Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen oogst een schraal punt tegen ADO Den Haag

Door Redactie 16 reacties

In een stadion dat vele lege plekken kende, een thuisploeg dat met weinig zelfvertrouwen speelt, is de wedstrijd zonder doelpunten geeïndigd waardoor beide teams een punt mogen bijschrijven. Al met al een terechte afspiegeling van een hele slechte wedstrijd. De match kende nauwelijks hoogtepunten, het was dan ook meer de spanning of met name de FC niet opnieuw zich zou laten verrassen of toch nog meer over de streep kon trekken. 

eerste helft
De eerste grote kans was voor de bezoekers. Desevayo Zeefuik keerde de voorzet van gelegenheidsrechtsbuiten Goppel en stond in de baan van een hard ingeschoten rebound. Aan de andere kant van het veld ontsnapte Beugelsdijk aan een kaart na een lompe actie op Mimoun Mahi. De vrije trap van Yoëll van Nieff eindigde in een hoekschop die niets opleverde. De eerste schietkans kwam van de voet van Ritsu Doan, doelman Zwinkels had niet teveel moeite met diens roller. Opmerkelijk was de inbreng van de razendsnelle Goppel met gevaarlijke voorzetten vanaf de rechterkant. In de twaalfde minuut ging Beugelsdijk op de bon na een domme overtreding op Tom van Weert. Even later was Grunn dichtbij de openingstreffer, een goed genomen corner werd bij de tweede paal op doel gekopt en werd van de lijn gehaald.

Het spelbeeld verplaatste zich een fase op en neer, zonder dat beide teams tot kansen kwamen. Kanon leek last te krijgen van zijn hamstring maar kon verder. Juninho Bacuna liep zich warm. Bakker incasseerde de tweede gele kaart vanwege het neerhalen van Tom van Weert. Na een flinke "de beuk erin" van Deyosevio Zeefuik werd Mimoun Mahi aangespeeld die de bal doorspeelde naar Tom van Weert. Die schoot uit een moeilijke hoek op het doel, Zwinkels verrichtte een knappe redding. 

Kanon moest zich noodgedwongen laten vervangen door Pinas. Op slag van rust kreeg ADO een hoekschop, de bal werd via de grond tegen de lat gekopt, waarbij kwam Grunn heel goed mee weg kwam. 

tweede helft
Yoëll van Nieff was gewisseld voor Juninho Bacuna die al snel een gele kaart kreeg na een charge op Immers. In een fase waarin Groningen sterker werd ging Deyosevio Zeefuik op de bon na het onderuitbeuken van Becker. Tom van Weert kreeg bijna een mogelijkheid nadat doelman Zwinkels veruit zijn doel kwam om de bal weg te werken. Meijers voorkwam het schot op doel. Goppel werd gewisseld voor Hooi.

Samir Memisevic veroorzaakte een vrije trap voor de eigen zestien. El Khayati mikte rakelings over. Een fase waarin zich nauwelijks kansen voordeden en Zeefuik die noodgewongen aan de kant moest. Kasper Larsen kwam in het veld naar zijn vertrouwde plek, Mike te Wierik schoof door naar de rechtsbackpostitie.

Ook Pinas ging op de bon na een overtreding op Tom van Weert. Juninho Bacuna mocht het vanaf 25 meter proberen diens vrije trap via de muur over het Haagse doel vloog. De corner werd perfect voor het doel gebracht, Kasper Larsen liep in en kopte vrij op doel. Zwinkels stond in de baan van de bal...

Aan de andere kant van het veld schatte Kasper Larsen een situatie verkeerd in. Johnsen was hem te slim af, schoot op doel en Sergio Padt bracht redding. Kort daarna was Becker dichtbij met een schot in de korte hoek en weer was het Padt die redding bood. 

Ajdin Hrustic werd ingebracht voor Ritsu Doan. Een massale Faber rot op(!) klonk vanaf de tribune. (Lars Veldwijk wou niet meer invallen zei Faber na afloop). En wat een kans voor El Khayati! Sergio Padt stond op de juiste plek. De gasten roken bloed en bleven de weg naar voren zoeken.

