Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen Onder -23 geeft in de extra tijd de winst weg

Door Redactie 6 reacties

Trainer Alfons Arts moet vanmiddag (tijdens de slotfase) bijna gek geworden zijn. Zijn ploeg dat diep in blessuretijd op een 2-0 voorsprong stond en dat binnen 1 minuut uit handen gaf. Het overkwam Jong FC dat notabene 2 treffers om de oren kreeg. Ongelofelijk...!

De Beloften waren goed begonnen aan de wedstrijd en kwamen via Tim Waterink binnen een minuut op voorsprong, 1-0. Grunn hield tijdens het eerste gedeelte van de eerste helft de betere kansen en verzuimde om ruimer afstand te nemen. De gasten uit Rijnsburg kregen daarna zeker meer grip op de wedstrijd en produceerden enkele afstandsschoten, er waren geen uitgespeelde kansen. 

Na de pauze gaven de Rijnsburgers nog meer druk. De grootste kans was in eerste instantie voor Groningen, Tim Waterink kopte niet hard genoeg naar de kruising. Direct uit de tegenstoot kreeg invaller Wijks een vrije schietkans, doelman van der Lei keerde de bal. Ook een goed ingeschoten vrije trap werd prima gered door Van der Lei. De Beloften waren vaak slordig op het balbezit. Het moest veel uitverdedigen en als het al spaarzaam tot een aanvalsopzet kwam, verdwenen diverse ballen over de zijlijn of werden ingeleverd bij de tegenstander. 

In de slotfase van de reguliere tijd viel dan toch nog de "bevrijdende" 2-0 (Gijs Jasper). Een driepunter leek binnen bereik want er restte slechts blessuretijd. Niets bleek minder waar! Hidde Prijs schoot namens de gasten kort voor tijd in de verre hoek, 2-1. Vrijwel direct na de spelhervatting op de middenlijn zettten de Rijnsburgers nog één keer aan, zij heroverden heel snel de bal en stoomden op naar voren. Van der Lei werd met een hard schot gepasseerd, 2-2...

FC Groningen Onder -23 lijkt met de huidige plek 12 als een grijze muis te gaan eindigen in de Derde Divisie. Een anoniem seizoen dat op voorhand noch door clubleiding, noch door TS beoogd zal zijn.

Opstelling FC Groningen onder-23 (statistieken via FC Groningen)
Stefan van der Lei; Tim Riksman, Joël Amakodo, Roland Baas, Amir Absalem; Robbert de Vos, Glenn Bijl, Gerald Postma, Yassine Zakir (46’ Jim de Leeuw); Tim Waterink (76’ Gijs Jasper), Pier Veldman.

Rest bank: Nick Borgman, Julian Nak.

Opstelling Rijnsburgse Boys
Richard van Nieuwkoop; Roderick Gielisse, Masies Artien, Hidde Prijs, Niek Ossevoort (60’  Joost Leonard), Joël Tillema, Wesley Goeman, Jordy Strooker, Jeffrey Jongeneelen, Giovialli Serbony, Max Hudepohl (69’ Marvin Wijks).

Rest bank: Wesley de Ruiter, Dirk Jan van den Oever, Jorn van Lunteren, Martijn Tjon-a-Njoek.

Toeschouwers: 250

Scores: 1’ Tim Waterink 1-0, 89’  Gijs Jasper 2-0, 94’ Hidde Prijs 2-1, 95’ Jeffrey Jongeneelen 2-2.

Scheidsrechter: T. de Gast

Gele kaarten: 77’ Amir Absalem, 92’ Glenn Bijl.

Reacties:
kees25-03-2017 om 20:17

Je mag er natuurlijk nog niet teveel conclusies aan verbinden..die 3e divisie is een nieuw concept waar diverse amateurverenigingen met passie en inzet de profcluybs prima partij bieden... Maar zoals hierboven al wordt gezegd, FC Groningen zag vorige jaar op het laatst een plaatsing in de tweede divisie mislukken, en moet de komende tijd aan het imago werken.  In principe kan dat ook best over een langere periode dan b ij het Eerste elftal...want daar is een periode van slecht presteren meteen van invloed op de eindklassering en heeft ook meteen gevolgen voor de financiele positie.

Zag in de opstelling dat Robbert de Vos meedeed bij U23... komt die nog terug in het Eerste elftal?

 

 

Nogutsnoglory125-03-2017 om 23:43

Doorselecteren , snap wel dat veel spelers geen contract krijgen. 

marcelfcg26-03-2017 om 13:31

Ik kijk nooit bij het 2e team maar vraag me wel af of deze spelers nu zo weinig talantvol zijn of maakt de trainers Arts ze gewoonweg niet veel beter?

rob roy26-03-2017 om 14:21

En daar moet in het seizoen 2018-2019 50% van in het eerste elftal spelen. Zien jullie dat zitten???? Ik niet!!!!

Ronnie 27-03-2017 om 13:20

Ik keek gisteravond naar een herhaling op tv en was zaterdag op corpus.

manmanman. Staan tot in de 93e minuut voor met 2-0 en verknoeien het in 3 minuten. In mijn tijd was er zeker 1 speler vd tegenpartij over de hekken gegaan, maar de 3 punten bleven wel mooi bij ons. Nu weer op agressie, wil om te winnen afgetroefd. Beetje als Nederlands elftal tegen de Bulgaren...

zou het probleem dan toch dieper zitten? Worden we teveel zaalvoetballertjes hier en kunnen en mogen we geen duels meer aan gaan? 

Marius27-03-2017 om 14:21

Maar wèl een mooi uitgevoerd doelpunt op techniek van Gijs Jasper. 20 jaar. Na vertrek van Zivkovic pas in de spits gekomen. Zit toch wel rek in zou je zeggen. Wordt er niet te vroeg afscheid van hem genomen?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!