Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen neemt punt mee uit Friesland

Door Redactie 13 reacties

De Noordelijke clash die qua spelniveau tegenviel, is vanmiddag onder prima voetbal omstandigheden geëindigd in 1-1. Vlap bracht na ongeveer een half uur de Feaners op voorsprong. In de tweede helft kopte Tom van Weert binnen tien minuten na de hervatting de stand in evenwicht, 1-1. Met deze puntendeling waar beide ploegen weinig mee opschieten is FC terug op de dertiende plaats en heeft het evenveel punten dan Willem II en NAC Breda. 

eerste helft                                       
Bruijn ontsnapte aan een gele kaart na een tackle op Tom van Weert. De toon was gezet! Ook Ritsu Doan werd diverse keren stevig aangepakt met intentie hem niet in de wedstrijd te laten komen. Het eerste doelgevaar kwam op naam van de thuisploeg maar er was buitenspel geconstateerd. Aan de overzijde van het veld was Mimoun Mahi er bijna door maar nam de bal verkeerd aan. Dumfries zette een schouderduw in en voorkwam daarmee de afronding. Kort daarna bracht Mimoun Mahi Tom van Weert bijna in stelling. 

Deyovaisio Zeefuik onderscheidde zich verdedigend met een geweldige sliding op de bal. Doelman Hansen liet zich behandelen aan een vermeende blessure zodat de Feaners ruimte kregen voor een kortstondig tactisch overleg. Dat zou gevolgen hebben... Ruim halverwege moest Sergio Padt zijn eerste serieuze redding verrichten op een goed ingeschoten vrije trap. De corner leverde geen gevaar op. Juninho Bacuna ontving een gele kaart na een vrij onschuldig duel met Kobayahi en is volgende week tegen Roda JC geschorst.

Na ongeveer een half uur leverde Sergio Padt weer een knappe redding, dit keer op de geplaatste kopbal van Vlap. Niet veel later sloeg het noodlot toe en wat onodig! Een inworp werd doorgekopt in het Groninger zestienmetergebied en Vlap (tussen de benen van Dayovaisio Zeefuik door) was het eindstation in de verre hoek, 1-0. 

Het spel van Groningen werd er niet beter op. Dumfries ging uiteindelijk als tweede op de bon en ook dat zal ongetwijfeld een optelsom zijn geweest net als eerder bij Juninho Bacuna. Over en weer werden diverse overtredingen gemaakt. Het spelbeeld ging op en neer zonder dat beide teams tot kansen kwamen. Met de ruststand 1-0 was het grootste pijnpunt dat de gasten te weinig kansen creëerden. Te afwachtend en te slordig in balbezit. Kon het tij na de pauze nog worden gekeerd?

tweede helft
FC stond al snel weer op het veld. Heerenveen kwamen een minuut of vier later. Jesper Drost had Ajdin Hrustic vervangen. Juninho Bacuna produceerde een afzwaaier. Op het doel van Sergio Padt schoot Zeneli hoog over. Binnen tien minuten viel de 1-1! Goalll!!! Mimoun Mahi trok na een doorlopende aanval de bal voor, Tom van Weert kopte (geheel vrijstaand) de gelijkmaker in. Van Amersfoort maakte zijn opwachting voor Zeneli. Het had kort daarna ook maar zo 2-1 kunnen zijn. Een vrije trap op het Groninger doel werd nipt naast gekopt. Het tempo ging omhoog met een korte fase van de meeste dreiging namens de thuisploeg.

Maar ook FC liet zich aanvallend niet onbetuigd en nam het initiatief even over. Na ruim een uur was Tom van Weert dichtbij zijn tweede. Mimoun Mahi trok de bal voor op rechts, van Weert dook op bij de eerste paal en schoot op de buitenkant van het aluminium. Ongelofelijk! En kort daarna weer een pegel van Van Weert, Hansen tikte de bal met moeite over.

Juninho Bacuna schoot een vrije trap in de handen van Hansen. Aan de andere kant van het veld keerde Sergio Padt een gevaarlijk schot. Een gevaarlijke scrimmage in de groen-witte zestien liep goed af. Bulthuis werd in het spel gebracht voor Pierie. Veerman verving Bruin en Mimoun Mahi moest zich noodgedwongen laten wisselen door Yoëll van Nieff.

