Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE donderdag 23 februari] FC Groningen steunt de Groninger Bodem Beweging

Door Redactie 2 reacties

De trots van het noorden kent ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Speciaal voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op zaterdag 25 februari om 18.30 uur, zijn er 1500 kaarten ter beschikking gesteld aan de Groninger Bodem Beweging. Deze week gaat de GBB, (de stichting die zich ten doel stelt om op te komen voor de belangen van leden die financieel/emotioneel schade ondervinden door de directe/indirecte gaswinning in het Groninger gasveld) de kaarten verkopen voor 10 euro per stuk. De opbrengst gaat naar de stichting Recht voor Groningen. Deze stichting is opgericht door het GBB en legt zich toe op het juridische gedeelte. Zij behartigt de belangen en rechten van de mensen die in de provincie Groningen getroffen zijn door de gaswinning. Men is voornemens om te procederen tegen de NAM op punten in het schadeprotocol die niet door de beugel kunnen meldt de clubsite. Ook een rechtsgang naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, behoort tot een serieuze mogelijkheid.

Hans Nijland zegt tegen RTV Noord dat aankomende maandag wordt gekeken of FC nog meer kan doen. Wat die plannen inhouden wil Nijland nog niet zeggen. De GBB is zeer verguld met het initiatief van FC Groningen. Als alle kaarten aan de man zijn gebracht levert dit 15.000 euro op. De actiegroep opent op speciale tijden een aantal verkooppunten. Contant en het liefst gepast geld graag!

UPDATE DONDERDAG 23 FEBRUARI 12:30 uur - De Groninger Bodem Beweging (GBB) heeft voor de voetbalwedstrijd FC Groningen - FC Utrecht tot nu toe 500 kaarten (1500 zijn beschikbaar) verkocht. 'En daar zijn we al heel blij mee,' zegt Derwin Schorren van de bodembeweging wat op de site van RTV Noord valt te lezen. Geïnteresseerden kunnen voor tien euro een kaartje kopen, onder andere vandaag op de Vismarkt. Vandaag is overigens de laatste verkoopdag voor GBB!

GBB on Twitter

FC Groningen on Twitter

GBB on Twitter

Vanavond kunnen mensen in Loppersum ook nog kaarten aanschaffen voor de bodemprijs van €10,-;). Dit kan vanaf 18:30 uur tot en met 21:00 uur aan de Stationslaan 8 te Loppersum!

Reacties:
marcelfcg18-02-2017 om 15:46

Prima actie. De kans dat de NAM hierna echter ooit nog sponsor gaat worden is definitief verkeken

FCGmijnclub18-02-2017 om 19:20

Met alle respect Marcel, maar moet je dat nog willen? 

Gertjan18-02-2017 om 16:58

Ach Marcel, wat geeft het, je moet je toch doodschamen als je de NAM op de shirt heb staan.

Gertjan18-02-2017 om 16:59

sorry, het shirt dus.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!