Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen pakt verdienstelijk punt in Eindhoven

Door Redactie 12 reacties

De laatste wedstrijd van dit seizoen is geeïndigd in 0-0. Daarmee bereikte scheidend trainer Ernest Faber tijdens de twee seizoenen in groen-witte dienst, het vierde gelijke spel tegen zijn oud broodheer. Met dit punt eindigt FC Groningen definitief op de twaalfde plaats. Tim Freriks maakte zijn debuut. De trots van het noorden mag terugkijken op een prima wedstrijd waarin het prima meevoetbalde, daar waar het kon de aanval zocht en kansen kreeg.

eerste helft
Binnen tien seconden lag van Ginkel in duel met Samir Memisevic op de grond. Het leek even ernstig maar er bleek niets aan de hand te zijn. Het spelbeeld verplaatste zich op en neer met een bijna mogelijkheid voor Tom van Weert. Lozano en Mike te Wierik gingen na een onderling duel en gedoe op de bon. Ritsu Doan haalde niet veel later Hendrix neer en zag ook prompt geel. Een schot van Ramselaar vloog laag naast het doel van de gasten.

Mike te Wierik ging ter hoogte van de middenlijn vol in duel tegen Ramselaar die ongelukkig terechtkwam. Hij kon niet verder en werd vervangen door Mauro Junior. Tom van Weert werd bijna in stelling gebracht voor de openingstreffer, na een prachtige voorzet van Tom van de Looi. Aan de andere kant van het veld probeerde Lozano in de korte hoek Sergio Padt te verschalken maar deze werkte de bal tot corner die gelukkig niets opbracht.

Sergio Padt tikte een kopbal van Hendrix (die kort daarvoor een geblesseerde indruk maakte) over de lat. Hendrix werd gewisseld voor Rosario. En wat een kans voor Uriel Antuna!! Met een prachtige steek werd de Mexicaan in de Eindhovense zestien vrijgespeeld maar mikte ruim naast... Op slag van rust werkte Sergio Padt het schot van Mauro Junior tot hoekschop waar verder geen gevaar uitkwam. In de extra tijd mocht Lozano op de rand van de zestien een vrije trap nemen die via de muur en een aantal spelers tot corner werd gewerkt. Deze eindigde in de handen van Padt.

tweede helft
Ritsu Doan stuitte na een prachtige één - twee vanuit een moeilijke hoek op Zoet. Uit de tegenstoot werd een voorzet vanaf de rechterkant op Bergwijn naastgeschoten. Ook Pereiro kreeg een kans op aangeven van Paal. Het schot verdween voorlangs en naast. Lozano ontsnapte aan zijn tweede gele kaart na iets te onstuimig inkomen op Padt. Ludovit Reis werd ingebracht voor Juninho Bacuna.

De vrijstaande Mauro Junior verraste Padt bijna in de korte hoek maar weer stond de doelman goed! Luckassen werd na een ongelukkig duel behandeld aan zijn knie maar kon door. Doelman Zoet wist ternauwernood redding te brengen op een kopbal van Tom van Weert, een goed genomen corner ging hieraan vooraf. 

Ritsu Doan werd ruim voor de Eindhovense zestienmeter gebied onderuitgehaald. De vrije trap van Ajdin Hrustic eindigde op het dak van het doel. Lozano schoot naast het Groninger doel na inleidend balverlies van Uriel Antuna. Michael Breij verving de Mexicaan. Ritsu Doan was dichtbij een goal. Lozano werd gewisseld voor Lammers. Pereiro verschalkte Amir Absalem en bereikte Mauro Junior die kansrijk overschoot.

Tim Freriks maakte zijn debuut. Hij mocht de laatste speelminuten invallen voor Tom van Weert. In de extra tijd mocht Pereiro aanleggen voor een vrije trap. De corner werd weggestompt door Sergio Padt. Scheidsrechter Janssen die zijn laatste wedstrijd in de eredivisie had gefloten, blies af voor het eindsignaal.

