Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest in Rotterdam van Excelsior

Door Thijs Faber 17 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag in een zeer matige vertoning een 2-0 nederlaag geleden bij Excelsior in Rotterdam. De FC kon het veldoverwicht op geen enkele wijze omzetten in kansen en leed constant balverlies. Een gelijkspel was op basis van het veldspel verdiend geweest, maar achteraf is op de 2-0 van Excelsior weinig af te dingen.

Eerste helft 

Groningen begon aardig maar na zeven minuten was het Massop die de 1-0 op het bord zette. Na de 1-0 ging Groningen meer in de aanval en kreeg het een aantal kansen, waaronder een goede poging van Veldwijk die op de paal belandde. De laatste 20 minuten van de eerste helft gingen gelijk op maar leverden nauwelijks kansen op.

Tweede helft

De tweede helft was het veldoverwicht wederom voor de bezoekers, maar leidde het amper tot kansen dan wel gevaarlijke momenten. Ook invallers van Weert en Kane konden weinig toevoegen. Na lang verdedigen kon Excelsior uit een counter via Elbers de 2-0 maken en ging de wedstrijd op slot. Een wanprestatie van formaat van de ploeg van Faber, dat met weinig bravoure speelde en zodoende zeer weinig kon creëeren. Volgende week speelt groen-wit de laatste wedstrijd voor de winterstop, hier is Sparta de tegenstander

Reacties:
Marco17-12-2017 om 19:59

Sfeer in het uitvak was geweldig. 

Voetballend wel een betere uitwedstrijd. Ontbreekt aan tempo, spelpatronen etc. om een Excelsior kapot te spelen. De hoekschoppen leiden ook zelden tot kansen, moet beter.

Je loopt onnodig achter de feiten aan door een enorme dekkingsfout bij het eerste tegendoelpunt. Door pech in de afwerking blijft het daarbij.

Door gebrek aan kwaliteit en veel jeugdspelers zijn de play-offs ver weg.

17-12-2017 om 20:33

Hoe durf je uberhaupt aan play offs te denken? met deze groep , trainer en vaak dramatische wedstrijdinstelling. wat je zegt kan je nog zo leuk dat balletje overspelen naar elkaar op tempo 0 , maar excelsior heeft dit niet veel moeite gekost , dat is het ergste , gewoon gemakzucht. dramatisch seizoen tot nu toe! met af en toe een leuk wedstrijdje.

appie happie17-12-2017 om 20:40

LELIJK woord  

Nachtwacht17-12-2017 om 20:49

Jammer dat FOX zo weinig oog had voor het uitvak. Pas toen ze op gingen ruimen kwamen ze even in beeld.

Heel goed gedaan. De hele wedstrijd Groningen-supp gehoord.

 

Deze nederlaag kan gewoon gebeuren. Ongelukkig achter komen en dan een tegenstander treffen die zich volledig ingraaft. Gaan die ballen binnenkant paal, wals je er overheen.

Oeleoptak17-12-2017 om 21:32

Nachtwacht, dat meen je niet.

Die eerste goal was niet ongelukkig, er werd domweg niet gedekt, man stond compleet vrij.

En met meer geldingsdrang gaan die ballen er wel in. Maar ook al gaan ze er dan niet in dan had de wedstrijd alsnog op tempo en kwaliteit gewonnen kunnen worden. Maar bijna iedereen had een off day, tempo was ziekelijk traag, oneindig rondspelen, oneindig de verkeerde kleur aanspelen, onnodig (vast) lopen met de bal. Kortom, bagger aan alle kanten.

Dit kan niet gewoon gebeuren want het gebeurt steeds weer. Waardeloos beginnen aan een wedstrijd. Het verschil was nu dat er zowel waardeloos begonnen werd en de rest ook kut was. Want die ballen op de paal heeft iedere tegenstander wel tegen een zo droevig elftal als Exelsior.

skjipke17-12-2017 om 21:40

Het zal allemaal wel, maar ik krijg er  wat van dat Groningen telkens weer achter de feiten aanloopt en altijd in de achtervolging moet. En ook iedere keer, omdat ze zelf niet scherp beginnen. Dit is het hele seizoen al zo en toch gebeurt dit wedstrijd na wedstrijd weer opnieuw. 

