Terug

Deel deze pagina:

[Update donderdag 27 juni] FC Groningen onderzoekt de mogelijkheid om een dames elftal op te zetten + poll

Door Redactie 15 reacties

In gesprek met RTV Noord vertelde Algemeen directeur Wouter Gudde afgelopen dinsdag dat FC actief onderzoek gaat doen naar de mogelijkheid voor een vrouwenelftal. Het is de snelstgroeiende sport en is de toekomst. Gudde beoogt met een eventueel FC vrouwenelftal een stimulans voor de regio. 

Het initiatief moet niet alleen van de club komen maar ook vanuit het bedrijfsleven, overheid en de KNVB. In de huidige dames Eredivisie wordt er met te kleine budgetten gewerkt. Gudde is van oordeel dat er meer geld bij moet, als je iets wil.

Update donderdag 27 juni - De gemeenteraad van Groningen ziet wel wat in de plannen van FC. Zij ondersteunt de komst van vrouwenvoetbal en wil dit tevens doen bij monde van sportwethouder Inge Jongman (Chistenunie), die snel met de groen-witte beleidsmakers in gesprek moet gaan. 

Er wordt geen zak met geld naar de club gebracht, het gaat meer om een duwtje in de goede richting zegt Marjet Woldhuis van 100% Groningen. Inge Jongman laat weten dat er geen sprake is van financiële steun. (bron RTV Noord)

FC Groningen onderzoekt de mogelijkheid om een dames elftal op te zetten, goed idee?

Er kan weer gestemd worden, de poll staat open!

Reacties:
Johan26-06-2019 om 19:14

Graag eerst zorgen voor een fatsoenlijk 1e elftal. Extra directeur en dit kosten alleen maar geld. Opbrengsten onduidelijk en over het algemeen onder de maat. 

27-06-2019 om 01:55

los van alle geld:  FC groningen moet zich concentreren op TOPsportklimaat, en niet op steeds commercieel interessante  uitstapjes.  En kruisbestuiving op clubgebied (Van Mannen naar voruwen-FC) doet de deur definitief dicht voor het streven om een grotere club  en een sportief beter presterende FC te kijgen

Speel je je een keer in de top 5, en drogen we grote clubs in de ED af, ga je betere splers aantrekken, en kan de clubbegroting gewoon 50% omhoog... Niet in een seizoen, maar wel op termijn van 5 jaar.  Laat daar de aandacht naar uitgaan. 

Ik zeg: verkeerde clubambities.  

marcelfcg27-06-2019 om 11:43

Geheel mee eens. Nieuwe directeur wilde het jaarlijkse begrotingstekort verkleinen. Dat was een prima idee.  Maar nu de uitvoering... Een nieuwe directeur aangesteld en nu onderzoek naar vrouwenvoetbal. Randgebieden en overhead. Geld moet naar het eerste team! Aub geen vrouwenvoetbal, dat kost alleen geld. Zie onlangs vrouwenvoetbal in Heerenveen dat alleen door kon gaan als de KNVB ging lappen.

campesino26-06-2019 om 19:44

Damesvoetbal intereseert me geen ruk. 

26-06-2019 om 19:58

Liever geld naar waar het echt om gaat!!!! Dames is met alle respect geen niveau... 

appie happie26-06-2019 om 20:03

Idd Dames voetbal is een nwe mode..stelt (sorry dames) niks voor..voetbaltechnisch iig.

Op wk en ek leuk om naar nl elftal te kijken..maar meer dan campingvoetbal is het niet.

Ik geef toe ik heb naar ned-japan  gekeken met een half oog op de telefoon...was amusant  ,ach ja, maar meer ook niet..die penal die wij kregen was  een giller.de arbitrage is ook niet best..lees vlaggende vrouwen omg.

Net als dames  schaatsen(alhoewel dat intrn. Hoog staat) ook echt veel minder dan ?ach laat ik zeggen anders dan heren.

 

Maar ik snap ook dat enkele dames (en miss heren)alhier het daar niet mee eens zijn...het zij zo...maar feitelijk en dan bedoel ik (afgezien van de waarde van het samen kijken en beleven)het voor de familie erg leuk om naar te kijken.

Dus FC  laat dames voetbal lekker  voor wat het is..en concentreer je op het eerste.

 Kees wat zeg jij..ontzie de dames niet..!!

