Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen lijkt veilig na zege op Roda JC

Door Thijs Faber 11 reacties

FC Groningen heeft zich zondag in eigen stadion zo goed als veilig gespeeld. Roda JC werd met 2-1 verslagen. FC Groningen vergat vooral definitief de Koempels over de knie te leggen, waardoor het nog spannende minuten werden in het Noordlease stadion. Maar uiteindelijk bleven de drie punten gewoon in Groningen.

 

Eerste helft

FC Groningen begon prima aan de eerste helft, er werden kansen gecreëerd en Roda-keeper Hidde Jurjus kon aardig aan het werk. Uiteindelijk was het Ritsu Doan die de ban brak voor FC Groningen, de Japanner kwam goed naar binnen en schoot hard raak. Na de 1-0 kon FC Groningen de grip op een abdominaal Roda JC prima in de hand houden en werden er legio kansen gecreëerd, maar het resulteerde niet in een goal. Met 1-0 gingen beide ploegen rusten.

 

Tweede helft

Na de rust leek het wedstrijdbeeld onveranderd, en na een minuut of 10 breidde de thuisploeg de voorsprong uit; Jesper Drost schoot een niet te missen kans raak. Het was amper te geloven, maar na de 2-0 ging Roda JC ineens een stuk beter spelen, en in de 70e minuut bracht Kum de Limburgers terug in de wedstrijd. Na een fout van Sergio Padt die resulteerde in een corner schoot de verdediger binnen. Na de 2-1 pakte Roda het initiatief en bleef FC Groningen achteruit lopen, maar tot grote kansen leidde het niet. FC Groningen trok de wedstrijd over de streep en staat nu 7 punten los van de degradatieplekken en met nog drie wedstrijden te gaan mag het zich toch wel veilig achten. Een prima middag in Groningen!

 

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Absalem (v.Nieff/74), v.d.Looi, Mahi (Drost/42), Hrustic (Larsen/90), Doan, v.Weert, Warmerdam     

Opstelling RODA JC: Jurjus, Kum, Banggaard, Auassar, Vansteenkiste (Vancamp/76), Rosheuvel, Ndenge, Gnjatic, Avdijaj (Milts/63), Gustafson, Schahin (Ngombo/61) 

Reacties:
appie happie15-04-2018 om 20:02

Het loopt dus goed af dit seizoen..pfff..close call.

Nu afwachten wat dhr Buijs er van bakt en wat Nijkand en Jans uit hun hoge hoed toveren.oja ik vergeet Jeltema  die is ook weer in de stad ja..

 

Ik ben eigenlijk wel bang dat de voorverkoop wel gaat tegenvallen wat de seizoenkaarten betreft.

 

Nu nog proberen om van Utrecht een punt en van Excelsior te winnen Psv is wellicht teveel gevraagd,alhoewel we wel vaker gelijk  hebben gespeeld in Eindhoven..

 

Nouja de grootste spanning is er af..gelukkig maar...

Hgz15-04-2018 om 20:32

Hoe zit dat met die tv gelden? Als ze nog een plaatsje stijgen lopen ze dan weer veel geld mis of net niet?

15-04-2018 om 20:37

Heerenveen haalt Groningen in als ze minimaal 3 plaatsen boven ons eindigen. Maar aangezien Twente er tussenuit valt (neem ik aan) blijft Groningen op dezelfde positie staan, en is het bedrag aan televisie geld ongeveer gelijk aan dit seizoen

Mocht Heerenveen nu 9e worden en wij 11e, stijgen we dus zelfs een plekje, mits Twente degradeert

KWibus15-04-2018 om 20:33

Vandaag ook weer een Santa’s jonge spelers gezien die een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan. Absalem, Vd Looi, Doan, Hrustic speelden prima onder lastige omstandigheden. Zeefuik, heerlijke voetballer voor onze FC. Zijn sliding in de blessuretijd spreekt boekdelen... Centrum met Te Wierik en Memicevic is al een aardige tijd degelijk.

De laatste 20 minuten met van Weert (oei wat slecht), Drost en van PfffNief is gewoon teveel van het goede. Totaal geen slimheid en snelheid. Dan ga je, in combinatie met de tegentreffer, automatisch achteruit lopen.

Het gebrek aan aanvallende impulsen voorin mag de directie zich trouwens aanrekenen!

Fijne zondag verder!

15-04-2018 om 20:38

Er zit inderdaad wel muziek in deze selectie. Er is niet veel nodig om weer om de goede play offs mee te doen

Jegelkser15-04-2018 om 20:49

Mooie overwinning. Eerste 60 minuten prima. Vond Hrustic heel goed spelen vandaag. Mooie team prestatie. Ben benieuwd wat Faber gaat doen als Reis en bacuna weer terug zijn. Overigens mooi om te zien hoe Roda werd afgejaagd. Wat is Doan overigens goed zeg

GroningenZuid15-04-2018 om 21:14

Ja, we zijn 100% veilig. Roda moet alles winnen om boven ons te komen (en wij alles verliezen), zelfs 7 punten is niet genoeg voor hun. Ze krijgen PSV, moeten naar VVV en krijgen ADO nog. PSV is misschien wel klaar, maar gaat echt niet verliezen van Roda JC. Lozano zal nog topscorer willen worden bijvoorbeeld.