Opstelling PSV: Zoet, Brenet, Schwaab, Luckassen, Paal, v.Ginkel, Hendrix, Ramselaar, Pereiro, Bergwijn, Lozano                                                 

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Absalem, van de Looi, Bacuna, Hrustic, Doan, van Weert, Antuna 

 

Reacties:
GroningenZuid06-05-2018 om 17:00

Wel gunstig dat ook Willem II toch niet won, we blijven 12e. 6 punten van de nummer 8 af uiteindelijk, en we hebben er zoveel onnodig weggegeven. Doelsaldo van 50 dat in balans is verraad dat we te laag staan. Ook nummer 7 ADO kan dat niet overleggen.

 

Hoop dat Buijs sneller een basis 11 op papier heeft dan deze prutser. Hier had meer ingezeten. 

kees06-05-2018 om 17:19

we zullen het nooit weten maar Faber had een veel te laffe en defensieve tactiek van niet verliezen. Zijn je spitsen dan niet goed dan kome je nooit met doelpunten en duis ook niet met punten...ja als je dat ene puntje rekent bij gelijkspel... 14 x een gelijkspel 12 x verlies en en 6 x een overwinning  is niet toevallig. Verder vertelde Faber nog afgelopen week dat er "net niet" play offs Europees is behaald... 6 punten er vanaf lijkt weinig, maar met deze selectie heeft Faber te weinig afgedwongen ondanks de vele keren paal of lat.  Dat is mode geworden dat je als verlierzende of gelijkspelende  trainer de kansen al rekent als bijna-doelpunten...Goed dat Nijlald en Jans hebben ingegrepen met Faber tot de orde te roepen..  

06-05-2018 om 17:31

Faber tot de orde roepen....ahahahaha

markboer1006-05-2018 om 17:36

een kwakkelend seizoen waar spelers naar mijn inzien niet de vertrouwen kreeg van de technische staf. als er meer was getimmerd aan een elftal direct aan het begin van het seizoen dan hadden we waarschijnlijk meer punten gepakt. gellukig 12de geworden en deze seizoen snel vergeten en mahi en padt het liefts voor 8 tot 10 miljoen verkopen. Bacuna kun je zeker ook wel 6 a 7 miljoen voor krijgen. in de tijd waar meer gevraagd wordt voor spelers moet groningen ook zeker orgen dat ze zelf ook meer gaan vragen. een goei vervanger kost ook al gau een paar miljoen terwijl je vroeger maaar een half miljoen neerlegde. dus ik zou zeggen tegen hans Nijland en Co: wees brutaal en verkoop zeker niet onder de 8 miljoen je sterkhouders.

brummie06-05-2018 om 17:42

Mahi, Padt en Bacuna, hebben nog 1 jaar contract, dat drukt de hoofdprijs helaas. Denk dat Mahi, Padt en Bacuna allen maximaal 3 miljoen op gaan leveren met huidig dienstverband. 

brummie06-05-2018 om 17:39

reactie op vorige post: 3 miljoen per persoon uiteraard.

 

Mooi punt in Eindhoven, ondanks dat het wellicht een gezapig puntje was, wel verdiend!

Zo zie je maar hoe belangrijk vertrouwen is binnen een ploeg. Sinds maart resultaten wat zeker positieve invloed heeft op het vertrouwen.

Jammer dat FC maar 1 uitwedstrijd wist te winnen dit seizoen, daar zijn de punten helaas verloren gegaan m.b.t. playoffs.

En natuurlijk mag je spreken van pech als je meer dan 20x paal of lat raakt. Net als vorig seizoen vielen de puzzelstukjes simpelweg te laat in elkaar. En daar is Faber verantwoordelijk voor. 

Credits mag Faber in mijn ogen krijgen voor het brengen en inpassen en beter maken van jeugdspelers. Denk dat FC hiermee een goede weg heeft ingeslagen. 

Eerst maar een WK, vakantie en dan op naar een nieuw seizoen!

 

 

campesino06-05-2018 om 19:41

Ik denk dat je met je 3 miljoen per persson nog aan de zeer ruime kant zit. ik dat dat 5 miljoen voor alle 2 samen reëeler is

campesino06-05-2018 om 17:40

Ben het niet met je eens kees.

