Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen Onder-23 wint van ASV De Dijk met 3-0

Door Redactie 1 reactie

De eerste helft bood nauwelijks mogelijkheden, beide teams creeërden één kans. In het begin van de tweede helft was Thijs Dallinga dichtbij de opening maar diens schot ging voorlangs. Na ongeveer een uur was het wel raak, Kellian van der Kaap kopte Jong FC op voorsprong, 0-1. In de 70e minuut mocht Mathijs Hardijk aanleggen voor een vrije trap en schoot deze prima in, 0-2. In de slotfase tilde Tim Freriks de stand naar 0-3 hetgeen tevens de eindstand was. Jong FC staat na 3 wedstrijden op een vierde plek. Volgende week zaterdag speelt Jong Groningen thuis om 15.00 uur tegen Eemdijk.

Opstelling FC Groningen Onder -23 : Boevink, Ploem, V/d Kaap, Dallinga ('83 Prljic), Wouters, Freriks, Van Kaam ('76 van Maastricht), Sopacua, Postma, V/d Looi, Hardijk

Wissels: Van Maastrigt, Riksman, Burger, Prljic, Plomper

Reacties:
Tim08-09-2018 om 20:57

Was een hele éénzijdige pot voetbal, Groningen veel beter maar het middenveld had toch veel moeite met de eindpass om een spits in stelling te brengen. 

Het was wachten tot er uit een dood spelmoment gescoord zou worden en zo geschiedde ook, daarna was het wel beslist.

De Dijk is zo verschrikkelijk afgegleden qua spelersmateriaal dat het me niet zou verbazen als ze direct nog een keer degraderen, conditioneel en als team zeer zwak. 

Ron Jans en eega waren ook aanwezig onder de zeer weinige toeschouwers.

 

FCG-Forever09-09-2018 om 22:50

Nog wat leuke talenten gezien ? Vd kaap? Hardijk? 

Tim10-09-2018 om 16:19

Vd Kaap doet direct denken aan Virgil van Dijk, lang, rustig en natuurlijk het uiterlijk. Had verdedigend weinig te doen en ik had gehoopt dat hij wat meer indribbelende acties zou maken. Maar samen met Ploem oogt het als een volwassen centrum.

Hardijk kreeg de eerste helft veel ballen, maar had eigenlijk maar één geslaagde voorzet. Vrije trap was klasse binnengeschoten.

Ik vond Thijs Dallinga er positief uitspringen qua balbehandeling, goede aanspeelbaarheid, goede kaats met voet en klaarleggen met borst op doorlopende aansluiting. Helaas te veel met de rug naar de goal.

Van Kaam heeft leuke acties, maar dan ontbreekt de zuiverheid en kracht in de afwerking. stond echt aan de buitenkant waardoor het centrale middenveld eigenlijk volledig creativiteit ontbeerde met Postma en vd Looi. 

Wouters viel op door zijn sobere maar zeer degelijke verdedigen op links. Kan aanvallend nog veel meer brengen, de ruimtes lagen er.

Freriks erg gefrustreerd, zelfs middelvingertje en een hou je bek naar irritante toeschouwers. Beetje een type Giroud, die hem er dan op het laatst wel even keihard injuicht.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!