Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen komt niet tot scoren en verliest van PEC Zwolle

Door Redactie 39 reacties

De derde nederlaag van dit seizoen (waarvan twee in eigen huis) is een feit. Daarmee is de seizoensopening over vier wedstrijden gezien opnieuw mislukt. FC dat in de eerste helft minimaal twee keer had moeten scoren, verzuimde dat te doen. Het kreeg na ruim een uur via van Crooy het deksel op de neus en kwam in de tweede helft nauwelijks meer tot kansen.

eerste helft
Beide ploegen begonnen energiek aan de wedstrijd. De gasten kenden een korte fase van meer balbezit en zochten naar de opening. Doelman Sergio Padt verwerkte de bal van Van Duinen tot corner die alsnog bij hem werd ingeleverd. Op de speelhelft van Zwolle werd Django Warmerdam gelanceerd door Mike te Wierik die jammer genoeg niet kon afronden. Daarna zocht Groningen meer de weg naar voren en behield controle.

Django Warmerdam was opnieuw dichtbij de openingstreffer in combinatie met Michael Breij na goed voorbereidend werk van Mateo Cassierra. De bal eindigde diagonaal voorlangs. Halverwege het eerste bedrijf liet FC de gasten wat meer het initiatief en zakte in. En weer was het Django Warmerdam die slim werd vrijgespeeld, nu door Michael Breij. Keeper van der Hart verrichtte redding. Genreau ging als eerste op de bon na een charge op Mike te Wierik.

De tweede gele kaart was voor Paal na het onderuit halen van Mateo Cassierra. Een doelpoging van Tim Handwerker ging hoog over. Mimoun Mahi en nieuwkomer Jannik Pohl begonnen aan de warming up. Het spelbeeld golfde op en neer zonder dat dit kansen opleverde. 

tweede helft
Zwolle coach John van 't Schip had een wissel toegepast. Genreau die dichtbij zijn tweede gele kaart zat was gewisseld voor Scamacca. Dekker was de derde Zwollenaar die zich met geel wist te onderscheiden na het te opzichtig vasthouden van Michael Breij. De vrije trap van Ajdin Hrustic ging ruim naast. 

Debutant Jannik Pohl maakte zijn opwachting voor Mateo Cassierra en bij Zwolle werd Bouy ingebracht voor Leemans. Mimoun Mahi verving Michael Breij.

In de 65e minuut viel als een donderslag bij heldere hemel de 0-1!!! Een misverstand tussen Dayovaisio Zeefuik en Mike te Wierik vormde de inleiding. Van Duinen's schot werd gekeerd door Sergio Padt, van Crooi benutte de rebound. Kort na de openingstreffer moest Padt weer gestrekt op een gevaarlijke ingeschoten bal. FC Groningen dat tot de tegengoal de wedstrijd gecontroleerd had wankelde. Zeefuik ging op de bon na een tackle. Het spel werd slordiger. Uriel Antuna maakte zijn opwachting voor Tim Handwerker. En wat was de Mexicaan dichtbij na een voorzet van Mimoun Mahi, de bal plofte ongecontroleerd half voorlangs in het doelgebied.

Ehizibue kreeg last van zijn hamstring maar kon door. Ajdin Hrustic schoot naast en had met iets meer overzicht de inkomende Jannik Pohl kunnen bereiken. Hamer werd als laatste wissel ingebracht voor Namli. Django Warmerdam kopte een hoekschap naast het doel. Mimoun Mahi zag geel na een frustratie moment. 

Jannik Pohl was dichtbij een treffer maar had geen controle. In de extra tijd mocht FC aanleggen voor een vrije trap, van Duinen deelde een knietje uit terwijl het spel stil. De vrije trap van Ajdin Hrustic ging hoog over. De slotseconden kende weer een opstootje na het neerleggen van Ritsu Doan. Lam en ook Ehizibue gingen op de bon. Sergio Padt ging in de slotseconden nog mee naar voren bij de vrije trap van Grunn. Het mocht allemaal niet meer baten... 

De competitie ligt een kleine 14 dagen stil in verband met de interlands. De volgende wedstrijd is uit tegen Ajax.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker, Hrustic, Doan, Breij, Reis, Warmerdam, Cassierra                                

Opstelling PEC Zwolle: v.d.Hart, Ehizibue, Lam, v.d.Berg, Paal, Genreau, Dekker, Leemans, Namli, v.Duinen, v.Crooy    

Reacties:
FC Bayern02-09-2018 om 14:52

Tja wat moet je er van zeggen. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het uiteindelijk wel. Totaal onnodig en zuur verlies tegen een pover Zwolle. Warmerdam mag even flink gaan oefenen op afwerken, wat heeft die man een kansen gemist. Opvallend wel om te zien dat na de goal van Zwolle het geloof gelijk helemaal weg was. Terwijl er tot dat punt totaal niks aan de hand was. En zo sta je 17e ipv 7e. 