Thorsby torpedeerde Ritsu Doan en kreeg een gele kaart. De vrije trap eindigde ruim naast. Ook Veerman kreeg een prent na te onstuimig inkomen. Tom van Weert mocht van geluk spreken dat zijn elleboog niet met rood werd bestraft. Kobayashi schoot vanaf de tweede lijn ruim naast. Ghoochannejhad trapte vanuit een omhaal Amir Absalem tegen het hoofd maar de verdediger kon verder. De druk nam toe op het doel van Padt maar gelukkig ontbrak de finesse! 

SC Heerenveen: Hansen, Dumfries, Höegh, Pierie, Woudenberg, Bruijn, Thorsby, Kobayashi, Vlap, Ghoochannejhad, Zeneli                                     

FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Absalem, van de Looi, Mahi, Bacuna, Hrustic, van Weert, Doan 

Interviews:

Reacties:
Cantona08-04-2018 om 17:14

Geen hoogstaand voetbal gezien, maar in elk geval een punt.

Maar wat is er toch tegenwoordig met die ellebogen?

Goed voor de FC dat de scheids er een gele kaart voor gaf maar wat Van Weert daar flikt dat kan dus echt niet.

Dit zie ik onze spelers liever niet doen......ook niet tegen Heerenveen.

 

 

kees08-04-2018 om 18:16

waardeloze wedstrijd gezien.  Groningen en Heerenveen blij met een punt.  Heerenveen vond ik ials ploeg  nóg iets minder in de aanval dan de Groningers. Toch veelzeggend  dat we met invallers Van Nieff en Drost onzichtbaar speelden. Trainer Faber wilde niet verliezen...en dat doel is bereikt.    

Hgz08-04-2018 om 18:26

Vechten om geen playoffs te spelen. Wat is de club afgezakt. Zelfs Excelsior en VVV staan boven je. Triest dit

kees08-04-2018 om 19:19

gedeelde 13e plaats.  Het zal wel loslopen met de FC dit seizoen;  cruciaal is of ze gaan versterken of vooral (weer net als vorige seizoen) afslanken in de zomer; benieuwd waar Jans straks mee aankomt. 

Het angsthazenvoetbal is weer  terug, getuige de vele uittrappen van de keeper naar de spits en dankzij vooral Doan koersen we nog wel  aan  op een eindklasseering boven de streep-onderste 3 ploegen. 

brummie08-04-2018 om 19:21

Lekker in het zonnetje gezeten in het lang niet volle abe lenstra stadion. Was een matige vertoning van beide zijden. Heerenveen als thuis spelende ploeg erg afwachtend. Fc met name gevaarlijk door van Weert. Mahi prima assist, maar voetbalde verder erg matig. Om mij heen nog met wat frieze supporters gepraat. Kunnen alleen reactievoetbal spelen en zijn erg ontevreden. Vandaag weer punt erbij, tussenstand laatste 9 wedstrijden, nu 5 punten. Prima op koers voor 9-11 punten totaal in mijn voorspelling. 

kees08-04-2018 om 19:23

als je de doelen maar laag genoeg stelt ( 9 punten uit 9 wedstrijden ) dan is die 1-1 inderdaad conform jouw verwachtingspatroon.

brummie08-04-2018 om 19:36

Onzin Kees, ik was in vergelijking met vele anderen in de poll, behoorlijk positief. De meesten zaten lager in hun puntenaantal. Heeft niets te maken met doelen laag stellen van mijn kant. 9-11 punten is gewoon een realistisch prognose in mijn ogen. En nogmaals met een beetje geluk pak je 1 punt bij az en 3 bij ajax thuis. Zat je al op 9. Vandaag pak je gewoon een prima punt uit bij Heerenveen. Was van beide kanten niet goed, en een terechte afspiegeling.

kees08-04-2018 om 20:00

ik sta te ver van je af ( en heb er ook geen behoefte an ) om op een eindklassering een weddenschap af te sluiten.  Er heeft een week of 10 geleden, ongeveer ten tijde van de aankondiging van Fabers vertrek,  een soort omslag plaatsgevonden. de defensie voetbalt en combineert zekerder, en het middenveld is met Van de Looi en Reis en Memisevic erachter beslist sterker dan ervoor.  Geen oplossing is er gevonden voor de tactiek van opkomende backs ( Warmerdam resp Zeefuik ) want op de een of andere manier lopen die zich vast aan de zijlijn.  Drost niet langer op 10 en Mahi die sinds 3 maanden en nu als jonge vader met lood in z'n schoenen speelt, en Van Weert die eindelijk wat ondersteuning krijgt....

