Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen legt Ritsu Doan vast

Door Thijs Faber 9 reacties

Witte rook in het Noordlease Stadion, waar zojuist bekend werd gemaakt dat FC Groningen de optie tot koop op Ritsu Doan gaat lichten. Hierdoor ligt de Japanse middenvelder tot medio 2021 vast. Doan werd dit seizoen gehuurd van Gamba Osaka en ontpopte zich na een stroeve start tot absolute publiekslieveling. Dit nieuws zal voor velen een grote opluchting zijn en zeker de seizoenkaartverkoop gaan stimuleren. Ritsu is een Groninger!

Update dinsdag 24 april - Het DvhN bericht dat Hans Nijland tijdens het charitydiner (benefietavond) in de Autoborg / sponsor Noordlease heeft gezegd dat Ritsu Doan het aankomend seizoen voor de 100 procent eigendom is van FC Groningen. In de wandelgangen doken geruchten op over private investeerders die het definitief vastleggen van de Japanner mede mogelijk zouden hebben gemaakt. Daar is geen sprake van! Bij een toekomstige transfer zijn de (eventuele) revenuen voor FC Groningen. Ritsu Doan wordt voor een bedrag van naar verluidt 2 miljoen euro overgenomen van het Japanse Gamba Osaka en behoort tot één van de duurdere aankopen die de club ooit heeft aangetrokken.

Reacties:
Fido23-04-2018 om 18:54

dit is zeer goed handelen van de fc ,samen met v d looi en reis hebben ze leuke spelers binnen voor volgend seizoen.nu nog een paar versterkingen en ze kunnen weer meedoen in het linker rijtje 

Hgz23-04-2018 om 19:00

Nog een paar versterkingen? Geld is op denk ik. Moet nog gaten worden gevuld in de begroting. Eerst Mahi en Padt verkopen dan komt er wat bij. Anders heb je weer hetzelfde elftal als dit jaar en wordt het volgend jaar weer rechterrijtje. hoop wel dat Zeefuik nog wordt aangetrokken.

Thijs_Faber23-04-2018 om 19:06

Er gaat een hoop verkocht worden @hgz, en er is de laatste tijd veel ruimte gemaakt in de begroting. Komt wel goed, grote schoonmaak deze zomer!

ThorHazard23-04-2018 om 20:01

Hgz23-04-2018 om 20:14

@Thijs ik hoop dat je gelijk hebt maar ik ben een beetje sceptisch. Heb niet zoveel vertrouwen in de scouting voor nieuwe spelers en Nijland is denk ik niet zo scheutig meer met geld uitgeven na die miljoenen voor onze japanse vriend. Maar we zullen zien waar ze mee komen. Waar ik wel vertrouwen in heb is dat het volgend seizoen beter gaat,  maar dat kan al gouw. 2 a 3 gerichte aankopen en je speelt zo weer linkerrijtje

M0i23-04-2018 om 18:57

Dit is goed nieuws. Deze jongen kan iets extra s brengen. En tegen de tijd dat we hem niet meer kunnen houden, hopen dat hij zoveel oplevert dat de club weer wat meer armslag in de benen krijgt.

rob roy23-04-2018 om 19:32

"armslag in de benen", hoe doe je dat??????

M0i23-04-2018 om 21:42

Weet ik niet RR. Mijn oom zei dat altijd: aarmslag ien baainen. Ik denk, ik gooi m er een keer in .....

rob roy24-04-2018 om 12:09

Ach ja, een geintje moet erbij kunnen. Top!!!!!!

Ronnie 23-04-2018 om 19:25

Blij met Doan, maar net zo tevreden over Reis en vd Looi. Het begin is er!

zou het met de verkoop van seizoenkaarten te maken hebben.?

kees23-04-2018 om 19:45

Grote schoonmaak: Drost Van Nieff, Mahi , Veldwijk, Padt, Larsseb en misschien Memisevic? /Oldenburger?, De Vos?... en erbij : Moreira, Zeefuik, Jenssen?  keepertje, en nog een nr. 10? .... . 

 

Tim23-04-2018 om 20:40

Larsen en Van Nieff weten al officieel dat ze weggaan. Mahi wil en mag weg. Drost weet dat hij op zoek mag. Veldwijk geven ze de champagne er bij cadeau. Memisevic gaat voor een leuk bedrag weg. Oldenburger en De Vos gaan ook definitief weg net als Finnson, Browne, Waterink, Donald en Elouazzane.

Ik hoop persoonlijk natuurlijk dat Zeefuik blijft, Jenssen zie ik geen toegevoegde waarde in. Moreira is gewoon een goedkoop gokje, kan leuk uitpakken kan ook floppen.

Prik nam pla24-04-2018 om 21:14

Welke Jensen of Jensen bedoel je? Toch niet Ruben Jensen die bij ons speelde?

GroningenZuid23-04-2018 om 21:41

Veldwijk van de loonlijst af. Drost en Van Nieff laten gaan. Voor Memisevic en Mahi misschien nog wat geld vangen. Jenssen allicht verkopen aan een Duitse club ofzo, geen idee of er animo voor hem is.

23-04-2018 om 22:44

Allemaal leuk , maar met deze 3 red je het ook niet. Jong fris en talentvol , maar het elftal blijft nog steeds totaal niet in balans. Met deze selectie blijf je gewoon linkerrijtje spelen , en als Padt weggaat mis je een leider voorbeeld en een goeie keeper.

Marco23-04-2018 om 23:13

Goed nieuws. Was dit niet gelukt dan waren we helemaal in de marge en negatievs spiraal beland. Belangrijk is wel hoe dit gefinancierd is. Door de Fc, investeerders of een andere club die hem gelimiteerd overneemt. 

Voor het bedrag was er vast wel een sterkhouder te vinden die constant meer zou brengen . Voor de eigenwaarde, sensatie en doorverkoop handel is dit een goede uitkomst. Goed uithangen bord voor de club.

Benieuwd of hij onder Buijs ook nog aan de zijkant blijft staan of dat Doan de rol van spelbepaler volgend jaar wel kan waarmaken  

brummie24-04-2018 om 08:33

In lijn der verwachting dat Doan is vast gelegd. Prachtig nieuws, voor dit type speler kom je naar het stadion. Hoop dat we hem minimaal nog 1 seizoen aan het werk kunnen zien! Verder uitstekend dat vd Looi en Reis langer bij Fc blijven. Zit nog veel rek in.

FC Bayern24-04-2018 om 09:15

Erg blij met dit nieuws, had gehoopt op 3 jaar met optie tot nog 2 jaar, maar dit is ook al geweldig. Ik denk alleen wel dat hij hooguit komend seizoen nog blijft en daarna onhoudbaar is voor Groningen. Maar dat is niet erg, nog een seizoen genieten van deze geweldenaar en volgend seizoen een dikke zak geld beuren!

Mocht er met investeerders of andere clubs samengewerkt zijn is dat financieel natuurlijk jammer, maar als hij anders niet haalbaar was dan is er weinig keus denk ik. Ik ben in ieder geval erg blij dat hij volgend jaar weer in ons groen wit te bewonderen is. Wellicht ook goed voor de seizoenskaart verkoop, dit is een jongen waarvoor je naar het stadion komt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!