Zoals hier meerdere malen geanalyseerd is, ontbrak er een veddedigende middenvelder. Het is geen toeval dat groningen beter ging spelen met reis en later vd looi. Dat mag je dus nijland aanrekenen.

Nogutsnoglory106-05-2018 om 21:47

Ben het er niet helemaal mee eens. Klinkt wel tegenstrijdig maar ik ben er eigenlijk wel blij mee dat Nijland in de winterstop uit financiële redenen een paar spelers heeft laten vertrekken. Zodoende was Faber eindelijk genoodzaakt om eens een paar spelers op hun vaste positie te laten staan. Dat eeuwige gewissel van hem werd ik doodziek van. Het is niet de verdienste van Faber maar meer van Nijland dat de jeugd doorbreekt, met Faber had Reijnen waarschijnlijk verdedigende middenvelder gespeeld of Jensen. Welke trainer haalt het bijvoorbeeld in zijn hoofd om Memisevic als verdedigende middenvelder op te stellen terwijl het met afstand onze beste centrale verdediger is. Ook het experiment met van Nief als centrale verdediger en als linksback is toch algemeen mislukt. Elke supporter op de tribune en hier op de site kon hem dat wel vertellen. Ongelovelijk dat hij dat niet ziet. Ook dat gesol met Tibbling heeft ons veel punten gekost. Een middenveld met 2 balvirtuozen als Doan en Tibbling die ook beide nog eens keihard werken is veel beter dan het middenveld van bijv Hveen of den Haag. En dan die klucht met van Weert en Veldwijk. De gene die scoorde mocht een wedstrijd blijven staan omdan de volgende week weer op de bank te mogen plaatsnemen . Iedereen rondom de club smeekte om een meer vaste samenstelling van het team met meer automatismen maar Faber bleef maar wisselen en spelers op verkeerde posities gebruiken. Sinds de selectie kleiner is en er niet meer zoveel gewisseld kan worden gaat het op eens een stuk beter. Hetzelfde was vorig jaar ook aan de hand. Ook toen liep het aan het eind een stuk beter. Ik vind de persoon Faber een verschrikkelijk aardige gast met veel gevoel voor humor. Ook ben ik blij dat hij de rust bewaard heeft in slechte tijden. Maar ik ben blij dat hij vertrekt en kan niet wachten totdat Buijs het overneemt. Die speelt met Kozakken boys aanvallend en gedurfd voetbal. Met passie. Als hij daarvan maar iets kan overbrengen op de onze spelers dan gaan we een mooi seizoen tegemoet . 

kees06-05-2018 om 23:09

er is zo ik vanuit de leiding heb begrepen, crisis geweest, maar ook toen zopas Faber verteklde over verlies bij Vitesse, dat de geloofwaardigehdi / positie ter discussie stond.,  Die clashes komen veel voor bij een profvoetbalorganisatie.

Ik denk dat nu faber toe is aan een sabbatical ( hij zegt naar hjt buitenland te willen, maar hiermee ook nog te willen wachten )

Faber zegt van zichzelf nog dat hj eigenwijs is...nmoeten WIJ dan hierover twisten hoe het 2e seizoen FCG onder trainer Faber is gegaan? 

brummie06-05-2018 om 17:45

Denk ook niet dat Faber tot de orde is geroepen en dat hierdoor het beter is gaan lopen bij FC. Maar dat is mijn mening.

Roelofsky06-05-2018 om 17:55

Volgens Padt (intervieuw TVNoord) is het beter gaan lopen toen Marcel Groninger de tacktische besprekingen overnam van Faber.... dus voor die tijd begreep geen enkele speler waar Faber het over had. Nou dit is wel tekenend toch.... Op naar Danny boy..

rob roy06-05-2018 om 18:12

Als je zoals Faber een beetje binnensmonds spreekt en dan ook nog met een Brabants accent, kan je de tactische bespreking ook beter over laten aan iemand die beter articuleerd.