Even een aanvulling een aantal mensen gaat hier onder wel heel negatief tekeer. Dat vind ik niet geheel terecht. Normaalgesproken ga je hier met 2 of 3-0 rusten Zwolle heeft alle geluk van de wereld dat Warmerdam aan het prutsen was. Zwolle kwam hier duidelijk om niet te verliezen en dat was te zien. Speelden laf, angstig voetbal. Dat ze dan hun eerste echte kans wel benutten is weer een dikke mazzel voor hun. Dat Groningen daarna even de weg kwijt was is enigzins te begrijpen met het broze zelfvertrouwen. Als je speelt als vandaag win je normaalgesproken 7 van de 10 keer van Zwolle. En dan sta je 7e en hoor je niemand. Het enige nadeel is dat er een zware reeks komt. Maar ik denk nog steeds dat we niks minder of eigenlijk zelfs beter zijn dan ploegen als bijvoorbeeld Heracles, Willem II & Zwolle.

marcelfcg02-09-2018 om 20:19

Realistisch verslag.

02-09-2018 om 14:57

Weer een prima prestatie geleverd. Alleen het heeft geen punten opgeleverd. Jammer........dan maar tegen 020.!!!!!!!

Groen hart02-09-2018 om 15:03

Het zou ook arrogant zijn om te denken dat je thuis van een Willem ll en van een Zwolle kunt winnen 

M0i02-09-2018 om 15:52

Je bedoelt Ajax. Die op dit moment Vitesse vermorzelen. Daar heeft de FC helemaal niks te zoeken. Dubbele cijfers voorkomen wordt daar het eerste doel. 

Groen hart02-09-2018 om 15:01

Op vallend dat een Doan het maar een half uur kan brengen en dan zo terugvalt. Van alle nieuwe aankopen nog geen uitblinker kunnen ontdekken, Cassiera kan het niet doen Handwerker een slechte voortzet, en een speler uit Denemarken met 3 goals achter zijn naam. Jans stap op jij breekt hier alles af. Maar ik weet Jans is hier heilig bij de meesten maar wat hij hier heeft klaargemaakt is treurig.

 

 

02-09-2018 om 15:18

Van de daken schreeuwen dat alles treurig is en dat er niets van deugd, is makkelijk, maar met een oplossing komen, ho maar. Het is beter om Ron Jans persoonlijk te benaderen en te vertellen hoe het wel moet. Even een E-mail naar ronjans@fcgroningen.nl en dan kan je hem vertellen van de hoed en de rand. Hier op dit forum doen als een uit een inrichting ontsnapte dorpsgek heeft geen zin. Boter bij de vis, is de remedie!!!!

M0i02-09-2018 om 16:11

Dit hoeven wij niet op te lossen. Daar worden anderen goed voor betaald. Ik kan het niet eens oplossen. Maar ben wel betalende toeschouwer die z'n club naar de kloten ziet gaan zo. 

02-09-2018 om 16:50

Doe net als die andere 7000, ga ook niet meer naar de Euroborg, dán pas gaat de club naar de kloten, niet na een verliespartijtje tegen PEC Zwolle.

M0i02-09-2018 om 17:26

Ik heb het niet over 1 wedstrijd. Er is een neerwaartse spiraal gaande de afgelopen 4 a 5 jaar en we zitten onderhand in de gevarenzone. Wat ik met betalende toeschouwer bedoel is dat je als publiek ook wel wat mag verwachten voor je 274 euro per stoel. 

02-09-2018 om 17:39

Dan kom je er nog genadig af. Er zijn nog duurdee stoelen waar ook niemand op zit, en die brengen juist het geld op die de FC zo nodig heeft.

marcelfcg02-09-2018 om 20:26

Ik hoor jou steeds over Handwerker en een slechte voorzet. We hebben het hier over een back. Die moet verdedigen. Als hij af en toe door kan komen en voorgeven dan is dat meegenomen. Maar geen hoofdzaak. En kun je je nog herinneren wie de voorzet op de 0-1 vorige week gaf? Dat was een prima strakke bal. En Jans heeft het slecht gedaan door Cassiera te halen? Ja als je kijkt wat Cassiera er van bakt tot nu toe kun je dat stellen. Maar was dat op voorhand te verwachten? Ik heb weinig commentaar gelezen toen Cassiera werd gehaald.

boetnlaand02-09-2018 om 15:02

2 doelpunten in 4 wedstrijden... Denk dat duidelijk is  waar het probleem  Ligt... De laatste jaren hebben we weinig scoren vermogen... En echte afmaker .. We kunnen alleen maar hopen dat deze selectie nog groeit .. Voorlopig verwacht ik weinig punten  

marcelfcg02-09-2018 om 20:29

Vorig jaar hadden we er een. Die is voor 900.000 verkocht aan Vitesse. 

Cantona02-09-2018 om 15:04

En maar denken dat het niet slechter kon dan vorig seizoen......niet dus.

Totaal onnodig puntverlies en als je tegen dit Zwolle niet kunt winnen dan is het niet best.

Er worden te weinig kansen gecreeerg.  teveel balletjes breed en terug gelegd, slechte pases achter de man en net zolang doorgebreid totdat de hele verdediging er al weer staat en de spitsen geen bruikbare ballen krijgen..

Gewoon weer niet om aan te gluren......

Groen hart02-09-2018 om 15:09

Em buijs beloofde ons aanvallend voetbal pffffffff

Oeleoptak02-09-2018 om 15:10

Dat er verloren wordt kan gebeuren. Het is meer de manier waarop het gebeurt. In het spel van Groningen is amper lijn te ontdekken. Er werden minimaal kansen gecreëerd, die er waren werden verprutst door de jarige job. 

