Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen sleept in blessuretijd een punt uit het vuur tegen PSV

Door Redactie 14 reacties

De wedstrijd tegen PSV is spectaculair geeïndigd in 3-3. Van Ginkel opende de score, na een kwartier verdubbelde Bergwijn de marge, 0-2. Een pak slaag hing in de lucht. Yoëll van Nieff benutte een vrije trap 1-2 maar de gasten liepen jammer genoeg toch uit naar 1-3. Sergio Padt was kansloos bij de penalty van Van Ginkel die zijn tweede van de avond maakte. Na de pauze legde FC nog meer strijd en opportunisme voor de dag dat uiteindelijk werd beloond! Invaller Lars Veldwijk scoorde uit een strafschop de aansluitingstreffer (2-3) en diep in de blessuretijd was het Mike te Wierik die de 3-3 binnenschoot. Wat een ontlading!

eerste helft
De gasten kwamen al snel op voorsprong. Van Ginkel kreeg alle ruimte om buiten de zestien aan te leggen, via de armen van een naar redding duikende Sergio Padt vloog de bal in het doel. PSV trok het initiatief wat meer naar zich toe, een gevaarlijk volleyschot van de Jong eindigde naast.

Na ruim een kwartier combineerden de Eindhovenaren met een één-twee door de groen-witte defensie, Ramselaar scoorde op aangeven van Bergwijn de 0-2. Het eerste beetje doelgevaar voor FC ontstond na een minuut of 20. Een corner die werd weggewerkt, werd door Ludovit Reis ruim naastgeschoten. Aan de andere kant van het veld beproefde Arias doelman Sergio Padt die adequaat redding verrichtte, de bal werd weggewerkt. 

Na ongeveer een half uur mocht Yoëll van Nieff aanleggen op een aantrekkelijk plaats voor het doel net buiten de Eindhovense zestien. De bal werd fenomenaal ingeschoten 1-2! Grunn leek wakker geschud om zich meer voorin te laten gelden gesteund door de twaalfde man die luidkeels achter de ploeg ging staan. 

Jesper Drost had de 2-2 in gedachten, de bal zeilde jammergenoeg ruimschoots over. Kort daarna ging de bal op de stip. Warmerdam haalde in het eigen doelgebied met een sliding Lozano onderuit, van Ginkel pakte de 1-3 uit maar was er niet net daarvoor geen overtreding gemaakt op Oussama Idrissi meneer Nijhuis? Lozano liep niet veel later tegen een oerdomme gele kaart aan na te zijn afgefloten voor buitenspel - om daarna toch nog even te moeten scoren en ook Oussama Idrissi ging op de bon, na een stevige overtreding.

tweede helft
Trainer Ernest Faber paste een dubbele wissel toe. Lars Veldwijk en Mimoun Mahi maakten hun opwachting voor Ritsu Doan en Tom van Weert. FC probeerde met nog meer elan de weg naar voren te vinden en al snel met succes. Een corner belandde via het hoofd van Samir Memisevic op de arm van Van Ginkel, penalty! Lars Veldwijk schroomde niet en schoot de 2-3 prima binnen achter Zoet. De gasten begonnen kortstondig opnieuw aan te dringen, Van Ginkel claimde een strafschop en een bal van Ramselaar ging dreigend voorlangs. De kopbal van de Jong werd prima gered door Sergio Padt.

Aan de overzijde van het veld was Grunn dichtbij de gelijkmaker, een voorzet van Mimoun Mahi werd in twee instanties gered door doelman Zoet die nipt eerder bij de bal was dan Mike te Wierik. Het spelbeeld verplaatste zich over en weer. Sergio Padt onderscheidde zich met een weergaloze redding na een van dichtbij ingeschoten volleyschot van Van Ginkel. In het doelgebied van de Eindhovenaren had de kopbal van Veldwijk (op aangeven van Mimoun Mahi) richting Jesper Drost een beter lot verdiend. De bal was te scherp waardoor Zoet de bal kon vangen die niet veel later een redding moest verrichten op de knal van Mimoun Mahi. Ludovit Reis ging op de bon na een iets te stevig duel. 

