Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen na de pauze met 3-0 onderuit in de Kuip

Door Redactie 22 reacties

De wedstrijd is geëindigd in een 3-0 verlies. Alle doelpunten vielen na de pauze. Toornstra opende de score kort na rust, een minuut of twintig voor tijd scoorde St. Juste de 2-0 en het slotakkoord kwam van de voet van Van Persie 3-0.

eerste helft
Het eerste doelgevaar kwam van FC. Yoëll van Nieff mocht aanleggen voor een vrije trap en mikte op de lat. Feyenoord begon wat meer aan te zetten, er ontstonden mogelijkheden voor Larsson. Ook Berghuis toonde veel dreiging met zijn voorzetten die ternauwernood konden worden weggewerkt uit het groen-witte doelgebied.

Feyenoord begon de druk op te voeren, Sergio Padt pareerde het schot van Jens Toornstra dat venijnig op doel afkwam. Ook El Ahmadi produceerde een knal dat bijtijds werd geblokt. Larsson moest zich noodgedwongen laten wisselen met een hamstringblessure. Basacikoglu kwam daarvoor terug. Na ongeveer een half uur zag het er even link uit. Yoëll van Nieff verloor ongelukkig de bal op het middenveld. De thuisploeg leek er door heen te spelen maar er was buitenspel geconstateerd. 

Het tempo bleef relatief laag, een fase waarin de gasten moeiteloos overeind bleven. In de slotfase was er nog een claim voor een strafschop (bal op de arm Antuna in de eigen zestien). Daarna vloog de bal tijdens een scrimmage via een eigen speler bijna in het eigen doel. Sergio Padt verrichte even later redding op het schot van Toornstra.

tweede helft
De eerste grote kans was voor Jörgensen. Uit een voorzet kopte de spits de bal van dichtbij recht tegen Sergio Padt aan. De thuisploeg voerde het tempo op, het legioen liet zich meer roeren. Kort daarna werd er weer geroepen om een penalty na een overdreven valpartij van kwelgeest St Juste. De druk hield aan, Feyenoord bleef maar komen. Een minuut of acht na rust sloeg dan ook het noodlot toe. Invaller Basicicoglu zette voor op links, Toornstra die wel heel erg vrij stond schoot volley in de verre hoek, 1-0. Er ontstonden kansen voor El Ahmadi, (redding Padt) Berghuis, (schot nipt voorlang) en St Juste (schot kansrijk over).

Na ruim een uur paste Ernest Faber zijn eerste wissel toe. Lars Veldwijk werd ingebracht voor Uriel Antuna. El Ahmadi, Berghuis en Toornstra waren dichtbij de 2-0 en deze zou ook vallen. Twintig minuten voor tijd na aan akkefietje met Yoëll van Nieff (beide spelers lagen op de grond) stond St Juste wel op, liep door naar de zestien (werd aangespeeld) en verdubbelde de marge. 

Een kwartier voor tijd kwam Jesper Drost onverwachts in scoringspositie. Zijn inzet werd tot corner verwerkt die helaas niets opleverde. Van Persie maakte zijn opwachting voor Toornstra. Binnen de minuut was het 3-0, door van Persie met een schot in de verre hoek, hetgeen ook de eindstand was. 

Lars Kramer (debuut) maakte nog zijn opwachting voor Kasper Larsen en Juninho Bacuna verving Yoëll van Nieff. Op deze tiende seizoensnederlaag viel dan ook verder weinig op af te dingen. Daarvoor hadden de Kuipbewoners het meeste spelaandeel, de meeste mogelijkheden en de beste kansen.

Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Het is te hopen dat FC Groningen weer eens drie punten gaat bijschrijven. De kelderploegen komen wel heel dichtbij...