In de extra tijd wist Ajdin Hrustic de bal prachtig voor het Haagse doel te geven. Tom van Weert in duel met Zwinkels kwam een teenlengte tekort en zag de bal naast gaan.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam; Van Nieff, Van de Looi; Mahi, Drost; Doan; Van Weert 

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, Bakker, El Khayati; Becker, Johnsen, Goppel

Reacties:
11-02-2018 om 19:26

Faber was pissig op Veldwijk.

Veldwijk laat Faber enorm stikken .

Dat is de tweede die Faber laat stikken Nijland laat Faber ook vallen .

Als een timmerman geen goed materiaal heeft kan hij niks .

Zo is het ook met trainers.

Nijland bedankt voor het leuke voetbal met dit materiaal en er zijn wachtrijen voor seizoenkaarten niet aan te slepen.

11-02-2018 om 19:33

Tis dat ado nait best was , want anders was de fc rijp voor de slacht. Deel met je eens , maar deze trainer is net zo goedals zijn materiaal helaas.

11-02-2018 om 19:35

Achmed Faber wilde spelers maar Nijland verkoopt liever en haalt er niks bij wat echt nodig is 

 

rob roy12-02-2018 om 13:40

Een 392 ste contatering van hetzelfde feit. Wordt wel eentonig zo!!!

Johan11-02-2018 om 19:37

Als een trainer mij zo lang laat warmlopen kan hij ook de pot op. Faber bewijst wederom niet met voetballers te kunnen omgaan. Vindt het echt een trainer van niks. Had trouwens ook WEER veel eerder moeten wisselen. Verder heeft hij ter verdediging echt strontmateriaal en snap ook niet dat men denkt dat we met deze bagger even over Ado heenlopen. Heb trouwens alle wedstrijden gezien en het is allemaal bagger dus des te knapper dat je daar op dit moment de slechtste van bent want dat ben je. Ik zeg hiermee trouwens niet dat Veldwijk geen boete moet krijgen. Graag een hele forse ook. Maarre stel hem dan ook eens een keer een paar wedstrijden op en als hij er dan nog niks van bakt helemaal afbranden. Kortom volgende week graag een andere trainer en Veldwijk in de basis met Mahi en vies achteroverleunen want dat is met deze spelers op dit moment het maximaal haalbare.

11-02-2018 om 19:45

Ja jij zou jezelf ook te goed voelen om tegen betaling van 2,5 ton per jaar een halfuurtje per week te moeten warmlopen? En je wil die luie hond nog in de basis? En je voelt je niet beledigd door dat respectloze tuig? Jij bent geen Groninger 

Johan11-02-2018 om 20:01

Goed gelezen! Ben wel een Groninger trouwens maar als jij daar anders over denkt ook prima.

GerdaS11-02-2018 om 20:01

Is niet alleen de schuld van Faber  .maar er zijn 5 spelers  vertrokken  en daar voor maar 1 gekomen .

Nee Nijland  is mede schuldig  hier in ..

De selectie  is niet eredivisie  waardig .

Missen een leider in het elftal en een speler die de lijnen  uit zet . En missen op vleugel  een goeie creatieve  speler .

rob roy12-02-2018 om 13:43

Een 393ste contatering van hetzelfde feit. Wordt erg eentonig zo!!!!

11-02-2018 om 19:47

Ik hoef die hele Veldwijk niet meer te zien in het shirt van de club die ooit zo mooi was

11-02-2018 om 19:50

Ik keur de actie niet goed , werkweigering. Maar faber is ook echt een hondenlul

11-02-2018 om 19:51

Johan ik miste wel de wil om te willen winnen bij Faber Hij had Veldwijk ook veel eerder in kunnen brengen want die van der weerd was ook voor de keutel te duur

Veldwijk wegschoppen dus geen geld meegeven en die kramer halen 

 

 

 

 

Johan11-02-2018 om 20:02

Ook prima als we ons maar handhaven.