En ik verwacht eigenlijk gewoon winst van de FC tegen Excelsior, zeker nu de druk van de ketel is. Misschien nog een stuntje bij Utrecht tussendoor? Zou wat zijn als we toch weer de klassieke eindspurt blijken te hebben. Het uitgespeelde PSV als laatste duel, mogelijk voor beide partijen nergens meer om. Qua spel deden we niet onder voor AZ en Ajax in die ontmoetingen, bij Heerenveen weer die paal en eerste 60 minuten tegen Roda moet je een marge van 3 hebben. Alleen speelde die druk ons steeds ongetwijfeld parten. Het niet durven doordrukken en hinken op 2 gedachten, dat moet nu weg zijn. Dat we op Barca na het meest het aluminium hebben geraakt zegt ook wel wat. We hebben onder meer Bacuna weer terug, die goed bezig was.

Ik denk dat we tenminste nog boven VVV eindigen.

16-04-2018 om 07:12

Maakte me ook niet zo druk gezien het programma , de stand op de ranglijst de selectie. 

Groningen Zuid zit je nou barca met de fc te vergelijken haha , die scoort 4x zoveelals de fc. De fc kan gewoon niet afronden#

GroningenZuid16-04-2018 om 19:13

Nee maar het is wel bizar dat een ploeg als Groningen, die niet zo heel veel kansen krijgt, zo'n 25x de paal en lat heeft geraakt wat op Barca na het meest van Europa is.

De lat of paal raken lijkt me moeilijker dan scoren. Eigenlijk doen Van Weert tegen Heerenveen etc niet zo veel fout met zo'n afronding, in een goed lopend seizoen gaat de helft van die ballen er gewoon in en sta je dus een plek of 4 hoger. 

Je ziet het ook aan de stand, de ploegen om ons heen op WII na (die met Sol een goudhaantje hebben), hebben een veel slechter doelsaldo dan wij. Contrast met Roda JC vond ik voor 2/3 van de wedstrijd ook wel erg groot, terwijl die ploeg op 1 punt kon komen.

Met iets meer geluk hadden we ons allang veilig gespeeld. 

brummie16-04-2018 om 08:30

Fc speelde zeker eerste helft prima pot. Had gewoon al met 2 of 3 nul de rust in moeten gaan. Na de goal van Roda, zag je dat het vertrouwen dan wegzakt. Complimenten aan het team, en ook het publiek dat zich positief liet horen. Zo hoort het!

 

FC Bayern16-04-2018 om 08:50

Het eerste uur heb (of misschien wel 70 minuten) heb ik genoten. Groningen speelde lekker fel, en liet aan Roda zien dat er niks te halen viel. Waar ik vooraf nog enigzins vreesde voor een vechtend Roda die Groningen zou overrompelen bleek het juist andersom te zijn. Wat ik wel weer ergelijk vind is het feit dat je na 60/70minuten volledige controle (waarbij je misschien al op 3 of 4-0 had moeten staan) de wedstrijd bijna nog uit handen geeft. Wat een ergernis de laatste 20 minunten. De inbreng van Drost en van Nieff hielp daar zeker niet aan mee. Er werd na de goal van Roda alleen maar angstig achteruit gelopen. Wat mij ook opviel was dat (bijna) de gehele selectie er conditioneel ook volledig doorheen leek te zitten. Dat lijkt me wel een aandachtspuntje. Al met al natuurlijk blij met de overwinning en 60/70 minuten prima voetbal, maar het had ook maar zo anders kunnen lopen. 

Edit: Ik wel nog even extra complimenten geven aan Doan (al zat die er aan het eind aardig doorheen) en Zeefuik die echt een geweldige wedstrijd heeft gespeeld met puike ingrepen en af en toe goede aanvallende impulsen. Chapeau!!!

GroningenZuid16-04-2018 om 19:21

Die inzinking is te verklaren omdat ze het hele seizoen al tegen de bierkaai vechten en natuurlijk nog tegen JL Playoffs aan konden lopen. Padt zei ook dat dergelijke dingen allemaal door hun heen gingen na die 2-1, dan snap ik die vertwijfelingen en verslapping ergens wel. Had Groningen bijvoorbeeld gewoon een punt gepakt bij AZ, en gewonnen van Ajax (wat zeker niet teveel gevraagd was), dan ging deze wedstrijd haast nergens meer om en denk ik niet dat er een vorm van angst in de ploeg was geslopen. Maar zo zijn er veel meer voorbeelden zoals het weggeven van winst tegen Heracles en VVV in de slotseconden. Dat gaat in zo'n ploeg zitten en dat moet eruit. Je moet dat soort wedstrijden killen, en met wat meer routine, evenwicht en geluk kan dat ook. Die jonge spelers moeten gecoached worden, en niemand is eigenlijk in staat om dat te doen.