Opstelling Feyenoord: Jones, St.Juste, v.Beek, v.d.Heijden, Haps, El Ahmadi, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Jörgensen, Larsson                                          

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Larsen, Warmerdam, Antuna, v.d.Looi, Drost, van Nieff, Doan, van Weert     

 

Reacties:
Bolhuis1708-02-2018 om 23:22

Wat mij toch het meest verbaasd is dat men Faber als hoofdschuldige aanwijst.

Word het niet eens tijd dat Nijland ook eens flink word aangesproken?

Die is toch DE persoon die Faber maar laat zitten waar die zit?

Als Faber al voor de wedstrijd een uitspraak doet op fox dat verliezen niet erg is dan is dat toch de druppel?

Met het mes dwars over in de bek zou die moeten zeggen!

In tijden van het mooie Oosterpark stadion had men allang in het kantoor van Nijland gestaan.

Vervlogen tijden zullen we het maar noemen.......

Nogutsnoglory108-02-2018 om 23:30

Zeefuik en Padt waren de lichtpuntjes. Doan en Te Wierik ook heel behoorlijk. Rest niet gezien. Middenveld speelde verstoppertje. Snel vergeten deze wedstrijd want nu word het echt belangrijk de komende 4 wedstrijden. Ik weet het was weer bagger de tweede helft maar we moeten afspreken dat we zondag echt de volle 90 minuten ( en echt de volle 90 minuten ) onvoorwaardelijk achter de ploeg gaan staan. En ook na een magere eerste helft niet gaan fluiten. Deze jonge ploeg heeft geen zelfvertrouwen en heeft als enige geen wedstrijd gewonnen in 2018. Alle doemdenkers ga zondag naar de Euroborg en steun ons team. Dat moet toch een paar thuiswedstrijden op te brengen zijn. Als we in de Jupiler league spelen komen we er misschien nooit meer uit. Het is 5 voor twaalf dus kom op mannen en vrouwen alles voor de FC. 

Bolhuis1708-02-2018 om 23:31

Hoe kun je nog achter een ploeg gaan staan als de trainer voor de wedstrijd al zegt dat verliezen niet erg is.

Die man maakt het voor jan en allemaal toch schier onmogelijk....

kees08-02-2018 om 23:42

Niet wanhopen.  Denk dat Faber na ADO wegmoet, want spelers laten het teveel afweten. Dan helpt gewoon niks meer  Kansloze wedstrijd weer.  En met zo'n smalle selectie komen blessures dubbel hard aan.  Fysieke kracht van spelers bij tegenstanders ("strijd") geeft dan de doorslag...eigenlijk een soort degradatievoetbal staat de club te wachten.

 

Wat Nijland betreft: ach, hij zou er goed aan doen om niet (ook) te wachten met ingrijpen, maar ik ben met je eens...de supporters moeten nu as zondag zich massaal laten horen.  Is gewoon het enige wat we kúnnen doen

08-02-2018 om 23:32

Faber wilde graag verstering ,Maar ons Dagobert Duck Nijland zit op zijn geld en ziet dat de mensen gewoon weglopen maar wel zeuren straks .

Dagobert Duck Nijland waar ben je mee bezig iederéén ziet dat dit elftal niet goed genoeg is .

Roda ,Nac,Willem 11 ,Hebben zich versterkt.

Sparta en Twente pakken hun punten ook nog niet maar straks tegen Groningen wel weer .

 

Nogutsnoglory109-02-2018 om 01:05

Helaas maakt Nijland niet de opstelling die had het net als de supporters vast beter gedaan dan Faber. Al 4 trainers hebben het met van Nief geprobeerd als linksachter en nog presteert Faber het om hem er nog een wedstrijdje of 8 daar neer te zetten. Vervolgens nog centraal achterin en op het middenveld . Dan snap je er toch niets van , om vervolgens een zeer balvaste middenvelder als Tibbling op de bank te zetten of hem als rechtsbuiten op te stellen, dat is toch ongelovelijk. Omdat Nijland directeur is is het uiteraard allemaal aan hem te danken net zo goed als de cornervlag scheef staat. Dat is mij iets te makkelijk. Faber maakt met dit materiaal wat inderdaad niet over houd echt te weinig klaar.. tiende plaats moet makkelijk haalbaar zijn. Met zijn loze beloftes we knallen er vanaf het beging direkt boven op ..... laat me niet lachen. Hij kan de spelers niet meer motiveren. ADO laatste kans . Bij verlies direkt lozen voor het te laat is. 

