FC Groningen Onder 23 met 5-1 ruim langs ACV

Door Redactie 0 reacties

De jonge uitvoering van de trots van het noorden kende vanmiddag een flitsende start. Binnen een minuut of 7 stond het 2-0. Grunn kwam goed door over rechts en uit de voorzet van Tim Riksman schoot Michael Breij de 1-0 tegen de touwen. Niet veel later was het weer raak, Tim Freriks maakte de tweede. Aan de andere kant van het veld kregen de gasten kort daarna een penalty. Deze werd gestopt door doelman Jan Hoekstra die vanmiddag een puike wedstrijd keepte. Het duel verliep daarna vrij aardig in evenwicht, over en weer waren er kansen met het betere spel van FC. Ruim vijf minuten voor de pauze werd het 3-0. Joël Donald benutte de terecht gegeven penalty. Kort na de rust werd het 4-0 door Michael Breij die zijn tweede goal van vandaag kon aantekenen, zijn geplaatste schuiver in de hoek bleek een te lastige prooi voor doelman Woering. De gasten kwamen niet veel later dan toch tot een tegentreffer, van der Heide schoot de penalty onberispelijk achter Jan Hoekstra en redde de spreekwoordelijke eer. In de slotfase scoorde Robbert de Vos de 5-1.

De score had veel hoger kunnen uitvallen. De gasten kregen een aantal kansen maar de beste kansen waren voor de mannen van Alfons Arts. Er waren zeker drie momenten na de pauze dat een speler alleen voor de keeper kwam te staan en daarvan werd niet geprofiteerd.

Hoe dan ook, het gaat goed met FC onder 23! Het team van Arts toont strijd, passie en inzet met intentie naar voren! Vorige week al de knappe overwinning op ASWH en nu opgeklommen naar de derde plek. Wat gaat dit seizoen brengen?

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Gerald Postma, Kolbeinn Finnsson, David Browne (65.  Kasper Oldenburger), Hampus Finndell (82.  Robbert de Vos), Ludovit Reis, Michael Breij, Joël Donald, Tim Freriks (70. Tim Waterink)

Rest bank: Pelle Boevink, Daniël Bouman

Opstelling ACV
Bart Woering, Daniël Schans (56. Romano Djababoe), Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Thomas Metzemakers, Pascal Huser (70. Jonah van der Werf), Marco van der Heide, Erik Eleveld, Dennis Hoekstra, Ibrahim Sillah (60.  Nick Westebring), Haaye Feenstra, Bart Woering.

Toeschouwers: 450

Scores: 6’ Michael Breij 1-0, 8’ Tim Freriks 2-0, 38’ Joël Donald (strafschop) 3-0; 52’ Michael Breij 4-0, 55’ Marco van der Heide 4-1, 88’ Robbert de Vos 5-1.

Bijzonderheid: 9’ Jan Hoekstra stopt strafschop Pascal Huser

Scheidsrechter: Keijl

Gele kaarten FC Groningen: Hampus Finndell, Gerald Postma, Joël Donald, Tim Waterink