Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen pakt eindelijk weer eens de volle mep

Door Thijs Faber 14 reacties

FC Groningen heeft voor het eerst sinds 14 januari (Heracles, 4-1) een zege geboekt. NEC Nijmegen ging in het Noordlease Stadion met 2-0 over de knie. Het spel van de Groningers was, zeker in de eerste helft, niet vlekkeloos, maar in de tweede helft zagen we eindelijk een schim van het potentieel dat deze selectie dan kennelijk toch heeft. De 2-0 zege viel weinig op af te dingen, de ploeg uit Nijmegen lag de FC ook weinig in de weg op zoek naar een overwinning. 

Eerste helft

FC Groningen kwam wat moeizaam op gang, NEC wist hiervan bijna te profiteren maar de Nijmegenaren vergaten een voorsprong te nemen. Na een slechte openingsfase, waarin Memisevic en Padt tweemaal zeer belangrijk werk verrichten om NEC van scoren af te houden, wist Groningen meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar flitsend was het zeker niet. De 1-0 was dan ook een goal van schoonheid die niet in het wedstrijdbeeld van FC Groningen paste; Linssen veroverde op zijn manier de bal, hakte de bal naar Bacuna die Mahi met een zeer venijnige steekbal 1-op-1 zetten met doelman Delle, de clubtopscorer faalde niet. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat FC Groningen in eigen huis op voorsprong kwam, dus in de rust heerste er nog alles behalve euforie in het (overigens matig gevulde) stadion.

Tweede helft

Na rust kwam FC Groningen goed uit de kleedkamer, onder leiding van weergaloos spelende Bacuna en Linssen werden er veel aanvallen gecreëerd. Het leidde alleen steeds maar niet tot een goal, en toch was daar in de 67ste minuut de bevrijdende 2-0. Bacuna maakte met een heerlijke afstandspoeier zijn eerste goal in het shirt van FC Groningen. Het was voor de jongeling een beloning voor een uitstekende wedstrijd. Na de 2-0 had NEC al helemaal niets meer in de melk te brokkelen en kon de FC op zoek naar meer goals (wat een luxe potverdikkie!), de mogelijkheden waren er, maar goals kwamen er niet. Dat is wat de ploeg van Faber zich samen met het slechte begin mag verwijten. Verder mag het trots zijn op de tweede helft en op eindelijk weer een overwinning. En ook niet onbelangrijk: het was best een amusante avond in het Noordlease stadion. 

Op rapport

Padt - 8 - wederom onmisbaar

Davidson - 6,5 

Memisevic - 7 

Reijnen - 7 

Hiariej - 6,5

Drost - 6,5

Bacuna* - 8

Jenssen - 5,5 - opvallend slordig, incidentje!

Tibbling - 5 - Is. Gewoon. Geen. Buitenspeler.

Linssen - 8

Mahi - 7 - mag de bal veel vaker afgeven

* man of the match

Reacties:
kees05-04-2017 om 23:34

allereerst natuurlijk : proficiat met de overwinning, FC G !

Nu weer een rapportlijstje van de spelers:  we zouden bijna trainer Faber vergeten...die krijgt zeker ook een 7,  geen onnodige wissels, en Linssen wisselen-sparen voor een kaart. 

 

Vond Jenssen minstens zo belangrijk voor het overwicht in de 2 e helft als de andere aanvallers , dus  die had van mij een kleine 7 mogen hebben.  Drost komt er bij jullie met een 6,5 goed van af...hij  miste metvrij schot in lange hoek op dezlefde knullie manier als ie al eerder had gedaan, een half jaar geleden± buitenkant rechts voor de verre hoek langs het doel,  het is nu eenmaal geen afmaker.  Zonder de lengte van Larson voorin hebben we toch te weinig kopkracht met alleen Mahi.  Davidson heeft hard gewerkt, maar kan ook niet als pure aanvaller spelen.  Bacuna was idd een verademing omdat hij zo snel passt, scoort en niet zoveel balverlies had als in vorige wedstrijden

O ja nog kleinigheidje.  Reijnen was beter in de opbouw dan anders.  Tibbling moet daar idd weg op links plaats ...ik denk in  de as )rechts-vóór de verdediging, maar hij verpeelt de bal nogal eens dus staan er met Memisevic te veel langzame spelers te verdedigen...

 

 

 

Jantje05-04-2017 om 23:43

Kan niet anders zegen dat ik een matig Fc heb niet voetballen. Nec had kansen genoeg in eerste deel en deed er niks mee.