Martijn 09-02-2018 om 08:59

diezelfde faber wou veldwijk de laatste dag van de transferwindow nog wegsturen.

versterking willen die niet komt maar wel spelers weg willen sturen, ondanks de weinige middelen die hij heeft maakt hij er gewoon een potje van. ervaren spelers kunnen onder hem niets meer en kunnen beter oprotten. wordt tijd dat faber zelf oprot, jans of alfons arts het seizoen afmaakt. en dan na de zomer opnieuw beginnen

Thijs_Faber09-02-2018 om 12:36

Nijland zit niet op z'n geld want er is geen geld.

kees09-02-2018 om 13:00

@ Thijs Faber:

 

"er is geen geld zeg je... Nou dat betwijfel ik.  maar dat het anders aangewend wordt ( bijvoorbeeld voor personeelskosten en topsportcentrum ) , dat zal... Trouwens als er financiële tegenvallers zijn, dan moet je even aan SCHeerenveen terugdenken: vorige jaar hadden die een enorm begrotingstekort en  dalende inkomsten van FOXgeld.  Daar is royaal gesaneerd, o.a. in de TS en directie en wat blijkt?  er werden nieuwe spelers gehaald of dure spelers weggedaan...een paar goede transfers...en in een "wip",  nou ja 3/4 seizoen bedoel ik, staat die club wel boven FC Groningen.  En er is bij SCH voor het eerst in jaren een situatie waar de neuzen dezelfde kant opstaan.   

Ik wil maar zeggen  : als je geld tekort hebt: reorganiseren, en delegeren.  En uitkijken dat je niet over je  schaduw heen wilt regeren, Hans Nijland...want wat op dit forum als grapje werd bedoeld(?)  citaat: < Nijland is bezig een ander commercieel sportbedrijf op te zetten ( zoals profschaatsen met Kemkers )  > :einde citaat

        Het zal wel een gerucht zijn...of misschien een vermoeden van , evenals die geschatte waarde van de club citaat:  40 miljoen € waard >: einde citaat ....

maar toch :  Kijk uit dat ze de supporters van FC Groningen niet bedonderen, met prietpraat over "aardige mensen" ( citaat hr Nijland over trainer Faber ) want dat de club van hem afwilde - dat wisten we al langer.

Marco08-02-2018 om 23:37

Gebrek aan kwaliteit. 

Met beginnelingen  als Zeefuik, Vd Looi en Atuna in de basis mag je niks ook verwachten. 

Eerste helft stond het nog redelijk. 

Wordt wachten op betere tijden.

Reactie verwijderd door redactie

kees08-02-2018 om 23:47

alles is mogelijk, maar wat is de rol van Kwik, Kwek en Kwak?  die staan wel in het veld

boetnlaand09-02-2018 om 00:09

.................... meer wil ik er niet over kwijt

kees09-02-2018 om 00:17

ben ik wel mee eens

KWibus09-02-2018 om 06:22

Wanbeleid. Faber had na Sparta-uit al op straat moeten staan. Kijk maar eens terug wat er toen voor reeks werd neergezet. En vooral, tegen wie...