Dit was wedstrijd nummer 4 in die rij. Tegen de Graafschap oogde het nog wat, maar dat is dan ook een degradatiekandidaat. En naar aanleiding van het tot dusverre getoonde spel mogen we ook onze groenen daartoe inmiddels rekenen. 

Oorzaken. Er worden spelers gecontracteerd die men beter uit de buurt had kunnen houden van het stadion. Antuna, Hrustic en die Handwerker zijn van discutabel niveau. Over Pohl kun je na een wedstrijd nog niet alles zeggen, maar het zou mij verwonderen als hij er dit seizoen meer dan 5 inkegelt. Hij oogt mij te flegmatiek, wat voor een spits slecht is. Weert had tenminste drive en scoort wel regelmatig. We volgen hem nog een poosje bij Odense. Wedden dat hij er daar een stuk of vijftien inlegt. 

Naast dit alles contracteerde men een centrale verdediger voor een aanzienlijk bedrag die nog geen seconde gespeelt heeft. De vraag is of dit verstandig geïnvesteerd geld is. Als je al spelers uit de jeugd wil halen, die trouwens nog niet eens van amateurs kunnen winnen, schuif dan een verdediger door. 

Tel daarbij op een jonge onervaren coach op dit niveau en we kunnen weer opzien tegen een meer dan moeizaam seizoen.  Wat ik kan bedenken met dit elftal is dat je een simpel maar degelijk systeem gaat hanteren. Goede flankspelers hebben we niet (behalve Mahi) en de voorzetten van de backs zijn meer dan armoedig. Derhalve zou ik voor meer verdedigende zekerheid kiezen en de gevaarlijkse man (Mahi) voor het vijandelijke doel. Dat wordt dan 442 dus. Waarbij je Te Wierik rechtshalf kunt zetten, om meer ervaring op het middenveld te krijgen. Beleidsplan om 433 te spelen kan in de prullebak. Sowieso is het stom om dat in een beleidsplan te zetten, je concept wordt door aanwezige spelers bepaald, niet door bureaului.

Groen hart02-09-2018 om 15:15

Goede analyse !

marcelfcg02-09-2018 om 20:34

Eens met laatste deel van je verhaal. Gewoon 4-4-2 gaan spelen. Ook thuis. Op dit moment kun je van dit team niet verwachten dat ze full press gaan spelen. Hou het dan simpel en kies voor zekerheid.

Rooie02-09-2018 om 15:10

Tja, na Ajax / AZ / Utrecht staat onze FC op 3 punten uit zeven wedstrijden. Daarna ontstaan kansen op punten.

Met de nieuwe jongens en eigen jeugd komt dat wel goed.

boetnlaand02-09-2018 om 15:12

@groen hart .  Tis wat makkelijk om Jans hiervoor verantwoordelijk te stellen... Hij moet het ook maar doen met de beperkingen qua financiën en dus kwaliteit ..... Dat er wat moet gebeuren is een feit maar mocht de oplossing er zijn ... Geld.. Geld.. Geld dan was het allang opgelost... 

Groen hart02-09-2018 om 15:14

Waarom lukt het bij Heracles , willem ii en excelsior wel. Jans maakt grunn kapot totaal ongeschikt.

Oeleoptak02-09-2018 om 15:21

Geld is het probleem niet. Het geld wat er is wordt onverstandig gebruikt. Er zijn genoeg trasfervrije spelers te vinden die zeker niet slechter zijn dan er nu gehaald is. Bovendien heeft men bij de FC last van slechte timing. Als je een beroerde speler kunt verkopen doen ze het niet (Drost bv).  Ik had aanvankelijk veel vertrouwen in Jans, maar mijn mening is draaiende. Handwerker, Hrustic, Antuna, ze brengen allemaal te weinig en veel meer gaat het ook niet worden. Pohl ben ik ook zeer bang voor. 

02-09-2018 om 15:29

Schei nu maar uit om af te geven op Ron Jans. Het is net of dat de enige is die bij de FC het beleid bepaalt. Heb je wel eens nagedacht over de drie clubs die je net noemt. Geen van drieen heeft een jeugdopleiding, dus kunnen al hun budget in het eerste elftal stoppen. FC-Groningen heeft één van de beste opleidingen van Nederland, inharent hieraan is de stichting van een Topsportcentrum wat miljoenen heeft gekost en binnenkort operationeel wordt. Kom eens met een oplossing man, en roep niet steeds van die of die moet oprotten, of is dat het enige wat je hier op dit forum kunt roepen na weer een, overigens teleurstellend verlies.  

Groen hart02-09-2018 om 15:39

Rob roy droom droom door, dan maar geen centrum . En wat is jou oplossing? Nog meer matige spelers halen onder Jans?En kun jij een beetje respect opbrengen in een discussie? Ik noem jou ook geen dorpsidioot omdat jij je Jans bril niet kunt afzetten. Een fijne zondag.

