Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen Onder -23 trakteert Spijkenisse op een zesklapper + fotoalbum

Door Redactie 3 reacties

Jong FC Groningen heeft vanmiddag op Corpus flink uitgehaald. Spijkenisse dat in degradatiegevaar verkeerd werd met 6-0 afgedroogt. De ruststand was 4-0 door doelpunten van Tim Freriks (hattrick) en Daniël Bouman. Na de pauze tilde Michael Breij met twee goals de eindstand naar 6-0. 

eerste helft
Ruim over drie werd er afgetrapt. Het spel werd even stilgelegd omdat de bal niet op spanning was. Een nieuwe bal was snel voorhanden. Het spelbeeld ging op en neer met een beter FC. Antonio Manolache die vandaag linksback stond strooide met prachtige passes. In de achtste minuut viel de 1-0. Een bal kon ter nauwernood worden weggewerkt voor de doellijn van de gasten, uit de rebound ontstond een voorzet van Daniel Bouman die werd ingeschoten door Tim Freriks. Een paar minuten later was Tim Freriks dichtbij zijn tweede, diens kopbal werd weggewerkt. Uit de tegenstoot werden de gasten even dreigend maar de aanval werd op tijd onderschept.

Na een ruim kwartier nam Antonio Manolache het doel onder vuur. Doelman Bijl verrichtte redding die de bal over de achterlijn werkte. Uit de corner die volgde liep de aanval door en Tim Freriks bleek het eindstation voor de 2-0. Na een minuut of twintig werd er weer een bal afgekeurd. De spanning bleek wederom niet op orde. Een derde bal werd ingebracht. Spijkenisse probeerde zeker de weg naar voren te vinden maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. 

Na ruim een half uur trok Tim Freriks de bal voor en Daniel Bouman wist prachtig de bal langs Bijl te schuiven, 3-0. Opmerkelijk was de snelle uitrap van Pelle Boevink op de geheel vrijstaande Tim Riksman die over de rechterkant doorkwam, daar had hij meer mee moeten doen! Binnen 40 minuten was het 4-0. In eerste instantie wist keeper Bijl nog redding te brengen maar de bal die via Daniel Bouman weer bij Tim Freriks terechtkwam kon simpel worden binnengetikt. Een onvervalste hattrick en assist! Kort daarna voorkwam Bijl de vijfde treffer.

tweede helft
Het eerste schot op doel kwam van de voet van Barragan waar Pelle Boevink niet veel moeite mee had. Aan de andere kant van het veld dwong Tim Freriks doelman Bijl tot een redding en hoekschop die niets opleverde. De gasten lieten meer en meer het spel over aan Groningen. Michael Breij schoot vanaf de zestienmeterlijn de 5-0 achter Bijl.

Na een uur was het 6-0. Daniel Bouman die de bal heroverde en kon voorgeven vond Michael Breij die kon afronden, zijn tweede. Antonio Sefer maakte zijn opwachting voor David Browne. Een afstandsschot van Michael Breij vloog langs de tweede paal. Tim Waterink verving Tim Freriks. Het tempo ging omlaag, Spijkenisse mocht meer het spel maken, er gebeurde weinig. Joël Donald verving Daniel Bouman.

In het slotkwartier zocht Jong FC weer wat meer de weg naar voren maar de absolute scherpte ontbrak waardoor de ploeg niet verder kwam dan een paar afzwaaiers.

Opstelling Jong FC Groningen: Boevink, Riksman, Ploem, Kramer, Manolache, de Vos, Postma, Browne, Bouman, Breij, Freriks

Reacties:
FCG-Forever12-05-2018 om 19:52

Hopelijk kan hij zich ontwikkelen tot een goud spitsje die Freriks! Die jongen is lekker bezig 

Jegelkser13-05-2018 om 22:50

Ben benieuwd. Zitten erg veel goede voetballers in dit team. Riksman ook erg goede back. Nog niet zo ver als zeefuik, maar heeft wel potentie. Benieuwd waar de Vos naartoe gaat. 

Marius15-05-2018 om 14:40

Zeg redactie,

Als 'verkeerd' de persoonsvorm is moet het toch ècht met een 't' hoor. In- en intriest. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!