09-02-2018 om 07:31

Tis nait aaaanders. Verantwoordelijken? Nijland , FABER en in mindere mate Jans en de spelers. Hopen dat het zondag beter gaat , met dit armmme elftal

Poar neemn09-02-2018 om 08:35

Wat was van nieff ontzettend slecht! sjokkend achter de man aan lopen

alexvl09-02-2018 om 08:37

van nieff zou zelfs wissel staan bij het G voetbal.

ronald197609-02-2018 om 08:57

Van nief. Antuna en ook down fysiek te slecht om goed niveau te kunnen halen  ik vind dat vanaf nu achterhoede moet blijven staan  moet nu vast team worden  middenveld word groot probleem.  Geen fysiek sterke spelers en gewoon met 2 spitsen spelen mahi en vd weert

09-02-2018 om 09:54

Tja als er bijna geen spelers zijn moet hij toch wat opstellen Faber moet het doen met die prutsers die er zijn .

 

rob roy09-02-2018 om 10:36

Als je alle reacties hierboven leest dan zitten de club én de supporters in een negatieve spriraal. Het was niks, het is niks, en het wordt niks, als je alles mag geloven. Toch wil ik er niet aan geloven dat dit team niet kan voetballen. Doan en Antuna worden ook al met de grond gelijk gemaakt terwijl die spelers nog geen half jaar in Nederland zijn wordt er al van hun gevraagd de kar te trekken. Dit team heeft zelfvertrouwen nodig en die krijgt het door vanuit de achterban steun te krijgen, zowel van de technische staf als van de supporters. ADO wint gisteren van Vitesse (waar wij met 2-0 verliezen) en komt het week-end naar Groningen. Het zou mooi zijn als we de drie punten in Groningen kunnen houden. De achterhoede van de club stond gisteren wel aardig en de 3-0 van Feyenoord was gewoon een realiteit dat ze veel beter waren dan FC-Groningen, dat moet je gewoon accepteren. Een ingecalculeerd verlies. Zondag aanstaande moet het gebeuren en het liefst met meerder doelpunten verschil zodat het doelgemiddelde eens positief wordt. Hopelijk ziet Ernest Faber het licht en laat hij van Nieff deze keer de w.c's schoonmaken, volgens mij kan hij dat beter dan voetballen. Rest mij nog te zeggen, veel succes mannen, ga d'r voor en hou de punten thuis.!!!!!!!!

Poar neemn09-02-2018 om 10:38

achterhoede zo laten staan stond prima

Supporter 05009-02-2018 om 11:03

Als je wint heb je vrienden... rijen dik nooit meer eenzaam.. Faber als je als angsthazen je spelers het veld in stuurt ga je sowieso verliezen.. speel dan met een beetje druk naar voren (Exelsior tegen PSV, NAC tegen Heracles, Sparta tegen Utrecht) die verliezen ook (op NAC na) maar die voetballen tenminste nog! Passie! Strijd! Faber bedankt! 

Gnoom197009-02-2018 om 11:10

Verliezen is vervelend maar te billijken als men strijdend ten onder gaat. Het ziet er allemaal zo gezapig uit. Wil niet teveel aan vroeger refereren maar ik koester de tijden dat ik met Mn opa naar het Oosterpark ging en gestreden werd om elke grasspriet, ook al was men de mindere. De spelers kwamen zwart het veld af terwijl bij de meeste spelers van nu het tenue zo weer ongewassen de kast in kan.

brummie09-02-2018 om 14:06

Ik ben jaren in het Oosterpark geweest, en daar werd zeker niet altijd gestreden om de laatste grasspriet. Leuke herinneringen voor je hoor, maar beetje geromantiseerd in je geheugen. Ook destijds was het bij tijden niet om aan te gluren.

09-02-2018 om 12:48

De jonge jongens verzuipen Doan en Antuna die hebben geen ervaren mensen om zich heen alleen maar jonge gasten en daar leren ze niks van .

En voor de rest wat voor ervaring is er op het middenveld niks helemaal niks dus ze verzuipen mee.

Arthur09-02-2018 om 12:56

Ik heb wel licht puntjes gezien.

Verdediging stond ijzer sterk de eerste helft. Voorin troefde van weert continue van Beek af helaas was er geen aansluiting omdat Faber overduidelijk voor het punt ging. 