02-09-2018 om 17:02

Ik breng zeker respect op voor mensen die een reële kijk op de zaak hebben maar niet voor mensen die bij een verliespartijtje direct roepen om de trainer maar "de zak" te geven of anderen de schuld te geven voor een falend elftal. Het is altijd nog zo dat de spelers het op het veld moeten laten zien en als daar de intelliegentie niet is om een wedstrijd beter te lezen dan kan je als Nijland of Jans nog zoveel spelers hierheen halen als je wilt maar dan lukt het gewoon niet. Ik heb er geen oplossing voor, daar heb ik niet voor gestudeerd, maar kennelijk zijn hier op dit forum wel mensen die van de hoed en de rand weten want de één roept nog meer dan de andere, maar niemand die ook maar enige kijk heeft hoe het verder moet. Daarom gaf ik ook in mijn vorige post aan om even met Ron Jans in conclaaf te gaan want kennelijk heb ik de laatste maanden iets gemist, omdat er volgens jou nu zoveel mis gaat.

marcelfcg02-09-2018 om 20:39

Groen hart, Rob Roy is regelmatig ongenuanceerd maar heeft hier natuurlijk een punt. Jij bent flink aan het zagen maar draagt geen oplossing aan. Het komt op mij over dat je hier komt om de frustratie van je af te schrijven.

brummie02-09-2018 om 15:48

Vond Fc eerste helft wat behoudend spelen, desondanks 3 grote kansen, waar je gewoon 1 van moet maken. De enige eerste kans en doelpunt van Zwolle kwam door miscommunicatie achterin van Fc zelf. 

Zwolle voetbalde ook niet goed, wel op sommige momenten iets verzorgder vond ik. Vond het spel ook tergend langzaam en met name Handwerker werd ondanks dat hij vrij stond aan de zijkant veel te weinig aangespeeld. 

Onnodige nederlaag en met wedstrijden tegen ajax en az voor de boeg geen makkelijk programma.

 

Jegelkser02-09-2018 om 16:00

@rob roy. Alleen Heracles heeft geen jeugdopleiding. Willem 2 en Excelsior hebben wel een opleiding. Goed dat Warmerdam op het middenveld speelt. Helpt enorm. Ik zou nu nog Hrustic eruit halen en van looi erin zetten. Snap ook echt niet waarom Cassiera speelt. Van weert veel beter en die ruil je...

02-09-2018 om 17:46

Ik wil verder niet met jou in discussie over de jeugopleiding, maar ik weet wel dat de genoemde clubs niet DIE opleiding heeft als de FC-Groningen. Echte jeugdopleiding begint bij  teams onder 12, onder 15, onder 17, onder 19 en onder 23. In alle vijf gevallen heeft FC-Groningen een team. Kan jij de teams opnoemen bij W-2 en Excelsior? .

appie happie02-09-2018 om 16:26

Komt hard aan..

kees02-09-2018 om 16:36

Er staan hier minstens 15  FC G -"supporters" te posten alsof ze het beter zouden doen...  de toon bevalt mij allerminst... het is "de schuld van "  die ...en die .  Nee! FC Groningen is er tactisch ingelopen  tegen een [ploeg die niks wilde forceren en het geluk aan z'n kant had dat Warmerdam 4 x in scoringaspositie niet scoorde... 

Wel is duidelijk dat die 6 weken voorbereiding allerminst het verschil hebben gemaakt, en dat er te weinig mogelijkheden zijn om tegen een niet geweldig spelend PEC gewoon die winst af te dwingen.

Ik vrees een vervelende week, met nog veel meer van dit soort reacties... Zware week ook voor die nieuwe trainer: nu al een inhaalrace te moeten maken. 

M0i02-09-2018 om 17:28

Het lijkt me dan maar beter dat alleen Kees en RR hier posten want al het andere keuren zij af. Ik volg Rob1970. Moi. 

02-09-2018 om 17:56

Bij de raliteit blijven is voor sommige forumleden een zware opgave. Een ieder heeft zo z'n eigen kijk op de club. Jij volgt de mening van Rob 1970, prima zou ik zeggen, maar daaruit distilleer ik dat jezelf geen eigen mening hebt, en daarin schuilt bij velen hier op dit forum het gevaar. Napraten in plaats van een eigen mening hebben. Verder wordt er door mij niets afgekeurt en als er iemand is die naar mijn mening een goed verhaal heeft, kan ik daar volledig in meegaan, maar niets roepen om iets te roepen, dat heeft geen zin.

Rob197002-09-2018 om 22:20

@Moi, heb even geduld, want ik stop er even mee. Mijn vrouw ergert zich dood aan mijn haren in mijn nek, die te vaak omhoog staan, m.b.t. het wel en wee van mijn Fc. Het verhaal Jans helpt ook al niet, en bevestigd het falend beleid m.b.t. de aankopen. In het verleden hebben wij Jeltema in een cruciale functie gehad, die niet bij hem paste, Henk de Jong in een wat kortere termijn, ook fout. En nu zit Jans al met zijn functie in de maag. Pijnlijk, echte voetbalmensen zijn intern niet te creeeren, die moeten van nature beschikken over de capaciteiten, dit is de reden dat wij teruggeworpen zijn, met de jeugd die we nu hebben, moeten we proberen weer op te krabbelen, maar dat zal niet makkelijk gaan.

Het geld was 2 jaar geleden al op, door wat meevallers bij transfers van reeds verkochte spelers, en noodverkopen, Rusnak, Bacuna, Hoesen enz. Tevens zijn er goedwillende investeerders die financieel bijspringen voor een beter Groningen, maar helaas hebben wij te maken met een haperende motor. Zolang wij niet in staat zijn om in de juiste garage geholpen te worden zal het stroef blijven lopen. Een juiste monteur zou wonderen kunnen doen.

