Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen trekt in Tilburg drie zwaar bevochten punten over de streep

Door Redactie 20 reacties

Voorafgaand aan de wedstrijd een indrukwekkende één minuut stilte ter nagedachtenis aan scout Jurrie Koolhof die deze week na een slopende ziekte is overleden. FC Groningen speelde met rouwbanden. De trots van het Noorden kwam na ongeveer 35 minuten op een 0-1 voorsprong (Django Warmerdam) en kort daarna stond het 0-2 door Kaj Sierhuis. Ongeveer tien minuten na de hervatting schoot Vrousai de 1-2 achter Padt. Daarna werd het billenknijpen tot het eindsignaal maar Grunn zou uiteindelijk met de volle winst aan de haal gaan.

eerste helft
De eerste doelpoging kwam van Sierhuis. Wellenreuther had niet veel moeite met het rollertje. De gasten hadden tijdens de openingsfase het meeste balbezit, de thuisploeg loerde op foutjes. Padt reageerde zeer attent op de doorgekomen Isak, die kennelijk niet buitenspel stond. 

Een voorzet van Bel Hassani werd door Sierhuis over gekopt. Aan de overzijde van het veld hield Isak vier Groningers bezig en schoot hard op doel, Padt verrichtte een prima redding.

De druk van de tricolores nam wat meer toe gevolgd door een aantal hoekschoppen. Halverwege de eerste helft ontsnapte Zeefuik aan een gele kaart die nogal wild het duel aanging. Kort daarna vloog een voorzet van Dankerlui over het hoofd van een ploeggenoot die geheel vrij voor het doel van Padt stond.

Samir Memisevic ging als eerste op de bon na een stevige overtreding (Vrusaj) op het middenveld. Ook Tapia kreeg niet veel later geel na wat duwwerk en het onderuit schoffelen van Memisevic. En ineens was het 0-1! Een aanvalsopzet via twee schijven eindigde bij Django Warmerdam. Net buiten de zestienmeter haalde de middenvelder verwoestend uit in de verre hoek. En direct daarna stond het 0-2! Kaj Sierhuis die diep stond werd aangespeeld door Bruns om net buiten de zestien effectief toe te slaan. Wat een ongekende weelde!!! Op slag van rust pakte ook Zeefuik een gele kaart, die net te laat inkwam. In de extra tijd kopte Tapia nipt naast.

tweede helft
Pavlidis kwam in de plaats voor Meisner, trainer Koster had verder een aantal spelers anders neergezet. Mimoun Mahi kreeg een schietkans maar peerde de bal ver buiten de palen. De Tilburgers voerden de druk op. En de 1-2 zou er komen. Vrousai kon diagonaal uithalen na een misser van Handwerker die de bal verkeerd raakte. Chabot onderscheidde zich niet veel later met een prima sliding. De corner die volgde werd gemist door Padt maar voor de doellijn weggekopt door Handwerker.

Reis maakte zijn opwachting voor Chabot (last van zijn bovenbeen). El Hankouri kwam voor Bel Hassani. Padt keerde een schot van Isak. De hoekschop die volgde werd overgekopt. KaJ Sierhuis werd vervangen door Tom van de Looi.

Een half mislukte corner werd uiteindelijk naast geschoten door Dankerlui. Er kwam een mogelijkheid voor Tapia. En wat een geweldige save van Padt op de knal van Vrousai. En ook daarna direct weer mogelijkheden voor de Tilburgers. Doelman Padt ging op de bon vanwege tijdrekken. Mahi was nog dichtbij een doelpunt. De bal ging via Heerkens nipt voorlangs. Uit de hoekschop die volgde strandde Memisevic's inzet op Wellenreuther. 

Maar liefst vijf minuten extra tijd werden er bijgetrokken. Een kluts situatie voor het doel van Padt liep maar net goed af. Mahi die probeerde uit te breken probeerde Wellenreuther vanaf het middenveld te verschalken. De bal ging naast het lege doel.

In de score kwam geen verandering meer. FC Groningen vocht voor wat het waard was en sleepte drie kostbare punten uit het vuur.

