Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen trekt drie punten over de streep en neemt plek 8 over van VVV-Venlo

Door Redactie 9 reacties

Onder kletsnatte omstandigheden heeft FC Groningen met 3-2 gewonnen van VVV-Venlo. Daarmee klimt het één plek op de ranglijst en staat nu achtste. De zege was zwaarbevochten, ondanks de betere kansen en het gegeven dat de Limburgers na ruim een half uur met een man minder speelden. Post opende namens de gasten de score, Mimoun Mahi benutte twee strafschoppen waardoor FC tijdens de rust op een 2-1 voorsprong stond. Direct na de pauze kwamen de Venlonaren op gelijke hoogte via Mlapa. Bell Hassani schoof na een uur de 3-2 achter Unnerstall hetgeen ook de eindstand was.

eerste helft
Een vrij tamme openingsfase met een mislukte voorzet van Bruns en een afzwaaier van Seuntjens. De eerste echte kans voor FC kwam na ongeveer tien minuten. Mahi speelde zich knap de zestienmeter in en drukte af. Doelman Unnerstalll keerde diens schot, uit de rebound poeierde Sierhuis op de lat.

Na een kwartier kreeg Opoku een schietkans schuin voor het doel van Padt. De aanvaller kegelde ruim naast. Chabot die de bal totaal verkeerd raakte gaf heel knullig een hoekschop weg. Deze kwam via een Groningen speler voor de voeten van oud FC-er Danny Post die doeltreffend uithaalde, 0-1.

Aan de overzijde een vrije trap voor FC. Deze kwam op de uitgestoken elleboog van Van Ooijen. Scheidsrechter Gözübüyük oordeelde penalty. Mahi mocht aanleggen en schoot de gelijkmaker achter Unnerstall. Kort daarna ontsnapte Zeefuik aan een gele kaart na een lompe overtreding op Kum. 

Rutten kreeg in eerste instantie een gele kaart na een pittige overtreding op Handwerker maar op advies van de VAR werd dit omgezet naar rood. Even later een pegel van Bel Hassani op het doel van VVV. Unnerstall kon de bal ternauwernood terugwerken in het veld. Dekker verving van Ooijen. En wat een fenomenale aanname en doelpoging van Sierhuis. Uit de draai op de rand van de zestien spatte de bal weer op de lat... Wat een pech! Maar direct daarna lag de bal weer op de stip nadat Mlapa (in de eigen zestien) Handwerker overduidelijk onderuit trok. Mlapa kreeg daarvoor een gele kaart. Mahi haalde opnieuw de trekker over, FC op een 2-1 voorsprong! Op slag van rust was Unnerstall nipt eerder bij de bal dan Doan die dichtbij de 3-1 was. Daarna kreeg de Japanner nog een schietkans.

tweede helft
En direct werd het 2-2. Een inworp voor het eigen doelgebied werd niet adequaat genoeg weggewerkt. Via diverse kopballen kwam de bal onbedoeld bij de geheel vrijstaande Mlapa die van dichtbij Padt kansloos liet. Aan de overzijde van het veld schoot Handwerker nipt voorlangs. Groningen probeerde meer druk naar voren te geven maar leed vaak onnodig balverlies. Doan ging op de bon na een glijpartij en is de aankomende wedstrijd automatisch geschorst. En wat kwam Grunn goed weg na een aanval over meerdere schijven en de doelpoging van Mlapa.

El Hankouri kwam in het veld voor Bruns. En na ruim een uur dan toch de 3-2! Mahi leek zich rondom het zestienmetergebied vast te lopen en legde de bal terug op Bell Hassani die met een schuiver in de korte hoek Unerstall het nakijken gaf. Ook El Hankouri kreeg luttele minuten daarna een dot van een kans maar raakte de bal net niet goed genoeg waardoor deze naast het doel ging. Ook te Wierik beproefde met een vlammend schot het keeperswerk van Unnerstall die stijlvol redding bracht. De eerste corner leverde niets op. Bij de opvolgende hoekschop kopte Sierhuis over. En oh, oh, oh... !!! Wat een kans voor El Hankouri na een weergaloze één twee combi tussen Zeefuik en Doan. Daarenegen vertoonden de gasten af en toe een sterke dreiging, zo voorkwam Reis een doelpoging van Mlapa.

Paul Gladon mocht het laatste kwartier volmaken, Sierhuis werd naar de kant gehaald. Van Bruggen werd vervangen door Grot. Van de Looi maakte zijn opwachting voor Bel Hassani. Doan pakte in de slotfase zijn tweede gele kaart en kon met rood van het veld. Paul Gladon kreeg een opgelegde schietkans maar mikte naast het doel.

Er kwamen vier minuten extra bij. Reis stoomde op maar liep zich vast. Via Mahi werd het een hoekschop. In de stand kwam geen verandering meer. 

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Bel Hassani, Reis, Bruns, Sierhuis, Mahi                            

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Röseler, van Bruggen, Kum, Seuntjens, Post, van Ooijen, Opoku, Mlapa, Joosten     

Reacties:
03-03-2019 om 17:14

Over de streep idd .. Wat een zaadpot verder  jeetje. Maar heel blij met de punten. En zo goed als veilig mag ik toch aannemen nu... Met een beetje mazzel nog play offs zelfs... 