Kevin11-02-2018 om 19:54

Veldwijk op staande voet ontslaan i.v.m. werkweigering, heb je helemaal niks aan en zaait alleen maar onrust. Verder ga ik niet in op vandaag. De zoveelste wedstrijd die aantoont dat zowel de technische staf als de directie als de spelers incapabel zijn voor een plek in het linkerrijtje. 

Supporter 05011-02-2018 om 19:55

Dat men nog geloof heeft in Faber.. de spelers al niet het publiek al niet.. Faber is al ver over datum.. dit gaan nog zware wedstrijden worden komende weken.. VVV win je niet.. NAC heeft niets te verliezen.. Twente walst over dit Groningen heen.. 3 wedstrijden 0 punten.. waarop ik dit baseer? Op angsthaas Faber, en spelers en publiek wat het laat afweten.. ( En terecht, hier ga je als publiek toch niet je geld en zondagmiddag voor opgeven) 

Prik nam pla11-02-2018 om 19:55

Dit ligt ook aan Faber, die komt op alle fronten tekort als trainer. Hij wachtte veel te lang met wisselen. Enige goede dat hij deed was van Nieff eindelijk te wisselen, helaas 22 wedstrijden te laat. Ik heb heel weinig met Veldwijk maar zijn weigering om in de 84 e minuut in te vallen,  terwijl iedereen behalve de onbenul Faber zag dat er een aanvaller bij moest,  vind ik ergens ook wel sterk. Weg met Faber. 

robin11-02-2018 om 20:03

Heerlijke wedstrijd gezien!  genoten!over laten halen toch te gaan ...Maar nu definitief gebeurt met de positievieteit ...gadverdamne wat een amateurs ...Geen woorden voor ...En snap veldwijk volkomen ...Of het goed is... NEE !! Maar begrijp het wel !!en toch steeds maar Faber da hand boven de kop houden... Niet voor niets dat meerdere spelers elders wel goed uit de verf komen ...Toch een teken aan de wand.... Lijkt me ....vond zeefuik trouwens redelijk spelen!!  maar Pfff wat een drama zeg .kan onmogelijk positief blijven doen ...

Arthur11-02-2018 om 20:05

Klasse hoor Groningen. Had die veldwijk in de winter weg gedaan. Zat je nu nog met die Kodro tenminste.

EP11-02-2018 om 20:12

Faber is echt een drama, echt een verschikking. Het spel is zo slecht en hij geeft de spelers stuk voor stuk zo ontzettend weinig vertrouwen.

 

jongens, laten we met zijn allen even rëeel zijn - veldwijk is in potentie een hardstikke goede spits. Deze zomer hebben ze Veldwijk vol trots binnen gehaald, hij moest de 'nieuwe spits van groningen zijn', de verlosser. Maar vervolgens speelt Groningen een spel wat absoluut niet bij Veldwijk past (en ook niet bij van Weert blijkbaar, als je ziet hoe slecht die speelt). Veldwijk krijgt totaal geen vertrouwen van de trainer - tuurlijk wordt je spel daar niet beter van. Wanneer je door je trainer al twee keer aan de schandpaal bent genageld (eerst dat hij niet hard genoeg traint, daarna dat hij mocht vertrekken op de laatste  transferdag) en ook amper speeltijd krijgt - dan kan ik goed begrijpen dat hij weigert om in te vallen.

Elke week weer een andere opstelling, elke week weer een andere formatie, elke week weer een gelijkspel of een verliespartij - het wordt er allemaal niet beter van. Ik geloof er niet in dat het aan de kwaliteit van de spelersgroep ligt - maar er is geen trainer die deze spelers beter kan maken. Als je een spits hebt als Veldwijk, speel dan ook het spel wat bij hem past, waarbij het tot zijn recht komt.

Dit Groningen speelt op deze manier echt een stuk slechter dan Twente, Willen 2, NAC en Roda. Je mag van geluk spreken als we aan het eind van deze competitie nogsteeds op de dertiende plek staan - want we verdienen het iig niet. 

11-02-2018 om 20:23

Rijp voor de Jupiler leugue met dit materiaal .

Nijland kan nu echt Faber niet ontslaan want hij heeft hier zelf aan meegewerkt om geen kwaliteit te halen.