Aanvalend was de FC ook erg matig . heeft te kansen laten ligen om te scoren na de 1-0. en vooral Drost vind ik heel matig. maar goed puntjes zijn binnen en dat is belangrijkste .

GerdaS06-04-2017 om 07:23

Blijven zeiken Jantje.  .

appie happie06-04-2017 om 07:25

Niet op reageren wat een snikkel.

harley06-04-2017 om 09:35

Hoezo zeiken..en hoezo 'een snikkel"? jantje heeft gewoon gelijk. Het was absoluut kutvoetbal! Zeker de eerste helft bijna lachwekkend hoe slecht. Het is dat een uitstekende Padt ons redt ! Tweede helft was beter maar man o man wat werd e.e.a. slecht uitgespeeld.

Bacuna een 8 geven omdat hij er eentje binnenschiet? Het was een hele mooie en goede goal..technisch mooi en goed wegdraaiend ingeschoten. Maar verder? Een vrije trap op de paal..prima..

Maar voetballend sjokt hij als een man van 38 over het veld. Geen versnelling..geen felheid..te laat. kijken naar alleen zo'n goal vind ik zo bekrompen. Belangrijk? jazeker! maar dat maakt nog niet dat iemand goed voetbalt!

Ik blijf Drost en Bacuna op het middenveld belachelijk vinden. Bacuna is nog jong..en met een ervaren goede middenvelder moet zo'n jongen rustig de tijd krijgen zich te ontwikkelen. Nu wordt van hem verwacht dat hij het elftal "draagt"..en dat kan niet met miskoop Drost naast je.

06-04-2017 om 09:47

Wat verwacht je dan na 9 of 10 x niet gewonnen te hebben? Oogstrelend voetbal en elke kans die afgemaakt word? Dit was een stap in de juiste richting? Of niet! Dat zien we zaterdag. Laat? Ja dat klopt. Slecht seizoen? Ja dat klopt ook. Maar hier moeten we het mee doen heren! Deal with it! Het kan alleen maar beter worden! Want het dieptepunt was al bereikt!

GerdaS06-04-2017 om 11:22

Oja harley  jij was zeker beter. Zelf zeker ook een goede voetballer geweest denk het niet. Volgens mij was jij een schaker  . Ik heb genoten . Uitslag had  alleen hoger moeten zijn . Forza Grunn 

harley06-04-2017 om 13:30

GerdaS..ja ik was een schaker..maar ben ermee gestopt..telkens als ik een dam had bleven de stukken niet goed op elkaar staan..

 

Wat heeft dat nou met een mening over spelers te maken? Of mag je sinds kort hier alleen nog maar positief zijn en moet je een speler goed vinden omdat hij gescoord heeft?

Boerenmacht@ DAT HADDEN JULLIE DAN WEL EVEN MOGEN ZEGGEN DAN! KOM "HIER"AL VELE JAREN.. 

rob roy06-04-2017 om 14:12

Seksistische beledigingen worden absoluut niet getolereerd - BM Redactie

06-04-2017 om 14:52

Beetje respect voor de vrouw he! Misschien is het wel een schuilnaam en is hrt gewoon een man. Maar een beetje meer respect mag wel rob roy

kees06-04-2017 om 16:38

@ Achmed, Rob Roy....Valt het jullie niet op dat, als er één poster een opvallend kritische toon aanslaat, dat danm de "volgers" zich evenzo uiten? Dat noem je volgens mij kudde gedrag.  Nou heb ik bij jullie twee niet zo het idee,  maar (voor jullie informatie ) ik informeerde al eens eerder naar de identiteit van Gerda S. Het was gewoon een man (hahaha)...en waarom zou hje zeggen: nou omdat ik een periode erg gechgarmeerd was van één die-hafrt vrouwelijke supporter, die alle uit en thuiswedstrijden bezocht- - zoals  zij hier vertelde -  Niks sexistsch voor mij, maar te veel lange tenen hier op dit forum, of een verbieden van vrije gedachten door zgn "echte?"supporters  die hun mening dicteren, daar moet ik dan helemaal  niks van hebben.

We zitten toch al in een maatschappij/tijdsgewricht  waar de intolerantie naar groepen mensen lijkt toe te nemen,  Geen Ajax suupporters in Rotterdam, en vice versa... anders vallen er doden... wat een ellende... Tot nu toe zegeviert het vrije woord: houden zo !   