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Lewis, Meissner, Peters, Heerkens, Tapia, Crowley, Llonch, Dankerlui, Isak, Vrousai                  

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Bel Hassani, Memisevic, Bruns, Warmerdam, Sierhuis, Mahi        

Reacties:
hermanpetra02-02-2019 om 22:14

Zwaar bevochten, maar blij met de punten

Pietjepal02-02-2019 om 22:27

Beste transferperiode in jaren. Blijkt straks die Itakura ook nog te draaien.

Zelfs met deze forse versterkingen en een enorme vechtlust blijkt een middenmoter bijna een maatje te groot. Ik zie alleen broodnodige winstserie indien gogme en een hele wedstrijd blindelings op elkaar ingespeeld zijn èn goed staan, allemaal voortdurend aanwezig zijn. Veel toch al niet zwakke teams onderin zijn flink versterkt. 

 Fijn voor Sierhuis, zowel goed spelen als een spitsengoal. Mogen er vele volgen.

 Dit is wel een enorme opsteker, wie weet stijgt er per wedstrijd hierdoor steeds een speler ver boven zichzelf uit met schitterende goals, dat zou zeer welkom zijn. Super voor de fans btw. Erg goed is de enorme vechtlust, het druk zetten, het is 'all in'. Vitesse wordt nog weer lastiger want dat is nog weer een beter team. Feyenoord zou je een eigen tactiek op moeten verzinnen want dat is weer 2 nivootjes hoger dan Vitesse.

Prima prestatie, uitstekend resultaat. Nu maar weer helemaal fit worden en vol in de aanval tegen Vitesse! Weer alles of niets!

grunn197002-02-2019 om 22:28

dankzij de knappe reddingen van padt de overwinning binnen gehaald

appie happie02-02-2019 om 23:25

Ik zei 3 punten...en zo is het

Groen hart03-02-2019 om 09:37

Ik zei 0-4 hhahaha maar we wonnen en daar gaat het om 

kees03-02-2019 om 01:15

gewenste en zakelijke  overwinning van de FC tegen op W II dat  minstens een gelijkwaardige ploeg had. Aan de bal was het van Groningerzijde niet de beste wedstrijd van het seizoen., maar taken werden goed uitgevoerd, een enkele fout daargelaten  ( Handwerker die bij de 1-2 zijn man vergat/verder in de zone sterk speelde, en Chabot die niet al te gelukkig speelde.

Nood-zakelijke overwinning ook, omdat komende 3 wedstrijden niet misselijk zijn.  Maar dan is er volop keus in het kiezen van juiste spelers voor trainer Buys.... ben toch wat positiever geworden over de sportieve mogelijkheden in deze tweede seizoenshelft dan er een paar weken geleden leken te zijn...

Het 4=4=2  is tijdelijk losgelaten voor een 1 spitsen aanvaller, waar Mahi vandaag als extra middenvelder speelde en dus ook weinig gevaarlijk werd.  Ik vind dat als Doan weer gaat spelen, er meer spelers voorin moeten zijn anders is iedere tegengoal bij voorbaat een wedstrijd zonder punten, zoals we voor de winterstop veel vaker hebben gezien.    

Marco03-02-2019 om 01:58

Twee momenten dat we toesloegen.  Mooi voor Warmerdam en Sierhuis.

Voetballend weer door de ondergrens. Passing game drama. Opbouwend zeer zwak. Deed WII veel beter.  Bruns zakt veel te diep terug waardoor er op het middenveld nog geen afspeel mogelijkheid is.  

Zeefuik veel te veel domme overtredingen over de middenlijn. 

Voetballend veel verbeterpunten. op de ranglijst weer wat gestegen. 

Martijn 03-02-2019 om 06:18

Willem II doet het momenteel erg goed. 5x gewonnen op rij. Dan is het gewoon goed om daar met 3 punten weg te komen. Volgende week Vitesse, die draaien stroef momenteel en Groningen heeft nog wat recht te zetten. Bruns zal extra gebrand zijn om een resultaat neer te zetten en het team op sleeptouw nemen. Publiek er achter en  ik zeg we gaan gewoon weer 3 punten pakken

brummie03-02-2019 om 08:01

Erg blij met deze overwinning, goed voor het vertrouwen. Knap ook tegen in een goede vorm verkerend Willem II. 