27-06-2019 om 01:45

Ik kan deze gedachten van onze nieuwe Alkg direceteur alleen begrijpen vanuit een PR motief.  Want behalve dat het haaks staat op de de uitegsproken ideeën van Nijland, en er al eerder een bericht was dat FC Groningen mee wil doen bij een evt groot vrouewenvoetbaltoernooi om in Hit. Cap Mob Stadion te spelen,  is er ( weer volgens Nijland ) geen enkele financiële onderboouwing om dit rendabel te maken.  Dat Gudde vooruit denkt ( snelst groeinde sport ) doet vermoeden dat men ook een eventuele concurrentie in de provincie ( cluybvoetbaql in de Lnageleegte )vreest.  Want het is nog niet zolang geleden dat de club FC Groningen euthanasie heeft gepleegd op de plannen om in Veendam een doorstart te maken.  Ze hebben hun vingers er niet aan willen branden.  Vraag Henk de Haan hoe dat destijds gegaan is. 

Iets heel anders;  Ik  zou het wel op prijs stellen als Gudde iets nieuws probeert als de financiële middelen toereikend zijn, maar dan eers het spelersbudget van de selectie omhoog...de tent moet eerst weer vol...  en dat legt ook verplichtingen op... van sportief presteren.   Ik zie het daarom helemaal niet gebeuren hoor in Groningen.

 ps: @Appie:  Italië- Nederland wordt een Catannaciopartij, voorspel ik je !!  achterin worden de Oranje dames in hun borsten geknepen...  en trouwens, die zijn daar niet voor bedoeld, toch ? 

27-06-2019 om 09:33

@Kees: Ik was van plan Italië - Nederland over te slaan, maar misschien ga ik er toch even voor zitten dan.

Rob197026-06-2019 om 22:03

In het verleden is gekozen om niet in te treden met jong Groningen in de keukendivisie, omdat het te duur was. Dan is dit geen logische stap, het voeren van een dameselftal, is niet goedkoop, en vergt veel meer van je organisatie. Lekker het geld stoppen in je belangrijkste elftal, maar niet in deze hype, die over enkele jaren weer teniet wordt gedaan, omdat het te duur is.

 

26-06-2019 om 23:01

Nieuwe bestuurders, nieuwe inzichten. Denk met de rage wat betreft damesvoetbal sponsoren veel makkelijker te vinden zijn. En het zou mij niets verbazen als de KNVB hier achter zit en geld mee wil investeren. Dit moment is vrouwenvoetbal booming business. Tja en misschien vloeit er ook nog wel iets positiefs uit richting het 1ste elftal. En kan ook best zijn dat de sponsoren wat druk gaan zetten. Meer naamsbekendheid. En heb ergens gelezen dat vrouwenvoetbal wekelijks op de tv te zien zal zijn ingaande komend seizoen. Dus......

26-06-2019 om 23:14

Het lijkt mij een leuk idee om in het eerste elftal een vijftal dames op te stellen, wie weet wat daaruit voortkomt, misschien worden we dan eens een keer landskampioen,.,.......,,..............,,..of toch niet.............zzzzzzzzzzzzzzzz. t, mot nait gekker wordn.

 

 

27-06-2019 om 09:35

Dan hebben we geen striker, maar een strijker voorin staan.

En worden we afgedroogd, omdat de verdediging te druk is met roddelen over het te grote broekje (maar wel keurig afgezet met biesjes) van de scheidsrechter.

27-06-2019 om 12:18

Tell me, MacGregor, is this matter of honor concerning your wife?

27-06-2019 om 01:42

Wk is leuk. Eredivisie? Als het iets oplevert prima. Kijken doe ik niet, eredivisie vind ik niet leuk. Nationaal wel op EK en nu, ik vind het attractief en mooi voetbal. Als de prestaties of mooi spel ooit weer tegenvallen dan zakt ook daar mijn interesse in als een plumpudding. 

brummie27-06-2019 om 08:41

Denk dat het goed is dat FC gaat onderzoeken over haalbaarheid dameselftal. 

Het aantal mannelijke leden KNVB neemt af, aantal vrouwelijke leden neemt toe. Voor komend seizoen zijn bij onze plaatselijke voetbal club 3 teams meiden 0-11 en meerdere teams spelen in gemixte vorm.