Een kwartier voor tijd kwam Todd Kane in het veld voor Ludovit Reis. Het spelbeeld bleef van links naar rechts gaan en omgekeerd zonder dat beide team tot grootse kansen kwamen. Rosario verving Bergwijn. Ondanks de vele strijd met intentie naar voren leken de punten naar Eindhoven te gaan.

Diep in de blessuretijd scoorde Mike te Wierik uiteindelijk de dikverdiende 3-3 dat als een overwinning door de groen-witte aanhang werd gevierd met FC Groningen als morele winnaar tegen de huidige nummer één.

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, van Nieff, Warmerdam, Bacuna, Doan (Mahi/46), Reis(Kane/75), Drost, van Weert (Veldwijk/46), Idrissi 

Reacties:
grunnfan13-12-2017 om 21:10

Ik lag juigend op de grond........heeeeeerlijjk

campesino13-12-2017 om 21:20

dit is wat we willen (tweede helft) 

13-12-2017 om 21:29

Dramatische 1e helft , heerlijke 2e helft , geloof power wil strijd! Goeie dubbele wissel van fabeltje ook al zijn hetbasisklanten. Euforisch gevoel daarnet! Inderdaad wat wij willen.

RKR13-12-2017 om 21:42

Weer dat begin he. Maar wel weer vanuit 2-0 achterstand terugkomen, nu tegen de koploper.

Ik begin toch steeds meer in Veldwijk te geloven, hij stoort en zet druk, is vaak aanspeelbaar. Alleen ver van de goal mist hij de handelingssnelheid. Hij brengt meer dan Van Weert in ieder geval. Die heeft dan wel wat goals gemaakt maar verder is het niet best.

We hebben alleen van Feyenoord verloren, de rest van het relatief zware programma is goedgegaan. Die laatste 2, Sparta en Excelsior, moeten we gewoon winnen. Met 23 punten kun je dit jaar in het linkerrijtje finishen. Begin eens scherp aan de wedstrijd.

TomOkker14-12-2017 om 11:04

Tja ik denk dat je per tegenstander moet bekijken wie er in de spits moet, als je een oorlog wilt winnen heb je meer aan Veldwijk maar er zijn ook wedstrijden waar van Weert beter tot zijn recht komt maar gelukkig hebben we een zeer bekwaam TS die daar over gaat.

Ik hoorde Grieving bij Noord ook al zeuren over het wisselbeleid maar FCG heeft een jong team die niet bepaald terug kan vallen op zekerheden en bij blessures of schorsingen heb je iedereen om de dood eenvoudige reden nodig en om een wedstrijd te winnen moet je gewoon elke week hard blijven werken met een jong team als FCG waarvan ik nog steeds overtuigd ben dat dit op het centrale middenveld na een uitstekend team is, gaat dit alleen maar beter kan worden. 

Over pech of geluk hoor je niemand als men naar de ranglijst kijkt maar dat FCG een paar puntjes meer had moeten hebben moge duidelijk zijn. Daar zul je als jonge ploeg doorheen moeten, ik zeg niet dat het snel beter zal gaan maar dat geldt voor de hele Nederlandse competitie maar dat het team op bepaalde posities stabiler is geworden is wel duidelijk, althans voor mij. Bijvoorbeeld Bacuna bevalt mij de laatste tijd prima dat niet alles goed gaat weten we dat het bij zijn spel hoort maar dat wisten we al bij zijn broer die als ongeleid projectiel ook iedereeen deed en nog steeds doet verbazen.