Vanwege feit dat ik dit weekend in Engeland ben, alleen samenvatting kunnen zien op Fox. Padt weer ouderwets goed keepend en 2 mooie goals van FC. 

03-02-2019 om 08:27

Het lijkt nu eens mee te zitten!! Heerlijk .. Zag de bui alweer hangen maar gelukkig sleepte Sergio ons er door!! .. Rare competitie, staat mega dicht bij elkaar vanaf plek 7/8

Ronnie 03-02-2019 om 08:33

Het is en blijft een loterij. Emmen dat vorige week knap won en nu wordt afgedroogd, heracles wat hoog staat en laatste twee wedstrijden kansloos was, graafschap wat was opgegeven en nu twee keer een goed resultaat heeft gehaald, fortuna wat bijna failliet was en hoger dan fc staat...

de race is nog zeker niet gelopen en daarom zijn de licht onverdiende puntjes ook zo lekker en nodig.

Elftal is nog niet ingespeeld. Kan ook niet. Bel Hassani kan 1 helft mee, daarna zakt hij wat weg maar komt er wel. Sierhuis past bij fc. Hard werken, niet altijd gelukkig in afwerking maar er staat tenminste wat. Bruns is goed genoeg voor fc maar moet niet teveel naar achteren gaan lopen.

de zwakke punten blijven handwerker in combi met warmendam en de gele kaarten pakkende zeefuik. 

Al met al ben ik wel benieuwd wat buijs gaat doen als de parel uit japan terug komt. Wie gaat plaats maken voor Doan? Gokje: bel hassani

Pietjepal03-02-2019 om 10:21

Zekers, en Bruns vervangen als hij weer leeggespeeld is.

campesino03-02-2019 om 09:38

3 punten, maar spel een drama. Tweede helft alleen lange ballen gezien, die we meteen weer kwijt waren.

Slechtste man van de wedsgrijd, trainer buijs. Met zijn wissels werd groningen nog meer teruggedrongen en haalde hij al het boetballend vermogen uit de ploeg.. en dat ventje van feyenoord kan best leuk pingelen, maar komt op alle fronten tekort, dus speel je de slorfase met 10.

Sierhuis daarentegen bevslt me wel. Doet me zelfs wel wat aan nevland denken, zeker qua vechtlust.

Pietjepal03-02-2019 om 10:44

Op RTV reageerd Buis geïrriteerd op de vraag waarom geen extra spits gewisseld. Hij meldt dat Bruns stuk zat, en dat je dan wel heel kwetsbaar wordt. Vind ik plausibel.

Cantona03-02-2019 om 11:46

Ik vond de wissel van Sierhuis ook geen goede zet, voorin werd geen bal meer vastgehouden , Bruns zat er al langer door en alles kwam op de verdediging aan.

En als er iets is waarin FC gGroninge niet goed is dan is het wel een wedstrijd uit proberen te spelen door te gaan verdedigen.

Maar wonder boven wonder liep het deze keer goed af.

Reis viel weer goed in ,een bijtertje en is in mijn ogen een broodnodige speler die net een beetje meer power brengt.

Pietjepal03-02-2019 om 11:02

Bedoel spits ingebracht ( - bewerken staat uit voor reageren.) En spelfout 'reageert'.

Verder zat Sierhuis erdoorheen, dat was de reden van zijn wissel.

Marcos00903-02-2019 om 11:14

Om eerlijk te zijn vond ik het allemaal weer niet zo sterk. Er werden in het begin veel lange ballen gespeeld waardoor er weer veel balverlies was. 

Toen Bel Hassani en Chabot eruit gingen werd het in mijn ogen nog minder met het spel. We gingen weer achteruit lopen zoals bij PSV de 1e helft. Toen Sierhuis er uit ging werd het Billenknijpen. Want toen was de angel er helemaal uit voorin. Gelukkig is Padt weer in vorm en speelde Memicevic verdedigend zeer sterk.

Het belangrijkste zijn de 3 punten en die had ik niet ingecalculeerd en dat is een fijne meevaller. Als we volgende week ook nog eens 3 punten weten te pakken, kunnen we zeggen dat we nog maar 6 punten onder Vitesse staan. En kijk eens op welke plek die nu staan.