Zeefuik erg sterk debuut nu al een van mijn favoriete spelers. Verdediging kun je eventueel zo laten staan. (Zeker te wierik en zeefuik laten staan). En dan zou je nog kunnen experimenteren met memisevic ipv van nieff op het middenveld. Als mahi erbij is worden er zeker 3 punten gepakt. Mocht hij er niet bij zijn wordt het lastiger.

tante jannie09-02-2018 om 13:38

ik vind dit groningen onthutsend zwak en mi het zwakste team. keeper achterhoede vallen mee nog van enig nivo. middenveld is echt en ik overdrijf niet van 3e div nivo. lopen jongens die normaal gesprokken contributie moeten betalen. voorin houdt ook niet over, hopen dat mahi er weer bij is.

het zal een hele klus worden 12p te halen, ik zie het somber in.

trainer en ass trainer die niet meer gemotiveerd zijn dit slaat over op de groep en kan de vrije val weleens heel zuur eindigen.

komende 4 wedstr 5 punten halen zou mooi zijn, veel meer verwacht ik niet.

wanbeleid vd afgelopen jaren wordt nu afgestraft !!!

brummie09-02-2018 om 14:14

Fc speelde met name 1e helft naar vermogen, individuele klasse van Feyenoord gaf de doorslag. Centrale duo was sterk, jorgensen van scoren afgehouden. Zeefuik prima, net als Doan.  Van der Looi hield zich ook goed staande en leuk debuur van Kramer 15 minuten voor tijd.

Nee het was zeker niet hoogstaand van FC kant, trouwens Feyenoord was ook niet erg best. 

Het is weer kommer en kwel op ons forum, zoals ieder seizoen eigenlijk. Als Fc presteert lopen ze de polonaise, maar in mindere tijden alleen maar afzeiken. Begrijp van sommigen ook niet waarom ze überhaupt de club nog volgen.

Ik sluit me aan bij Robroy, zondag vol achter de ploeg gaan staan, door resultaat krijgt de ploeg zelfvertrouwen en van uitfluiten en boegeroep, zeker naar jonge spelers toe, werkt averechts. Je bent SUPPORTer toch?

09-02-2018 om 14:23

De maatschappij is veranderd brummie iedereen heeft haast en heeft het druk , mooiste manier van afreageren is dan iets wat je in je vrije tijd doet , voor veel supporters is dat makkelijk op een forum of in het stadion. Het is natuurlijk ook nait best , vroeger zou ik ook blijven springen en zingen. Nu hou ik me wijselijk stil , omdat ik me vaak niet vermaak. Ik denk dat Mahi de beslissing voor zondag is , een kwaliteit die we hebben mogen missen afgelopen 2 wedstrijden. Ik hoop dat de 'echte' supporter voor een fijne sfeer zorgt , en de spelers een goeie wedstrijd neerzetten , wat ze zelf moeten doen natuurlijk! En niet de staf , manegers en of supporters. Want iedere supporter heeft recht om te zingen of te fluiten als ze dat willen!  Verschil moet er zijn natuurlijk.

Hgz10-02-2018 om 10:47

realiteit onder ogen zien

09-02-2018 om 14:15

Waar ik wel een beetje bang voor ben is dat Zeefuik veel rooie kaarten gaat pakken .

Hoe hij steeds inkomt pakt hij mij teveel kaarten als het niet loopt

 

09-02-2018 om 14:24

Eindelijk iemand die er echt inklapt , goed voorbeeld voor de rest van de ploeg!

Eduard2109-02-2018 om 17:03

Wat ik niet snap is dat je beste voetballer op de linksback positie staat schuif Warmerdam door naar de nummer 6 positie en laat absalem linksback staan heeft in alle wedstrijden waar hij minuten kreeg laten zien dat hij meekan. Warmerdam heeft een fantastische techniek snel en kan een pass versturen 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!