 

De verdediging leek ook te lang nergens op. Faber is gewoon een slechte coach. Vorig seizoen begon hij ook zo bizar slecht met Feyenoord thuis, team was totaal nog niet klaar en zero automatismen. Dat was in het begin van dit seizoen weer het geval. Lang lopen aankloten, eindelijk toch maar Van Nieff eruit etc. En de kwestie Veldwijk of Van Weert? Beide jongens werden na een mindere wedstrijd weer gerouleerd. Het is dat Veldwijk zichzelf buitenspel zette, en Van Weert daardoor zekerheid kreeg. Ik vind hem niet de juiste spits voor ons (we spelen vaak redelijk ver van de goal af), maar hij doet het de 2e seizoenshelft best redelijk. Kan nog makkelijk boven de 10 goals finishen.

Er zit echt wel meer in deze ploeg dan dat Faber eruit heeft gehaald.

  

 

 

Marco16-04-2018 om 22:05

Denk dat Faber keurig vakwerk heeft geleverd. Selectie komt duidelijk te kort voor play-offs. Was al duidelijk na de thuiswedstijden tegen H'veen en Utrecht. Reis, Vd Looi,  Doan,  Zeefuik en Hrustic op basisplaats eredivisie  niveau gebracht terwijl dit in de winterstop nog talentjes voor de laatste paar minuten waren. Memisevic, Bacuna en Van Weert beter geworden dit seizoen. 

Met een top fitte MahI en het aanblijven van Idrissi hadden we meer punten gehaald.  Ook als Veldwijk het karakter van Weghorst had gehad of als Linksen was gebleven. Faber laat dit elftal naar de mogelijkheden spelen, Denk dat veel trainers het minder gedaan zouden hebben. 

FC Bayern17-04-2018 om 10:25

Ik wil hier toch even op reageren. Ik neem aan dat dit geen grappig bedoelt commentaar is. Als het wel een grapje is mag je onderstaande als niet geschreven beschouwen.

Ik draai al mee vanuit het Oosterpark en ik denk serieus dat ik nog nooit zo'n slechte coach bij Groningen gezien heb. Ik verlangde op een gegeven moment bijna terug naar van der Looi en Huistra, en dat wil wat zeggen. En dat vind ik jammer want vooraf had ik echt wel vertrouwen in hem. Dat vertrouwen was echter halverwege vorig seizoen al weg.

Faber heeft niks maar dan ook niks gedaan om Groningen beter te laten voetballen. Constante wisselingen en spelers na 1 mindere wedstrijd afserveren waardoor er nooit een vaste basis stond. Andere spelers eindeloos vertrouwen geven door ze 10+ wedstrijden te laten staan terwijl ze ons elke keer weer punten kosten of totaal nutteloos zijn (van Nieff, Drost). De enige reden waardoor het nu iets beter lijkt is dat Faber vrijwel geen keuze meer heeft met deze smalle selectie en na 'slechts' 2 seizoen het licht heeft gezien wat betreft van Nieff en Drost. Doordat hij weinig/geen mogelijkheden heeft staat er nu zo langzamerhand wel een vaste basis, dat is dus absoluut niet de verdienste van Faber. Maar dat is uiteraard mijn mening.

GroningenZuid17-04-2018 om 20:49

Dat is precies wat ik bedoel FC Bayern.

Het is een samenloop van omstandigheden dat deze jongens ingepast zijn en dat Van Weert de vaste spits is geworden. Had Veldwijk zich niet misdragen was het misschien nog steeds een roulette geweest. Van Nieff had al veel eerder gepasseerd moeten worden. Te Wierik had ook al naar het centrum geschoven kunnen worden toen we Kane nog hadden. Faber heeft dat nooit gedurft maar nu moest hij wel.

Hij heeft ook pech gehad met Mahi die botste met Veldwijk en de blessures van Mahi natuurlijk, hij maakt 10 goals minder dan normaal. Maar misschien zijn die incidenten ook wel een teken dat hij de selectie gewoon niet in de hand heeft gehad. De kwestie Veldwijk heeft hij ook zelf veroorzaakt, door hem vlak voor de deadline te vertellen dat ie beter kan vertrekken. Ik vond direct al dat FC hem nooit had moeten halen, maar dat is gebeurd en zeg het dan in het begin van de transferperiode. Misschien was er dan nog een ruildeal ofzo mogelijk. Het is ook wel kapitaalvernietiging natuurlijk, voor die jongen is geld betaald.

17-04-2018 om 06:50

Lachwekkende reactie , puur wanbeleid bij de fc afgelopen jaren bij de fc op bestuurlijk vlak , en nu ook op het veld dit seizoen. Geen zin meer om het te onderbouwen wel klaar mee , hopelijk slaan we een nieuwe weg in , maar ben bang van niet.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!