FC Groningen -onder 23 wint met 2-1 van Odin '59

Op een kil Corpus Den Hoorn werd vanmiddag op één van de kunstgrasvelden gevoetbald. Het duel ging tijdens de openingsfase gelijk op, zonder tot kansen te komen. In de twaalfde minuut was het ineens raak. Op aangeven van Ajdin Hrustic schoot Tim Waterink FC op een 1-0 voorsprong. De fase die daarna kwam waren er mogelijkheden om verder uit te lopen. Doelman van Dijk keerde een hard schot van Ajdin Hrustic, de stiftbal van Yassine Zakir die over de verdedigers heen ging eindigde in het zijnet. De gasten kwamen daarna tot hun eerste serieuze doelpoging. Doelman Stefan van der Lei had grote moeite met een afstandsschot en wist ternauwernood de bal nipt naast de paal te werken. Odin ging wat meer aandringen maar kwam niet verder dan een aantal losse flodders. Aan de andere kant van het veld kon doelman van Dijk nog een keer aan de bak op een hard schot.

Na de pauze had Grunn het iets betere van het spel. Er kwamen mogelijkheden voor Tim Waterink en Yassine Zakir. Een minuut of 12 na de hervatting wist Zakir zijn tegenstanders af te schudden en vrij voor het doel te komen om hard en koelbloedig af te ronden, 2-0. Odin leek daarna wakker geschud. Nog geen 5 minuten later lag de 2-1 via Hardenberg achter Stefan van der Lei. De gasten voerden de druk meer en meer op. Ze appelleerden al een paar keer voor een strafschop. Zeven minuten voor tijd werd de bal daadwerkelijk op de stip gelegd. Amir Absalem had een doorgebroken speler onderuit gehaald en kon met rood van het veld. Klijbroek pakte dit buitenkansje niet uit en schoot naast. De druk hield aan, bij vlagen leek het af en toe vrouwen en kinderen eerst maar Grunn hield in ondertal de linies gesloten.

Jong FC Groningen is momenteel terug te vinden op plek 7. De achtervolgers VVOG, ONS Sneek en Harkemase Boys hebben een wedstrijd minder gespeeld. Quick Boys heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SteDoCo uit Hoornaar.

Opstelling FC Groningen onder 23: Stefan van der Lei, Jim de Leeuw, Joel Amakado, Roland Baas, Amir Absalem, Glenn Bijl (46.Michael Brey), Gerald Postma, Robbert de Vos, Yassine Zakir, Tim Waterink (75.Gijs Jasper), Ajdin Hrustic (80.Tim Riksman).