06-05-2018 om 18:18

Ja, een knauwende Grunninger bv

kees06-05-2018 om 19:46

juist..iemand die een beetje over grens praat dus...uit Zwolle bijvoorbeeld

rob roy06-05-2018 om 21:24

Ja , of een kwekkende Amsterdammer of iemand die hoog Haarlemmerdijks lult. Nee, dan toch maar een echte Groninger die kunnen ze hier tenminste verstaan. 

campesino06-05-2018 om 19:46

Weet iemand hoe het zit met van weert? Hij heeft een contract t/m 2019. heeft groningen nog een optie om dat met een jaar te verlengen? mocht dat niet zo zijn en van weert wil niet verlengen (of groningen niet) dan moet die ook, net als padt en bacuna deze zomer verkocht worden

alexvl06-05-2018 om 19:47

Seizoen is ten einde. Laatste wedstrijden vond ik positief.
Als je na gaat dat dit kwakkelseizoen is geweest voor de Fc en dan maar 6 punten achterstand op playoff.
De Fc heeft ook pech gehad. Zeker 3 thuiswedstrijden op het laatste moment een gelijkmaker tegen en dat zijn al 6 punten.
En dat heb ik het nog niet eens over derest van de verloren punten. Moet je nagaan wat het team had kunnen bereiken als het geen kwakkelseizoen was geweest. Als ze het gehele seizoen hadden gespeeld zoals de laatste weken dan had top 6 er zeker in gezeten.

Ben benieuwd naar volgend seizoen. Mahi verkopen (kan ook wel gemist worden) en een ervaren middenvelder erbij die er een stuk of 10 inschiet en altijd inzet toont (Rienstra?) en een extra aanvaller.

 

kees06-05-2018 om 21:34

het heeft niet zoveel zin ( al heb ik ook wel bepaalde sentimenten ) om terug te kijken en te (ver-) oordelen... Laten we blij zijn dat Groningen niet he-le-maal door het ijs is gezakt om onderin te spelen ...tegen Almere City. Want om nou Maaskant weer op het veld te hebben, das war einmal !  

Maar serieus:  de spelers gaan voor het vuur voor de club en hun carrière...zijn zeer jong en ambitieurs...en waarom ook niet ?

Ik verwacht een lange voetbalvrije zomer ( behalve het WK )in de ED en wil nog wel memoreren, dat een zwaluw nog geen zomer maakt;  Zoals Zwolle een seizoenshelft zo goed presteerde, zo moeizaam ging het daarna...9e plaats en geen PO'ffs.

Een zonnige week gewenst allemaal  !!

 

Cantona07-05-2018 om 00:03

Nogutsnoglory1

Heel goed verwoord, duidelijk en recht in de scheur.

07-05-2018 om 07:22

Daar zit zeker wat in , blij dat dat dit verschrikkelijke seizoen is afgelopen. En dat Fabertje weg is , alhoewel Nijland hem wel met die spelers opzadelde , maar wel tijdig ingreep. Hopelijk gaat het vriendenklikje nu weer lopen.

FC Bayern07-05-2018 om 10:00

Ik heb de wedstrijd wegens andere verplichtingen niet kunnen zien. Maar ik lees dat er heel verdienstelijk is gevoetbald. Wat ik wel jammer vind is dat er niet nog net even een 0-1tje uitgesleept is. Dan waren we namelijk 3 plekken onder Heerenveen geeindigd en hadden we, ipv ongeveer dezelfde hoeveelheid tv gelden, een flinke sprong gemaakt met het wegvallen van twente. En als je bedenkt dat Groningen financieel echt wel wat meevallers kan gebruiken dan is het toch erg zonde. Ik weet ook wel dat we over het gehele seizoen teveel punten verloren hebben en niet alleen de laatste wedstrijd, maar als je er nog zo dichtbij bent dan is dat toch wat wrang. En het kan ook net weer die extra impuls zijn om toch dat leuke spelertje even aan te trekken die anders net te duur was. Ik ben wel gematigd positief over volgend seizoen, veel jonge spelers met toch al wat ervaring die steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Met Buijs houd ik nog een slag om de arm omdat ik hem toch wel heel onervaren vind, maar hij verdient een eerlijke kans en ik wens hem dan ook veel succes.

Edit: Ook bij winst hadden we nog net 1 plaatsje te laag gestaan zie ik net, we mochten maar 2 plekken achter Heerenveen eindigen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!