Wellicht is een FC team bindend voor de regio en voor meiden een extra stimulans, doel en droom om voor de FC te voetballen.

Als je straks te laat instapt als club kan het nog veel meer gaan kosten om een inhaalslag te maken. 

Ik vind het niveau van vrouwenvoetbal behoorlijk gegroeid afgelopen jaren. Neemt niet weg dat er nog een behoorlijke kloof is tussen mannen en vrouwen voetbal. 

Toch zie ik bij onze plaatselijke voetbalvereniging in 08/09/011 elftallen meiden die makkelijk meekunnen op training en wedstrijden en zelfs beter zijn. Dat gaat in de toekomst alleen maar meer en beter worden. 

 

 

 

27-06-2019 om 10:55

Ja en dan komt de puberteit en kunnen ze niet meekomen!! Voorbeelden genoeg gezien.... Dus die kloof wordt never nooit niet gedicht... Maar goed stel er zijn geldschieters, dan zou een damesteam kunnen... Anders zou ik liever meer geld naar het belangrijkste team zien gaan, mss kunnen ze dan aanhaken bij een Utrecht of vitesse... 

27-06-2019 om 09:42

Ik snap dat FC Groningen dit gaat onderzoeken. Wanneer FC Groningen meerdere vrouwenteams heeft komt dit ten goede van het imago van de club (mits er een goed team komt te staan). En een eerste elftal, een -19 en misschien een -16.

Dan kunnen de jeugdige dames ook dromen van een carrière bij de FC, net zoals wij mannen dat vroeger deden. En wellicht willen ze ook het eerste van de mannen zien spelen. Worden er meer seizoenskaarten verkocht.

Sponsoren die willen investeren, tijdig willen instappen en hier een zakje geld voor overhebben.

Ja, ik denk dat het positief kan werken. Maar het is wel slim om dit eerst goed te onderzoeken. Je wil niet maximaal de boot in gaan met zulke investeringen. Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

nulvijftig27-06-2019 om 18:03

Er mag van mij best een Groningen dameselftal komen, maar laat het dan alsjeblieft organisatorisch losstaan van de mannentak. Dus eigen begroting, sponsoring, etc. Het is prima, maar moet niet tenkoste gaan van het spelersbudget voor het eerste elftal.

Marco27-06-2019 om 19:10

Zal wel weer een plannetje van de KNVB zijn. 1x per jaar een wedstrijd van de oranje leeuwinnen in de euroborg is wel genoeg.

Spelersbudget van 1ste elftal moet snel richting de 10 milj. Onze concurrenten Vitesse en Utrecht werken ook met dit soort bedragen. Met 5,5 miilj. ben je kansloos voor Eurooees voetbal.

Saneren en slim investeren ipv nieuwe hobby's er bij verzinnen.

marcelfcg27-06-2019 om 19:13

Bingo! Want dat vrouwenvoetbal is inderdaad niet meer dan een veredelde hobby die slechts geld kost. Het WK waar de tribunes gevuld zijn met Thialf feestneuzen staat niet in verhouding tot de vrouwen Eredivisie. Daar moet dik geld bij.

Ronnie 27-06-2019 om 20:26

Laten we stoppen met deze onzin. Ze hebben bij Heerenveen ook spijt dat ze zijn begonnen met damesvoetbal. Kan gewoon niet uit en we hebben geld nodig voor het eerste elftal. Gemeenteraad stuurt de wethouder naar Fc Groningen om damesvoetbal op de agenda te zetten. Tis me ook wat met dit stadsbestuur, semi amsterdamse grachtengordel gedoe.

over tot de orde van de dag en spelers regelen om elftal te versterken!

brummie27-06-2019 om 22:05

Ondanks de vrij negatieve stemming mbt het onderzoek, is er juist in de poll meer positief gestemd tot nu toe... 

01-07-2019 om 00:38

Tja, wat levert het  op? De helft van de bevolking is vrouw. Je kunt overhead delen zoals shirtverkoop, faciliteiten. Je kunt meer exposure van je merk FC Groningen krijgen.  Wat kost het. Personeelskosten. Kan het uit. Geen idee. Je kunt zowel positief (groeiende sport) als negatief  (onzekere financiële huishouding) kijk erop hebben. Ik denk wel: waarom heeft  Barcelona een goed vrouwenteam gebouwd. En alle topclubs van Europa. Die doen dat omdat ze er iets in zien.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!