Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen Onder-23 verplettert VVOG, Michael Breij scoort vier keer

Door Redactie 1 reactie

Onder prima weersomstandigheden begon de wedstrijd tegen VVOG. Binnen een minuut stond Jong FC op 1-0. Uriel Antuna bediende Michael Breij die raak knalde. De gasten kregen daarna een bijna mogelijkheid, Ludovit Reis speelde een iets te slappe bal terug op Jan Hoekstra maar de doelman reageerde attent. Voor de rest kwamen de gasten in het hele stuk niet voor. Na een kwartier scoorde Michael Breij zijn tweede en kort daarna de nummer drie, een onvervalste hattrick! Een minuut of tien voor rust tilde Tim Freriks de stand naar 4-0. Maar het had ook zeker een nulletje of zes, zeven geweest kunnen zijn als de kansen beter waren benut. De regen viel ondertussen met bakken uit de hemel.

Na de pauze kreeg Grunn al snel een penalty. Onbegrijpelijk als je binnen de zestien zo opzichtig wordt gehaakt en daardoor ten val komt, dat een speler van de tegenpartij het lef heeft om bij de scheids te lopen mekkeren... Michael Breij (wie anders?) voltrok het vonnis en schoot onberispelijk de bal strak in de linker benedenhoek hetgeen de eindstand was. 

Dieptepunt van de wedstrijd ontstond na ruim een uur. Kolbeinn Finsson in een duel kwam zeer ongelukkig op zijn rug terecht. Het spel liep door voordeelregel??) richting doel van de gasten, terwijl de verzorging in het veld was en zijn werk deed. Nadat het spel was stilgelegd ging trainer Alfons Arts kort in gesprek met de scheidsrechter. De arbiter zei dat hij een ongelukkig botsing had gezien. Arts was van oordeel dat er direct had moeten worden afgefloten als een speler zo ongelukkig terechtkomt. Kolbeinn Finssonn werd per brancard van het veld gedragen en is na de wedstrijd per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.  Antonio Manolache nam zijn plaats over. Kasper Oldenburger mocht invallen voor Michael Breij.

Kansen bleven er komen. Kasper Oldenburger die de linkervleugel bestreek kopte op de lat. Ook produceerde hij een paar prima voorzetten. Aan de rechterkant was Uriel Antuna (die de hele wedstrijd veel vrijheid had) behoorlijk op stoom. De Mexicaan wist de bal vaak in de zestien te krijgen en was zelf ook een paar keer dichtbij een goal. In het slotkwartier liep diens Zuid Amerikaanse temperament even hoog op. Het leek erop dat hij met iemand op de vuist wou. Medespelers lieten de gemoederen niet verder oplopen.

Op zaterdag 5 mei gaat Groningen Onder -23 op bezoek bij Jong Volendam. 

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Jan Hoekstra; David Browne, Marijn Ploem, Lars Kramer, Kolbeinn Finnsson (65’ Antonio Manolache), Daniel Bouman, Ludovit Reis, Robbert de Vos, Uriel Antuna, Tim Freriks (79’ Joël Donald), Michael Breij (65’ Kasper Oldenburger). Rest bank: Abdel El Ouazzane en Tim Waterink

Opstelling VVOG
Frans Koornberg, Tim Muller (24’ Sam Doeve), Jan Jurriën Hop, Thomas Vossebelt, Jaime Bruinier, Wilko Braam (85’ Jeffrey Arends), Biya Pernelly (56’ Guido de Graaf), Henri Kersten, Frank Hol, Wesley de Klein, Jeffrey Snijders

Scheidsrechter: Ter Brake

Toeschouwers: 250

Scores: 1’ Michael Breij 1-0, 15’ Michael Breij 2-0, 16’ Michael Breij 3-0, 37’ Tim Freriks 4-0, 49’ Michael Breij (strafschop) 5-0.

Gele kaart: 28’ Sam Doeve, 60’ Jeffrey Snijders

 

Reacties:
28-04-2018 om 19:38

Die Breij is me er eentje.

 

wat ik niet begrijp is dat Finssonn de voorkeur krijgt boven Manolache, terwijl hij na dit seizoen (helaas) niet meer bij de FC te bewonderen is

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!