Maar we hebben eerst nog zeker 14 punten nodig. Volgende week weer vol druk zetten in eigenhuis en hopelijk zetten we dan weer een goede stap. Want alleen zo vinden we de weg omhoog.

 

FC Knudde03-02-2019 om 11:56

De negativiteit van FC Groningen valt te begrijpen na deze pot, maar vind ik niet helemaal terecht. Willem II is dit seizoen een sterke ploeg waar veel voetbal in zit. De FC heeft een moeilijk seizoen en moet alle zeilen bij zetten om het nog een goed seizoen te laten worden. Wanneer wij met goed en leuk voetbal van Heracles winnen, verwachten veel mensen in de comments hoe ik het lees, dat we dat dan ook wel even doen tegen Willem II. Echter, ik vind dat niet reeël om te denken. Als het voetballend niet lukt, zoals gisteren, moet het op strijdlust en dat is gebeurt. Dan win je een moeilijke uitwedstrijd en ga je zondag weer volle bak tegen Vitesse. Met de drie punten op zak!

FC LICHTBOEI03-02-2019 om 12:46

Het was de 1e helft redelijk goed en de 2e helft hebben de jongens gevochten en strijd geleverd zoals wij het liefst zien hier in Groningen. 2 spelers blonken gisteren uit vond ik : Padt met die geweldige redding 10 minuten voor tijd en Sierhuis,want wat is dat een verbetering ten opzichte van Cassierra ook als hij de bal niet heeft doet Sierhuis genoeg voor het team dus daar mogen we Ajax ook wel effe voor bedanken dat hem hebben uitgeleend en Cassierra hebben teruggenomen.

 

Klasse boys en nu op naar 2 thuiswedstrijden met hopelijk 4-6 punten en dan doe je weer mee om de play-offs voor Europees Voetbal.

campesino03-02-2019 om 13:08

@pietjepal, de logica ontgaat me een beetje. bruns en sierhuis zitten er door heen, dus dan wissel je je spits voor vd looi. Haal dan bruns eraf voor vd looi en laat je spits staan of laat hrustic of gladon invallen ipv vd looi. met bruns, vd looi en reis sta je met 3 verdedigende middenvelders en wel heel weinig voetballend vermogen. Dan roep je het onheil op je af, Ok het is nu goed afgelopen, maar dat lukt je geen tweede keer.

Pietjepal03-02-2019 om 14:50

Je mag maar twee keer wisselen, Sierhuis zat er dus doorheen, dus die laat ie niet staan, snap je? Want Chabot was geblesseerd, wou je die in het veld laten?

Fan op afstand03-02-2019 om 13:36

Laat duidelijk zijn dat het verre van grote klasse was. Mag je mijn inziens ook ( nog) niet verwachten. Waar ik blij mee ben dat we er qua kwaliteit en vechtlust erop vooruit gegaan zijn. Ook geeft het toch een beter gevoel dat de bank een kwaliteitsimpuls heeft gekregen. En dat we op vreemd terrein winnen. Volgens mij gaan we ons dit jaar nog wel op een nette plaats handhaven. Zou wat betreft Mahi eens kijken of die geleidelijk niet vervangen zou moeten worden door een speler waarvan bekend is dat hij na dit seizoen nog wel bij onze FC speelt. En het blijkt dat we ook zonder Doan kunnen winnen. Volgens mij kan het met Doan er weer bij alleen maar beter worden. Heb dus veel meer vertrouwen in een goede afloop dit seizoen. 

appie happie03-02-2019 om 19:43

Dus Doan voor Mahi..

Pietjepal03-02-2019 om 15:04

@Campesino: Uhm drie keer bedoel ik. Chabot, was geblesseerd.  De andere 2 gewisselde spelers waren op. Ook Bruns was op, dus zou hij worden overlopen. Echter hij kon niet meer gewisseld  worden want er waren er al 3 gewisseld.  Dat is de reden dat er niet voor een spits is gekozen. Ingewikkeld, maar ik vind het wel logisch. Ligt toch net wat anders dan maar wat roepen. Ik dacht het eerst ook hoor. Maar die vraag werd door een verslaggever gesteld en toen kwam Buis met deze verklaring. En ja, Buis wist van te voren welke spelers nog niet fit waren voor 90 minuten, dus dat heeft er wel mee te maken.

