Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen neemt uiteindelijk grotere afstand van Sparta, eindstand 4-0

Door Redactie 11 reacties

De trots van het noorden heeft de laatste speelronde voor de winterstop in eigen huis winnend kunnen afsluiten. Sparta ging uiteindelijk met 4-0 onderuit. De einduitslag had veel hoger kunnen zijn. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Lars Veldwijk opende kort na de pauze de score, een kwartier voor tijd verdubbelde invaller van Weert de marge naar 2-0. In de slotfase verschalkte Sparta speler Holst zijn eigen doelman 3-0. Ritsu Doan die het laatste kwartier werd ingebracht bepaalde de eindstand op 4-0.

Een massaal applaus klonk één minuut lang in het stadion voor alle overleden FC supporters die dit jaar ons zijn ontvallen. Daarna begon de wedstrijd.

eerste helft
Het eerste gevaar kwam van de gasten nadat Mimoun Mahi de bal achterin verspeelde. De voorzet kon uiteindelijk worden weggewerkt. Sparta drong kortstondig aan, kreeg uiteindelijk een corner die niets opleverde. Niet veel later ontstond het eerste doelgevaar voor FC, Jesper Drost leek uit te breken maar kreeg de bal net niet lekker genoeg mee. Het spelbeeld verplaatste zich kort op en neer, Groningen nam meer en meer het initiatief over. 

Het eerste schot op doel was van Juninho Bacuna, doelman Kortsmit ving de bal. Ondanks het groen-witte overwicht kregen de Spartanen een schietkans. Brogno beproefde Sergio Padt die redding verrichtte. De hoekschop werd via - via overgeschoten. Oussama Idrissi nam het doel van Sparta onder vuur, doelman Kortsmit moest aan de bak. Even later was er een vrije trap voor Groningen die ruim over het doel werd geschoten door Juninho Bacuna. Grunn behield het overwicht, de Spartanen loerden op een counter, echter beide teams grossierden in vele foute passes waardoor er weinig spektakel ontstond in de doelgebieden. Een spaarzaam aanvalsmoment was de pass van Lars Veldwijk op Oussama Idrissi die iets te zelfzuchtig op doel schoot. Aan de andere kant van het veld kreeg Brogno een vrije kopkans die naast ging.

Oussama Idrissi kegelde de bal op de lat na een hakje van Django Warmerdam, in tweede instantie werd diens schot gekeerd, wat was Groningen dichtbij de openingstreffer! Een minuut of vijf voor de rust: Mimoun Mahi schoot via doelman Kortsmit op de paal, Oussama Idrissi's rebound werd door een speler voor de lijn weggehaald en Lars Veldwijk kegelde uiteindelijk ruim naast. De tweede grote kans! De eerste gele kaart was voor Sanusi die Juninho Bacuna onderuit veegde.

tweede helft
Lars Veldwijk opende de score. Een diepe bal ging hieraan vooraf die niet goed werd wegggekopt door Breuer. Oussama Idrissi die de bal kreeg gaf een slimme steekpass waardoor Veldwijk één op één voor doelman Korsmit werd gezet. De spits aarzelde niet 1-0, het bevrijdende openingsdoelpunt!!!

Uit het niets moest Sergio Padt gestrekt op de het schot van Muhren en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Ook Duarte die wel erg vrij stond kreeg een schotkans dat naast ging. Lars Veldwijk had de 2-0 op de schoen, maar schoot recht op Kortsmit. Namens Sparta bereikte Sanusi zijn teammaat Brogno, diens kopbal werd gepakt door Sergio Padt. 

Oussama Idrissi verraste Kortsmit bijna in de korte hoek. De gasten pasten hun eerste wissel toe, Ache werd ingebracht voor Proschwitz. Yoëll vanNieff voorkwam ten koste van een hoekschop de 1-1, Sergio Padt zou volstrekt kansloos zijn geweest. Lars Veldwijk moest noodgedwongen worden gewisseld en werd vervangen door Tom van Weert. Niet veel later de 2-0 en weer Breuer in de "hoofdrol." Een diepe bal van Sergio Padt kwam op het achterhoofd van de Sparta verdediger, de bal kwam terecht bij Mimoun Mahi en diens voorzet met Tom van Weert als eindstation, 2-0!

Ritsu Doan maakte zijn opwachting voor Mimoun Mahi die de indruk gaf de wedstrijd uit te willen spelen. Pechvogel Breuer werd gewisseld voor Goodwin. 