Deze groep koesteren en behouden en Faber lekker laten zitten waar die zit en meer vertrouwen naar het team toe dan komt het allemaal goed. Overigens zaten Appie en ik er niet ver naast wat betreft het puntenaantal wat de FCG zou behalen voor de winterstop maar dat even terzijde. "Keep the faith"

dennis12013-12-2017 om 22:17

eerste helft dikke drama,zelfs padt deed mee.tweede helft puur op passie en strijd,dan dwing je ook een beetje geluk af.veltwijk voor mij de absolute nummer 1 als spits.dan staat er tenminste een kerel.zo verder gaan de volgende wedstrijd en dan van af minuut 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

skjipke13-12-2017 om 23:23

Ik blijf het vreemd vinden dat Groningen iedere wedstrijd achter de feiten aanloopt door niet scherp genoeg te starten. Ik blijf ook vinden dat dit onder de verantwoordelijk van Faber valt. Hij moet de jongens strijdend het veld in krijgen.

Maar goed.... een verdiend punt op basis van de 2e helft. En wat een mooie sfeer in stadion. Een paar van dit soort potjes en de hut komt weer vol.

 

14-12-2017 om 00:01

Heerlijke tweede helft gezien! Wel 3 tips voor Faber:

1) leer de centrale verdedigers nou eens fatsoenlijk rugdekking geven. Ging weer vaak fout, en weer beslissend, o.a. voorafgaand aan die penalty veroorzaakt door warmerdam 

2) zet de buitenspelers eens breder neer. Alles loopt naar het midden. Kan eventueel wel als je veldwijk in de spits hebt die duels wint. Maar met van weert slaat dat nergens op

3) open deur: zet die gasten eens op scherp vanaf het begin...................

 

3-3 is wel mooi resultaat. En 2e helft was klantenbinding

Jegelkser14-12-2017 om 18:14

Ben het echt volledig met jou eens. Tuurlijk moet Warmerdam blijven staan, maar het valt mij echt op dat de centrales helemaal geen rugdekking geven. Warmerdam speelt tegen Lozano. Een van de beste spelers in de eredivisie. Dat is al bekend voor de wedstrijd begint. Als je dan kijkt dat de backs zo vaak 1 op 1 staan. Dat moet een keer mis gaan. Als ze voorbij worden gespeeld is het gelijk een grote kans. 

randal14-12-2017 om 00:25

Willen is kunnen.....voor het eerst reageer ik eens op het forum

Waarom...weet ik eigenlijk niet..lol...er zit zoveel meer in deze ploeg, maar op onverklaarbare wijze komt het er niet uit.

Hoge school voetbal afgewisseld met momenten welke fc knudde niet eens lukt...

Helaas is dit al jaren aan de gang...als dit eruit gebeukt wordt, zit het stadion weer vol.

Mooi om te zien dat Bacuna zich blijft ontwikkelen ( jong, wild, mooie passes, briljant..afgewisseld met slecht...), en zo zijn er meer...

Hopelijk voelt de selectie nu dit ook...willen is kunnen...passie is strijd...passie is inzet...inzet is het publiek achter je...en wordt er dan verloren...jammer..maar dan hebben we genoten..gestreden,, en kop der veur

de 2e helft was gewoon lekker, nog niet goed ( kijk naar het balverlies en foute passes), maar ik heb genoten, gewoon in de laatste minuut een verdiende punt tegen pisvee

kees14-12-2017 om 00:35

Ik was erbij met mijn dochter... Wist niet wat ik zag de eerste 15 minuten.  Het ging zo gemakkelijk aan PSV kant...ze speelden zo efficiént en FC Groningen niet, met 1-3 in de rust dacht ik nog om weg te gaan.  Wel een mooie goal (vrije trap)van Van Nieff gezien . Ook Warmerdam ging weer (net als in de voorbereiding)  identiek in de fout met een penal als gevolg.

Het Middenveld van Groningen bestond alleen op papier, en 10 man van PSV stond allemaal op de Groninger helft...