Misschien iets voor in de podcast, het wisselbeleid tijdens de wedstrijd.

Je kunt ook tegen die spelers zeggen: doe wat rustiger aan. Maar dan kun je minder druk zetten. Ik vind het wel mooi hoor, alles of niets.

campesino03-02-2019 om 15:08

NNee pietjepal, ik snap het niet.

Reis kwam voor Chabot en el hankouri voor bel hassani. Ik heb het dus over de laatste wissel. Daar heeft Chabot niets mee te maken, snap je?

kees03-02-2019 om 23:52

het was wel opvallend dat NA de wedstrijd bij die interviews we de echte Danny Buys hebben gezien: emotioneel, beetje brutaal en ontzettend opgelucht !  Ik vind wissels in een spannende eindfase altijd hachelijk:  wat ga je verliezen aan sterkte in je eigen spel bij het komen van  wissels? verse spelers natuurlijk, maar trekken ze de wedstrijdover de streep?  Het is zeker geen wiskunde...daarom, trainer Buys, dit keer een lucky wedstrijdafloop voor FC groningen.  ( Buys zei zelf:  "de vorige wedstrijd FC G- W II verloren wij onterecht)  

Ik gun Buys de opluchting van nu 2 wedstrijden gewonnen te hebben...ook zijn carrière als trainer bij FC groningen hangt er vanaf.

Volgend weekend Vitesse...  wordt een zware wedstrijd  . 

 

FC Bayern04-02-2019 om 12:53

Vooropgesteld dat ik ontzettend blij ben met de 3 punten, maak ik mij toch ook ernstige zorgen.

Het voetbal leek afgezien van de eerste 10 minuten weer volledig ideeloos, men deed maar wat op goed geluk. Dit reken ik Danny zwaar aan, ik heb nog steeds niet het idee dat hij er maar enigzins iets van voetbal weet in te krijgen. 

Dat blijkt ook weer duidelijk uit stilstaande spelsituaties. Groningen weer geen enkele keer gevaarlijk uit een dode spelsituatie terwijl Willem II doorlopend gevaarlijk was op dat gebied. Hoe moeilijk kan het zijn om dit te trainen? Nu neemt Bel Hassani de corners weer, maar die is blijkbaar bij Handwerker in de leer geweest? Welgeteld 1!!??! corner kwam redelijk voor het doel en toen stond er niemand rond de penaltystip/doelgebied. Dit kan toch niet voor een eredivisieclub?

Ook snapte ik Danny's wissel van Sierhuis niet, door voorin de druk weg te halen kwam er alleen nog maar meer druk op het middenveld/achterhoede, het is een wonder dat dit uiteindelijk nog goed afgelopen is.

Verder wil ik Padt een compliment geven, die heeft toch (mede) wel weer 3 punten gepakt voor ons. Chabot ook weer sterk, de verdediging was gelijk veel minder toen hij er noodgedwongen af moest.

Ik heb me ook weer groen en geel geergerd aan Warmerdam. Tot zijn goal (ik heb er specifiek op gelet) had hij nog niet 1! fatsoenlijke pass afgeleverd. Ook staat hij veel te vaak maar wat te kijken naar spelsituaties nog geen 10 meter verderop (waarbij ook vaak nog zijn eigen mannetje bij betrokken is) waardoor medespelers ernstig in de problemen komen. Waarom deze man er nog steeds in staat terwijl je Bruns, Bel Hassani, Memisevic, Reis & vanaf nu zelfs weer Doan hebt is mij echt een raadsel.

Ik ben wel aardig te spreken over de inzet in zijn geheel, men heeft iig geknokt voor de punten ondanks dat het niet altijd even goed was.

Voor de wedstrijd tegen Vitesse houd ik mijn hart vast, want inzet alleen kon wel eens te weinig zijn om punten te halen. Gelukkig missen zij een paar belangrijke spelers en is bij ons (hopelijk) Doan weer terug. Dat kan wellicht toch het verschil maken.

 

Roelofsky04-02-2019 om 19:00

100% met je eens FC Bayern... Op vaste spelpatronen is toch te trainen ?????

Reacties zijn uitgeschakeld