Juninho Bacuna schoot kansrijk snoeihard naast. Oussama Idrissi stuitte op doelman Kortsmit na goed voorbereidend werk van Django Warmerdam. In de slotfase werd het 3-0. Een harde voorzet vanaf de rechterkant door Juninho Bacuna werd door Spartaan Holst feilloos in het eigen doel geschoten. Ritsu Doan bepaalde de eindstand op 4-0. De Japanner zette zelf de aanval op, kreeg de bal terug in de zestien en rondde prima af.

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, v.Nieff, Warmerdam, Mahi (Doan/77), Bacuna, Drost, Reis, Idrissi (Antuna/87), Veldwijk (v.Weert/69) 

 

 

Reacties:
alexvl24-12-2017 om 14:38

Op het juiste moment ZO'N tegenstander. Ik heb mijn hart na die 1-0 wel ff vast gehouden maar uiteindelijk toch.
Nu na de winterstop de weg omhoog.

24-12-2017 om 14:53

dramatische pot en spel en toch 4-0 winnen van een nog dramatischer sparta. precies de tegenstander opde  juiste plek, goed voor het vertrouwen en prima de kerst in. Al heb ik nog geen vertrouwen in de 2e seizoenshelft. lang geleden zo lekkere uitslag.

Arthur24-12-2017 om 15:17

Heerlijk slechte pot heb echt genoten.

Heb persoonlijk het meest genoten van de vreugdedans van van weert echt geweldig.

En die eigengoal paste precies in het Wedstrijdbeeld wat een onkunde.

Prima 3 punten !

GerdaS24-12-2017 om 15:28

Leuke " wedstrijd " eerste helft  iets meer geluk gehad .Dan was de uitslag  hoger  geweest .prima zo. Nu proberen alles bij elkaar houden. 

Plus punt leuke speler die Reis .goed omwikkelt  en speler waar we nog veel.plezier van kunnen  hebben .

Ik zeg fijne feestdagen  en een sportief  2018 

FORZA GRUNN  

Cantona24-12-2017 om 15:36

Het was niet best, maar wel drie punten.

Mahi , Veldwijk ,Van Nieff en Drost waren niet best,

maar ik heb genoten van Reis ,Doan en .....Breuer.

Eigenlijk moet Veldwijk zich doodschamen dat hij bijna niets klaar kan maken tegen een stokoude Breuer.

KWibus24-12-2017 om 15:56

Lekker overwinning! Geen goed voetbal, toch genoten. Die Idrissi kan toch echt wel ballen en die jonge Reis op het middenveld....niet misselijk!

Ben benieuwd naar de transferwindow. En benieuwd wat de ‘geprezen’ TD Jan’s er van gaat bakken

Fijne feestdagen

Jantje24-12-2017 om 16:13

Ikn hoop op vertrek van mahi. dat voor dat geld er nog een verdedigende sterke speler kan woden gehaald op het middenveld. en dan Bacuna van de hand doen. 

Hgz24-12-2017 om 17:11

Wat heeft Faber een geluk dat hij niet de laan is uitgestuurd want zo best ging het de laatste tijd niet. De stand op de ranglijst liegt niet. Is faber de juiste man voor dit team en halen we de playoff? of lopen we weer geld mis aan tv gelden en gaan we er de komende jaren weer iets op achteruit en nog meer groene stoeltjes?  Wie het weet mag het zeggen. Prettige kerst.

Rob197024-12-2017 om 18:03

Het grote probleem is gewoon de trainer, Faber is het net niet. Zijn speelwijze, zijn tactiek, zijn wisselvalligheid, zijn uitstraling. Ik kan mij goed voorstellen, dat het dan niet gaat lukken. Hij is niet bij machte om een fatsoenlijk elftal voetbal te laten spelen. Als je na rust het spelbeeld van Groningen bekijkt, dan is het mij onduidelijk of hij tijdens de rust wel in de kleedkamer is geweest. Totale chaos op het veld, op goed geluk voetbal. Dit tegen een erg zwak Sparta moet voor een trainer toch een zegen zijn, om de ploeg scherp neer te zetten en er dan een postitieve uitslag van te maken.

