten. Absalem viel niet tegen ook al kwam nr 7 van Twente er in het begin toch een paar keer gevaarlijk langs.  In het stadion was ik evan overtuigd dat de beslissingen van de scheids discutabel of fout waren. Na de tv beelden gezien te hebben vind ik de overtredingen, zeker die van Itakura en Lundqvist, gewoon dom. 

appie happie10-08-2019 om 23:34

Sierhuis is niet goed genoeg.  Drama  Benschop is meer een spits

Em waarom mocht Sierhuis de penal nemen?

Arthur10-08-2019 om 21:48

Erg zonde dat de scheids van de plaatselijke voetbalvereniging zomaar prof voetbal kan fluiten! Nog nooit zo hard genaaid door een scheidsrechter werkelijk waar lachwekkend. Voetballend zag je vandaag dat we gewoon een uitstekende ploeg hadden die met een fatsoenlijke scheids makkelijk Twente had opgerold.

 

Een extra straf van de KNVB vandaag

blauwevogel10-08-2019 om 22:00

Juist Groen hart ,ik stel ook Sierhuis ter discussie ,het rendement is veel te laag,maar eens proberen met Benschop vanaf het begin!!

Rob197010-08-2019 om 22:07

Een spits is zo goed als de ballen die hij krijgt, wordt er zo vaak gezegd, maar dat gaat voor deze spits niet op. Hij kan dus niets zelf creeeren, en de ballen die hij wel krijgt, maakt hij niet af. Ik reken een spits liever af op goals, en dan weten we genoeg. Sierhuis is het net niet.

tante jannie10-08-2019 om 22:10

Zat allemaal erg tegen. Hopen dat Benschop snel fit is.

Sierhuis is een harde werker alleen talentloos, leuk voor de laatste 10 minuten.

Verder staat elftal wel aardig.

Ben benieuwd wat er met de wedstrijd van volgende week gebeurt.

Az heeft een groot probleem, daar wordt de komende maand niet gevoetbald.

Fan op afstand10-08-2019 om 22:17

Wat een waardeloos gevoel houd je over na deze wedstrijd als je ziet wat voor negatieve invloed deze fluitist op de wedstrijd had. Zal zelf wel nooit als voetballer over een veld gerend hebben want anders had hij deze wedstrijd aangevoeld. Nu liep er statische encyclopedie van spelregels over het veld. Daarnaast moet ik bekennen dat de overtredingen niet handig waren maar toch. Werk aan de winkel voor onze TD want als het zo doorgaat hebben we snel verdedigers en middenvelders te kort. Misschien kan Sierhuis ingeruild worden tegen een goede verdediger. Man, man, man. Zo neem je toch geen strafschop. Waarom pakte een ander die bal niet. Onze TD kon wel eens geluk hebben dat hij een week langer heeft om goede aankopen binnen te halen want heb er weinig vertrouwen in dat de wedstrijd bij AZ volgende week doorgaat. Dus Fledderus opschieten.

Marcos00910-08-2019 om 22:18

Vandaag leek alles tegen te zitten voor Groningen. Het is vooral erg jammer dat we punten lieten liggen tegen dit erg zwakke Twente. 

Ondanks deze nederlaag en de schorsingen die er bijhoren ben ik wel positief voor dit seizoen. Er zit weer meer creativiteit in de ploeg. Doelpunten maken kan overigens nog wel een probleem zijn. Sierhuis heeft toch wel erg veel kansen nodig. De linksback positie zal in mijn ogen ook anders ingevuld moeten worden. Maar dat lijkt alleen nog maar een kwestie van tijd. 

Marco10-08-2019 om 23:01

GRO 9, TWE/KNVB12 spelers, dan verlies je altijd.

Nederlaag voor het Eredivisie- voetbalpubliek. Toeschouwers en spelers op het veld snappen de ingrijpende beslissingen van de scheidsrechter en Var niet. Heeft niks meer met voetbal te maken. Geen mens in het stadion kan uitleggen waar voor de 3 strafschoppen voor zijn gegeven. Was zelfs geen sprake van doelkansen. Wedstrijd is volledig kapot floten door technocraten in Zeist. Schandalig.

Helaas zijn de spelers van Groningen altijd zo dom dat ze zich laten inpakken door de KNVB. Dit Twente was echt zwak. Twente heeft 1 kans en een strafschop gekregen door domme fouten in de opbouw in de eerste helft, verder waren ze niks. 

Te Wierik aanvoerdersband innemen en aan Padt geven, domme onnodige rode kaart. Met 0-0 en 10 man had Groningen ook kunnen winnen in de tweede helft.

Einde basisplaats Sierhuis. Mist een strafshop en 100% kans. Een linkerrijtje spits maakt ze en dan sta je met 2-0 voor na een half uur. Dan was Twente over. Jongen werkt hard maar mist de klasse die nodig is. Er is een doelpunten maker in de spits nodig.