Maar dan die verandering na rust : een verademing...ik durf zelfs te stellen dat Groningen voor iedere bal ging, en dat (kop-)duels met lange Psvers nu helemaal werden gewonnen. Het veld was trrouwens prachtig, maar ook in de passing ging weinig mis

Dat steeds tijdrekken van PSV duurde wel lang in de laatste 15 minuten.  Goed dat de scheids die extra minuut (waarin de goal viel ) helemaal bij de extra tijd telde.  toch nog gelijk, maar die PSVspelers wisten echt niet meer wie ze moesten dekken 

Bram scheet14-12-2017 om 10:16

Goeie preek Kees!

Bram scheet14-12-2017 om 10:15

Ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat Van Weert na zijn wissel door het lint gin en nu en contract met Al kakstra heeft getekend.

brummie14-12-2017 om 10:17

Op basis van de 2e helft verdiend punt. 1e helft speelde PSV ook gewoon behoorlijk en FC teveel ontzag.

Fouten horen bij het voetbal, maar overtreding Warmerdam totaal onnodig, leerproces zullen we maar zeggen.

Bacuna gister wederom leuk om naar te kijken, zet veel aanvallen op, mooie cross (passes). Mooie ontlading in het stadion

bij supporters en spelers. Mooi om te zien! Kunnen we weer even op teren!

M0i14-12-2017 om 11:43

Voorafgaand aan de onnodige overtreding van Warmerdam was er een overtreding op Idrissi, die door Nijhuis niet als zodanig werd beoordeeld. Het slachtoffer, Idrissi, doet dan vervolgens iets wat er naar mijn idee absoluut uit moet: met de handjes in de lucht zijn verontwaardiging tonen. Nee! Opkrabbelen in zo'n geval, en naar je verdediging sprinten, in een poging om daar nog rugdekking te bieden of nog mee te verdedigen bij een voorzet die was gekomen van Lozano. Onvoorspelbaar hoe de situatie zou zijn afgelopen als Idrissi was opgekrabbeld en doorgegaan, in het algemeen ben je met een mentaliteit van opstaan en doorrrrrrr beter af gedurende een seizoen, er zijn dan altijd situaties waar je je wél nuttig maakt.

appie happie14-12-2017 om 11:24

Ik moet eerlijk zeggen  , het valt me mooi mee allemaal..zelfs de 2-2 bij Rohda(vooraf teken je er voor)  winst tegen Ado en Vitesse...nu Excelsior en Sparta winnen en de wereld ziet er ineens heel anders uit.

 

Er is weer persectief...hopelijk blijft Mahi nog tot de zomer..zag dat hij wel weer vriendjes was met Veldwijk..

kees14-12-2017 om 19:50

jammer dat je er niet was...heb jouw portie te zouten friet opgegeten ! koste maar 1 munt ( € 2 )

werkelijk, het was vopor het eerst dat spelers méér vooruit dachten...zelfs  Mahi kon op het laatst  zijn temaspelers bereiken/vrijzetten ,  waarna die kans kwam.  [ Kan Hoesen straks van profiteren.] Veldwijk en Mahi samen vanaf de rust...dan heb je drie spitsen een kans gegeven...  politiek in de sport. 

PSV Zal ze koud op hun dak zijn gevallen die busreis van 3,5 uur.  Misschien dat Ajax als grootste winnaar ( ze moeten nog tegen Excelsior thuis ) straks een speler naar Groningen kan overdoen voor een prikkie.

(Wat nieumand noemde : behalve die 0-1  na 3 minuten , waar Padt die niet dalende boogbal van 20 m "misschien had kunnen hebben"  is hij wel 3x succesvol gestrekt naar de hoek gedoken op een scherp en hard schot...

Groen hart14-12-2017 om 17:53

Genoten gisteravond , een speler die niet echt opvalt en veel kritiek kreeg vind ik al beter worden. Drost .

Nachtwacht15-12-2017 om 17:03

Geweldig dat de koploper als een bang hondje bij de cornervlag de bal gaat afschermen, met heel trage wissels komt en dan in de extra tijd alsnog de deksel op de neus krijgt. Op basis van de hele wedstrijd verdiend punt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!