Tot nu toe zegeviert het vrije woord hier op dit forum, laat iedereen dat op zijn beurt koesteren   

rob roy06-04-2017 om 18:45

BM redactie,

Naar mijn weten heb ik geen seksistische beledigingen geuit. Of het moet al zo zijn dat bedoeld persoon direct de "discriminatie kaart" treket en zich via info@boerenmacht .nl bij jullie heeft beklaagd. Vrije meningsuiting is een groot goed in dit land en als ik zeg dat deze dame beter achter de wastobbe plaats kan nemen dan meen ik dat oprecht en zeg daar niets discriminerends. Achter de wastobbe iets seksistisch???? Hoe kom je erbij!!!!!Mijn moeder stond vroeger ook achetr de wastobbe...........nou en, niks bijzonders hoor. Het is maar wat wilt lezen. En sommige mensen zijn heden ten dagen al direct in de kuif gepikt als er iets anders voorbijkomt als al die standaard opmerkingen. 

rob roy06-04-2017 om 19:14

@Achmed,

Waarom zou ik respekt moeten hebben voor iemand die bij de minste geringste reactie die hem (haar) niet aanstaat, iemand uitmaakt voor zeikerd. Het zal zelf de grootste zeiekerd zijn, denk ik maar. Respekt krijg je, óók op dit forum, door steekhoudende mening erop na te houden en niet bij elk tegengeluid roept van zeikerd. En Achmed, als ik geen respekt voor een vrouw zou hebben was ik nu heden ten dage geen 56 jaar getrouwd geweest. Doe het maar na!!!!!!!!!!

06-04-2017 om 20:34

Haha toppertje ik ga mijn best doen zit nu op bijna 10 jaar nog 46 te gaan. Ik hou wel van een beetje emotieop zijn tijd. Verder ga ik er niet meer op detail in , even goeie forumvrienden.

M0i06-04-2017 om 00:05

Vervelende, oersaaie eerste helft. Twee goede aanvallen gezien, waarbij uit de eerste de goal van Mahi valt. Met dank aan het balverlies van NEC. Zwak middenveld. Tweede helft iets beter. Pas de laatste 10 minuten acties voor de goal, waarbij je je afvraagt hoeveel ksnsen je nodig hebt. Blij met de punten maar geen voldoende voor het vertoonde spel.

fc gras06-04-2017 om 07:53

Prima overwinnig, geeft weer wat vertrouwen aan het team, Bacuna was goed bezig, lekkere goal ook.

Damianv3006-04-2017 om 08:31

Oprecht, Bacuna speelt het hele jaar al kak en nu komt het er eindelijk uit, wel benieuwd naar Hrustic , schijnt best goed te zijn

Damianv3006-04-2017 om 08:31

Oprecht, Bacuna speelt het hele jaar al kak en nu komt het er eindelijk uit, wel benieuwd naar Hrustic , schijnt best goed te zijn

06-04-2017 om 09:12

Het viel nu de goeie kant op door hard werken en wat geluk. Want het had ook 0-1 kunnen staan of 1-1. Maar ik ging met een lach het stadion uit iedereen knokte ervoor en het belangrijkste de winst. 

06-04-2017 om 09:40

Die cijfers vind ik zo persoonlijk , iedereen ziet een andere wedstrijd. Jenssen en padt waren de belangrijkste mannen in het veld. Jenssen een 5,5 beetje overdreven. Bacuna en linssen de aanjagers. Arme tibbling verzuipt idd op links arme jongen. Drost heeft de stijgende lijn te pakken , dat zie ik nog goed komen. Reijnen begon dramatisch goed herpakt. Tommie gewoon degelijk en een assistje. 

En trouwens ik zie wel graag die drumic komen van nec maar vast niet haalbaar. 2 beren achterin memisevic en die vent. Sterk aardig in de opbouw en gevaarlijk met stilstaande situaties.

Roelofsky06-04-2017 om 09:41

Natuurlijk 3 punten in de knip is fantastisch.... Sinds tijden weer naar een wedstrijd van de FC geweest. Maar ik ben me dood geschrokken van het niveau. Eerlijk gezegd vond ik het een bedroevend slechte wedstrijd met een niveau 0. Begrijp nu waarom er steeds meer lege stoeltjes komen er is geen passie en strijdlust. Het is allemaal te vrijblijvend. Hoe kun je nu een Tibbling op links neer zetten trainer.... Er stond veel spanning op de groep en dat kwam het voetbal niet ten goede. Uitgespeelde aanvallen werden op een verschikkelijke manier om zeep geholpen niet om aan te zien. Bijna lachwekkend... Het is duidelijk er moet nog veel gebeuren bij de FC en laten we dit seizoen maar gauw vergeten..... Helaas heb ik ook weinig vertrouwen in de TS. Lekker negatief toch?.... Jipi

