FC Groningen Onder -23 trekt met een man minder de 2-2 over de streep tegen HSV Hoek

Vanmiddag speelde Jong FC tegen de Zeeuwse promovendus HSV Hoek dat getraind wordt door Dennis de Nooijer. Jannik Pohl kreeg de eerste kans van de wedstrijd maar er zou buitenspel geconstateerd zijn. Uit de tegenaanval was Doesburg namens de gasten dichtbij de 0-1. De aanvaller was er door maar mikte naast. Grunn voerde de druk op maar liep regelmatig in de buitenspelval.

Na een kwartier opende FC de score. Amir Absalem speelde Jhurrey Margartha in die een prima voorzet gaf op de inkomende Jannik Pohl die de bal kon binnentikken, 1-0. Nog geen minuut later had de Deen de 2-0 kunnen maken maar schoot voorlangs. Kort daarna was er aan de andere kant van het veld een schietkans voor Doesburg, Jan Hoekstra had niet teveel moeite met diens rollertje.

Groningen controleerde het spel en behield het overwicht maar er gebeurde lange tijd vrij weinig aangaande de kansen en mogelijkheden. Op slag van rust schoot Impens uit een spaarzame aanval namens de gasten naast. Op de andere speelhelft kreeg Amir Absalem een kopkans.

tweede helft
Het spelbeeld ging op en neer zonder dat beide teams tot kansen kwamen. Maar uit het niets viel de 1-1 via De Jager... Groningen zou binnen twee minuten weer op voorsprong komen. Uit een voorzet van Matthijs Hardijk kopte Daniel Bouman de 2-1 achter doelman de Jonghe. Jannick Pohl werd vervangen door Thijs Dallinga.

Amir Absalem kreeg de eerste gele kaart van de wedstrijd. De vrije trap die volgde vloog rakelings langs de tweede paal. In de 68e minuut sloeg het onheil toe. Voorin werd balverlies geleden en uit de tegenstoot werd Doesburg gelanceerd. De aanvaller werd in het zestienmeter gebied vastgehouden door Amir Absalem, die een rode kaart kreeg waarna de bal op de stip werd gelegd. Impens mocht aanleggen en schoot de 2-2 achter Jan Hoekstra.

Kellian van de Kaap kwam in het veld voor Matthijs Hardijk. De wedstrijd kreeg een ander spelbeeld. Het waren de gasten die met een man meer de druk konden opvoeren.

Kellian Van der Kaap verloor achterin een duel, Hoek kreeg daaruit een grote kans die maar nipt naastgeschoten werd. Tim Riksman kreeg nog een aantal minuten speeltijd en verving Daniel Bouman. In de slotfase ging ook van der Kaap ging op de bon. De vrije trap leverde gelukkig niets meer op waardoor het duel in 2-2 eindigde.

Opstelling FC Groningen: Hoekstra, Wouters, Postma, Hardijk, Sopacua, Kramer, Ploem, Absalem, Pohl, Margaritha

Wissels: Sefer, Burger, Riksman, Plomper, van de Kaap, Manolache, Dallinga