Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen nipt langs Harkema en bekert verder

Door Redactie 5 reacties

In een zeer matige wedstrijd heeft FC Groningen zich ontdaan van Harkema. Het won met 2-1. Samir Memisevic bracht voor de rust uit een strafschop FC op een 0-1 voorsprong, kort na de pauze verdubbelde de Bosniër de marge uit een rebound. Direct daarna schoot Stelpstra de 1-2 achter Hoekstra. Het bleef door de nipte voorsprong lang spannend op De Bosk. Smetten op de wedstrijd waren de groene rookbommen tijdens de openingsfase op het veld. Het dieptepunt was de vuurwerkbom die op de grasmat werd gegooid in de buurt van doelman Jansema. Voor het clubhuis raakten supporters slaags.

eerste helft
FC Groningen stichtte al snel het eerste gevaar. Uit een vrije trap van Hrustic was Sierhuis dichtbij. Het spel werd kort onderbroken in verband met fakkels op het veld bij het doel van Jansema. Een vrije trap voor FC leverde een kopkans op. Ook de thuisploeg kreeg een mogelijkheid. Stelpstra kon op aangeven van Beimers net niet bij de bal. 

Sierhuis (voorzet Zeefuik) kopte kansrijk over het doel en Hrustic's schot (voorzet Absalem) werd van de lijn gehaald. Ook El Hankouri wist in een één op één situatie op doelman Jansma niet te scoren. Het tempo bleef te laag. Het spel moest weer worden stilgelegd vanwege een vuurwerkbom. Supporters raakten slaags met elkaar. Tijdens de onderbreking ging men door met het afsteken van vuurwerk. 

Het gerucht ging dat er ook Heerenveen supporters op het duel waren afgekomen. We weten niet of dat waar is.

De stadionspeaker riep om dat de wedstrijd definitief zou worden gestaakt als er nog één keer vuurwerk zou worden afgestoken. Het spel werd na een minuut of twintig hervat. Tot aan de pauze moest er nog 12 minuten worden gespeeld.

Sierhuis werd vastgehouden in het strafschopgebied en kwam ten val, penalty voor FC! Memisevic mocht aanleggen vanaf de elf meter en schoof de bal achter Jansema, 0-1.Op slag van rust lagen er mogelijkheden voor de 0-2. Na ongeveer anderhalf uur(!) zat de eerste helft er op.

tweede helft 
Kort na de onderbreking viel de 0-2. Jansema kon in eerste instantie nog redding brengen, Memisevic wist af te ronden. En direct daarna aan de andere kant de 1-2! Stelpstra schoot vanaf een meter of zestien de bal in de verre hoek achter Hoekstra. Kort daarna schreeuwde de thuisploeg om een penalty.

Absalem kreeg geel na een overtreding op Bouius. De thuisploeg bracht oud FC-er Veldman voor Gonzales. Van Hintum kon de voorzet van Beimers (die drie Groningers het bos instuurde), ternauwernood wegwerken. Harkema zette aan en Groningen leek de regie kwijt te zijn. Sierhuis viel ongelukkig en moest zich noodgedwongen laten vervangen. Asoro kwam daarvoor in de plaats.

Memisevic en Van Duinen werden op de bon geslingerd. Benschop mocht de laatste tien minuten volmaken voor El Hankouri. De Jong verving Achuna. Hrustic schoot nipt over. Stormram Bakels werd als derde wissel ingebracht bij de thuisploeg.

Er kwamen zeven minuten bij. Memisevic moest zich noodgedwongen laten wisselen (ribblessure?) voor Te Wierik. In de score kwam geen verandering meer. FC Groningen zit in de volgende ronde.

Opstelling Harkemase Boys: Jansema, Renken, Huizing, Achuna, Postma, Gonzales, Bouius, Bruintjes, Stelpstra, van Duinen, Beimers

Opstelling FC Groningen: Hoekstra, Zeefuik, Van Hintum, Itakura, Absalem, Memisevic, Van Kaam, Hrustic, El Messaoudi, El Hankouri, Sierhuis

Reacties:
30-10-2019 om 23:00

Memisevic was, ook al was het tegen Harkema, met afstand de beste. Wat een speler. Direct in de basis.

 

kees30-10-2019 om 23:21

zo ik hoorde op het live verslag-radio,  was de eerste helft wel OK qua overwicht, en was de tweede helft dat duidelijk niet. El  Hankouri en Hrustic waren volgens Martin Drenth niet geweldig,  maar Buys kon ( voor z'n fatsoen en na vroege uitschakeling in de beker in het vorige seizoen, toch  niet plompverloren met een nederlaag naar Groningen thuiskomen !

Zondag moeten we thuis tegen W II... kan wel een spectaculaire wedstrijd worden.... ALS ze maar vrijuit mogen voetballen met 2 spitsen afwerken, en vroeg afjagen en goed te combineren... kan  met wat geluk en goede wil  die wedstrijd ook nog  gewonnen worden.

appie happie31-10-2019 om 07:30

Beker wedstrijden zijn rare en ongewone dingen..kijk naar Bayern die kunnen ook amper winnnen van de nr laatst in Duitsland en zo zijn er legio voorbeelden..

Willen II  is ook te doen denk ik,die komen ook om te voetballen.

 

Verder was het natuurlijk  schandalig wat er gister buiten het veld gebeurd is..om je kapot te schamen.

 

brummie31-10-2019 om 08:33

FC bekert door, dat is het belangrijkste. Wedstrijden zoals gister kunnen ondanks surplus aan kwaliteit soms raar uitpakken. Het was door de tegentreffer van Harkemase boys dat ze weer geloof kregen. 

Hoop op een leuke loting volgende ronde en beter opgevoede (uit) supporters. 

Nogutsnoglory131-10-2019 om 22:18

Helemaal mee eens Brummie. Was erbij gisteravond . Wat ik heb begrepen veroorzaakten Groningen supporters met een stadionverbod de belachelijke overlast. De harde kern in het uitvak had er niets mee te maken, die gedroegen zich prima. Alle schermutselingen vonden plaats aan de overkant van het uitvak. 

31-10-2019 om 15:42

Eigenlijk te verwachten dat de FC door zou gaan. Dat doel is bereikt. Wat een vloek lijkt te zijn is dat er toch weer zo’n groepje randdebielen met vuurwerk moeten gooien. Komt dus weer een officiel onderzoek van de KNVB. En ik vrees de uitkomst. Kunnen deze simpele zielen geen meldingsplicht krijgen bij de politie tijdens de wedstrijden van onze FC, zowel uit als thuis? Deze gasten zijn nog dommer dan ezels want die stoten zich geen 2 keer aan dezelfde steen. Deze gasten al meerdere malen. Straks mag geen enkele supporter meer mee naar welke uitwedstrijd dan ook. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!