brummie06-04-2017 om 12:38

Fc begon misschien wel wat weifelend,  maar herpakte zich halverwege 1e helft. 2e helft was bij vlagen goed. Score had veel hoger moeten uitvallen. Memisevic goede interventies, maar zijn snelheid valt me tegen. Reijnen uitstekende pot. Ook hiariej 2e helft veel goed vak afgepakt. Tibbling zit in een vormcrisis. Ook op training geirriteerd dat dingen niet lukken. Linssen op dit moment de aanjager van fc. Aan inzet en strijd lag het volgens mij niet. Hoop dat het team zelfvertrouwen getankt heeft na deze overwinning. Met 3 punten het stadion verlaten was al een tijdje terug. Mag wellicht niet altijd even hoogstaand zijn. Lekker was het wel!

Hgz06-04-2017 om 14:09

Terechte overwinning. Van dit soort tegenstanders moet gewoon worden gewonnen thuis, we hebben immers al genoeg punten verloren aan teams die onder ons staan. Dat het voetbal wat tegenvalt voor de toeschouwers is even minder van belang en zijn we immers al een tijdje gewend. Ik vond het spel een beetje op goed geluk allemaal zonder idee, maar het gaat nu om punten halen, het liefst 3 en daarin zijn ze geslaagd. Zou mooi zijn als Bacuna zn lessen heeft geleerd en met zn beide voeten op de grond blijft. Gisteren heeft hij het goed gedaan, ga zo door. Zaterdag het gras opvreten en strijden voor iedere bal en je hebt weer 3 punten. 

Nachtwacht06-04-2017 om 16:28

Prima beoordelingen

rob roy06-04-2017 om 19:24

Heb gisteren de wedstrijd niet kunnen volgen. Heb alleen de (late) samenvatting gezien op NPO3. Ach en daar laten ze alleen de hoogtepunten van de wedstrijd zien. Het leek allemaal wel aardig, maar ja, toch "three points" en nu op naar de Residentie waar ADO op ons wacht. Met een beetje geluk keren de "boys" dan ook weer met drie punten in de tas ,terug naar Groningen.

Marco06-04-2017 om 20:39

Goede inzet en leuk dat we winnen, voetballend was het zeer matig, Eredivisie zinkt steeds verder weg. passing game slecht, voorzetten eindigen in de tribune....NEC had geen enkele speler op het veld die kon voetballen.

Een Memisevic die een 7 krijgt van de reactie; als ik het eerst half uur kijk hoe hij aan alle kanten voorbij wordt gelopen en de spits alleen op de keeper kan afgaan dan mag je als Groningen wel afvragen of er geen speler met geen, niet-EU salaris te vinden was die het beter zou doen.

Gewonnen, en geen degradatievoetbal dat is goed nieuws

 

06-04-2017 om 21:51

Dat kwam omdat reijnen en hij samen heel hoog op 1 lijn stonden te verdedigen ' en daar liep usain bolt zo door heen, de heer reijnen had daar ook collegiaal wat rugdekking kunnen verlenen.

Rob197007-04-2017 om 10:27

Marco, Memisevic is traag, maar is verder een goede verdediger. Hij heeft goede interceptie's, zoals in de eerste minuten. Verder heeft hij een voorwaartse actie na een interceptie, waardoor er direct een tegenaanval ingezet kan worden. Dat hij er in de eerste minuten uitgelopen werd, had mede met de opstelling van beide centrale verdedigers te maken. Die ook zeker verrast werden met deze spits als tegenstander. Reijnen daarentegen, was in het begin veel slordiger in zijn voortzetting en dat is iets wat ik bij Memisevic niet zag. Of er betere zijn in de eredivisie weet ik niet, als je het artikel leest van Drost, waarin hij toegeeft dat hij moeite heeft gehad, om aan te haken bij Groningen, dan zegt dit toch wel iets. 

Je moet over veel kwaliteit beschikken, om het te kunnen maken. Dan weet ik niet of er zoveel niet eu spelers in de eredivisie rondlopen, die gelijkwaardig zijn. Ook NEC heeft er een verdediger staan, die redelijk voetbalt, Dumic, ook deze speler is geen Nederlander. Rens van Eijden, was een potentiele, maar ook hij valt wel eens door de mand. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!