Terugkomend op Jans, het is voor hem zeker frustrerend hoe hij heeft moeten onderhandelen in de soap met Chabot en de manier waarop hij spelers gratis heeft moeten laten gaan, een weinig vreugdevolle manier van zaken doen. Maar deze wijsheid kan hij in de toekomst weer gebruiken, alleen dan zal hij er niet vroegtijdig mee moeten stoppen.

Thomas Portugal02-09-2018 om 16:38

Eerst maar even een paar klusjes in huis gedaan, voordat ik hier mijn opmerkingen plaats. Ik vond de eerste helft van een redelijk niveau en normaal gesproken ga je met een voorsprong rusten gezien de kansen van Warmerdam. De tweede helft werd er steeds meer druk gezet en was het wachten op een doelpunt van Groningen. Na de goal, was het voornamelijk hoge ballen, snel thuis voetbal. Ik vraag me af of het inbrengen van met name Antuna iets positiefs veranderde aan het spelbeeld. Doan was vandaag vrij slordig en moet leren eerder de pass te geven. Ondanks mooi pingelen, houdt hij het spel te veel op. Zeefuik stond rustiger te verdedigen tot aan zijn 'gele kaart' moment. Nog een gele kaart, en dan kan Van Wierik weer op rechts en komt er een plaatsje vrij voor Chabot. Ik vond Handwerker Duits degelijk. Weinig op aan te merken. Ondanks dat hij niet scoorde, is Warmerdam op het middenveld van veel meer waarde. Laten staan. Komt allemaal goed.

tante jannie02-09-2018 om 16:53

Zal nu toch wel voor een ieder duidelijk zijn als je thuis verliest v w2 en pec dat je een degradatie kandidaat bent, helaas.

Buddy02-09-2018 om 17:00

Klopt Kees, de spelers treffen geen blaam. De analyse van o.a. @ Groen hart is volkomen juist. De beleidsmakers (Nijland en Jans) hebben gefaald om een eredivisiewaardig team en staf aan te trekken.  De supporters zitten met de gebakken peren .

Hoekie02-09-2018 om 17:01

@ Kees. Je kunt minstens 15 Fc supporters wel aanspreken op hun toon, maar om een aantal feiten kunnen we niet heen. Onze Fc is met 7 weken voorbereiding niet in staat geweest met een veel eerder complete selectie dan de jaren er voor een herkenbaar systeem te spelen. Dat wij na 7 weken tot de conclusie komen dat de Weert en Drost toch niet de spelers zijn waar we mee door moeten is natuurlijk belachelijk. Dat wist bijna elke forumlid maaaaaaanden geleden al. als wij dat al zien dan kun je dat o.a. Ron Jans ook aanrekenen. Ook heeft hij zich sterk gemaakt voor Veldwijk. Op het moment dat andere clubs zich versterken met goede transfervrije spelers en de Fc 350.000 euro voor Drost laat lopen en meer dan 1 miljoen betaalt voor een CV komt dat allemaal niet sterk over. Voor al dat geld hadden we ook een ervaren creatieve middenvelder kunnen en moeten halen. Natuurlijk heeft Jans ook goed werk verricht door beloftevolle spelers langdurig vast te leggen. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er te veel bloopers zijn gemaakt die op eredivisienivo niet zouden moeten gebeuren. 

HuubReuvers02-09-2018 om 17:06

Antuna en Hrustic terugzetten naar de JO-9

opa02-09-2018 om 17:48

wat kon Antuna er nu aan doen in die korte tijd ,Hrustic komt nog te kort, ik vond Handwerker behoorlijk spelen, Warmerdam is geen spits maar voor de rest goed, Doan draaide zichzelf steeds in de moeilijkheden, Cassiera en Pohl kregen geen bespeelbare bal Bij die goal van Pec zag je het gebrek aan snelheid Memisevic, Reis werkte hard maar kon het niet alleen, ter Wierik was daarentegen weer heel goed bezig

MisterFC02-09-2018 om 18:04

Domheid troef. Je verleis 3 middenvelders (die al onderbezet was) en je haalrt er niets voor terug. Normaal lleer je van je fouten. FCG en Jans niet hoor. Een schoffering naar de aanhang van de FC ook

ludopi02-09-2018 om 18:06

Na 4 wedstrijden kunnen we niet van de daken schreeuwen hoe blij we zijn met het aantal punten en de speelwijze. En dat blijkt ook wel op dit forum. Ik dacht dat een forum bedoeld was om je mening te geven. Hoe je aankijkt tegen de gang van zaken bij je club. En dan kom je bij supporters allerlei meningen tegen. Meningen waar je het mee eens kunt zijn en soms niet. Ik vind dat je alle meningen moet respecteren. En op dit forum zijn een paar leden die daar overduidelijk moeite mee hebben. Weet ik een oplossing voor de problemen bij de FC? Nee. Alleen zou ik veel geld in de scouting steken want ik heb niet de indruk dat onze club een hoogvlieger is in de scouting. Maar wie ben ik.  

02-09-2018 om 19:26

Mee eens!! Is eigenlijk maar een persoon/ lid l in mijn ogen .. Hoef geen namen te noemen denk ik... 

marcelfcg02-09-2018 om 20:49

Ik begreep dat Koolhof nu hoofd scouting is. Deze man wilden ze er eerder uitschoppen maar Koolhof heeft dat aangevochten en is nu ineens hoofd scouting. Ik vindt dat bijzonder en tegelijkertijd zorgwekkend.