Zo is het elftal gemodificeerd, maar niet klaar !  Om de supporters naar het stadion terug te krijgen ( geen gratis kaarten ) zal nog meer nodig zijn:  kwaliteitspelers !  afmakers voorin , en een luchtbrigade, want bijna alles gaat nu over de grond.

 

Ronnie 08-04-2018 om 19:45

Daar heeft Brummie wel een puntje

GroningenZuid08-04-2018 om 21:06

6 punten moet mogelijk zijn. De FC speelt sinds een maand of 2 helemaal niet slecht, maar met AZ uit, Ajax thuis en Heerenveen uit heb je ook gewoon een loodzwaar programma. En de manier waarop is ook het vermelden waard, bij AZ staan ze in de blessuretijd op 2-2. Buiten de topclubs haal geen enkele ploeg daar resultaat en de middenmoters worden daar zelfs weggetikt. Ajax spelen ze vervolgens zoek, komt op 1-0, mist een strafschop en er wordt nog een geldige goal afgekeurd. 4-0 winnen zou niet onterecht zijn geweest. Het is echter niet gebeurd waardoor we 4 punten minder hebben dan verdiend. Aan de andere kant hebben we natuurlijk ook een overwinning op Utrecht gestolen, lang geleden. Maar toen stond de club veel slechter te voetballen dan het nu doet.

Met dat in het achterhoofd moet het gewoon mogelijk zijn om Roda over de knie te leggen. FC Groningen heeft meer kwaliteit, en speelt thuis waar het dit seizoen niet eens zo veel wedstrijden heeft verloren. Excelsior moet ook mogelijk zijn.

Het is jammer dat FC Groningen te laat is gaan draaien (vanaf Zwolle thuis geloof ik). Want met dit spel hadden we NAC en ADO thuis waarschijnlijk wel gewonnen en was er nu niets aan de hand geweest. Die reeks was net voordat het veldspel en de formatie ergens op begon te lijken. Deels door het opstaan van Bacuna en Van de Looi, maar ook doordat Faber eindelijk eens Van Nieff er naast zette. Die heeft ons dankzij persoonlijke fouten echt veel goals gekost. Faber heeft veel te laat een vaste elf neergezet, eigenlijk ook nog een opstelling waar menig supporter al maanden om vroeg.

 Is er dan veel aan de hand? Als we erin blijven valt het denk ik wel mee. We hebben best goede jonge spelers die nog nergens heen gaan, helemaal als we Doan en Zeefuik erbij houden. Mahi speelt al weken als een krant en kan wel gemist worden (als hij uberhaubt nog gaat). Het is een kwestie van hier en daar wat aanvullen, met nuttige versterkingen als Zeefuik en scorend vermogen. Als Buijs wel gewoon vasthoud aan een vaste kern dan kunnen we ons op zich wel weer melden voor de positieve playoffs. 

  

kees08-04-2018 om 21:40

ik kan een heel eind meegaan met jouw mening, echter ware het niet dat je wat luchtigjes schrijft over een paar dingettjes die nog moeten veranderen:  scorend vermogen is er een van:  dat is al jaren een probleem: echte spitsen die er 15 inschoppen hebben we al jaren niet meer, en nu alle aanvallende middenvelders eveneens een soort schaduwspitsen zijn geworden in het moderne voetbal is dat misschien niet het grootste probleem.  de speelstijl van 4-3-3 is verlaten bij veel clubs, ook de onze...en verdediging van de tegenstander is met terughollende middenvelders altijd 5+ bemand, dat maakt het er doorkomen niet makkelijker. 

