FC Groningen o23 verliest onnodig van FC Twente o23

Op Sportpark De Zandorre in Zuidlaarderveen speelde FC Groningen o23 de één na laatste oefenwedstrijd voordat ook voor hun de competitie begint. De Zaterdagse Derde divisie begint op zaterdag 26 augustus met een uitwedstrijd in en tegen Spijkenisse. De oefencampagne van de mannen van Alfons Arts ging nog niet echt florissant met nederlagen tegen PEC Zwolle o23 (1-0) en Almere City o23 (2-0) en een gelijkspel tegen HHC Hardenberg (4-4). Alleen van Jong Cambuur werd gewonnen (3-0). Vandaag dus tegen FC Twente dat het vorig seizoen gedegradeerd was uit de tweede divisie en aantrad met 7 jongens die regelmatig bij het eerste van FC Twente zitten. In de competitie komen beide ploegen elkaar dus weer tegen.

Trainer Alfons Arts gaf vandaag op Jan Hoekstra na iedereen speelminuten. Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomens wegens het overlijden van oud materiaalman Jan Vijfschaft.

Het was FC Twente dat iets beter aan de wedstrijd begon zonder ook maar iets te creëren en ongeveer vanaf de tiende minuut nam FC Groningen  het heft in handen en speelde een prima eerste helft met enkele grote kansen. Zo misten Tim Freriks, Michael Breij en David Browne in zeer kansrijke positie en vrij voor de keeper. Veel ging over de vleugels bij Groningen met de opkomende backs Riksman en Absalem, alleen jammer dat vaak het vervolg er niet was.

Opvallend in de eerste helft de vele overtredingen en het weifelende fluiten van de scheidsrechter. Na ruim een half uur was het Twente dat één keer een klein beetje gevaar stichtte voor het doel van de vandaag zeer twijfelende keeper Pelle Boevink maar de poging van de Twente speler ging ruim over de goal.

In de tweede helft bracht Alfons Arts 3 nieuwe spelers (vd Looi, Margaritha en Finnsson) en gingen Hrustic, Absalem en Reis naar de kant. Alle 3 kunnen zich morgen gaan melden bij de eerste selectie van FC Groningen. In de tweede helft daalde het niveau van FC Groningen en dat is een euvel waar het in deze voorbereiding en het vorige seizoen al mee kampte. Het ging vandaag wel beter als de laatste weken maar in de tweede helft creëerde FC Groningen maar één kans. FC Twente kwam in de tweede helft één keer voor de goal van FC Groningen en de bal ging er in na niet adequaat ingrijpen van keeper Pelle Boevink. De tweede helft verliep verder ook erg rommelig mede door het vele wisselen van beide kanten. Zo ging deze wedstrijd dus verloren en volgende week hebben de mannen hun laatste wedstrijd van de voorbereiding en dat op Corpus den Hoorn tegen stadgenoot Be Quick 1887.

Trainer Alfons Arts vertelde ons na de wedstrijd dat hij vond dat FC Groningen onterecht had verloren maar bij opleiden hoort winnen en verliezen en wij willen ook winnen. Tot een kwartier in de tweede helft hadden wij controle over de wedstrijd maar wel met teveel buitenspelmomenten, te ge- haastig spel en te snel de eind pass willen geven. Hij was wel tevreden over het feit dat het team in verdedigend opzicht in de eerste helft niets heeft weggeven.

Arts had na de wedstrijd nog een mooi bericht voor Tom van de Looi want ook Tom mag zich morgen melden bij de eerste selectie. Net uit FC Groningen o19 en zich nu al melden bij de eerste selectie. Prachtig! Complimenten voor de jeugdopleiding van FC Groningen!

Uiteraard was Tom er erg blij mee vertelde hij ons na afloop en wilde direct zijn vader bellen het nieuws vertellen want die zal wel erg trots zijn zei hij, en dat was Erwin - want wij hebben daarna eveneens contact met Erwin gehad. Vanaf zijn 11e jaar zit Tom bij de jeugdopleiding en dan dit.

Opstelling FC Groningen:  Pelle Boevink, Tim Riksman (Daniel Camara Bos), Marijn Ploem, Lars Kramer, Amir Absalem ( Kolbeinn Finnsson) , David Browne (Gerald Postma), Ajdin Hrustic (Tom van de Looi), Ludovit Reis Jhurrey Margaritha), Robbert de Vos (KJasper Oldenburger), Michael Breij, Tim Freriks (Tim Waterink)