Groen hart02-09-2018 om 21:48

Met je eens. Deel je de wijsheid van ene kees en RR niet wordt je uitgemaakt voor dorpsgek. 

Kees en RR hun mening is hier heilig .

Thijs_Faber03-09-2018 om 00:30

Haha 1 iemand denken jullie? Verdiep je eens wat beter. Een heleboel keihard werkende vrijwilligers die voor een reisvergoeding overal heen gaan en een paar prof-scouts. Afgeven op de scouting is makkelijk, als hun toptargets door financiën niet te halen zijn, wiens schuld is het dan?

Roelofsky02-09-2018 om 18:55

Persoonlijk vond ik het een vervelende wedstrijd..... en er is voor de TS nog veel te doen maar begin niet weer we gaan aanvallend voetbal spelen en het publiek vermaken. Want daar is totaal niets van terecht gekomen. Het was een slome pot voetbal met wat voor systeem eigenlijk nou geen systeem. Wat was tactiek van de FC nou ik heb het niet gezien.... spelers op de verkeerde plekken. En weet je wat vooral ontbrak was de spel vreugde..... pffffff zucht

Ronnie 02-09-2018 om 18:56

Ik heb een redelijke eerste helft gezien. Cassiera kreeg geen echt goede ballen, maar die paar keer dat er een goede voorzet kwam, stond hij er ook niet. Jammer dat hij er uit moest. Zo krijgt dat mannetje nooit vertrouwen.

warmendam had wel een van de drie honderd procent kansen mogen en moeten maken. Dan speel je een andere wedstrijd. Nu maakt hij hem niet en krijg je in de tweede helt het deksel op de neus.

Tweede helft was matig en wederom moeizaam. Vond hrustic slect, veel balverlies en vrije trappen en corners zeer matig van hem. Doan prima eerste half uur, daarna zakt hij steeds verder weg. Hoe kan dat toch. Reis was prima. Ik blijf erbij dat we een geroutineerde verbindingspeler missen op het mddenveld. Nu kunnen memisevic en co de bal niet goed kwijt.

Voorin moet mahi nog in vorm komen, heeft Antuna niets te zoeken en kun je van pohl nog niet veel zeggen.

Ik vrees het ergste met deze selectie en ajax, az en utrecht als komende wedstrijden. Ik hoop dat ik ongelijk krijg want je blijft tenslotte supporter.

Tot slot: eens met ludopi. Het forum is van ons allemaal en niet afhankelijk van hoeveel je post, of de verhalen lang zijn of je fan bent van Jans of niet. En het criterium of je het wel of niet eens bent met bepaalde mensen doet al helemaal niet terzake. In Nederland mag iedereen een eigen mening hebben. Of het nu hout snijd of niet. Gewoon blijven posten mensen!

marcelfcg02-09-2018 om 18:59

Witte zakdoekjes zijn uitverkocht bij Jumbo.

Nachtwacht02-09-2018 om 19:18

Nu een trainer wegsturen is pas echt dom. Geef de man een kans deze jonge selectie te laten groeien.

kees03-09-2018 om 01:32

dat klopt: ze hebben bij een reorganisatie dat product uit de schappen gehaald 

Nachtwacht02-09-2018 om 19:14

Eerst maar even de eerste boosheid laten zakken. Zwolle heeft toch onterecht gewonnen.

Positief ben ik over de strijd. Groningen won de meeste duels en had daardoor de beste kansen. Kloten dat er dan, net als tegen Wii een goal uit de lucht komt vallen, terwijl hij er voor ons net naast gaat.Ik vind Hrustic dit seizoen wel wat tegenvallen en het verbaast me dat hij alle vrije trappen krijgt. Dan maar indirect en Memi laten strepen.

Het zit gewoon even niet mee, maar komt zeker goed dit seizoen.

Kweetniet02-09-2018 om 19:25

Groningen heeft vandaag de punten laten liggen.. dommigheid aan de kant van Groningen kosten Groningen de kop. Ik was vol goede moed na de 1e helft en dan zakt alles de 2e helft in elkaar... Verdedigend staat het wel goed en ik vond Groningen vandaag helemaal niet slecht spelen. Ben blij dat er een aantal supporters geen trainer of coach van de FC zijn... ze houden geen spelers meer over :-) Het is gewoon balen! 

opa02-09-2018 om 19:37

zou FC een risico kunnen wagen om Bruns alsnog te huren, zal dat zoveel meer zijn als de lonen van Drost en v.d. Weert en de rest dat al weg is 

 

Johan02-09-2018 om 19:48

Gaat helaas niet meer. Transferperiode is gesloten

opa02-09-2018 om 19:51

is John de Wolf wel een oud speler van Fc? die vent is altijd zo negatief, hij vond de overwinnig van Pec verdiend en Pohl werd direkt al even afgekraakt, nee geen plezierig mens, kan beter thuis blijven

Johan02-09-2018 om 20:02

Denk dat realistisch en negatief hier vaak met elkaar verward worden. Hij staat daar om de feiten weer te geven en niet om door een groenwitte bril te kijken. Kijk zelf en luister zelf ook graag nd feiten maar ieder zn ding.

brummie02-09-2018 om 20:20

Het is gelukkig nog vroeg in het seizoen. Hadden we vandaag 3 punten gepakt, stonden we zelfs boven Vitesse. Dan had onze groen witte wereld er heel anders uitgezien. De verschillen zijn nog klein.