Groningen moet in bezwaar gaan tegen de rode kaart van lundqvist, dat is altijd geel. 

 

 

Arthur10-08-2019 om 23:05

Sierhuis te licht laat Benschop maar spelen en gooi Postema is voor de leeuwen.

Groentje10-08-2019 om 23:08

En die dan ook na 1 wedstrijd tot de grond toe affikken! 

Andries10-08-2019 om 23:10

Dit was een offday.

De manier van spelen is zeker hoopgevend.

Wenselijk is meer concentratie op het veld en geen onder- of overconcentratie.

Meer persoonlijke durf en het idee ik kan best wel een balletje trappen.

De scheidsrechter had zijn dag niet en gaf in het wilde weg kaarten.

Hij had zich zelf een rode kaart moeten geven.

Dan was hij tot rust kunnen komen.

Maar, nee hij ging als een dolle stier op het groene veld woest tekeer.

Wel steeds stom van spelers die gele kaarten uitgedeeld krijgen.

Moeten ook weer op herhaling naar school.

Intelligentie is ook een aspect dat aandacht verdiend.

Cruijff zei dat voetballen simpel moet zijn.

Als je als voetballer simpel bent dat moet het goedkomen zou je denken.

De trainer moet Cruijff's voetbalboek ook maar eens lezen.

 

Groentje10-08-2019 om 23:16

Bizarre wedstrijd! Verloren van de KNVB! Vond Twente verrassend zwak... 

jammer dat een groot deel hier altijd meteen begint met het neerhalen van spelers. Zo lekker kort door de bocht ook! Zet dan altijd meer vraagtekens bij het niveau van de reactie dan bij het spel van de betreffende speler..

appie happie10-08-2019 om 23:36

Sierhuis is geen spits..helaas  zitten we aan hem vast..van mij mag hij weg.

Abselam vind ik vanaond prima bij  lagen..

Cantona10-08-2019 om 23:30

Vorige week kon je al zien dat we moeilijk scoren en aanvallend tekort schoten en haal je gelukkig  nog 3 punten.

Ook zag je dat Doan geen spits is en wederom zet Buijs hem weer op die plek.

Vanavond zag je dit weer en moet je voordat de eerste rode kaart gegeven is al met 2-0 voor staan.

Dan hoef je zulke overtredingen niet te maken en win je zo'n wedstrijd  gewoon.

Op het middenveld wordt onnodig en slordig balverlies geleden waar gevaarlijke situaties uit ontstaan.

Achterin ontbreekt het aan rust, ter Wierik , Zeefuik en Absalem zijn te wild en halen onnodig veel kaarten.

Alhoewel ik weert dat het niet gaat gebeuren ,mogen een goede spits, linksback en een centrale verdediger wat mij betreft nog wel gehaald worden.

 

 

 

val10-08-2019 om 23:35

De scheidsrechter kan hiervoor terecht rode kaarten geven. Het zijn 2 domme overtredingen van FC spelers op plekken waar je geen overtreding hoeft te maken. Absalem had in de 2e helft ook rood kunnen krijgen ( nb op helft tegenstander). Het is allemaal veel te wild en bovendien onnodig. Laat dit een les zijn voor het vervolg. Sierhuis mist opnieuw de rust en laat weer zien geen echte killer te zijn. Duidelijk is dat het team nog aangevuld moet worden met een CV en een scorende spits. Wanneer dit lukt dan is ,ook  kijkend naar het 1e halfuur, het linkerrijtje dit jaar zeker mogelijk.

appie happie10-08-2019 om 23:48

Bax is de nieuwe "poedel" Wiedemeier..

degroninger11-08-2019 om 00:08

Naar mijn mening verdiend een overtreding als Lunqvist rood. Maar Lunqvist liep 10 meter naast Chacon vorige week. Als Chacon rood krijgt maakt hij de overtreding niet. Dat kun je hem ook niet kwalijk nemen dat hij het nu ook doet. En als dit rood is, waarom greep de VAR dan niet in vorige week? Want volgens de KNVB mag de VAR niet ingrijpen bij twijfel, maar dit heeft helemaal niets met interpretatie te maken. Dit is volgens de regels geel, of het is rood. De situaties zijn overduidelijk.

En als je gisteren Nijhuis ziet.. Elke week overigens. Dat verschil met Bax vandaag is enorm. De rode kaarten vind ik terecht, maar zoveel overtredingen, gele kaarten en penalty's die Nijhuis nooit zou geven, beide kante op. Je kunt beter scouts aanstellen die een goede analyse van de scheidsrechter kunnen maken, dat levert meer op dan de tegenstander analyseren.

Het eerste half uur trouwens wel hoopgevend. Een aantal heel goed opgezette aanvallen. Dat hebben we vorig jaar niet gezien tegen een rechterrijtje club.