Door diverse niet afgedwongen kansen komt de 1-0 en is er wat lucht, daarna zakt de ploeg weer terug en is het aan de zwakte van Sparta dat er geen 1-1 op het bord komt. Wat daarna gebeurd, kan je de trainer niet toeschrijven. De goals die ontstaan zijn niet ontstaan door een ijzersterke tactiek, maar door toevalligheden die in de wedstrijd ontstaan. Halverwege de eerste helft, werd er op bepaalde momenten druk gezet op de tegenstander waardoor ze snel de bal weer veroverden en wel erg de bovenliggende partij was. Helaas paal en lat en goede reddingen zorgen voor een 0-0 bij rust, maar daar waren momenten dat er als een elftal werd gevoetbalt met een zekere vorm van tactiek. 

Op dit moment, is het middenveld nog even kwetsbaar als voorheen, maar het is een zegen, dat Jensen is ingeruild voor Reis. Deze speler heeft de actie nagenoeg altijd naar voren, in tegenstelling tot Jensen, dit telkens draait en een zekere bal wil spelen. Beide spelers zullen evenveel intercepties hebben in een wedstrijd, maar die van Reis zijn aanvallend van een grote meerwaarde omdat er gevaar komt uit de omschakelmomenten. 

Je kunt het zo accepteren als het is en dan zullen we tevreden moeten zijn met een 10 tot 13 plek, maar met een beetje meer, kunnen we echt wel meedoen tussen 5 en 10. Het beetje meer, is bij mij een betere trainer, een middenveld met Reis en Jensen, of Reis met een nieuwe verdedigende middenvelder. Maar Faber kan zich zelf ook verbeteren door van zijn behoudenheid af te stappen, met een aanvallender speelwijze. Als je Veldwijk van het veld haalt voor van Weert, dan is het toch scheiterig om van Weert ook nog als half spits/half middenvelder te laten spelen. Tegen dit Sparta kun je een spits voor een spits vervangen en aanvallend blijven spelen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

harley24-12-2017 om 21:59

Ik heb wel eens kritiek op de wissels van Faber. Maar dat heb ik ook op wissels van andere trainers.

ik zoek de oorzaak niet bij Faber. Wel bij de TS.

omdat zij er niet in geslaagd zijn een normaal middenveld samen te stellen lijkt onze achterhoede slecht. Maar voor Groningse begrippen zijn Memisevic en Larssen..Ter Wierik..meer dan voldoende..

en dan zie ik een Drost..gehaald voor 1.4 miljoen..

Rob197024-12-2017 om 23:28

Achterin is het zeker niet slecht, maar zijn keuze voor van Nieff is weer niet zo sterk. En als hij die opstelt voor de vrije trappen, snap ik weer niet, waarom Bacuna de perfecte vrije trap moet nemen. 

Hgz25-12-2017 om 12:19

Van Nieff is te traag, wordt er iedere keer uitgelopen. En dan ook nog een vrije trap overlaten aan Bacuna onbegrijpelijk dit.

skjipke24-12-2017 om 18:44

Ik heb zowel in het laatste deel van de eerste helft als een korte periode in de tweede helft best leuk voetbal gezien, waarbij de bal snel over diverse schijven naar voren ging. Voor mij het bewijs dat het er wel in zit, maar dat het er niet altijd uitkomt. Waar dat mee te maken heeft??

Stel dat Padt vertrekt, is die Kortsmit van Sparta dan niet een goede opvolger? Heeft toch best wat ballen gepakt vanmiddag.

Rob197025-12-2017 om 09:49

Unnerstal heeft een contract tot einde seizoen, Kortsmit loopt nog 1 jaar door. 

Hgz25-12-2017 om 12:20

Heb je die wedstrijd tegen Feyenoord niet gezien?

25-12-2017 om 08:19

pakt over het algemeen veel ballen en mooke reddingen , maar ik zou voor unnerstall gaan

Hgz25-12-2017 om 12:22

Ze hadden toch ene Caijfort op het oog? 

Rob197026-12-2017 om 21:52

Die schijnt een redelijk zware blessure te hebben.

Nogutsnoglory125-12-2017 om 22:54

Als Padt weg mocht gaan zou ik graag de reserve keeper van Ajax Benjamin van Leer zien komen maar dat zal wel geen haalbare optie zijn. Dat zal ook wel voor Elroy Room van PSV gelden, ook een goede keeper. Als die beide niet haalbaar zijn zou ik Dennis Telgenkamp van Emmen nemen, een prima keeper die zeer degelijk is en waarschijnlijk ook niet teveel hoeft te kosten. ( houden we misschien nog 2 miljoen over ) 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!