Zorgbarend is dat er weinig lijn zit in het spel, en we moeilijk tot scoren komen.

Jans geeft zelf aan in interview dat zijn huidige functie aardig pittig is. Hij is nog niet gepokt en gemazeld in deze wereld m.b.t. onderhandelingen e.d. 

Ik weet niet of hij de juiste man op de juiste plaats is. Toekomst zal het uitwijzen.

kees02-09-2018 om 21:39

De Technisch Manager is niet de trainer...maar Jans heeft vorige jaar zijn nek zóver uitgestoken dat hij Faber en het elftal in het vorige competitiejaar nog geholpen heeft... Alleen geluk was dat niet, en het was ( bleek later in wat er allemaal was gebeurd met spelers en met de verghouding tussen trainer en spelers ) nodig ook.

Nu roepen dat Jans zijn werk niet goed (genoeg) heeft gedaan, dat is makkelijk scoren..  Het beleid van jonge spelers opstellen en ook een trainer aanstellen die nieuw is in het betaald voetbal, dat komt niet van Jans alleen: Mahi en Drost en Van Weert zijn pijlers geweest voor dit elftal, en het is alom bekend hoe het met ioeder van deze spelers is gelopen.  Breij is een verrassing, en Cassierra en  Doan kunnen best voetballen.  De nieuwelingen Handwerker, Chabot en Pohl kan je onmogelijk als miskoop op het conto van Jans schuiven... Dat er in juni geen sterke en ervaren nummer middenvelder is gehaald, o.a. vanwege geldgebrek, dat heeft veel met geld te maken, transfersom en salaris. Maar je kan het wmb wel een fout noemen in het beleid.   Bij andere clubs komt er een leger aan huurlingen bij...die zijn volgend jaar weer weg...dus of dat de oplossing is?  en dat bepaalt ook de rest van de competitie:  Fortuna,. Emmen, Excelsior en ADO...maar ook PECZwolle komen in het rechterrijtje.  Ik denk niet dat Jans daar veel aan had kunnen veranderen.  Trouwens als Jans zijn werk voor de FC G niet meer ziet zitten, dan zal hij de eerste zijn die de handdoek gooit, eerder nog dan de trainer eruitgooien, schat ik in. 

Profvoetbal heeft een ongenadige kant in zich:  win je dan mag je door...verlies je (steeds) dan sta je op de tocht...nooit anders geweest. Kijk naar het Nl elftal...twee eindtournooien gemist, en Koeman moet het maar even voor ons rechtzetten wat bij de vorige trainers  en selecties niet is gelukt. trouwens:  Mennega ( die toch ook erg bekritiseerd is geweest over hetgeen hij over de FC schreef, heeft eens gezegd: het heeft niet zoveel zin terug te kijken wat er in het verleden niet goed was en de waarom-vraag te stellen.

debultjes02-09-2018 om 20:39

Er zijn wel degelijk fouten gemaakt in aanloop naar het seizoen, te beginnen met een trainer die een verwachtingspatroon creeert die hij met deze selectie niet waar kan maken. Hij wil aanvallend voetbal spelen maar mist een creatieve middenvelder, sinds Chery is weggegaan is het spel van de FC niet om aan te gluren Door dit verwachtingspatroon gaan de spelers en het publiek daar in mee en leven de spelers boven hun stand. Mahi raakt bv al meer dan een jaar geen pepernoot meer. El Khayati was een droomaankoop geweest.... Het is duidelijk dat met deze spelers een 4-2-3-1 opstelling niet de juiste is. De enige creatieve speler op dit moment is Doan en hem zal je dus op 10 moeten zetten en heel het elftal in dienst laten spelen van Doan. Het is duidelijk dat met Hrustic en Reis er op dit moment veel te controlerend gespeeld wordt en er te weinig diepgang is. Mijn voorkeur zou een 4-4-2 opstelling zijn met Mahi en Cassiera in de spits en Doan daar kort achter. Daar achter Warmerdam, Reis en Breij. Achterin kan het zo wel blijven staan alleen moet Memisevic wel oppassen want opbouwend stelt het niet veel voor. 

kees02-09-2018 om 20:41

 FC Groningen  had deze wedstrijd net zo goed kunenn winnen, want PEC speelde zoals verwacht om niet te verliezen en had weinig kansen.  Wel krijg je de indruk , van Zwolle kant,  dat zij de einduitslag hebben bepaald  en opgelegd aan Groningen alsof het een wedstrijd n Zwolle betrof.

Nu heb ik even geen nieuws gehoord waar ik troost uit kan halen, ook niet  in de woorden van trainer Buys, en ook kan ik wel lang nadenken waaróm Warmerdam  niet een keer goed afrond...het is gebeurd...Maar "de volgende keer zal het beter gaan"...is wel een heel gewaagde uitspraak nu want dan vraag je impliciet: HOE DAN .

Maar het probleem is dat alle clubs die naar de Euroborg/H.C.M.stadion komen, gewoon dit spel van Zwolle van de video af kunnen gaan copiëren.  en vind dan maar eens een gaatje om er doorheen te komen.  Dat vind ik zorgelijk  voor de n oodzakelijke punten te behalen, wat toch een keer moet. Komende weken  dan maar een andere strategie/tactiek..afjagen alleen is niet genoeg. Scoren is belangrijk !