Dan kunnen ze daarna wel kansen krijgen en pech hebben en goed voetballen, maar helaas .....

 

 

Supporter 05017-12-2017 om 22:10

Grijs/ vlak team.. als Bacuna de creatieve man moet zijn.. ga je nooit wedstrijden winnen. Let op.. Sparta thuis verlies je ook.. 2017 gaat als een nachtkaars uit en t zal in 2018 beter en anders moeten.

boetnlaand17-12-2017 om 23:07

Het feit dat er zo weinig reacties zijn zegt al genoeg... niemand die er nog in gelooft .. en iedere week hetzelfde liedje en analyse van faber... het is niks wordt ook niks ... we moeten onze periode na de winterstop nog krijgen (standaard 0 punten in deze periode ) om vervolgens in april/mei met de hakken over de sloot 14e of 15e te worden. 

Maar laten we eerlijk zijn ... na periode jans was er al een neerwaartse spiraal... en hebben ze niet tijdig genoeg ingegrepen .... dus het komt niet als een verrassing... Sparta vrees ik ook voor... pastoor ontslag... dus meestal een effect... 

Hulde voor de supporters in het uitvak .... goede sfeer .. 

kees17-12-2017 om 23:34

heb alleen de 2e helft gezien, maar je begrijpt het : ik heb niet erg kunnen genieten:  paar mannen echt onder de maat... iedere keer hetzelfde gebrei op die harde mat... Nee Drost, Mahi, van Weert ..niet sterk en  alles breed en dan strandt het op de 16m en geen schot uit de 2e lijn... weinig kwaliteit vandaag...

appie happie18-12-2017 om 09:32

Verwacht een dieptepunt zondag wat de toeschouwers aangaat..ook nog een fijn tijdstip 12.30 kortom 10.000 man mogen ze blij mee zijn..

 

Zegt iemand mij even waarom de fc zo slecht kan zijn na de super 2de helft tegen psv?en zeg nou niet dat excelsior met 9 man achter de bal speelde want dat moet een normaal beter elftal op kunnen lossen..toch?

Prik nam pla18-12-2017 om 14:36

Dat is niet zo moeilijk. 1. Een middelmatige coach die niet in staat is elke wedstrijd 100% inzet van zijn spelers te krijgen, die strategisch niet sterk is, niet in staat is evenwicht in het elftal te brengen en veel tijd nodig heeft gehad om tot zich door te laten dringen dat er talentvolle voetballers rondliepen ( Reis, Absalem) die zonder meer in het elftal passen terwijl hij maar met van Nieff op linksback en Jensen als linkshalf bleef aanmodderen. 2. Bestuur/ scouting die teveel dezelfde soort spelers haalden: technische redelijke voetballers maar geen vechters, geen bikkels, geen persoonlijkheden. 3. Onprofessionele spelers die wat aanrommelen, die erbij lopen alsof het hun niks uitmaakt of ze nou winnen of verliezen, die niet snappen dat dit het hoogte punt van hun leven kan zijn, je geld verdienen met je hobby. Hun slappe inzet heeft ook geen  consequenties zoals laatst wel bleek na Roda toen ze het eigenlijk wel een goed resultaat vonden, tegen 10 man spelen. 

wij als supporters zijn natuurlijk veel fanatieker en betrokken bij de club dan de figuren die van voorbijgaande aard zijn, zoals deze trainer en een deel van deze spelers. 

Magno18-12-2017 om 15:00

Dit is wel een puike samenvatting van Prik nam pla hoor. Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen.

brummie18-12-2017 om 09:51

Vond FC , zeker de eerste helft niet eens zo slecht spelen. Fout achterin in de 8ste minuut speelde Excelsior in de kaart.