VVV,

Twente ,

Nac 

daar pakken ze echt geen punten tegen.

Als ze Veldwijk schorsen wie moet er dan opstaan ,Nijland wrijft zich alweer in zijn handjes een jeugdspelertje erbij 

Droevig het gaat een jeugdelftal worden

Cantona11-02-2018 om 20:27

Weer lieten onze overbetaalde wannabee voetballers zien dat ze geen kloten hebben, op een enkeling na zat er geen enkele power in.

Er zit veel meer voetbal in dit team dan we denken maar het komt er niet uit en Faber heeft nu wel bewezen niet de juiste man te zijn op dit team of welk team dan ook aan het voetballen te krijgen.

Op van Nieff na zijn het allemaal wel redelijke voetballers maar het vertrouwen is ver te zoeken en ik denk dat dit het grootste probleem is.

Zo'n jongen als Zeefuik  is er nog maar net bij maar laat wel zien dat hij wil en toont een enorme inzet en ik had ook het idee dat deze niet gewisseld had willen worden.

Van Weert werd vanaf het begin met hoge ballen aangespeeld met Beugelsdijk in z'n rug, hij bakte er dus wederom niks van en ik had dan ook verwacht dat deze gewisseld zou worden.

Dit had Veldwijk schijnbaar ook gezien maar na een half uur warmlopen had deze er ook geen zin meer in.

Ik kan het niet goed praten maar ik kan me het wel voorstellen.

Natuurlijk moet je als clubleiding maatregelen nemen tegen zo'n jongen maar ook tegen Faber.

Deze man gaat straks weg en heeft dan onderhand mede de club naar de kloten geholpen, ik zou er niet op wachten en trapte hem vanavond nog de laan uit.

Als je op teletekst kijkt naar de stand dan weet iedereen hoe de club er voor staat, zelfs de grootste idioot weet dan dat hij zich helemaal moet geven.

Deze trainer kan dat niet overbrengen dus.......exit Faber

Van de Looi vond ik echter een lichtpuntje, hij voetbalde degelijk ,zat er op een gegeven moment door en ik verwachte dan ook een wissel maar ook dit werd door Faber over het hoofd gezien.

Kortom ....nait best

 

 

Cantona11-02-2018 om 20:30

Is het trouwens geen idee om net als bij de X-factor drie van die knoppen aan een jury te geven?

Bij drie kruisen, het licht uit en kappen er mee!

Zou een hoop ellende besparen.

Rob197011-02-2018 om 20:34

Faber coacht ook al niet meer, hij hielt zijn stoeltje goed warm. Als je met deze trainer lijfsbehoud wil spelen, dan speelt de directie hoog spel. Faber is ontevreden over Groningen, mocht een speler deze houding hebben, dan wordt hij verkocht of teruggezet. Hetzelfde geldt voor Faber, het is nu helemaal over en uit met hem en de spelers. Veldwijk zijn actie, is door velen hier op dit forum wel bekend, je voelt je namelijk gepiepeld, als je alleen mag warmlopen, als de wedstrijd er na is om de andere falende spits te mogen kunnen aflossen. Maar nee, dit gebeurd juist niet, Faber fileert hem in de afgelopen week, door te roepen, dat hij zijn spits 2 dagen voor her sluiten van de transferperiode nog graag had verkocht.

Wie creeert nu een hopeloze situatie, deels heeft Veldwijk wat schuld, maar het overgrote deel is onze trainer de schuldige. Klagend over een professionele instelling, maar zelf de kwaliteiten van een amateurtrainer hebben. Tactisch is hij erg zwak, een team neerzetten kan hij ook niet, voetbalvisie in praktijk brengen is ook geen eigenschap en een selectie die voor elkaar door het vuur willen opbouwen is hem ook niet gelukt. Dit alles leidt tot dit resultaat.

Marco11-02-2018 om 21:58

We hebben selectie met weinig kwaliteit, dus is het normaal dat we tussen Heracles en WII staan.

Alleen MahI en Padt zijn geschikt voor het linkerrijtje. Zonder spelbepaler valt het tegen allemaal. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!