Te Wierik verdiend een stevige waarschuwing, Sierhuis wordt een beetje pijnlijk. Misschien maar kijken voor een andere (huur)optie, en Sierhuis terugsturen. Kost ons vandaag drie punten, en speelt eigenlijk gewoon slecht vanaf het moment dat hij hier speelt. Positief dat Zeefuik, Hrustic en Doan geen domme dingen deden die ook nog onnodige kaarten op konden leveren, want daar hadden zij ook wel een handje van.

brummie11-08-2019 om 00:16

Hele dynamiek van een wedstrijd gaat aan gort met zoveel VAR momenten. Scheids en VAR weten wazig, maar ten Wierik had ook iets slimmer moeten zijn. 

Vond Absalem zeker in balbezit erg matig. Uitblinker was voor mij Itakura. Rustig aan de bal en duels winnend.

Op naar volgende week, nieuwe ronden nieuwe kansen. Je zag in de eerste 20 minuten dat er tov van vorig seizoen er meet voetballend vermogen in de ploeg zit. Sierhuis veel inzet, maar nog geen goede afmaker. Is ook nog jong en om deze jongen nu al af te branden is te vroeg. 

Als je verder kijkt defensief, heeft fc erg weinig weggegeven. Zelfs met 9 man. Chapeau!

Rob197011-08-2019 om 00:39

Wij willen allemaal graag een goede spits, maar helaas zijn ze er niet heb ik het gevoel. Hier moet een beetje geluk bij zitten, maar als je Sierhuis in de spits hebt, en hij maakt nagenoeg geen goals, dan kun je er ook een ander neerzetten. Gooi dan je goedscorende jeugdspeler erin. Die zal misschien ook niet scoren, maar Sierhuis ook niet. Het nemen van de penalty, Vind ik wel,tekenend, de keeper gaat al naar rechts voordat hij moet gaan schieten, iedere technisch vaardige voetballer, moet op dat moment de bal gewoon links van de keeper kunnen schieten. Benschop kan je ook proberen, maar ik heb het idee, dat dat niet een veelscorende spits is. Er moet gewoon een spits met scorend vermogen staan, die niet een bal veroverd op zijn eigen 16 meter gebied. 

TomOkker11-08-2019 om 12:11

Geheel met je eens Brummie, Itakura brengt rust in het spel. Absalem is een ongeleid projectiel, had ook rood kunnen zijn. Ik kom hier reeds enkele jaren en het gezeur om een spits voert elk jaar weer de boventoon. Ik denk er totaal anders over, zorg ervoor dat de spits de ballen krijgt dus goed middenveld en flankers die een bal kunnen voorgeven dan maakt het volgens mij niet uit wie je er van de huidige selectie neer zet. Sierhuis is een prima speler voor FCG Benschop als ie fit is ook niks mis mee. Volgens mij zijn wij sinds Nevland al op zoek naar een spits. Dan heb ik nieuws voor velen zo'n spits zullen wij hier niet snel meer zien spelen. Misschien dat mensen andere ideeen hebben want als ik alle verschillende meningen na de wedstrijd van gisteren lees dan is welke spits FCG er ook neer zet nooit goed. 

braveheart11-08-2019 om 09:26

Het waren domme overtredingen waar ze rood voor kregen. Maar deze scheids is een theorie en geen praktijk man. voeld de wedstrijd niet aan en wil na mijn idee alleen maar punten scoren bij de knvb. Sierhuis heeft vertrouwen nodig en kan dat alleen maar opbouwen door te scoren. Zelfs een E pupil schiet die bal er nog beter in. Maar ik heb met vlagen een heel mooi voetbalend fc groningen gezien. En ik hoor hier niemand over hoe de spelers overeind zijn gebleven met 9 spelers. Niemand dacht na de 2-0 dat het nog spannend zou worden. de mannen hebben gevochten als leeuwen. Bloed, zweet en tranen. Dat willen we toch zien bij onze club. Ik vind het en groot compliment voor het team dat meer dan de helft van de wedstrijd met 9 man heeft gestaan. En die scheids alsjeblieft neem zijn papieren weer af.

Poar neemn11-08-2019 om 10:21

Trots op de jongens echt goed gevochten met 9 man vooral Doan ook met die sliding op het laatst echt mooi om te zien verder speelde matusiwa een goede wedstrijd. Zeefuik ook weer zeer goed en padt stond een aantal momenten goed

FcGfan197611-08-2019 om 17:15

Waarom moet de spits van Groningen zoveel ruimte afjagen? Zie hem soms van rechtsback richting keeper, richting linksback... De bal ga je niet inhalen. En als niet iedereen doorstapt/meejaagt heeft dit helemaal geen zin. Een systeem gaan spelen waarin een spits kan renderen of dit nou Sierhuis, Benschop of Postema is. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!