Fc had in de eerste helft diverse mogelijkheden om gelijkmaker te maken, en had ook het gevoel dat deze wedstrijd makkelijk te keren was in het voordeel van onze FC. In de 2e helft was het spel minder, en zag je vertwijfeling bij de spelers. Excelsior zeer verdedigend voor hun goal. Bijna geen doorkomen aan. Natuurlijk moet FC gezien de kwaliteiten meer forceren, en was in balbezit ook heer en meester. De kracht van FC zit zelf ook in de omschakeling en niet in zelf het spel maken.

Neemt niet weg dat het een zeer teleurstellende middag is geworden. Je mist nu aansluiting.

KOudman18-12-2017 om 10:01

Is Saymak niet iets voor Groningen? Creatieve speler die dit soort gebrei kan voorkomen. Nadeel is wel dat hij blessuregevoelig is en spelers van PEC het bij ons altijd minder doen, kan een tweede Drost worden. Toch kan het juist een speler zijn om dit team uit het slop te trekken.

18-12-2017 om 14:23

Niet echt een sportieve verbetering lijkt me voor hem , van plek 4 naar 14

Arthur18-12-2017 om 10:32

Ook pech dat doan nu juist ziek is. Een van onze beste spelers in de kleine ruimte en die had je vandaag goed kunnen gebruiken.

18-12-2017 om 11:17

word niet beter heren , dit is het onder faber , vorig seizoen camoufleerde hij het seizoen , nog met een 8e plaats op de ranglijst , en daardoor play offs mocht voetballen , en oja twente mocht toch niet meedoen? misschien word het weer een betere seizoenshelft kwa punten , maar kwa spelopvatting word het niks met deze te lieve man.

ronald197618-12-2017 om 11:25

Laten wenu allemaal eerlijk zijn dit FC kan niet beter. Geen leider in elftal. We hebben geen. Spits die makkelijk scoort en een waardeloze trainer die slecht wisselt spelers niet motiveren kan  en telkens na elke wedstrijd zegt we gaan er over praten.in pauze al vd weert erin gewoon met 3 verdedigers spelen hoge ballen gewoon alles of niets   Dhr nijland die toe staat dat onze FC per seizoen slechter word en deze trainer hand boven hoofd houd  ik zie onze club kapot gaan over 2 jaar spelen we om plaats 15 tm 18 

robin20-12-2017 om 10:22

Iemand Vi gezien?  Daar slaan ze de spijker op de kop! "elf eenheidsworsten" ... Klopt precies!!  Geen speciale spelers meer... Goede club die helaas afglijdt... Keiharde waarheid!!! 

 

marcelfcg20-12-2017 om 14:29

Waar dacht je die speciale spelers van te betalen Robin in de huidige transferwereld.

Jouw opmerking is precies op VI niveau. Oneliner zonder onderbouwing.

robin20-12-2017 om 15:52

Waar betaald bv Zwolle ze van.... Het is puur en alleen de waarheid!!!!!  De waarheid is soms hard en sommige mensen zijn dan op hun teentjes getrapt... Dan moet je geen vi kijken!! Marcel!!! 

marcelfcg21-12-2017 om 17:05

Heer Robin, voor alle duidelijkheid. Vi is niet aan mij besteed. Een zeer goedkoop programma gevuld met het intrappen van open deuren, oneliners en narcisten. Je moet er maar van houden.

Wie zijn er volgens jou op hun teentjes getrapt? Ik heb medeleiden met je als je de uitspraken van de VI narcisten als DE waarheid ziet. Het is misschien jouw waarheid maar dat is iets anders dan DE waarheid.

Ik wens je veel kijkplezier bij VI toe Robin en als je dan eens echt iets wilt weten over het onderbouwen van een mening heb ik nog een tip voor je. Lees de stukken van journalist Wim Masker (Gezinsbode) eens. Gaat er vast een wereld voor je open.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!