Mahi is een apart verhaal: kon hij een jaar terug nog alleen de cv-ers en backs  doldraaien, dat gaat alleen nog aan de zijkanten waar hij ( zoals vandaag ) een assist kan geven voor een goal.  Mahi is gecntracteerd tot zomer 2019 en dus moet er iets gebeuren:  bijtekenen wil hij denk ik niet, en een tranmsfersom van 3+ miljoen laten lopen daar zal directeur Nijland een hard hoofd in hebben.   Vijf spelers gingen vorioge jaar ( zomer en winter) weg, en één kwam er voor terug... Nog meer jonge spelers laten instromen is te gewaagd, want al die rode kaarten en getructe schijn-overtredingen/schwalbes van de aanvallers die kosgten je (doel)punten. 

Het is te jhoopen dat Buys voldoende support krijgt voor zijn ideeën.  Als afspraken over versterkingen niet worden ingelost krijgt de trainer de zwarte piet van het publiek, en moet hij ( net als Faber) in ieder interview zoeken naar positivisme en verbeterpuntjes : Faber heeft zich verdedigd door te stellen dat in het begin toen hij kwam de selectie te groot was, en in het tweede jaar dat hij wel moést wisselen omdat spelers geblesseerd of geschorst waren. 

Nog steeds denk ik aan Kieftenbeld en De Leeuw en Chery...heel verschillende spelers maar ieder van een zekere degelijkheid en rendement wat je nodig hebt.  Daar moet naar mijn idee de volle aandacht liggen het komende jaar !

brummie08-04-2018 om 22:38

Ecgte spitsen of niet, in de afgelopen 3 seizoenen is het Mahi( 2016/2017) als de Leeuw (2014/2015) gelukt om 17x te scoren. Van Weert staat nu op 10 doelpunten , kan nog richting 15 gaan. Fc trof dit jaar al 22x paal en lat, een ongelooflijk aantal. Bij mij is het glas halfvol, de prima ontwikkeling van bacuna, doan , vd looi en reis, geeft hoop voor de toekomst. 

kees08-04-2018 om 23:29

reken je niet rijk: Van Zwolle noemde je dat ze na 5 nederlagen uiit vorm zijn.  Roda won nu drie maal achtereen...niet tegen de minste ploegen.  Verwacht een moeilijke wedstrijd volgende week. Verder zal Drost wel weer spelen . De Leeuw had met Chery in 2015 een goede eindspurt.. toen speelden we PO Europees,; in theorie is alles mogelijk maar ik zeg je: dit seizoen  helaas niet  

Marco09-04-2018 om 00:01

Mag wel zeer blij zijn met een punt. Dat we met maarliefst vier zeer onervaren spelers moeten starten: Zeefuik,  absalem, Vd Looi en Hrustic en een zwakke bank geeft aan dat we erg zijn verzwakt. Elftal heeft naar mogelijkheden gepresteerd. Mahi wat uit vorm, krijgt ook teveel hoge ballen. Teveel onnodig balverlies. Heerenveen ook zeer zwak spelend vandaag. 

09-04-2018 om 07:07

Gewoon een dramatisch seizoen is niks positiefs aan. Dat de fc zich veilig speelt lijkt me logisch. Dat de Fc de komende jaren het moeilijk krijgt lijkt me ook logisch! Dat ze een paar degelijke talenten hebben rondlopen veranderd daar niks aan.

FC Bayern09-04-2018 om 09:46

Tja wat valt hier van te zeggen. Op het eerste kwartier na een slechte wedstrijd. Van beide kanten overigens. Wat mij wel opviel is dat het eerste kwartier lekker gevoetbald wordt over de grond en vervolgens faked hun keeper een blessure en zet streppel zijn mannen anders neer en prompt komt Groningen er voetballen niet meer uit (waarom kan faber nooit dit soort omzetting laten zien?). Vanaf dat moment was het kansloze lange ballen waarbij ons middenveld niet aansloot. Heerenveen was overigens minstens net zo slecht vandaar dat ik een gelijkspel wel redelijk in verhouding tot het wedstrijdbeeld vindt staan. Snel vergeten deze bloedeloze derby en door naar de belangrijke wedstrijd tegen Roda. Lichtpuntje dit weekend: twente raakt nog verder achterop, zou het dan toch gaan gebeuren?  

Poar neemn09-04-2018 om 10:20

Zeefuik wat is dat een goede back zeg altijd gretig en speelt prima!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!