Denk dat Doan een beetje van't padje is... Raakt geen pepernoot meer .. Mss even extra rust geven  Nu zowieso met z'n rode kaart 

Johan03-03-2019 om 17:16

Vermakelijke pot en drie punten. Niet teveel naar het niveau kijken en je hebt een prima middag. Zijn trouwens net basketballers bij VVV

kees03-03-2019 om 17:32

hersemloze ploeg van disco-uitsmijters, vind ik VVV...Die voetballen net zo vierkant als dat "VVV huisje met heleboel (na-)trappen op de Grote Markt... Maar FC Groningen heeft op wilskracht gewonnen, en had natuurlijk de scheids mee met 2 penalties.  Achterin werd Memisevic gemist, maar die was er vast ook uitgestuurd.  Jammer dat Sierhuis 2x de lat raakte: ik had hem wel een goal gegund. 

Het is een luxe na de eerste seizoenshelft dat we nu  (al ) op plaats 8 staan, maar Heracles kunnen ze nog wel passeren, het gat met nr 6 zal niet makkelijk te dichten zijn.  Vrijdag al weer een wedstrijd !

Buddy03-03-2019 om 18:03

Soms zit het mee, soms zit ut tegen. Invloed van VAR is veel te groot en lijkt idd op willekeur. Goede Reis gezien en slechte Doan. Drie pumpun, strik erom en zo snel mogelijk vergeten

Rob197003-03-2019 om 18:21

Mooie overwinning, het voetbal was niet altijd goed, maar dat is ook gewoon het niveau. Ondanks dat er toch wel enige spelers uit vorm zijn, spelen ze dusdanig, dat deze wedstrijd gewonnen wordt. De scheidsrechter was daarin zeker beslissend, maar als in het eerste kwartier Sierhuis de bal wel binnen schiet, denk ik dat er ook gewonnen zou worden. Er is genoeg kwaliteit, om niet ten onder te gaan aan. Bel Hassani, geeft ook aan dat zijn juiste vorm er nu aan zit te komen, en dat is ook te zien. En zo maakt iedereen wel eens het verschil en staan we weer keurig in het juiste rijtje. 

De verschillen tussen de ploegen onder de top 2 zijn ook niet groot, en dan maakt kwaliteit het verschil. Gelukkig is deze kwaliteit nu wel in de selectie en is het winnend afsluiten van een wedstrijd stukken groter geworden. 

Cantona03-03-2019 om 19:42

Over de grond waren ze gemakkelijker te kloppen maar dit deden we niet slim genoeg.

Bruns was niet best en Doan is hard aan rust toe maar ik heb weer genoten van Reis, wat een panter die gozer!

Het was al met al niet geweldig maar als je de kansen gewoon benut dan knal je er zo vijf in en blijft het niet spannend tot het einde.

Maar ja weer drie punten en daar gaat het uiteindelijk om.

 

Marco03-03-2019 om 19:49

Belangrijke overwinning.

De slechte passing game en dom door het midden uitverdedigen werd ons bijna fataal, train daar eens op, is het hele seizoen al matig.

Eerste strafschop wil je niet tegen krijgen. De hand ging niet naar de bal, speler draaide juist weg. Mahi 2x koelbloedig. Verder weinig spelpatronen waardoor een afstandschot nodig was voor de winst. Vond Bel Hasani centraal ook beter dan vanaf rechts. 

Vrijdagavond zien we of het elftal een hoger niveau aan kan. 

GroningenZuid03-03-2019 om 21:51

Doan is of oververmoeid of hopeloos uit vorm. Maar we hebben de serie grotendeels zonder hem neergezet. Zijn transferwaarde verdampt zo echter wel.

Veilig zijn we wel, dat ben je doorgaans met 34 punten en daar zitten we 1 zege van af. Dan moeten we vanaf nu praktisch alles gaan verliezen. Zelfs een incompleet bagger FCG pakte 4 punten in 10 duels. De kaarten zijn wel een beetje geschud nu. Je ziet dat een Emmen uiteindelijk toch onder de streep gaat hangen. Fortuna zakt daar ook heen. NAC is gezien en de Graafschap bijna. Excelsior zakt ook naar waar het hoort en het Stam effect is in Zwolle ook wel uitgewerkt.

FC Groningen krijgt sowieso nog Fortuna, Graafschap en Exelsior en ADO thuis. Die zijn allemaal erg zwak, met misschien nog resultaat in Emmen en Zwolle erbij. 45 punten is te doen gezien het resterende programma.

 

 

harley04-03-2019 om 10:21

Ik vind dat wij niet in een positie zijn om andere clubs 'zwak"te noemen. We kunnen van velen winnen..maar ook van iedereen verliezen.

brummie04-03-2019 om 11:01

Gister was het voetballend erg matig van onze FC. Veel foute passes en wat werden de spelhervattingen (Padt/inworpen/vrije trappen)

tergend langzaam genomen. Een ergernis.

Het was wel een wedstrijd waarin veel gebeurde, met Penalty's, rode kaarten en gemiste kansen. Had Sierhuis graag een doelpunt gegund. Kortom 3 belangrijke punten, maar tegen utrecht uit zal wel uit een ander vaatje getapt moeten worden, wil men in de Galgewaard een resultaat behalen.

Reacties zijn uitgeschakeld