Nu Tijd en zin in even wat anders, zondagavond ...wel te rusten 

appie happie02-09-2018 om 21:16

Ik ben ook bang dat Buijs  niet de juiste man is..achteraf gezirn.Vooraf was ik zeer optimistisch...helaas  is het nu ff anders...en waar is de rol van Spijkerman..?(ziek)wellicht is hij echt ziek..

Maar ik zie/hoor/merk niets van zijn hand..maar dat kan aan mij liggen...

Johan02-09-2018 om 21:37

Ligt echt niet aan de trainers. Ze hebben ook niet  echt veel te kiezen. Enige puntje is dat ik de keuze voor Hrustic niet begrijp, speelt echt heel erg slecht maar goed iedere trainer is zo goed als zn materiaal. Tel de goals maar eens. Mahi bijna altijd geblesseerd dus die goals kun je bijna niet meetellen. Erg zorgwekkend dit. Ben van mening dat de schuld 100% bij de beleidsbepalers ligt. Koolhof hoofdscouting pfffff waar hebben we het dan nog over? En die nieuwe spits moeten we even de tijd geven maar we moeten er ook niet vanuit gaan dat Aalborg Romario zou ruilen. Ook wil ik even zeggen dat je kapitaal op het veld moet staan en niet op kantoor, langs het veld of in een krijg het mn strot niet uit.... Topsportcentrum. Hoop dat de stage van Jans binnenkort voorbij is en hij een fatsoenlijke selectie gaat samenstellen want ben hier wel een beetje klaar mee. Als we op deze manier doorgaan is degradatie dichterbij als dat we denken. 

Groen hart02-09-2018 om 21:56

Wie stelde koolhof aan ?

avl02-09-2018 om 22:14

NAC werkt samen met Manchester City en Vitesse met Chelsea.
Er zijn nog vele grootmachten met jeugd, kan de FC niet trachten een samenwerking aan te gaan met een grootmacht?

GroningenZuid02-09-2018 om 23:20

Het probleem is dat we:

Een onervaren selectie hebben

Een onervaren trainer hebben

Een onervaren td hebben

De laatste jaren wordt er blijkbaar niet meer gescout op routine en/of aanjagers. Natuurlijk wordt dit middenveld overlopen. Er zijn misschien 4 ploegen die echt minder zijn dan wij. Maar momenteel is FC Groningen wel de slechtst spelende en minst scorende ploeg in de ED. Dat is zorgwekkend want je hebt 2 op papier relatief makkelijke thuisduels gehad. Je staat na een wedstrijd of 6 wederom weer onder de streep. Het gaat een keer fout zo.

Wat Buijs betreft, dat gaat hem niet meer worden. Knappe debuterende coach die dit omdraait zonder hulp van een type Dick Advocaat. Ik heb op hem gelet, zat vlak achter hem. Het viel me op dat hij het eerste uur, of langer, niet eens coached. Ik snap ook weinig van zijn wissels en omzettingen. Eerder al, bij Vitesse, viel me op dat er meteen irritaties tussen spelers was en direct hangende hoofden. Volgens mij weet hij zelf nauwelijks wat hij doet. Die jongen is er nog niet klaar voor, laat hem eerst beginnen bij een TOP Oss ofzo. De beste optie momenteel is om Buijs weg te promoveren en Ron Jans voor de ploeg te gooien. Anders riskeer je wel degelijk degradatie.  

 

boetnlaand02-09-2018 om 23:27

Waar ik me zorgen over maak is het gebrek aan scoren vermogen.. .. En kan iemand mij uitleggen waarom doan niet wat centraler speelt? Persoonlijk denk ik dat het beter functioneert... Maar wie ben ik... 

boetnlaand03-09-2018 om 00:39

Ik denk dat doan ook beter tot zijn recht komt op 10

kees03-09-2018 om 01:26

die loopt zich vast...dan wordt het een Tibbling 2.0

skjipke03-09-2018 om 21:04

Kijk nou eens naar de bovenstaande foto. Trieste aanblik van lege tribunes. Kunnen we er nou niet voor zorgen dat er tegen AZ 6500 mensen meer zitten, die gezamenlijk de FC naar de overwinning zingen? AZ is niet onoverwinnelijk hoor, Is Heracles sterker dan Groningen? Ik hoop echt op een volle bak zondag 23 september 14:30 uur.

Frankism04-09-2018 om 00:23

Jammerlijk verlies, maar ik vrees nu wel een beetje voor de komende periode, Ajax, AZ en Utrecht zijn nou niet de makkelijkste potjes, en als het even tegenzit sta je op 1 uit 7 straks. Dat hoeft geen drama te zijn, maar met zo'n jonge selectie wordt het wel lastig. 

Hoop dat Danny snel zijn eigen vecht karakter kan overbrengen op de ploeg. 

 

Iedereen heeft t over de ervaren middenvelder die moest komen, jammer dat we Anita niet hierheen hebben gehaald. dat had volgens mij veel goeds kunnen brengen. 

manus04-09-2018 om 10:35

Eigenlijk ging er een heleboel goed: Warmerdam 4x vrij voor de keeper gezet!

Maar dat moet je blijkbaar niet op zijn verjaardag doen.

Ook een van onze betere spelers ooit, Tadic, miste ook vaak opgelegde kansen toen hij hier speelde.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!