Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen o19 wint van NAC breda met 2-1

Door Redactie 2 reacties

Het vlaggenschip van FC Groningen, het onder 19 team, speelde vanmiddag op Corpus den Hoorn een thuiswedstrijd tegen NAC Breda o19. Na een 0-1 achterstand wist het team van Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers het tijd te keren. Via goals van Romano Postema en Remco Balk wonnen de boys met 2-1 tegen een heel irritant spelend NAC Breda. Romano Postema zou eerst niet mee spelen maar omdat hij geselecteerd is voor Oranje o18 wilde men hem fit daarheen hebben en koos men ervoor om hem vanmiddag te laten spelen i.p.v. maandag met het tweede team tegen SC Cambuur 2.

FC Groningen speelde met de volgende 11:

                      Thom van Rotterdam

Yannick Hettinga, Milan de Koe, Pim Betsema, Thomas Poll

   Oskari Salinen, Thomas Suslov, Oussama El Azzouzi

   Remco Balk, Romano Postema, Mohamed El Kharbachi 

Op de bank zaten: Oscar Hooiveld, Joel van Kaam, Joris Reiziger, Max Hamelink, Guus Beaumont, Ayou Haddad, Giovanni Zwikstra waarvan alleen Beaumont niet inviel vandaag.

FC Groningen kwam in de 8e minuut op een 0-1 achterstand toen keeper Thom van Totterdam niet geheel vrijuit ging bij een schot van een speler van NAC. Sabir Agougil kon de bal binnen werken. Daarna nam FC Groningen het heft in handen en domineerde de wedstrijd. Men kreeg grote kansen om te scoren maar de voorwaartsen hadden in het begin het vizier niet op scherp staan tot Romano Postema in de 22e minuut een grote kans kreeg en deze niet onbenut liet. Zijn zesde treffer al weer en wanneer hij speelt in o19 scoort hij ook. Na de 1-1 kregen de Groningers kansen maar scoren deed men (voorlopig) niet meer.

In de tweede helft bleef FC Groningen de dominante ploeg en in de 51ste minuut een mooie aanval. Romano Postema kreeg de bal, speelde zich vrij en zag dat hij niet goed kon schieten en legde de bal panklaar voor Remco Balk die de bal vanaf een meter of 18 de bal geweldig in de bovenhoek krulde, Een schoonheid van een treffer en dat leverde de voorsprong op, 2-1.

NAC Breda bleef heel irritant maar de Groningers lieten zich niet van de wijs brengen, op één momentje na. Het bleef domineren en ook na enkele wissels bleef men de bovenliggende partij. Verdedigend werd er niets meer weggegeven maar gescoord werd er ook niet meer en zo bleef de 2-1 op het bord staan. Zo bleef FC ongeslagen en staat nog steeds bovenaan op de ranglijst maar wel met meer wedstrijden gespeeld dan nummer 2 PSV. Volgende week zaterdag zijn de jongens een dagie vrij en dinsdag a.s. spelen ze een oefenwedstrijd op Sportpark De Koepel in Haren tegen het eerste team van Gorecht, aanvang 18.30 uur. 

Hierbij interviews met aanvoerder Pim Betzema en trainer Peter Hoekstra en ook een fotoalbum met foto’s van José’s Art Photography. 

Reacties:
Nachtwacht06-10-2019 om 17:59

Met deze lichting heeft de FC goud in handen. Hopen dat ze stuk voor stuk de stap naar het eerste kunnen maken.

Roelofsky08-10-2019 om 13:16

Wat ik mij afvraag welk systeem speelt o19 en welk systeem speelt het tweede dat cambuur 2 van de mat speelde met 2 goals van Sierhuis... Mijn vraag is eigenltijk voor welk systeem koopt Mark Jan zijn spelers er moet toch een bepaalde voetbal filosofie achter zitten. Waarom speelt Buijsje steeds met 1 spits terwijl we aanvallend veel meer mogelijkheden hebben zie het 2e en o19... Bovendien zijn deze jonge spelers en heel ander spelconcept gewend... Weet iemand het antwoord?????

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!